orcagada
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 0
Tekrar merhaba Sayın HanifTürk,
Gecikme için kusura bakmayın,site ayarlarımla oynarken bir hata oluşturdum sanırım.(Teknik kadroya ve ilgilenen herkese teşekkürler)
Bunun bir spekülasyon olduğunu sanırım bilerek yazdınız.
Ben ispatlı bir şeyler umuyorum.
Tekrar soruyorum bu bilinç ispatı ve aykırılanamazlığıyla kesin olarak nedir?
Evrende bir düzen görmek hayal mahsülüdür.
Evrende kaos yasaları hüküm sürer.
Yakın ama tam doğru değil.
Hele ki verdiğiniz linkte bizim değil teistlerin tanımlamaları yoğunlukta.
Hiçbir teistin bizi sınıflandırmasına rağbet etmeyiz.
Verdiğiniz link "ateist" kavramını pasifize etmeye çalışan kişilerin yorumlarıdır.
Kaale alınamaz.
Bizi biz daha iyi biliriz.
Dolayısıyla ateist olmadığınızda ısrarlıyım.(olsanız sevinirdim,bunu hep Nartkana da söylemişimdir)
Ateist olmanız konusuna yukarıda değindim.
Diğer konuyu merakla bekliyorum.
Ahzap 62-Allah'ın bundan önce geçenler hakkında kanunudur bu. Allah'ın kanununu değiştirmeye asla çare bulamazsın.
Fetih 23-Allah'ın öteden beri süregelen kanunu (budur). Allah'ın o kanununda asla bir değişiklik de bulamazsın.
Yunus 64-Onlara dünya hayatında da ahirette de müjde vardır. Allah'ın sözlerinde değişme yoktur; İşte bu büyük kurtuluş!
Fatır 43-Bu, yeryüzünde bir büyüklük taslamak ve suikast düzenlemek istediklerindendir. Oysa kötü tuzak, yalnızca sahibinin başına geçer. O halde öncekilerin kanunundan başka ne gözetirler?! Sen Allah'ın kanununda asla bir değişiklik bulamazsın, Allah'ın kanununda asla bir sapma da bulamazsın!
Derken ladeees…
Bakara 106-Biz bir ayetten her neyi yürürlükten kaldirir veya unutturursak, daha hayirlisini yahut benzerini getiririz. Allah'in her seye gücü yettigini bilmez misin?
Bir de,
Enfal 65-Ey peygamber, mü'minleri cihada teşvik et! Eğer sizden sabreden yirmi kişi olursa ikiyüz kişinin üstesinden gelir ve eğer sizden yüz kişi olursa o küfredenlerden binini alteder. Çünkü onlar, gerçeği kavrayamayan anlayışsız bir topluluktur.
Enfal 66-Şimdi Allah sizin yükünüzü hafifletti ve sizde bir zaaf bulunduğunu bildi. Şimdi sizden sabredecek yüz kişi olursa, ikiyüz kişiyi alteder. Sizden bin kişi olursa, Allah'ın izniyle ikibin kişiye üstün gelir. Allah sabredenlerle beraberdir
Bu da ikinci lades...
Sanırım yeterlidir.Açıklamam gerekir mi?
Gayet net ayetlerdir.
(Not:Hepsi Elmalılı'dan)
Kainatın nasıl meydana geldiği ateizmin konusu olmamakla birlikte (ki çoğu arkadaş aynı hataya düşüyor) bu forumda defalarca dilimizin döndüğünce izah etmeye çalıştık.
Forumdan okursanız tekrar burada yazma derdinden beni kurtarırsınız ve buna çok sevinirim.
Bilmukabele Sayın HanifTürk...
Diğer arkadaşlar:
Eğer siz küçücük bir atomun bile kendi kendine oluşmayacağını savunuyorsanız kendinize koskoca dediğiniz komplike ve kusursuz bir tanrının da nasıl olduğunu sormalısınız.
Öyle sandalyeyle,tabureyle olacak iş değil bunlar.
Ve zahmet olmazsa şu kuranı bir okuyun lütfen.
Bıktım sizlere kuran okuyun demekten hala hariçten gazel okuyorsunuz.
Tekrar ediyorum KURANI OKUYUN...
Mekanlarınızda süs gibi bulundurmayın.
İyi geceler...
Gecikme için kusura bakmayın,site ayarlarımla oynarken bir hata oluşturdum sanırım.(Teknik kadroya ve ilgilenen herkese teşekkürler)
Bu bilinç nedir? Bu bilinç Tek bir bilinçten ibaret olan Saf akıldır
Bunun bir spekülasyon olduğunu sanırım bilerek yazdınız.
Ben ispatlı bir şeyler umuyorum.
Tekrar soruyorum bu bilinç ispatı ve aykırılanamazlığıyla kesin olarak nedir?
Elimizde bir örneği,işleyişine dair metodolojik bir ispatı var mıdır? Vardır o da bu evren dir
Evrende bir düzen görmek hayal mahsülüdür.
Evrende kaos yasaları hüküm sürer.
Ateist tanımını tekrar gözden geçirmelisiniz bence.
ateist,tanrının varlığına inanmayan kimselerdir ATEİST ateist ateist nedir anlami nasil kim kimdir ne zaman
Yakın ama tam doğru değil.
