Cdroma cd takınca mavi ekran veriyor!

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Arkadaşlar yardım edin cd roma cd takıyorum ne cdsi olursa olsun film,müzik,oyun önce 4 saniye falan duruyor sonra donuyor bilgisayar sonra da tak mavi ekran hatası veriyor hatayı verir vermez de resetliyor kendini pc önceden böyle yapmıyordu niye böyle oldu anlamadım deamon tools gibi programların sanal sürücüleri yüzünden mi böyle cd roma mı birşey oldu daha doğrusu dvd rom benimki dvdde taksam cdde taksam mavi ekran veriyor başka hiçbirşey olmuyor internetten indirdiğim şeyleri sanal sürücü ile açabiliyorum ama orijinal sürücüye cd-dvd taktığımda mavi ekran yarın akşama kadar sorunun çözülmesi lazım lütfen yardım edin işim var dvd romla.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Evet.Ama belki 5 aydır yüklü çok kullanıyorum yeni yapmaya başladı böyle mavi ekran falan.

Bir de bin dosyası açacam diye 3 tane program yüklemiştim daemon tools gibi dosyada birşey varmış 3 üde açmadı halbuki diğer bin dosyalarını açıyordum alcohol 120yi yüklemiştim onun da sanal sürücüsü yüklenmişti ama sonra 3ünüde kaldırdım bir daemon tools var.

---------- saat 18:36 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:13 eklenmişti ----------

Xp kullanıyorum(flood yaptım ama çok acil çözülmesi gerekiyor lütfen yardım.)

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Valla deniyorum o da sorunlu ileriye tıklıyorum tıklanır oluyor 3 saniye sonra yine ileri yazısı tıklıyorum sonra durmadan sanki komutumu algılamıyor.Sistem geri yükleme yapamıyorum bu yüzden.

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Cd room kablosunu; jackı kontrol etmeyi deneyebilirsin sanırım donanımsal.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Kaspersky 2010 lisanslı güncellenmiş sürüm yüklü.Virüs mirüs yok diyor bana yalan mı söylüyor acaba şerefsiz bir tarama yaptırayım bakalım.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Kablolardan olabilir mi ki?Sonuçta dvd romu açıp kapatınca birşey cd-dvd koyup kapatınca mavi ekran veriyor.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
genelde yazılımsal oluyor bir arkadaşımda muzdaripti bu dertten özellikle şu piyasada tüm sürücülerin entegreli olduğu windows xp yi kurmuş çakışmadan dolayı mavi ekran veriyordu sürücüleri kaldırdı sorun düzeldiydi bence bi bunu dene bakalım :)

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Sürücüleri silip tekrar yükledim hemde tüm sürücüleri iki sefer ama düzelmedi.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Sürücüleri silip tekrar yükledim hemde tüm sürücüleri iki sefer ama düzelmedi.

Dostum o Driver ile alakalı bir durum değil,tecrübelerime dayanarak söylüyorum kesinlikle optik sürücü bir şekilde bozulmuş,optik sürücüler böyle işte,hata affetmiyor HDD'ler gibi.

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Başka bir cdrom vb. tak dene :) Ölüm kalım meselesi değil. Bozulmuştur. geri dönüşüme gönder. Cdromlar atapi'dir öle driveri olmaz.
IDE ile bağlıysa kabloyu değiştir.