Çelişki,ne istiyorum?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kosi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kosi

Doçent
Reaksiyon puanı
401
Ne istediğimi bilmiyorum.kendi içimde çelişiyorum.insan psikolojisinden anlayan var mı?
11.sınıfı bitirdim
babam bir özel okul parası kadar parayla üniversite sınavında ilk 2 bine adam sokan dershaneye gönderiyor.
halimizde yerimizde.bütün okul ihtiyaçlarım tam ama eski azmim yok.
okuldan asla vazgeçemem okuldan ayrılamam tek kurtuluşumun o olduğunu biliyorum okumazsam hayatımın ne kadar zorlu olacağını biliyorum.
11.sınıfın 2.dönemi açığa geçtim ve dershane ile birlikte üniversite sınavına hazırlanıyorum.
sorun şu ben çalışmıyorum.akşama kadar pc forum sosyal medya diye vakit öldürüyorum.saatlerce boş duvara baksam yinede çalışmıyorum.ben ne istiyorum ne yapmam gerek?iyi forumlar...

KarabelaGustavo

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Çoğu öğrenci koyun gibi kendini çoban gibi güdecek ders yapmaya zorlayacak bi ittirici hoca olmadan çalışmaz yapamaz.tembel bi öğrencisin belli ki açığa geçmen senin için yanlış olmuş dershaneye gitsen de dersin bitip eve gelince oyun oynucaksın yine başında kimse olmucak.Ya kaliteli bi özel okula gidip sabah 9 akşam 6 orda zorla ders dinleyip çalışmanı tavsiye ederim ya da bu sene masraf yapmadan yapabildiğinin en iyisi yapıp özel ünide ücretli veya %50 burlsu vs okuman

kosi

Doçent
Reaksiyon puanı
401
öyle deği
Çoğu öğrenci koyun gibi kendini çoban gibi güdecek ders yapmaya zorlayacak bi ittirici hoca olmadan çalışmaz yapamaz.tembel bi öğrencisin belli ki açığa geçmen senin için yanlış olmuş dershaneye gitsen de dersin bitip eve gelince oyun oynucaksın yine başında kimse olmucak.Ya kaliteli bi özel okula gidip sabah 9 akşam 6 orda zorla ders dinleyip çalışmanı tavsiye ederim ya da bu sene masraf yapmadan yapabildiğinin en iyisi yapıp özel ünide ücretli veya %50 burlsu vs okuman
ben çalışıyorum ve derece yapıyorum.sonra bir düşüyorum ve hiçbir şey yapmıyorum.açığa geçmem mantıklı çünkü gittiğim kurum çok iyi eğitim veriyor ve ben çalışmadığım halde o okulda girdiğim sınavlardan yüksek not alabileceğimi biliyorum.sence ne yapmalı?bıçak kemiğe dayanıyor.aslında benim göremediğim bir şeyler var birinin onu görmesini bekliyorum sorunun o olacağını düşünüyorum.teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

şu konuda çok haklısın evet tembelim şuan.ama potansiyelim var ve çalıştığım dönemlerde adeta uçuyordum en iyisi hep ben oluyordum.ne değişti de eskisi gibi değilim

KarabelaGustavo

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Dershaneden eve gitme rutini oturt dersin olsun olmasın her sabah 9 da dershaneye gir akşam kapanmadan 1-2 saat önce çık orda çalışanları gördükçe motive olursun böylelikle çalışmayı bırakmazsın.dershane rehberlik servisini de sık kullan derim rehber öğretmenler bu konuda eğitim görmüş insanlar eminim daha yararlı olurlar

kosi

Doçent
Reaksiyon puanı
401
genel öğrencilerde bu isteksizliğin sebebinin ortak olduğunu düşünüyorum.kaynağı nedir acaba?

