Çekme belgesi nedir?

EtiJhin

Doçent
Katılım
2 Ağustos 2017
Mesajlar
524
Reaksiyon puanı
147
Puanları
43
Yaş
24
Merhba motorumu değiştirmek istiyorum.Güzel bir 2.el buldum kafa grenajında kırık var 400tl civarı yaptırırım o problem değil ama bide adam açıklamaya hasar kaydı çıkabilir ve çekme belgesi ile verilecektir diye not eklemiş.Ne demek istiyor çekme belgesi nedir?Çekme belgeli araç alınırmı?
 

PropHeTe

Profesör
Katılım
21 Mart 2009
Mesajlar
4,155
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
2,398
Puanları
113
Çekme belgesi;araca ait kayıtlı bütün dönem borçlarının(bandrol,trafik cezası,haciz,rehin)ödenmesiyle birlikte,plakaların trafiğe teslim edilmesidir.Bu şekilde araç trafiğe çıkamaz.Araç istendiği süre boyunca çekme belgeli kalabilir ki bu dönemlerde araca hiçbir şekilde Mtv(bandrol) işlemez..

ÇEKME BELGESİ NEDİR?

Genellikle kullanılmayan, hurdaya ayrılan, kaza yapan araçları vergi ve diğer sorumluluklardan kurtarmak için uygulanan çekme belgesi, araca ait kayıtlı bütün dönem borçlarının (bandrol,trafik cezası,vs.) ödenmesiyle birlikte, plakaların trafiğe teslim edilmesini ifade etmektedir. Araç istendiği süre boyunca çekme belgeli kalabilir ki bu dönemlerde araca hiçbir şekilde Mtv (bandrol) işlemez.

Çekme belgeli araçların satışları plakalı araçlar ile aynıdır. Noter satışı yapılır. Ardından trafik tescil işlemleri için ilgili trafik şube müdürlüğüne müracatta bulunulur. Ekstra olarak yapılması gereken sadece aracı muayene istasyonlarında muayeneye götürmektir.
 

EtiJhin

Doçent
Katılım
2 Ağustos 2017
Mesajlar
524
Reaksiyon puanı
147
Puanları
43
Yaş
24
Üst