CHP'nin 'kutsala hakaret' mazisi..!

PcMaSTeR

Profesör
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
5
Puanları
218
Önder Sav'ın Hz. Muhammed'e yönelik sözleri için en azından bir özür bekleme iyimserliğinde olanlar, CHP'lilerin mazisindeki hakaretleri duyunca Ö.Sav'ı hemen unutacaklar


121452.jpg


CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Peygamber Efendimiz'e yönelik edep dışı sözleri, ufukta bir “özür” hazırlığı da görülmediği için içimizi acıtmayı sürdürüyor. Bu partinin çok sayıdaki mensuplarının mazisindeki benzer densizlikler ise olup bitenin adeta “fikren ırsî” ve bu nedenle de “taammüden” olduğu intibaını uyandırıyor.

“İslâmiyet denince benim aklıma çorap kokusu gelir”… Bu zavallı sözlerin sahibi, CHP'nin ideologlarından, uzun yıllar bu partiden milletvekilliği yapmış Falih Rıfkı Atay'dan başkası değil. Bu neviden ideologlarla yola düzülen bir siyasî kervanın; zaman içerisinde daha pek çok defosunun olması ise elbette kaçınılmazdı, nitekim öyle de oldu. Biz de, CHP'nin Günâh Galerisi”nde sık sık 'haşa' diyerek bir gezinti yaptık. Gezerken de gördük ki, Önder Sav'ın özrü kabahatinden büyük gerekçesi “kameraların açık olduğunu bilmiyordum”a karşılık, selefleri ise “kayıt”tan hiç mi hiç çekinmemişler. Meclis kürsüsü, konferans, köşe yazısı bodoslama gitmişler…

“BEŞ VAKİT NAMAZ YOKTUR”

İsmail Habib Sevük, bir yandan CHP milletvekilliği yaparken bir yandan da Cumhuriyet'te köşe yazıyordu. Bir yazısında, “sınırları” çok ama çok zorlamıştı: “Namaz Mekke devrinde yoktur. Mekke âyetlerinde ibadetten müphem bahsedilirdi, bu da sırf Muhammed'e tevcih edilmişti. Müminlere değil. Namaz müminlere Medine'de teşmil edildi. O da üç vakitte; fecirde, grupta, geceleyin. Beş vakit namaz Muhammed İslâmlığı'nda katiyen yoktur.”

“ONDÖRT ASIRLIK SAKAT İNANÇ”

“Devlet idaresindeki kaba sofuların elindeki dine kutsallık tanımak, bana göre Afrika zencilerinin çömlek ve taş parçalarına tapmalarından fazla bir anlam ifade etmez. Birinci olayla ikinci olay arasındaki fark, ilki kuruntuya dayanan bir inanç, ikincisi de bir toprak parçasına güvenmekten ibarettir. Türk medeni kanunu yürürlüğe girdiği gün, milletimiz ondört asırdır kendini çeviren sakat ve karışık inançlardan kurtulmuş olacaktır.” Bu ve buna benzer sözleri sık sık Meclis kürsüsünden dillendiren bir isimdi CHP'li Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt.

“YARATILIŞ HİKÂYEDİR”

1930'lu yıllarda, Ankara Türk Ocağı salonundaki sayısız konferanslarından birisindeydi. Anlatıyordu: “İshak, İbrahim, Nuh, İdris ve Şit vasıtasıyla ebül beşer Âdem'e gelir dayanırdı. Ondan ötesi yoktu; zira Âdem'i bizzat Hallâk-ı Cihan, çömlek gibi çamurdan yoğurup yapmış ve içine kendi ruhundan nefyetmişti. Ezcümle 'Hilkât- kâinat' ve 'Hilkât-i beşer' kısımları, mucize ve kerametler, hakiki vakalar gibi hikâye ediliyordu.” Adı Yusuf Akçura'ydı, o da CHP'li vekildi.

“ÇÖKEN İSLAM DİNİ”

CHP'li Mehmet Şeref, Meclis kürsüsünde “medenî kanun”u savunma babında “İslâm'ın çöktüğüne” inandırmaya çalışıyordu kendisini de, dinleyenleri de: “Yakılan ve ebediyen çöken Arap-Acem dinî ve tasavvufî tahakkümdür. Giden, kaynağı dinî ve ilâhî olan hukuktur. Artık, karşısındakini ilzam için 'âyet ve hadis' saymakta manâ yoktur.”

