CloudFare

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bu sıralar karşıma daha fazla çıkmaya başlayan ve sitenin daima online kalmasını sağladığını iddia eden ancak sadece anasayfanın görüntüsünden ibaret olup onun dışında birşey yapmaya izin vermeyen hemen hata veren bu meretin ne olduğunu biri detaylı bir biçimde açıklayabilir mi? Bizi kandırmaktan başka artısı var mıdır?

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
Şöyle ki, artık forumumuz cloudflare'in cloud hizmetinden yararlanıyor. Buda normal zamanlarda siteye sizlerin daha çabuk erişmesini sağlıyor. Yani çok yaşadığımız server yoğunluğu sıkıntısından bizi kurtarmasını umuyoruz, bunu zaman gösterecek. :)

O karşılaştığınız ekranda, normalde forumdan 504 alacağınız zamanlarda, bu hata yerine aldığınız ekrandır, cloud'da ön görüntüsü kayıtlı sayfalara erişmeye devam edebiliyorsunuz, geri kalanına server'a erişmeye başladığınızda erişiyorsunuz.

Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Saygılar.

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Faruk yanlış anlama ama bu cloudflare sinir bozmaktan başka bir işe yaramıyor.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Hiç bir işe yaradığı yok bence...

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
şimdi de betik yanıt vermiyor die bi şey çıkıyo

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88
O karşılaştığınız ekranda, normalde forumdan 504 alacağınız zamanlarda, bu hata yerine aldığınız ekrandır, cloud'da ön görüntüsü kayıtlı sayfalara erişmeye devam edebiliyorsunuz, geri kalanına server'a erişmeye başladığınızda erişiyorsunuz.

Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Saygılar.

yani hata ekranını değiştirmiş olduduz
504 yazacağı yerde daha fiyakalı hata mesajı geliyor
ne kadar sayfanın ön görüntüsü kayıtılı? bu ön görüntüler aktif değil sanırım sadece görüntü
yani sunucu ayağa kalkana kadar vakit geçirmiş oluyoruz
ben de aişe yaramıyor diyen rkadaşlara hak veriyorum elinizdeki raporlara bi daha bakın olmazsa :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
Faruk yanlış anlama ama bu cloudflare sinir bozmaktan başka bir işe yaramıyor.

Hiç bir işe yaradığı yok bence...

yani hata ekranını değiştirmiş olduduz
504 yazacağı yerde daha fiyakalı hata mesajı geliyor
ne kadar sayfanın ön görüntüsü kayıtılı? bu ön görüntüler aktif değil sanırım sadece görüntü
yani sunucu ayağa kalkana kadar vakit geçirmiş oluyoruz
ben de aişe yaramıyor diyen rkadaşlara hak veriyorum elinizdeki raporlara bi daha bakın olmazsa :)

Sizin şu an gördüğünüz görüntülerin %40 ila %60 arasını zaten cloudflare'den alıyorsunuz. Siz bu olaydan haberdar olmadan normal siteye girmeye devam ediyorsunuz. Hata ekranı alma oranınız cloudflare'e geçmeden öncekine oranla %50 azaldı.

Ama demiyorki siz o ekrana mahkumsunuz, almaya devam edin o ekranı. Sistemi geliştirmek için çalışmalarımız sürekli devam ediyor.

Ancak bu yaptığınızda haksızlık, biz hata sayfalarını azaltmaya çalışmamıza rağmen, siz daha az çıkan hata sayfalarından şikayet ediyorsunuz... Lütfen biraz emeğe saygı gösterelim...

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88
Sizin şu an gördüğünüz görüntülerin %40 ila %60 arasını zaten cloudflare'den alıyorsunuz. Siz bu olaydan haberdar olmadan normal siteye girmeye devam ediyorsunuz. Hata ekranı alma oranınız cloudflare'e geçmeden öncekine oranla %50 azaldı.

Ama demiyorki siz o ekrana mahkumsunuz, almaya devam edin o ekranı. Sistemi geliştirmek için çalışmalarımız sürekli devam ediyor.

