Çift çekirdek işlemciler

husobaba_89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selam arkadaşlar yeni çıkan ve haklı olarak çok popüler olan çift çekirdek teknolojisi hakkında herkes az çok bir şey söylüyor ama aranızda core duo ve core 2 duo işlemcileri detaylı ve mantıklı bir şekilde yapılarını işleyişlerini ve ikisinin arasındaki farkı anlatacak olan varmı şimdiden teşşekkürler

gokhans19

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Çift çekirdek ekstradan güç sağlamaz sadece ilk çekirdeğe binen yükün yarısını ikinci çekirdeğe alarak kasıntıları en aza indirir diye biliyorum ben(teknoloji tvdeki donanımsalda söylemişlerdi) ama aradaki farkı bilmiyorum sanada önerim intel değil amd takıl..

murmillo

Asistan
Reaksiyon puanı
1
core duo 32 bit, core 2 duo 64 bitlik adresleme yapar.

core 2 duo daha az pil harcar ve performansı tabi ki daha yüksektir.

daha fazla ayrıntıya gerek yok sanırım bunlar tercih etmek için yeterli sebepler :)

yippa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Core2duo bana göre en iyi işlemci ailesidir.P4 3ghz hyper threading işlemciden çekirdek başına 3 kat daha hızlı olup ondan daha az güç tüketen işlemci tabii iyi olacak(NOT:Bu karşılaştırmayı kendim yaptım,denedim gördüm)

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Core duo 2 işlemci Demek Çift katlı otoban demektir :)

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Aslında Dual Core ,C2Duo'un abisi yani Dual Core ilk çıkan yeni nesil çift çekirdek, C2Duo ise Dual Core'un hatalarının giderilip Performans'ının arttırlmış hali diyebiliriz ...

Dual Core'da çekilen Voltaj C2Duo' göre daha fazla , Birde cache Bellek olayında Dual Core'daki core'lar cache'i ortak kullanırken C2Duo'da Core'lar için ayrı cach'ler vardi diye biliyorum bu yüzden C2Duo'nun Performans'ı Dual Core'a Gore daha iyi

20070201103942_zt_.jpg