“MAYMUN ATALARIM DİNİ”

CHP'li diğer bir vekil Celal Nuri İleri'nin derdi ise başkaydı: İleri gazetesindeki köşesinde şöyle yazıyordu : “İnsan hayvandan ayrılınca bir nevi maymun ailesiydi. İlk atalarımız şüphesiz ormanların içinde sürü halinde serseriyane dolaşıyorlardı.” “İslâm'la mahvoluruz”

Hepsi de partinin önde gelenlerindendi. Yeni anayasa yapacaklardı, “çok nazik bir konu” tartışıyorlardı. Merhum Kazım Karabekir, hem tarih, hem Allah indinde “tezkiye”sini yapmıştı. Ya, diğerleri? “- Tevfik Rüştü Aras: Ben kanaatimi millet kürsüsünden de haykırırım. Kimseden korkmam. Teşkilât-ı Esâsiyemizde dinimiz apaçık yazılmalıdır. - Kazım Karabekir: Teşkilât-ı Esâsiye'de dinimizin İslâm olduğu yazılıdır. Tevfik Rüştü Bey, hangi kanaati haykıracak, hangi dini yazdıracaksın? Hıristiyanlığı mı? - Mahmut Esat Bozkurt: Evet Hıristiyanlığı… Çünkü İslâmlık terakkiye manidir. Bu dinle yürünmez, mahvoluruz ve bize de kimse ehemmiyet vermez.”

“ÂYETLER BİZİ ALAKADAR ETMEZ”

Mehmet Âkif merhumun; dindarlığına, edebine bakıp da, “Benim Şemseddin'im” diyerek taltif ettiği genç, orta yaşlılığında ise bambaşka havalardaydı: “Bu milletin kafasından din fikrini sökmek için bize daha otuz sene lazım. Benim dinsizliğim taassup derecesindedir. Komünizm ve din zehirlerinin tesirine karşı demokrasiye aykırı sayılabilecek kanunlar var. Ancak bunların zarurî bir tedbir olarak yaşaması lâzım. Şeriat kaidelerinin mahiyeti, o zamanki mahallî şartların icabının yerine getirilmesinden ibarettir. Bu kaideler, bin küsur yıl sonra başka başka muhit şartları içinde yaşayan milletlerin hayatına esas olamaz. Peygamberin Medine'de koyduğu âyetler devletçiliğe aittir, bizi alâkadar etmez.“

“ALLAH, GERÇEKTE YOK”

İleri gazetesinde köşe, Meclis'te sandalye sahibiydi Kılıçzade Hakkı. “Onun Allah'ı”; sadece zor zamanların kurtarıcısıydı, üstelik “sanı”ydı da: “Allah'ın varlığına iman etmek, o gerçekte var olduğu için değil, bizim sıkıntı içinde olduğumuz zamanlarda moralimiz yükseltmek için gereklidir.”

“AHİRET SAADETİNİ KAYBETTİM”

Romanlarında, halkın din kaynaklı saf inanışlarıyla “satirik” (iğneleyici) bir üslupla alay ederdi daima. Belki de o yüzden güldüğü şeylere inanmaması normaldi. Bir derginin, “Ahirete inanır mısınız?” sorusuna, “Dünyaya gözleriniz kapar kapamaz sevdiğimiz şeyleri orada bulacağımızı ümit etmek çok güzel bir şeydir. Fakat ben bu saadeti çoktan kaybettim” cevabını vermişti CHP'li vekil Reşat Nuri Güntekin.

“DİNİ NEŞRİYATA TARAFTAR DEĞİLİZ”

Matbuat Umum Müdürü Vedat Nedim Tör, bir bürokrattı ama Yakup Kadri Karaosmanoğlu ve Şevket Süreyya Aydemir'le birlikte CHP'ye ideolojik yön hazırlayan Kadro dergisinin de kurucularından birisiydi. Dolayısıyla zımnen bağlı olduğu partisine uygun genelgeleri vardı: “Biz her ne şekil ve surette olursa olsun memleket dahilinde dinî neşriyat yapılarak dinî bir atmosfer yaratılmasına ve gençlik için dinî bir zihniyet fideliği vücuda getirilmesine taraftar değiliz.”

'Mekke'li Yobaz'

1932'de ölen Abdullah Cevdet, bir yazısında Peygamber Efendimiz'e “Mekke'li Yobaz” diyerek hakaret emiş, bu nedenle mahkemeye verilmişti. Altı dönem CHP'den milletvekilliği yaparken bir yandan da Akşam gazetesinin başyazarlığını yürüten Necmettin Sadık Sadak ise bu olay üzerine köşesinde şunları yazmıştı: “Abdullah Cevdet, hala Mekke'li yobazların pençesinde. Taassup akımına göre suç sayılan bir fikir mücadelesi için bugün mahkûm olursa gerçekten tuhaf olacaktır.”

CHP'li şair vekillerden

“Allah'ı da, Sultan'la birlikte tahtından indirdik / Bizim mâbedlerimiz fabrikalardır.” Refik Ahmet Sevengil - “Sen takıl peşine de baldırı çıplak Arabın / Korkma gir kanına hikmetin aşkın şarabın.” Osman Nuri Çerman - “İnsanız en şerefli mahlûkuz / Deyip de pek fazla / Övünmek haksız / Atamız elma çaldı cennetten / Biz o hırsızın çocuklarıyız.” Orhan Seyfi Orhon - “Umduğun değilse Tanrın ey beşer / Gönül tercih eder yoğu vara” Mim Kemâl Öke - “Cehennemim var diye / Kurum etme ey Tanrım / Bağrımdaki ateşle / Seni bile yakarım” Aşık Yusuf (Falih Rıfkı Atay)

 

WaterBoy

Profesör
Katılım
24 Eylül 2007
Mesajlar
2,751
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Karalama kampanyası devam ediyor...

kaynak :haber 7
 

atilgan_han

Asistan
Katılım
6 Mayıs 2008
Mesajlar
111
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
bu gibi insanları bizi yönetiyor olmaları içimi çok sızlatıyor.inanmayabilirsin ama inananlarada hakaret edemezsin.
 

