CCleaner 5.0 Final Sürümü Yayınlandı

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Windows İşletim sistemli bilgisayarlarımızda sıklıkla kullandığımız temizleme aracımız CCleaner 5.00.5050 Final sürümünü yayınladı. Arayüz materyal bir hal almış ve oldukça şık olmuş.

2u7llxw.jpg

Yenilikler için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
Sürekli güncelleme gelmesinden sıkıldım

SonKraL

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Sürekli güncelleme gelmesinden sıkıldım

Yazılım devamlı geliştiriliyor bundan daha iyi ne olabilir? nolsun yani güvenlik açıklarına karşı savunmasızmı olsun,stabil yerine sık sık hata vererekmi çalışsın ,yeni yazılımları tanıyıp sağda solda bıraktığı çöpleri temizlemeyip bıraksınmı? arayüz hep aynımı kalsın hiç değişmesinmi?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
CCleaner ve güvenlik açıkları he :D İyiymiş

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
Yazılım devamlı geliştiriliyor bundan daha iyi ne olabilir? nolsun yani güvenlik açıklarına karşı savunmasızmı olsun,stabil yerine sık sık hata vererekmi çalışsın ,yeni yazılımları tanıyıp sağda solda bıraktığı çöpleri temizlemeyip bıraksınmı? arayüz hep aynımı kalsın hiç değişmesinmi?

Ayrıca Windows sürekli yeni şeyler ekleyip çıkarıyor, programlar değişiyor bu işletim sistemi var oldukça bu program güncellenecektir

Güncelleme otomatik olarak çeksin her zaman bunu kurmak zorunda bırakıyorlar program geliştiriyorsun yapılmayacak birşey değil. ben güncellenmesin demiyorum.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Artık her yer materyal oluyor hayat değişiyor 😊

Jomolocco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bos isler bunlar , uzun vadede pc yi bozmaya ve yavaslatmaya programli sacma programlar

SonKraL

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Güncelleme otomatik olarak çeksin her zaman bunu kurmak zorunda bırakıyorlar program geliştiriyorsun yapılmayacak birşey değil. ben güncellenmesin demiyorum.

Piriform'un Ccleaner için bir ara yaptığı lisans kampanyasından yararlanmıştım.CCleaner Professional Kullanıyorum Sorunsuz Güncelliyor.Programı Açtığımda Yeni Sürüm Var güncellemek istermisiniz şeklinde uyarı çıkıyor evet dediğimde güncelliyor programın içinden yeni sürümü kurup açıyor.Sizde lisans yoktur veya o kampanyayı kaçırmışsınızdır bilemem bunu ben.Ama dediğim gibi yani.Free sürümde elle güncellemek gerekiyor :)

Bos isler bunlar , uzun vadede pc yi bozmaya ve yavaslatmaya programli sacma programlar

Dediğinin Tam Aksi Kardeşim CCleaneri 1.0 sürümünden beri kullanıyorum diğer bütün programlar sorun çıkarsa bile ccleanerin ccleaneri geç piriform firmasının çıkardığı tüm yazılımların kurduğum yüzlerce bilgisayarda tek bir sorun çıkarmadığı bizzat tecrübe ettim. Gidip saçma sapan programları kurup bilinçsizce kullanırsanız pcyi tabiki bozarsınız.Bakım programlarının nerelere baktığını neleri güncelleyip neleri sildiğini bilmiyorsanız Advanced System Care Kadar Kapsamlı,Wise Care Kadar Görsel,CCleaner Kadar Pratik yazılımları Kullanmayın.Ama yaptığınız hatanın bedelinide programlara yüklemeyin kardeşim.Senelerdir Advanced System Care,CCleaner,Defraggler vb yazılımlar kullanırım bilgisayarımın bu yazılımlardan ötürü 1 kere hata verip çöktüğünü görmedim.Program hatalı değil siz kulanmasını bilmezseniz tabiki pcyi bozar veya yavaşlatır.Ama kullanmasınıda bilirseniz bilgisayarınızdan en iyi verimi alırsınız.

onat81

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok program kullandım ama Ccleaner gibi bir etki bırakmadı gerek bende gerekse bilgisayarımda.Düzenli olarak kullandığım birkaç programdan biri......

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99
Hemen güncelledim ancak sapıttı. Açıyorum, temizliğe başla diyorum öyle kalıyor. Hiçbir tuş işlemiyor. Dakikalarca öyle bekliyor. Görev yöneticisinden kapatmak zorunda kalıyorum. Niye böyle yaptı anlamadım. :/

SonKraL

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Hemen güncelledim ancak sapıttı. Açıyorum, temizliğe başla diyorum öyle kalıyor. Hiçbir tuş işlemiyor. Dakikalarca öyle bekliyor. Görev yöneticisinden kapatmak zorunda kalıyorum. Niye böyle yaptı anlamadım. :/

Ccleaneri kaldırıp tekrar kurarsan düzelecektir diye düşünüyorum.