Hele ki verdiğiniz linkte bizim değil teistlerin tanımlamaları yoğunlukta.
Hiçbir teistin bizi sınıflandırmasına rağbet etmeyiz.
Verdiğiniz link "ateist" kavramını pasifize etmeye çalışan kişilerin yorumlarıdır.
Kaale alınamaz.
Bizi biz daha iyi biliriz.
Dolayısıyla ateist olmadığınızda ısrarlıyım.(olsanız sevinirdim,bunu hep Nartkana da söylemişimdir)
Ben sizin ateist olmanıza ihtimal bile veremem.
Evet kardeşim bende tanrıya inanmam hani o bize yukardan bakan Bizim yaptıklarımıza öfkelenen bizi cezalandıran böyle bir anlayışı bende kabul etmem eğer yazılarımı takip edersen v e bende yazabilirsem inşaALLAH demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.
Ateist olmanız konusuna yukarıda değindim.
Diğer konuyu merakla bekliyorum.
Şimdi diyeyim ki var,Kuran da onun kitabı,Sayın arkadaşım kendi kitabında kendini yalanlayana nasıl güvenebilirim ki?
Hangi ayette kendini yalanlamış kardeşim
Ahzap 62-Allah'ın bundan önce geçenler hakkında kanunudur bu. Allah'ın kanununu değiştirmeye asla çare bulamazsın.
Fetih 23-Allah'ın öteden beri süregelen kanunu (budur). Allah'ın o kanununda asla bir değişiklik de bulamazsın.
Yunus 64-Onlara dünya hayatında da ahirette de müjde vardır. Allah'ın sözlerinde değişme yoktur; İşte bu büyük kurtuluş!
Fatır 43-Bu, yeryüzünde bir büyüklük taslamak ve suikast düzenlemek istediklerindendir. Oysa kötü tuzak, yalnızca sahibinin başına geçer. O halde öncekilerin kanunundan başka ne gözetirler?! Sen Allah'ın kanununda asla bir değişiklik bulamazsın, Allah'ın kanununda asla bir sapma da bulamazsın!
Derken ladeees…

Bakara 106-Biz bir ayetten her neyi yürürlükten kaldirir veya unutturursak, daha hayirlisini yahut benzerini getiririz. Allah'in her seye gücü yettigini bilmez misin?
Bir de,
Enfal 65-Ey peygamber, mü'minleri cihada teşvik et! Eğer sizden sabreden yirmi kişi olursa ikiyüz kişinin üstesinden gelir ve eğer sizden yüz kişi olursa o küfredenlerden binini alteder. Çünkü onlar, gerçeği kavrayamayan anlayışsız bir topluluktur.
Enfal 66-Şimdi Allah sizin yükünüzü hafifletti ve sizde bir zaaf bulunduğunu bildi. Şimdi sizden sabredecek yüz kişi olursa, ikiyüz kişiyi alteder. Sizden bin kişi olursa, Allah'ın izniyle ikibin kişiye üstün gelir. Allah sabredenlerle beraberdir
Bu da ikinci lades...

Sanırım yeterlidir.Açıklamam gerekir mi?
Gayet net ayetlerdir.
(Not:Hepsi Elmalılı'dan)
Neden-sonuç ilişikisiyle seni cezalandırıyor veya ödüllendiriyor dedin galiba.
İnsanın İradesi Yoktur Tek bir irade mevcuttur o da Ahad olan ALLAH"a aittir
http://forum.shiftdelete.net/din-kulturu-ve-ahlak-bilgisi/30996-kader-gercekten-var-mi-4.html
Bu söz de size aitse (ki öyle)
Neye dayanarak ceza verecek,
orcagada kardeşim bu soruya cevap vereceğim ama önce şu açıklığa kavuşmalı bu dünya nasıl meydana geldi bu konudaki inancın hangi yönde bana delilleri ile anlatırmısın unutmazsan sevinirim her yazdığımın arkasındayım ve inşaALLAH gerekli açıklamaları yaparım ama önce kainat nasıl meydana geldi
Kainatın nasıl meydana geldiği ateizmin konusu olmamakla birlikte (ki çoğu arkadaş aynı hataya düşüyor) bu forumda defalarca dilimizin döndüğünce izah etmeye çalıştık.
Forumdan okursanız tekrar burada yazma derdinden beni kurtarırsınız ve buna çok sevinirim.
Saygılar..benden
Bilmukabele Sayın HanifTürk...
Diğer arkadaşlar:
Eğer siz küçücük bir atomun bile kendi kendine oluşmayacağını savunuyorsanız kendinize koskoca dediğiniz komplike ve kusursuz bir tanrının da nasıl olduğunu sormalısınız.
Öyle sandalyeyle,tabureyle olacak iş değil bunlar.
Ve zahmet olmazsa şu kuranı bir okuyun lütfen.
Bıktım sizlere kuran okuyun demekten hala hariçten gazel okuyorsunuz.
Tekrar ediyorum KURANI OKUYUN...
Mekanlarınızda süs gibi bulundurmayın.
İyi geceler...