PcMaSTeR

Profesör
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
5
Puanları
218
WaterBoy dedi ki:
Karalama kampanyası devam ediyor...

kaynak :haber 7

Karalama Kampanyası mı? Adamların Söyledikleri Sözler Ortada Önder Sav'ın Söyledikleri Ortada, Özür Dileme adına hiç birşey yok ortada ! Danirmarka'lıları geçtiniz !

Esas karalama kampanyası; Hurriyet, Milliyet, Cumhuriyet, Radikal, Referans,Posta v.s v.s Doğan grubu...


atilgan_han dedi ki:
bu gibi insanları bizi yönetiyor olmaları içimi çok sızlatıyor.inanmayabilirsin ama inananlarada hakaret edemezsin.

Bu İnsanlar bizi yönetmiyor, Yönetenlere Engel olmakla meşgul oluyor
 

WaterBoy

Profesör
Katılım
24 Eylül 2007
Mesajlar
2,751
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0

PcMaSTeR dedi ki:
WaterBoy dedi ki:
Karalama kampanyası devam ediyor...

kaynak :haber 7

Karalama Kampanyası mı? Adamların Söyledikleri Sözler Ortada Önder Sav'ın Söyledikleri Ortada, Özür Dileme adına hiç birşey yok ortada ! Danirmarka'lıları geçtiniz !

.

Geçtiniz değil geçtiler ben hiç bir tarafta değilim.

Ayrıca burda CHP nin bir hatası yanlışı yoktur CHPnin başındakilerde hata vardır terbiyesizliği CHP yapmamıştır chp de görev alanlar yapmıştır.

CHP deki herkese laf söylenebilir ama ben CHP ye direk partiye olan eleştirileri sindiremem çünkü o partinin tüzüğü benim fikirlerimi yansıtıyor.
 

PcMaSTeR

Profesör
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
5
Puanları
218
Peki Akp de ki herhangi bir milletvekili veya üyenin yaptığı açıklamalar veya icraatler direk akparti ile ilişkilendiriliyor?


Kalkmış Terbiyesizliği Chp yapmamıştır diyorsun, Chp'nin başındakiler yaptı diyorsun, Kendi ağzınla söylüyorsun ben daha sana ne diyeyim...
 

buhari

Öğrenci
Katılım
11 Kasım 2006
Mesajlar
81
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Pc master seni Allah (c.c.) için seviyorum.
Birileri insanların dinine açıkça hakaraet ediyor, onlar gibi düşünenler de karalama kampanyası diyor. Allah'dan korkmuyorsunuz hiç değilse insanların inançlarına saygı gösterin be kardeşim. Olur mu böyle saygısızlık?
Adam açıkça hakaret ediyor, hiç değilse "dilim sürçtü de öyle söyledim" de yalan da olsa. Ki dine saygısızlığın doğru olmadığını anlasın henüz anlamamış olanlar. Kendileri anlamamış başkalarına da böyle örnek oluyor işte.
Neyse böyle devam etsinler onlar, böyle böyle silinip gidecekler :)
 

Berkin Bozdoğan

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Değerli Dostlar,

Şair derlemesine bittim yalnız. Takdir ve tebrik ediyorum :D artık başka saldıracak yer kalmamış sanırım :p Şiirlerden beyitleri al al yaz. :D

Bir araştırın bakalım Hayyam'la cehape arasında bir bağlantı bulursanız kesin basarlar parti merkezini.

Müthişti. Çalışmaların başarıyla devamını diliyorum.

Güzel günler dilerim.
 

WaterBoy

Profesör
Katılım
24 Eylül 2007
Mesajlar
2,751
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
PcMaSTeR dedi ki:
Peki Akp de ki herhangi bir milletvekili veya üyenin yaptığı açıklamalar veya icraatler direk akparti ile ilişkilendiriliyor?


Kalkmış Terbiyesizliği Chp yapmamıştır diyorsun, Chp'nin başındakiler yaptı diyorsun, Kendi ağzınla söylüyorsun ben daha sana ne diyeyim...
Ben yine söylüyorum hep söyleyeceğim benim için önemli olan partinin tüzüğüdür ne düşündüğüdr ne yapmak istediğidir.Tabiki bu icraatleri yapacak olan parti yetkililerin bu şekil bir terbiyesizlik yapması tabiki kötüdür ayrıca düşündürücüdür.
buhari dedi ki:
Pc master seni Allah (c.c.) için seviyorum.
Birileri insanların dinine açıkça hakaraet ediyor, onlar gibi düşünenler de karalama kampanyası diyor. Allah'dan korkmuyorsunuz hiç değilse insanların inançlarına saygı gösterin be kardeşim. Olur mu böyle saygısızlık?
Adam açıkça hakaret ediyor, hiç değilse "dilim sürçtü de öyle söyledim" de yalan da olsa. Ki dine saygısızlığın doğru olmadığını anlasın henüz anlamamış olanlar. Kendileri anlamamış başkalarına da böyle örnek oluyor işte.
Neyse böyle devam etsinler onlar, böyle böyle silinip gidecekler :)
buhari ağzından çıkan kelimelere dikkat et açıkça beni dinsizlikle suçluyorsun
Sen bana dinsiz desen ben sana müslüman adam desem ikimizde ahirette yalancı çıkarız...
 

