Cd-rom sorunu

multeci52

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar 3-4 aydır pc cd-rom u tanımıyo yani öyle bi donanım görmüyo.içini acıp biraz kurcaladığım zaman tekrar çalışıyo ama 1 ay sonra falan yine gidiyo.bi kaç kişiye sordum anakart kısa devre yapıyo ondan olabilir dediler..ya da anakartın pilini değiştirmemi söylediler ömrü 2,5 yılmış benim 3 yıl oldu..cd-rom da sorun yok..sizin fikirleriniz nelerdir ona göre bi çözüm aricam..şimdiden teşekkür ederim...

dLL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben 7 Sene Kullandım Problem Yaşamadım :)
Bence Kablolarında Problem Olabilir.Çünkü İçinde Sıkışmışa Veya Aşınmışa Bu Tür Durumlar Olabiliyor.Anakart Kablosunu Ters Tak Dene.Büyük İhtimalle Problem Orada Yatar.Ben Anakartla ROM Kablomu Oynattığımda ROM Kendi Kendine Açılıyor Mesela :)
Pil'e Gelince Onuda Değiştirirsen Fena Olmaz Derim :)

multeci52

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kablolarda herhangi bi sorun yok çünkü aynı kablolarla benim cd-rom u başka bi pc ye bağladım ve gayet güzel çalıştı..dediğin gibi anakart kablosunu bi değiştireyim bakalım olacakmı..tşşkkürlerr verdiğin bilgiler için..

dLL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Önemli Değil :)
Denedikten Sonra ki Sonucu Yazarsan İyi Olur ;)

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
benimde yakın zamana kadar başımdaydı arkadaşım.
dwd writter im bilgisayarı ilk aldığım günden beri sorunlu çalışıyordu.dört kez bakıma gitti ama nafile.artık kablosunu arka taraftan çektim çalışmadığı için.
tatilden döndüğümde power supply nin çalışmadığını gördüm.değiştirdikten sonra dvd yazıcıyı da taktım.tıkır tıkır yazdı da okudu da.yani bence senin güç kaynağı bozumuş veya bozulma evrenise gelmiş.yeni bir güç kaynağı tak ve dene bakalım.sorunsuz çalışırsa ne ala yok eğer çalışmazsa ozaman problemin anakartın kendisinde olabilir.

ancak bence çok büyük ihtimal güç kaynağı .
şimdiden kolay gelsin...

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
bende farklı açıdan bakayım, cd-rom dediğin nedirki, dvd-wr lar bile çok ucuz şimdi. ben cd-rom bozulduğunda kaldırdım attım, dvd-wr'yi 35 ytlye almıştım. kastığına değmez bence.

multeci52

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamam sonucu yazarım ;-) güç kaynağı da olabilir haklısın ama pc cd rom u tanımayacağı zaman pc donuyo ve bi kaç yeniden başladıktan sonra açılıyo ben o zaman cd rom u tanımayacağını anlıyorum..cd rom dediğim lg dvd rw..kasmamın sebebi sorunun hangisinde olduğunu bilmiyorum o yüzden.bilsem hemen değiştircem o parçayı zaten..tşkkürler arkadaşlar ilgilendiğiniz için..

multeci52

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anakartın kablosunu değiştirdim ancak yine sonuç aynı.şimdi sıra pil de..

kelimullah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben diyiyorum anakart sorun var birkaç arkadaslarıma katılıyom anakart kaldırmıyor ondandır zaten bir pc nin omru 3 senedir 3 sene kulanırsan o pc nin parcaları bazılarrı bozulur bazıları bozulma evresine gelmistir
ZATEN BİR PC Yİ 3 SENE KULANIRSIN YENISINI ALIRSIN HA BİRDE SU VAR EĞER 3 SENE KULANIRSAN ESKIMEYEN PARCALAR VARDIRR ONLAR SAĞLAM PARCALARDIR İSTERSENIZ BİRİNE VERİR İSTER EVDE KALIR İSTER SATARSINIZ O SİZE KAMIS BİR SEY ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN ALLAH A EMANET OLUN S.A