Açık lise Staj sorunu

EmrecanReis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Merhaba Değerli abilerim ablalarım Öncelikle konuya kendimi tanıtmakla başlayayım ben 12 ATP Bilişim sınıfı öğrencisi idim. Sizinde bildiğiniz üzere 11 sınıfın yazında bizim stajımız var ben o stajı misliyle yaptım . Sonra okul açıldı ve okula gitmeye başladım bir yandan ise dershaneye gidiyordum tabiki . Çünkü artık bölümümü sevmemeye başladım ve üniversite de farklı alana yönelmek istedim . Ailem de bunu olumlu karşıladı .(Buraya kadar hiç bir sıkıntı yok.) Bu süreç giderken Okul+dershane demek neredeyse benim günde 14 saat e mal oluyordu Sabah 6 kalkış okul için akşam 4.10 bitiyor okul. sonra 5 de dershane başlıyor 8.40 da bitiyor dershane eve gel yemek ye duş al oldu sana 9.30-10 bu tempoda ders adına hiç bir şey yapamıyordum. Bu yılda üniversiteye gitmem şart babama durumu anlattıgımda bana git o zaman açıktan bitir dedi. bende açık meslek lisesine geçtim . şimdi hocayla konuştuğumda bana yeniden staj çıktığını önceki stajımın kabul görmedini belirtti ve yeniden staj yapmam gerektiğini söyledi böyle bir şey olabilir mi ? ben 1 yıl staj yapmak zorunda mıyım ? Böyle bir durumda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yardım edebilecek arkadaşlar varmı ?

Narrator

Asistan
Reaksiyon puanı
72
MAÖL olduğu için büyük ihtimalle staj yapacaksın.

EmrecanReis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
MAÖL olduğu için büyük ihtimalle staj yapacaksın.
Ciddi konuşmam gerekirse ben staja gitmeyecegim ama devlet bana boşu boşuna para gönderecek . Aslında aklıma bir fikir daha geldi Bimer e bu konu hakkında yazasım var ama bana nasıl bir dönüş yaparlar bilmiyorum faydası dokunurmu ?

umutbitti

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Dişini sıkıp mezun olsaydın keşke. Açık lisede baraj ders ve krediyle uğraşma sıkıntısı var. Üniversite kazansan da diploma olmadığı için gidemeyebilirsin. Alttan kalan dersleri falan saymıyorum hele.

EmrecanReis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Dişini sıkıp mezun olsaydın keşke. Açık lisede baraj ders ve krediyle uğraşma sıkıntısı var. Üniversite kazansan da diploma olmadığı için gidemeyebilirsin. Alttan kalan dersleri falan saymıyorum hele.
Diger türlüde üniversite gelmeyecekti be hocam biraz büyük bakınca aslında yararı dokunacak gibi duruyor Yani şöyle açıklayayım : Şayet dediginiz gibi üniversiteyi kazanıp gidemedim benim puanım 2 sene geçerli sayılacagı için bir sıkıntı çıkmayacak seneye kesin gidebilecegim hatta daha yüksek çekme şansım var. Diger yandan okulda kalırsam büyük ihtimalle 180 barajını zor bela geçecem Diger sene ne çekip çekmeyecegim belli degil
Ama şuanda canımı sıkan şey staj yaptıgım şeyi saymayıp yeniden yaptırmaya çalıştırmak koyuyor insana bana göre zaman kaybı devlete göre ise lüzüfi masraf Egitim sisteminiz sagolsun ;)

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Açıktan hiç geçilmez. Keşke devam etseydin. Okulda yaptığın staj başka açıktaki başka. :)

Reaksiyon puanı
0
Merhaba Değerli abilerim ablalarım Öncelikle konuya kendimi tanıtmakla başlayayım ben 12 ATP Bilişim sınıfı öğrencisi idim. Sizinde bildiğiniz üzere 11 sınıfın yazında bizim stajımız var ben o stajı misliyle yaptım . Sonra okul açıldı ve okula gitmeye başladım bir yandan ise dershaneye gidiyordum tabiki . Çünkü artık bölümümü sevmemeye başladım ve üniversite de farklı alana yönelmek istedim . Ailem de bunu olumlu karşıladı .(Buraya kadar hiç bir sıkıntı yok.) Bu süreç giderken Okul+dershane demek neredeyse benim günde 14 saat e mal oluyordu Sabah 6 kalkış okul için akşam 4.10 bitiyor okul. sonra 5 de dershane başlıyor 8.40 da bitiyor dershane eve gel yemek ye duş al oldu sana 9.30-10 bu tempoda ders adına hiç bir şey yapamıyordum. Bu yılda üniversiteye gitmem şart babama durumu anlattıgımda bana git o zaman açıktan bitir dedi. bende açık meslek lisesine geçtim . şimdi hocayla konuştuğumda bana yeniden staj çıktığını önceki stajımın kabul görmedini belirtti ve yeniden staj yapmam gerektiğini söyledi böyle bir şey olabilir mi ? ben 1 yıl staj yapmak zorunda mıyım ? Böyle bir durumda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yardım edebilecek arkadaşlar varmı ?
Mesleki açık lisede staj zorunlu is yerinle konus bu sayede sana kontrol için gelen hocaların da iyisi stajda sıkıntı çıkmaz ama en fazla 3 ayda bir bir kere staj yapmalısın göstermelikte olsa açık liselerin en büyük avantajı bu devamsız sayılmazsın dersler kolay geçer derste oyun oynayabilirsin ama hocaya ispiyonlara dikkat göz ucu ile hocayı kontrol et sana soru sorarsa ver cevabı bu sayede ispiyonlaranı kızar sende oyun oynamaya devam edersin