fish

Profesör
Katılım
4 Aralık 2007
Mesajlar
2,606
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
milletçe yine olaylara değil de kişilere takılma da üstümüze yok hani...buradaki yorumlar bunun en küçük ve güzel örneği olsa gerek..

chp = önder sav ve deniz baykal ve diğerleri değil...

islam = kadına 2 ye bir veren ve onu örtmekten başka birşey düşünmeyen, camiye imanlıyım diyip ama ter kokarak giden , sakalı göbeğine kadar indiren ve kendi gibi olmayanları eleştirmekten ve imanını sorgulamaktan başka bir şey bilmeyenlerden ibaret değil...


nasıl ki bunlar islamı temsil etmiyorsa bu adamlarda chp yi temsil etmez..

kimi ne için savunup ne için eleştiriyorsunuz ben hiç anlam veremiyorum...

 

RadoN

Dekan
Katılım
30 Ekim 2007
Mesajlar
5,813
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Ya bırakın Allah aşkına..
özür dilemeyince böyle konularla "sav hakaret etti ama özür dilemedi" diyosunuz..
hadi özür diledi nolcak susacakmısınız.. bu seferde "bak kendi açıkça inkar etti.. chp islam düşmanıdır" diyeceksiniz.. yalan mı ?.. onun için sav'ı özür dilemediği için çırpınmayın.. kimse kimseyi kandırmasın..
unutmayın partilerde ne yaparsa kendine yapar ..
 

PcMaSTeR

Profesör
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
5
Puanları
218
Ben Sizleri gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Tamam bu insan Üye veya herhangi bir millet vekili olsa birşey demiyeceğim ancak bu insan Yönetici ! Baykal'ın Sağ kolundan biri ! Eğerki Siz Oylarınızı bu Partiye veriyorsanız bu insanları benimseyip kabullenip veriyorsunuz demektir. Bu Gün Ak partiyi Ak parti yapan R.tayyip erdoğandır. İnsanlar Erdoğan için Ak partiye oy verdiler. Şimdi siz kalkmış Kişileri partiye mal etmeyin diyorsunuz.

Eğer Siz oyunuzu Partiye verip Kişileri önemsemiyorsanız vay sizin halinize ve bizim halimize...


Ayrıca İslamda Kadına verilen mirasın sebebi açıkça ortadadır.

Bayan kişi Ailesinden 1 alır Eşi tarafından da 2 gelir ve Sonuçta haneye giren pay 3 olur.

Aynı Şekil Erkekte 2 alır Eşinden 1 gelir yine haneye giren pay 3 olur. Ayrıca erkeğe 2 verilmesinin sebebi ise Annesinine ve babasına bakma yükümlülüğü erkek üzerinedir.


Düzenleme: İster Özür Dilesin İster Dilemesin Umurumda Değil O kendisinin karakterini Ortaya Koymuştur. Ancak Sanmayın ki Özür Dilerse bu İnsanlar Susacak ve unutacak Asla ! Ayrıca İnsanların Gıyabında Düşünmeyi ve Konuşmayı bırakınız kimin ne diyeceğini bilmeden konuşmayınız..
 

fish

Profesör
Katılım
4 Aralık 2007
Mesajlar
2,606
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
pc master, konumuz partilerse eğer evet kişilere bakılır tabii...ama konumuz islamsa kişilere bakılmaz...bakılacak yeri herkes gayet yi biliyor ama günümüz de islam dini anlatılırken kişilerin dedikleri Kuran'ın dediklerinden önde gidiyor..

burada konumuz islam dinine yöneltilen hakaretlerdir ve bu hakaretleri kendini bilmez ama malesef başımıza yönetici kesilmiş zatlar yapmaktadır...

bu zatları hiçbirşekilde desteklemem ama vayyy chp ye bak ne halde gibi yorumunu da sırf bu kişiler yüzünden yapmam...

nasıl ki her gördüğüm sakallıya işte islamın örneği demiyorsak bu da onun gibi bir şey...

ama siz islama yöneltilen yanlış sözleri içeren bu konuyu yine her konuda yapılan gibi parti kavgasına çeviriyorsunuz yaa benim yorumum aslında bunun üzerindeydi..
 

WaterBoy

Profesör
Katılım
24 Eylül 2007
Mesajlar
2,751
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Falih Rıfkı Atay = http://tr.wikipedia.org/wiki/Falih_Rıfkı_Atay

İsmail Habip Sevük = http://tr.wikipedia.org/wiki/İsmail_Habip_Sevük (mevlana ve yunus emreyi anlattığı kitapları vardır.)

