degisikmen
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Şöyle ki direkt mevzuya gireyim ben bir yazılım geliştiriyorum bu yazılımın olayı şöyle esnaflık yapmış veya görmüş kişilerin anlayacağını tahmin ediyorum bildiğiniz üzere yazar kasa, pos destekli otomasyon sistemleri vs. genelde kullanılıyor benim gördüğüm kadarıyla yani araştırdım biraz fiyatı benim bulduğum ürün 8k idi dokunmatik ekran klasik bir mini kasa bir de dandik klavye mouse falan bir de çok fazla uğraşılmamış benim gözümle bir arayüz ve portable değil zaten taşınabilir değil bir de fazla karmaşık eski teknoloji yani bende düşündüm aklıma şöyle bir fikir geldi web tabanlı gelişmiş ama basit bir otomasyon sistemi modül tabanlı aslında fikrim şöyle temel bir hesaba girerken erişim numarası, kullanıcı adı ve şifre bilgileriyle giriş yapacak aslında amacım burada aynı esnafa birden çok hesaptan sisteme giriş yapılabilecek ve yönetici hesap diğer hesapları üretebilecek yönetebilecek ve yetkilerini belirleyebilecek temel fikrim bu yönde modül tabanlı dediğim gibi temel bir paket satacağım ama ekstra modül falan eklemek için ekstra ücret alacağım tabii temel modüller konusunda daha çizim mevzusuna geçmedim biraz daha teorik kısımdayım fakat şuanlık fikrim müşteri yönetimi, ürün yönetimi, fatura yönetimi, genel yönetim gibi pencereler biraz daha niş bir alana hitap etmek istiyorum aslında birde böylece mesela sallıyorum esnaf abimiz çıkmış otobüsle evine geliyor tak telefonuna girip sisteme oradan giriş yapıp satışları vs. inceleyebilecek vesaire kim ne almış kime ne not yazmışım kimin veresiyesi var kimin isteği var vs. vs. gibi böyle bir modüler sistem planlıyorum esnaf olan arkadaşlar varsa veya daha önceden esnaflık yapmış arkadaşlar onların düşüncelerini merak ediyorum açıkcası nasıl birşey beklerler esnaf gözünden daha iyi olur diye düşündüm fiyat ve ücret konusunda öyle tuzlu bir fiyata pazarlamayı düşünmüyorum 5 10 dolar hesabı maksimum aylık çünkü pazarda daha önce adım yok ve rekabet durumlarını biliyorsunuz devler bizi ham ham yaparlar o yüzden basit ve ucuz bir alan olarak düşünüyorum temel paketi 5 dolara salarım gibi daha ucuzda daha pahalıda olabilir de ama genelde bu civar olur fikirlerinizi bekliyorum şimdiden eyvallah