0ReiS0
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 91
1 TB(1000 GB)lik bir HDD(Hard disk)miz olduğunu var sayalım. Şimdi bu HDD ye birden fazla işletim
sistemi kurmayı istiyoruz. İzleyeceğimiz yol şu şekilde olacak:
# İlk olarak Windows XP cd sini PC mize takıyoruz.
# Daha sonra XP cd si ön yükleme işlemlerini yapıyor.
# Karşımıza disk bölme ekranı geliyor.
# Burada diskimizi C,D,E,F,G olarak bölüyoruz.[Kaç tane işletim sistemi kurmak istiyorsanız onun
bir fazlası kadar disk alanı açın, yani hem xp hem linux kuracaksanız, linux(1)+XP(1)+1(Yedeğimiz olacak bölüm)= 3 bölüm]
# C,D,E,F ye 100 er GB lik alan ayırıyoruz geri klan 600 gb yi G ye veriyoruz.
# C,D,E,F,G olarak biçimlendirdik, şimdi ise C ye XP yi kuruyoruz.
# Kurma işlemimiz bittikten sonra Win7 cd sini takıyoruz ve D ye Win 7 yi yüklüyoruz.
İşlemimiz bittikten sonra ise,
# Linux cd sini takıyoruz ve Linuxu E ye yüklüyoruz.
# Bu işlemde bittikten sonra F ye ise Mac OS yüklüyoruz.
# Artık tüm işlemlerimiz bitmiş durumda, G Diski ise Yedeğimiz olarak kullanacağız, yani dosyalarımızı
orada tutacağız, herhangi bir sistemimizde hata olduğunda/çöktüğünde dosyalarımızın silinmemesi için
G de, yani yedekte olması gerekiyor.
Bilgisayarımızı başlattığımızda ise hangi işletim sistemini seçmemiz gerektiği konusunda soru soruluyor bize.
İşlemlerimiz bu kadar, birde PC açıkken win7 üzerinden disk bölümlenmesi yapmak için ise Bilgisayarım>Sağ tık>Yönet>Disk
Yönetiminden Birleştirme veya Bölme işlemimizi yapabiliyoruz.
Kaynak C-w
sistemi kurmayı istiyoruz. İzleyeceğimiz yol şu şekilde olacak:
# İlk olarak Windows XP cd sini PC mize takıyoruz.
# Daha sonra XP cd si ön yükleme işlemlerini yapıyor.
# Karşımıza disk bölme ekranı geliyor.
# Burada diskimizi C,D,E,F,G olarak bölüyoruz.[Kaç tane işletim sistemi kurmak istiyorsanız onun
bir fazlası kadar disk alanı açın, yani hem xp hem linux kuracaksanız, linux(1)+XP(1)+1(Yedeğimiz olacak bölüm)= 3 bölüm]
# C,D,E,F ye 100 er GB lik alan ayırıyoruz geri klan 600 gb yi G ye veriyoruz.
# C,D,E,F,G olarak biçimlendirdik, şimdi ise C ye XP yi kuruyoruz.
# Kurma işlemimiz bittikten sonra Win7 cd sini takıyoruz ve D ye Win 7 yi yüklüyoruz.
İşlemimiz bittikten sonra ise,
# Linux cd sini takıyoruz ve Linuxu E ye yüklüyoruz.
# Bu işlemde bittikten sonra F ye ise Mac OS yüklüyoruz.
# Artık tüm işlemlerimiz bitmiş durumda, G Diski ise Yedeğimiz olarak kullanacağız, yani dosyalarımızı
orada tutacağız, herhangi bir sistemimizde hata olduğunda/çöktüğünde dosyalarımızın silinmemesi için
G de, yani yedekte olması gerekiyor.
Bilgisayarımızı başlattığımızda ise hangi işletim sistemini seçmemiz gerektiği konusunda soru soruluyor bize.
İşlemlerimiz bu kadar, birde PC açıkken win7 üzerinden disk bölümlenmesi yapmak için ise Bilgisayarım>Sağ tık>Yönet>Disk
Yönetiminden Birleştirme veya Bölme işlemimizi yapabiliyoruz.
Kaynak C-w