Mahmut Esat Bozkurt = http://tr.wikipedia.org/wiki/Mahmut_Esat_Bozkurt

Yusuf Akçura = http://tr.wikipedia.org/wiki/Yusuf_Akçura

Celal Nuri İleri = http://tr.wikipedia.org/wiki/Celal_Nuri_İleri

Tevfik Rüştü Aras
= http://tr.wikipedia.org/wiki/Tevfik_Rüştü_Aras

Reşat Nuri Güntekin = http://tr.wikipedia.org/wiki/Reşat_Nuri_Güntekin

Vedat Nedim Tör = http://tr.wikipedia.org/wiki/Vedat_Nedim_Tör

Yakup Kadri Karaosmanoğlu = http://tr.wikipedia.org/wiki/Yakup_Kadri_Karaosmanoğlu

Şevket Süreyya Aydemir = http://tr.wikipedia.org/wiki/Şevket_Süreyya_Aydemir

Abdullah Cevdet Karlıdağ = http://tr.wikipedia.org/wiki/Abdullah_Cevdet

Evet arkadaşlar pcmaster ın yazısındaki bahsi geçen herkesi teker teker araştırdım ve bu sonuca vardım hiçbiri kesinlikle bunları yapacak hizniyette insan değildirler karalama kampanyası dedim sonuna kadar arkasındayım.Ülkede milli beraberliği unutturup dış güçlere teslim etmek isteyen zihniyetin Yüce Dinimiz İslamı kullanarak bu sonuca ulaşmak istemesi ne acıdır.

Bu şekil karalama kampanyalarına karşı araştıralım arkadaşlar lütfen herşeye inanan bir millet geri kalmaya mahkumdur.

Lütfen herkes yazıları okusun okusunki artık kimler saldırmaya başladıklarını görsün.


Vikipediye minnetarım o olmasaydı nasıl öğrenecektim doğruları...
 

PcMaSTeR

Profesör
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
5
Puanları
218
fish dedi ki:
pc master, konumuz partilerse eğer evet kişilere bakılır tabii...ama konumuz islamsa kişilere bakılmaz...bakılacak yeri herkes gayet yi biliyor ama günümüz de islam dini anlatılırken kişilerin dedikleri Kuran'ın dediklerinden önde gidiyor..

burada konumuz islam dinine yöneltilen hakaretlerdir ve bu hakaretleri kendini bilmez ama malesef başımıza yönetici kesilmiş zatlar yapmaktadır...

bu zatları hiçbirşekilde desteklemem ama vayyy chp ye bak ne halde gibi yorumunu da sırf bu kişiler yüzünden yapmam...

.


Konu Başlığı Zaten CHP'nin mazisinde ki kişiler ... bu yüzden partiyide kapsıyor kişileri de. Ayrıca Konu İslamsa Kişilere bakılmaz Konusunda hem katılıyorum hemde eksik buluyorum, Katıldığım nokta Bin Ladin gibi bir terörüstü İslam ile bağdaşırmak olmaz ancak Şu da var ki İslam Dinin temeli İnsandır ve Onun Sosyal hayatı üzerinidir ki burda Kişileri es geçemezsin. Yani Bir bayan İçin verilen hükümler bir Yetim İçin verilen hükümler, Yaşlı İnsanlar veya Anne babalar İçin verilen hükümler Günümüzde ki İnsanların Oluşturduğu hukuk ile bir tutulamaz... Bu yüzden İslam Kişilerin Kendileri ve sıfatları önemlidir.

Ayrıca İslam Dini Anlatılırken Kişilerin Dedikleri Kur'anın Önünde gidiyor demişsin burayı Açıklarmısın biraz? İslam Dinini hakkıyla bilen hiç bir ilahiyatçı veya bilgin Kur'anın Ötesine geçemez. Ne Söylüyorsa Kur'andan Söylüyordur veya Kur'an Ahlakı ile Ahlaklanmış Peygamber Efendimizin Sünnetinden Konuşuyordur...
 

WaterBoy

Profesör
Katılım
24 Eylül 2007
Mesajlar
2,751
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Erdoğan'ın türban için "siyasi simge olsa bile yasaklanamaz" dedi. Baykal, Leyla Şahin davası nedeniyle AİHM’ye gönderilen Başbakan Erdoğan imzalı yazıyı okudu: Türbanın yasaklanması gerekir...