KarabelaGustavo

Asistan
Reaksiyon puanı
52
genel öğrencilerde bu isteksizliğin sebebinin ortak olduğunu düşünüyorum.kaynağı nedir acaba?
Bir tarafta bilgisayar oyunları sosyal medya gezip tozma erkek-kız arkadaş yapma isteği çok daha cezbedici şeyler ders çalışmanın yanında

• Beğen
Reactions: 023

kosi

Doçent
Reaksiyon puanı
401
Bir tarafta bilgisayar oyunları sosyal medya gezip tozma erkek-kız arkadaş yapma isteği çok daha cezbedici şeyler ders çalışmanın yanında
hah öyle değil işte.bak şimdi anlayacaksın beni.değindiğin nokta çok güzel.oyunlara doydum 2 yıl yoğun oyun oynadım o kadar doydum ki en son 5 ay önce oyun oynamışımdır(1 el pubg).sevgili deseniz 2 yıl süren bir ilişkim oldu sağ olsun beni kadınlardan cinsellikten soğuttu(gakkını yemiyim çok temiz kalpliydi) şimdi kadınlara sadece insan olarak bakıyorum.o bahsettiğin günümüz gençlerinin ulaşmak istediklerine ben çoktan doydum.bu arada çokca teşekkür ediyorum ilginize
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dershaneden eve gitme rutini oturt dersin olsun olmasın her sabah 9 da dershaneye gir akşam kapanmadan 1-2 saat önce çık orda çalışanları gördükçe motive olursun böylelikle çalışmayı bırakmazsın.dershane rehberlik servisini de sık kullan derim rehber öğretmenler bu konuda eğitim görmüş insanlar eminim daha yararlı olurlar
hocam 9 da derse girip 7 de çıkıp 7.30 dan gece 11.30a kadar kütüpahanedeyim ve evde 5-6 saat kalıyorum.bu uzun sürede o kadar isteksizim ki çözdüğüm soru sayısı anca günlük 50 eder.ablamın benle aynı rutinde 500-600 soru yaptığını biliyorum.çünkü o istiyor

Reaksiyon puanı
10,315
Eğer ticareti düşünüyorsan sana lise mezunu olmak da yeter.
Ama devlet babanın yanında bir makam ihraz etmek istiyorsan şunu düşün...
Mesela gösterişli bir devlet binasında elinde paspasla yerleri temizliyorsun. Talebelik yıllarındaki tembelliğine kahrederek hemde. Sonra yanından biri geçiyor. Çalıştığın devlet binasının en tepesindeki yetkili kişi bu. Büyük bir gururla, heybetle, sağa sola gülücükler dağıtarak ve havasını atarak yürüyüp gidiyor. İşe bak ki bu kişi seninle aynı yaşta ve üstelik okul yıllarında selam bile vermekten üşendiğin komşun bekçi Bekir efendinin fakirlik içinde ve zor şartlarda okuyan oğlu.

Nasıl kahredeceğini ve kendine o yıllarda çalışmadığın için nasıl lanetler okuyacağını düşün evlat.

Ben de senin gibi çok zekiydim, liseyi bitirince tıp fakültesini kazandım. Gidip kayıt da yaptırdım. Önüme bir kitap koydular. Şöyle 25 santim kalınlığında kocaman bir kitaptı. Anatomi kitabıymış. Hem çok pahalıydı hem de "Lan bu kitabı ben nasıl bitirecem" deyip vazgeçtim, okumadım.

Halbuki o kitabı oraya gelmesini beceren herkes okuyor ve bitiriyordu. Sonra önlüğünü giyip insanlara şifa olmağa gidiyordu. Biz işin kolay tarafını seçtik, kendimizi kandırıp kaçıverdik ordan. Ama bir ömür o günün pişmanlığı ve acısı içindeyim.

Ne zaman yorulur ve bırakmak istersen, tembellik baş gösterirse eline tutuşturdukları o paspası aklına getir hemen. :)

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
İnterneti bir kenara koyup hayatına odaklan.

kosi

Doçent
Reaksiyon puanı
401
Eğer ticareti düşünüyorsan sana lise mezunu olmak da yeter.
Ama devlet babanın yanında bir makam ihraz etmek istiyorsan şunu düşün...
Mesela gösterişli bir devlet binasında elinde paspasla yerleri temizliyorsun. Talebelik yıllarındaki tembelliğine kahrederek hemde. Sonra yanından biri geçiyor. Çalıştığın devlet binasının en tepesindeki yetkili kişi bu. Büyük bir gururla, heybetle, sağa sola gülücükler dağıtarak ve havasını atarak yürüyüp gidiyor. İşe bak ki bu kişi seninle aynı yaşta ve üstelik okul yıllarında selam bile vermekten üşendiğin komşun bekçi Bekir efendinin fakirlik içinde ve zor şartlarda okuyan oğlu.

Nasıl kahredeceğini ve kendine o yıllarda çalışmadığın için nasıl lanetler okuyacağını düşün evlat.

