Cihazım rootlu mu ?

hyperberkay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cihazıma arkadaşımın tavsiyesi üzerine birşeyler yükledim.Sonra pişman olup sildim rootlu kalıp kalmadığını anlamak için root checker ve cpu-z yükledim.cpu-z de rootlu rootchecker da ise rootsuz diyor hangisine inanmalıyım nasıl anlayabilirim root olup olmadığını :unsure:

Edirneli

Profesör
Reaksiyon puanı
15
En basiti cep şube yükle uyarı gelirse cihaz rotludur.:)

usluyorum

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Cihazıma arkadaşımın tavsiyesi üzerine birşeyler yükledim.Sonra pişman olup sildim rootlu kalıp kalmadığını anlamak için root checker ve cpu-z yükledim.cpu-z de rootlu rootchecker da ise rootsuz diyor hangisine inanmalıyım nasıl anlayabilirim root olup olmadığını :unsure:
Root gerektiren bir uygulama yükle, root hatası verirse root yoktur. Vermezse, root izni ister ve izin alınca çalışırsa root ludur.

Reaksiyon puanı
16,128
en basiti cpu-z yükle o gösteriyor:
SC20150518-192702.png

bak root yok.

hyperberkay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cpu-z de yes yaziyor ama rootlu programda hata veriyor ?

hyperberkay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O zaman root düzgün biçimde kalkmamış. Bence cihazınızın orjinal firmware dosyasını bulup baştan yükleyin. Root kalkmış olur.

Peki o dosyayi nasıl bulabilirim bu konulardan pek anlamiyorum kusura bakmayin birde firmware dosyasini bulup tekrar yukleyince fabrika ayarlarina felanmi doner firmware felan tam olarak nedir lutfen yardim edin cok korkuyorum pisman oldum uygulamayi yukledigime

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Korkmanıza gerek yok. Ben de ilk yaptığımda korkmuştum. Cihazınızı yedekleyip ya recovery ya da odinle orijinal romu flashlayacaksınız.