CHP lideri Deniz Baykal seçimlerden sonraki en sert konuşmasını, dünkü grup toplantısında yaptı. Leyla Şahin davasında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gönderilen Başbakan Erdoğan imzalı bir belge gösterdi. Baykal şunları söyledi:
"TÜRBAN YASAKLANMALI" İMZA: ERDOĞAN
"Bakın elimde bir yazı var. Burada ne diyor, ’Türbanın Türkiye’deki laik ve demokratik rejimi ortadan kaldırmak isteyen siyasi bir görüşün simgesi haline geldiği açıktır. Bu yüzden yasaklanması gerekir’.İmza Tayyip Erdoğan. Bunu söyleyen Tayyip Erdoğan ve hükümetidir. Altında Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün de imzası var. Bu sahtekarlığa dikkatinizi çekerim. Avrupa’da böyle söylüyorlar, Türkiye’ye gelince başka şeyler söylüyorlar. Bu sahtekarlığa bir son vermek lazım. Devlet böyle iki yüzlü yönetilmez. Ne düşünüyorsan açıkça söyle.

pcmaster ve yandaşları sende bunu kanıtla herşeyin bu tartışmanın nedeni olan türban hakkında süper başbakanınız(!) ne demiş bunu kanıtlayın bana yapmadı deyin.
 

fish

Profesör
Katılım
4 Aralık 2007
Mesajlar
2,606
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
PcMaSTeR dedi ki:
fish dedi ki:
İslam Dinini hakkıyla bilen hiç bir ilahiyatçı veya bilgin Kur'anın Ötesine geçemez. Ne Söylüyorsa Kur'andan Söylüyordur veya Kur'an Ahlakı ile Ahlaklanmış Peygamber Efendimizin Sünnetinden Konuşuyordur...

işte kilit kısım da bu zaten..."islam dinini hakkıyla bilen ilahiyatcılar, alimler, kişiler vs "

ama takdir edersin ki pc master kitap okumaktan ve daha beteri okuduğunu anlamaktan aciz halkımızın cami imamlarının kafalarına göre şekillendirdikleri islamla yaşadıklarına eminim sen de şahit olmuşsundur...( burada islamı hakkıyla bilen imamlar değildir kasıt...sanırım anlaşılmaktadır..okuduğunu anlamakta zorluk çeken arkadaşlar malesef yorumcular arasında da olduğu için herşeyi ayrıntısyla yazmak zorunda kalıyorum...)

artık böle şeyler yok herkes en kolay bilgiye şuna buna ulaşıyor gibi şeyler sölemeyin gidin doğunun köylerinde en ufak kasabalarda mahallelerde islam adı altında ne yobazlıklar ne hurefeler var bir bakın...ve buna islam dedklerini kulaklarıyla duyan gözleyile gören bir insan olarak kasteddiğim işte bunlardır...

başa dönersek , nasıl ki böyle insanlara bakıp da işte islam bu diyip uzaklaşmak ne kadar doğru ise, bir kaç kendini bilmezin lafına bakıp da aslında amacı çok farklı olan bir kurumu da sanki islam düşmanıymış gibi göstermek ve üstelik bu kurumu ( kişileri değil ) savunan insanları sizler bölesiniz diyip sınıflandırmak ve iman ölçme hadziliğine varacak kadar yorumlar yapmak bir o kadar yanlıştır...

okunan cümlelerin anlaşılması dileğiyle...
 

Reallist

Profesör
Katılım
7 Nisan 2008
Mesajlar
1,272
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
fish dedi ki:
nasıl ki bunlar islamı temsil etmiyorsa bu adamlarda chp yi temsil etmez..

fish dedi ki:
başa dönersek , nasıl ki böyle insanlara bakıp da işte islam bu diyip uzaklaşmak ne kadar doğru ise, bir kaç kendini bilmezin lafına bakıp da

Kavram karmaşaşı mı yaşanıyor bana mı öyle geliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Önder SAVın eşiti İslamı Dinine kötü örnek olan insanlar olamaz. "Camiye imanlıyım diyip ama ter kokarak giden , sakalı göbeğine kadar indiren ve kendi gibi olmayanları eleştirmekten ve imanını sorgulamaktan başka bir şey bilmeyenler" ve dini kendine alet edenlerle aynı statüde oluğunu nasıl çıkarttınız onu anlamış değilim..

Böyle bir kaşılaştırma yapacakcaksa CHP ye kötü örnek olan partililerle yapılması gerekmektedir. CHP Genel Başkan Yardımcısı Önder SAV'ın yetkisine karşılık olarak İslam dinine gönül verenler yada onu kullananlar karşılığı olamaz.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Önder SAV partide söz sahibidir. Partinin yönetmeliklerini, tüzüklerini ve partinin görüşlerini temsil eder. Parti başkanı olmadığında partiyi temsil eder. Yarayı yeri kesip atmaktansa; savunmak, korumak, o kişinin söylediği sözlerle aynı paralelde görüşler taşımakta olduğunu göstermez mi ?

Atatürkçülük kisveti altında İnönücülük yapanların söyledikleri beni bağlamaz. Atatürk'ten sonra değiştirilmiş bir partide de Atatürk'ü bağlamaz. Sadece Atatürk'ün adını kötüler.

Atatürk'ün ismini kendine alet eden ve kullanan insanlarla, Dini kendine alet eden ve kullanan insanlar olmasa çok rahat bir ülke olurduk..
 

WaterBoy

Profesör
Katılım
24 Eylül 2007
Mesajlar
2,751
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Ben bu aralar çok moda olan şu söze değinmek isterim Reallistin dediği gibi "Atatürkçülük kisveti altında İnönücülük yapanların söyledikleri beni bağlamaz."