Ancak bu yaptığınızda haksızlık, biz hata sayfalarını azaltmaya çalışmamıza rağmen, siz daha az çıkan hata sayfalarından şikayet ediyorsunuz... Lütfen biraz emeğe saygı gösterelim...

e az önce demiyordunuz ben sadece ana sayfa için bu sistem çalışıyor sanıyordum
sitenin yüzde kaçı clodflare de kayıtlı nerden bilelim :)
dediğiniz oranda iyileştirme yapıyorsa ne mutlu bize

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
e az önce demiyordunuz ben sadece ana sayfa için bu sistem çalışıyor sanıyordum
sitenin yüzde kaçı clodflare de kayıtlı nerden bilelim :)
dediğiniz oranda iyileştirme yapıyorsa ne mutlu bize

Olur mu öyle şey forumumuzun tamamı bu hizmetten faydalanıyor, ancak dinamik sayfalardan oluştuğumuz için (yani forum denen sistem interaktif bir ortam) her sayfanın server kapandığı zaman kullanımda kalmaya devam etmesi elbette mümkün değil.

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88
Olur mu öyle şey forumumuzun tamamı bu hizmetten faydalanıyor, ancak dinamik sayfalardan oluştuğumuz için (yani forum denen sistem interaktif bir ortam) her sayfanın server kapandığı zaman kullanımda kalmaya devam etmesi elbette mümkün değil.

tabi sistemin nasıl çalıştığını henüz tam olarak incelemedim ama benim kafamda google önbellek tarzı bi sistem canlanmıştı

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Sadece bir kere karşılaştım bu sorunla :)

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Ben bu olaya ilk defa bugün denk geldim, 5-6 defa oldu.
Güzel bi sistem.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
hergün 5 defa karsılasıyorum neresi güzel onu anlamadim, siteye ulasamiyorum ha hata kodu vermis ha cloud...

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Şu yüzden sevmedik bence forumu sürekli takip eden belli bir kullanıcı var bunlar zaten nerdeyse her 1 saatte 1 giriyor hatta hiç çıkmıyor :) ve zaten konuları görüyor. sitede hata olduğu zaman zaten 1-2 saat önceki konulara döndüğü içinde forumu sürekli takip eden kullanıcıların pek işine yaramıyor kısacası. zaten biliyoruz eski konuları. Ha site hata vermiş hata görüntüsü çıkmış ha 1-2 saat önceki konuyu görmüş aynı şey gibi oluyor :)

O yüzden sürekli takip eden kullanıcılar için pekde iyi bi özellik olmadığını söylemek isterim.

Şunuda belirtiyim bizim işimize yaramadı kaldırında demiyoruz tabiki. Emek vermişiniz düşünmüşünüz. Teşekkürler...

Not: forumda değilde ana sayfada karakter sorunu oluyor. Sorun bendemi geneldemi öyle oluyor?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
hata verdikten sonra anasayfada karakter sorunu yapıyor ve siteye giris yapmiyor.

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
hata verdiğinde üstte sarı bi uyarı çıkıyor ama siteye girebiliyorum ben :) forumada giriyorum konularada bakıyorum fakat biraz yavaşlık oluyor

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
Aldığım bir gizli bilgiye göre haftaya kadar bu sorunlardan kurtulacakmışız dostlar, bekleyelim görelim. :)

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
benim açımdan sorun yok karakterler kaymasa virüs yemiş izlenimi oluşturuyor bende kayık farklı karakterler :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bence 504ü görüp sinir olmaktan iyidir en azından açılan sayfaları okuruz belki normalde girmediğimiz bir forum açılırda değişik şeyler okuruz mecburen :P

Bu arada sorumu açık ve net bir şekilde yanıtladığın için teşekkürler @keyloger :)

ByKaMiKaZe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
20
13061619986955b27b8ad017d293a7224992298d78.jpeg

Kabak tadı vermeye başladı artık :\

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bence 504ü görüp sinir olmaktan iyidir en azından açılan sayfaları okuruz belki normalde girmediğimiz bir forum açılırda değişik şeyler okuruz mecburen :P
Bu arada sorumu açık ve net bir şekilde yanıtladığın için teşekkürler @keyloger :)
Sözlerimi geri alıyorum :P Şaka bir yana da artık çözüm bulunmalı CloudFare kesmez oldu bizi :P Hostingi değişmeye ne dersiniz?
http://forum.shiftdelete.net/sdne-o...indigi-hosting-sirketi-degissin-diyenler.html
13061619986955b27b8ad017d293a7224992298d78.jpeg

Kabak tadı vermeye başladı artık :\
3-5 dk olsa sabredilir de bugün yarım saatten uzun süre öyle kaldı önce açılabilen sayfaları okudum ama yazmadan olmuyormuş o kadar uzun süre... :)