Ben de senin gibi çok zekiydim, liseyi bitirince tıp fakültesini kazandım. Gidip kayıt da yaptırdım. Önüme bir kitap koydular. Şöyle 25 santim kalınlığında kocaman bir kitaptı. Anatomi kitabıymış. Hem çok pahalıydı hem de "Lan bu kitabı ben nasıl bitirecem" deyip vazgeçtim, okumadım.

Halbuki o kitabı oraya gelmesini beceren herkes okuyor ve bitiriyordu. Sonra önlüğünü giyip insanlara şifa olmağa gidiyordu. Biz işin kolay tarafını seçtik, kendimizi kandırıp kaçıverdik ordan. Ama bir ömür o günün pişmanlığı ve acısı içindeyim.

Ne zaman yorulur ve bırakmak istersen, tembellik baş gösterirse eline tutuşturdukları o paspası aklına getir hemen. :)
teşekkür ederim çok iyisiniz.çok haklısınız.bile bile gelecekte pişman olacağıma imkanlar varken çalışayım.bide ben bitlis doğumluyum bu kadar nimetin ve fırsatın elime geçmesi bir mucize.çok şanslıyım tam gaz çalışacağım teşekkür ederim iyi forumlar :)

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
arkadaş ergenliğe girmiş anladığım kadarıyla.

tavsiyem kendini zorlayarak 1 sene sınava çalışman pes etmeden ama bu dediğim bi kulağından girer diğerinden çıkar muhtemelen :D ders çalışmayacaksan da bir şeyler üretip bir alanda kendini geliştirmeye çalış boşa zaman gitmesin. gerisi fıs

kosi

Doçent
Reaksiyon puanı
401
arkadaş ergenliğe girmiş anladığım kadarıyla.

tavsiyem kendini zorlayarak 1 sene sınava çalışman pes etmeden ama bu dediğim bi kulağından girer diğerinden çıkar muhtemelen :D ders çalışmayacaksan da bir şeyler üretip bir alanda kendini geliştirmeye çalış boşa zaman gitmesin. gerisi fıs
teknik servis işletebilecek kadar telefon/bilgisayar tamir onarım bilgim ve tecrübem var.ama bunlar dayanak değil.haklısınız dişimi sıkmam gerek

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
teknik servis işletebilecek kadar telefon/bilgisayar tamir onarım bilgim ve tecrübem var.ama bunlar dayanak değil.haklısınız dişimi sıkmam gerek

eskidendi o artık. günümüzde olay mekanik değil yazılım. bilgisayar/telefon tamiri yerine bilgisayar/telefonda çalışabilecek yüksek performanslı yazılımlar üretmen bekleniyor. seninle benzer durumdayken benim de bir tercih yapmam gerekiyordu 2018 yazında, ben üniversite sınavını tercih ettim kafama koydum ve çalıştım şu an iyi bir üniversitedeyim. seçmeseydim muhtemelen kendi şirketimi kurardım fakat öğrenci olmanın daha avantajlı olduğuna inandığımdan o yolu seçmiştim. motivasyon konusu ve ne yapmak istediğini bilmek önemli.

kosi

Doçent
Reaksiyon puanı
401
eskidendi o artık. günümüzde olay mekanik değil yazılım. bilgisayar/telefon tamiri yerine bilgisayar/telefonda çalışabilecek yüksek performanslı yazılımlar üretmen bekleniyor. seninle benzer durumdayken benim de bir tercih yapmam gerekiyordu 2018 yazında, ben üniversite sınavını tercih ettim kafama koydum ve çalıştım şu an iyi bir üniversitedeyim. seçmeseydim muhtemelen kendi şirketimi kurardım fakat öğrenci olmanın daha avantajlı olduğuna inandığımdan o yolu seçmiştim. motivasyon konusu ve ne yapmak istediğini bilmek önemli.
evet yazılım mühendisliğini özellikle istanbulda istiyorum.bunun için çalışıyorum çok geç olmadan yol katetmek gerek

Reaksiyon puanı
892
Ben de seninle aynı durumdayım,bir türlü karar veremiyorum.İyi giden bir mf iken birkaç sınavda düşüş yaşayınca motivasyonumu kaybettim.Ve daha yeni yeni toparlıyorum.İtü elektronik ve haberleşme düşünüyorum.Bir yandan da TM çözesim var aklım boğaziçi ekonomide bir yandan.Belki master yaparım ileride:)