Bu nedir Allah aşkına ya İnönücülük nedir İsmet İnönüyü bu şekilde karalamak saygısızlıktır Kurtuluş savaşi tarihi okumamaktır.

Merhum İsmet İnönü;

Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında önemli bir rol oynamış, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız bir devlet olarak dünya sahnesinde yerini almasını sağlayan Lozan Antlaşması'nı imzalamış, birçok defalar başbakanlık görevini üstlenmiştir.

İsmet İnönü her ne kadar Atatürk ile sonraları görüş ayrılığı yaşasa da Kurtuluş Svaşının en büyük kahramanlarındandır (fazlası için = http://tr.wikipedia.org/wiki/İsmet_İnönü )




Reallist dedi ki:
Atatürk'ün ismini kendine alet eden ve kullanan insanlarla, Dini kendine alet eden ve kullanan insanlar olmasa çok rahat bir ülke olurduk..
Asıl sorunda o ya zaten...

 

Reallist

Profesör
Katılım
7 Nisan 2008
Mesajlar
1,272
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
WaterBoy dedi ki:
Bu nedir Allah aşkına ya İnönücülük nedir İsmet İnönüyü bu şekilde karalamak saygısızlıktır Kurtuluş savaşi tarihi okumamaktır.

Kurtuluş Savaşında ne yaptığını herkez biliyor. Hepimiz minnettarız. Atatürk'ün ölümüyle başlayan tarihten bahsetmekteyiz. Onun adını kullanarak bu millete eziyet ettiği yılları bilmen gerekir. İstiklal Mahkemelerini öğrenmen gerekir. İnönünün etrafındaki insanları; 1935 yılında Atatürk'ün Çankayadan kovduğunu bilmen gerekir. Bu kişilerin soylarının nerden geldiğini öğremeniz gerekiyor.

Bu ülkeyi kuran halkımıza özgürlük veren Atatürk'ün resimlerini Türk Parasından çıkartanlar şu an Atatürkçü olarak geçiniyor. Atatürk'ün kurduğu parti Atatürk'ün resimlerini çıkartıyor ! Atatürkçülükleri Atatürk'ün ölümüne kadarmış...
 

RastaRules

Öğrenci
Katılım
10 Haziran 2008
Mesajlar
67
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Neden sonra bu güzel isimli parti çöküşe geçti merak ediyorum.
 

Regionella

Profesör
Katılım
9 Aralık 2006
Mesajlar
1,575
Reaksiyon puanı
7
Puanları
218
WaterBoy dedi ki:
Ben yine söylüyorum hep söyleyeceğim benim için önemli olan partinin tüzüğüdür ne düşündüğüdr ne yapmak istediğidir.Tabiki bu icraatleri yapacak olan parti yetkililerin bu şekil bir terbiyesizlik yapması tabiki kötüdür ayrıca düşündürücüdür.

Ona bakarsan her partinin tüzüğü güzeldir.Böyle yönetilen bir partiyi veya tüzüğünü savunman olayı tamamen bitirir zaten.partiyi kişiler yönetir zaten,kendi yönetilmez,ya da tüzük yönetmez.
 

Ottomans1453

Asistan
Katılım
10 Haziran 2008
Mesajlar
173
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Türkiye artık mason iktidarlardan bıkmıştır. Ve artık CHP nin iktidara geleceğini de sanmıyorum. Artık yeni bir nesil geliyor, Osmanlıcı nesil geliyor. Artık masonların devri bitti. Ne zamanki Osmanlının son 30 yılını anlarız o zaman işte bugünde oynanan oyunları anlamış oluruz.

Kısacası chp yi Atatürk gibi görenler artık boşyere debelenmesin korkunun ecele faydası yok.

OSMANOĞULLARI GELİYORRRRR.
 

WaterBoy

Profesör
Katılım
24 Eylül 2007
Mesajlar
2,751
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Ottomans1453 dedi ki:
Türkiye artık mason iktidarlardan bıkmıştır. Ve artık CHP nin iktidara geleceğini de sanmıyorum. Artık yeni bir nesil geliyor, Osmanlıcı nesil geliyor. Artık masonların devri bitti. Ne zamanki Osmanlının son 30 yılını anlarız o zaman işte bugünde oynanan oyunları anlamış oluruz.

Kısacası chp yi Atatürk gibi görenler artık boşyere debelenmesin korkunun ecele faydası yok.

OSMANOĞULLARI GELİYORRRRR.

Zamanında osmanlıcık yapanlar devrildi desene sende devrilecen :)
 

Ottomans1453

Asistan
Katılım
10 Haziran 2008
Mesajlar
173
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
WaterBoy dedi ki:
Ottomans1453 dedi ki:
Türkiye artık mason iktidarlardan bıkmıştır. Ve artık CHP nin iktidara geleceğini de sanmıyorum. Artık yeni bir nesil geliyor, Osmanlıcı nesil geliyor. Artık masonların devri bitti. Ne zamanki Osmanlının son 30 yılını anlarız o zaman işte bugünde oynanan oyunları anlamış oluruz.

Kısacası chp yi Atatürk gibi görenler artık boşyere debelenmesin korkunun ecele faydası yok.

OSMANOĞULLARI GELİYORRRRR.

Zamanında osmanlıcık yapanlar devrildi desene sende devrilecen :)

sizin sayenizde yenildi. Ancak bu sefer çok zor be gülüm artık kimseyi kandıramazsınız. Aslında sizin gibi Atatürk'a haaşa tanrı gören kişilerle bu tartışmayı yapmam bile saçma. Boşyere kendini küçük düşürceğine bence hiç yazmada rezil olma :)
 

WaterBoy

Profesör
Katılım
24 Eylül 2007
Mesajlar
2,751
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Ottomans1453 dedi ki:
WaterBoy dedi ki:
Ottomans1453 dedi ki:
Türkiye artık mason iktidarlardan bıkmıştır. Ve artık CHP nin iktidara geleceğini de sanmıyorum. Artık yeni bir nesil geliyor, Osmanlıcı nesil geliyor. Artık masonların devri bitti. Ne zamanki Osmanlının son 30 yılını anlarız o zaman işte bugünde oynanan oyunları anlamış oluruz.

Kısacası chp yi Atatürk gibi görenler artık boşyere debelenmesin korkunun ecele faydası yok.

OSMANOĞULLARI GELİYORRRRR.

Zamanında osmanlıcık yapanlar devrildi desene sende devrilecen :)

sizin sayenizde yenildi. Ancak bu sefer çok zor be gülüm artık kimseyi kandıramazsınız. Aslında sizin gibi Atatürk'a haaşa tanrı gören kişilerle bu tartışmayı yapmam bile saçma. Boşyere kendini küçük düşürceğine bence hiç yazmada rezil olma :)
Sen mi beni rezil ilan ediyorsun ehheheheh anca gülerim gördüğün gibi :)
 

Ottomans1453

Asistan
Katılım
10 Haziran 2008
Mesajlar
173
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
WaterBoy dedi ki:
Ottomans1453 dedi ki:
WaterBoy dedi ki:
Ottomans1453 dedi ki:
Türkiye artık mason iktidarlardan bıkmıştır. Ve artık CHP nin iktidara geleceğini de sanmıyorum. Artık yeni bir nesil geliyor, Osmanlıcı nesil geliyor. Artık masonların devri bitti. Ne zamanki Osmanlının son 30 yılını anlarız o zaman işte bugünde oynanan oyunları anlamış oluruz.

Kısacası chp yi Atatürk gibi görenler artık boşyere debelenmesin korkunun ecele faydası yok.

OSMANOĞULLARI GELİYORRRRR.

Zamanında osmanlıcık yapanlar devrildi desene sende devrilecen :)

sizin sayenizde yenildi. Ancak bu sefer çok zor be gülüm artık kimseyi kandıramazsınız. Aslında sizin gibi Atatürk'a haaşa tanrı gören kişilerle bu tartışmayı yapmam bile saçma. Boşyere kendini küçük düşürceğine bence hiç yazmada rezil olma :)
Sen mi beni rezil ilan ediyorsun ehheheheh anca gülerim gördüğün gibi :)

tipik bir haksız savunma mekanizması. Senin bu hareketin psikolojik savunma mekanizmalarından şakaya vurmaya giriyor. Bunun açıklaması ise şöyle ; yanlış yapılan bir şeyi karşı kişinin tepkisini almamak için şakaya vurma ve gülünç duruma düşürme. :)
 

WaterBoy

Profesör
Katılım
24 Eylül 2007
Mesajlar
2,751
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Ottomans1453 dedi ki:
WaterBoy dedi ki:
Ottomans1453 dedi ki:
WaterBoy dedi ki:
Ottomans1453 dedi ki:
Türkiye artık mason iktidarlardan bıkmıştır. Ve artık CHP nin iktidara geleceğini de sanmıyorum. Artık yeni bir nesil geliyor, Osmanlıcı nesil geliyor. Artık masonların devri bitti. Ne zamanki Osmanlının son 30 yılını anlarız o zaman işte bugünde oynanan oyunları anlamış oluruz.

Kısacası chp yi Atatürk gibi görenler artık boşyere debelenmesin korkunun ecele faydası yok.

OSMANOĞULLARI GELİYORRRRR.

Zamanında osmanlıcık yapanlar devrildi desene sende devrilecen :)

sizin sayenizde yenildi. Ancak bu sefer çok zor be gülüm artık kimseyi kandıramazsınız. Aslında sizin gibi Atatürk'a haaşa tanrı gören kişilerle bu tartışmayı yapmam bile saçma. Boşyere kendini küçük düşürceğine bence hiç yazmada rezil olma :)
Sen mi beni rezil ilan ediyorsun ehheheheh anca gülerim gördüğün gibi :)

tipik bir haksız savunma mekanizması. Senin bu hareketin psikolojik savunma mekanizmalarından şakaya vurmaya giriyor. Bunun açıklaması ise şöyle ; yanlış yapılan bir şeyi karşı kişinin tepkisini almamak için şakaya vurma ve gülünç duruma düşürme. :)

Ben gayet ciddiyim. :)
 
Üst