SonKraL

Doçent
Reaksiyon puanı
4
tekrar kaldırıp kurmamıza ragmen sorun devam ediyor sistemwin 8.1 64 bit

Win 8.1 64 bitte bir çok program sorunsuz çalışmıyor zaten uyum sorunları var hatta bilinen bazı antivirüs firmalarıda dahil buna xp,win 7 (32 + 64 bit),win 8.1 32 bite bizzat kurup kullandım sorun yok win 8.1 64 bit sistem elimde olmadığından bilemeceğim.

dmc178

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Win 8.1 64 bitte bir çok program sorunsuz çalışmıyor zaten uyum sorunları var hatta bilinen bazı antivirüs firmalarıda dahil buna xp,win 7 (32 + 64 bit),win 8.1 32 bite bizzat kurup kullandım sorun yok win 8.1 64 bit sistem elimde olmadığından bilemeceğim.
bugube kadar butun surumlerı sorunsuz calısırken bu ne aceptir çalışmıyor

SonKraL

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bugube kadar butun surumlerı sorunsuz calısırken bu ne aceptir çalışmıyor
Arayüz güncellemesiyle toplu güncelleme yapıp bazı program kodlarınıda elden geçirmişler bunu yaparken eski stabil çalışan kodlarıda bozmuş olabilirler bundan kaynaklı olabilir bununla alakalı piriform firmasına geribildirim yapmanızda fayda var

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Ben beğendim yeni arayüzü. En son kullandığım programlardan Emsisoft Anti-Malware bu şekilde yeni tasarıma güncellenmişti baya bi hoşuma gitti bu tasarımı kim trend yaptıysa iyi yapmış diyoruz. :P

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
CCEnhancer eklentisi ile birlikte kullanıldığında tadından yenmiyor.:yes:

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99
Misal bazı programları portable olarak kullanıyorum. Bunları da temizleyebilse harika olurdu.

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Hayır denemedim. Sağol bakarım.

Konuyla ilgili bir bilginiz varsa -bilmiyor olabileceğimi düşünerek- doğru ve düzgün bir şekilde açıklayabilirsiniz. ''portable programın neyini temizleyecek'' demek yerine.

sizde herşeye alınıyorsunuz.bu kadar alıganlık niye.sanki hakaret küfür etmişiz.neyse.programların portable yapılma sebebi.tıkla çalıştır özelliği ve.herhangi bir kurulum gerek kalmadan programın çalışması zaten.o yüzden de çoğu iz bırakmaz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iz bırakmaz kardeşim de portable program kayıt defterine girdi açmıyormu yani ne alaka??

Jomolocco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Piriform'un Ccleaner için bir ara yaptığı lisans kampanyasından yararlanmıştım.CCleaner Professional Kullanıyorum Sorunsuz Güncelliyor.Programı Açtığımda Yeni Sürüm Var güncellemek istermisiniz şeklinde uyarı çıkıyor evet dediğimde güncelliyor programın içinden yeni sürümü kurup açıyor.Sizde lisans yoktur veya o kampanyayı kaçırmışsınızdır bilemem bunu ben.Ama dediğim gibi yani.Free sürümde elle güncellemek gerekiyor :)

Dediğinin Tam Aksi Kardeşim CCleaneri 1.0 sürümünden beri kullanıyorum diğer bütün programlar sorun çıkarsa bile ccleanerin ccleaneri geç piriform firmasının çıkardığı tüm yazılımların kurduğum yüzlerce bilgisayarda tek bir sorun çıkarmadığı bizzat tecrübe ettim. Gidip saçma sapan programları kurup bilinçsizce kullanırsanız pcyi tabiki bozarsınız.Bakım programlarının nerelere baktığını neleri güncelleyip neleri sildiğini bilmiyorsanız Advanced System Care Kadar Kapsamlı,Wise Care Kadar Görsel,CCleaner Kadar Pratik yazılımları Kullanmayın.Ama yaptığınız hatanın bedelinide programlara yüklemeyin kardeşim.Senelerdir Advanced System Care,CCleaner,Defraggler vb yazılımlar kullanırım bilgisayarımın bu yazılımlardan ötürü 1 kere hata verip çöktüğünü görmedim.Program hatalı değil siz kulanmasını bilmezseniz tabiki pcyi bozar veya yavaşlatır.Ama kullanmasınıda bilirseniz bilgisayarınızdan en iyi verimi alırsınız.

Ssd kullaniyorum ve bu tarz programlari kullanmiyorum sistemime 1 yildir format atmiyorum ne bir yavaslama , kasma sorunu var. Cookie temizleme , hata raporlarinin cetelesini silmek , windows dosya onbelligini silmek tarzi seyler manual yapilabilir ve sadece hafizadan kazanmak mantigiyla yapilir . Hiza stabilitiye gram etkisi yoktur.

Onun disinda programlarda regedit ayarlari var. Sozum ona bir programi silerken loglar kaliyor ve bu da pc yi sisiriyormus. Ben neden goremedim yada sahit olmadim.

Genel olarak programi inceledigimizde sistem acilisini hizlandirma yardimcilari , ayni dosyayi silmek icin tarama , dosya ekle kaldir yerine dosyayi silerken regedit loglarini silmek gibi avantajlari var.

Birincisi sistem acilisini msconfig den yapilabiliyor
İkincisi ayni dosyayi silmek diye bir sey yok zaten bir resim var ikinci yerdede bulun bir zahmet silin
Ucuncusu zaten problem burda basliyor. Bilene bir sey olmaz diyorsun ama afedersin ama butun ucuncu parti programlar regedit defter diziliminin icine ediyor. Sistem aciklari , ileri optimizasyon sorunlarini beraberinde getiriyor (windows arayuz hizindan bahsetmiyorum).

Tabiki herkesin tercihi kendine kalsin. Sanslisiniz bu zamana kadar problem gormemissiniz nediyelim afiyet olsun. :)

SonKraL

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Ssd kullaniyorum ve bu tarz programlari kullanmiyorum sistemime 1 yildir format atmiyorum ne bir yavaslama , kasma sorunu var. Cookie temizleme , hata raporlarinin cetelesini silmek , windows dosya onbelligini silmek tarzi seyler manual yapilabilir ve sadece hafizadan kazanmak mantigiyla yapilir . Hiza stabilitiye gram etkisi yoktur.

Onun disinda programlarda regedit ayarlari var. Sozum ona bir programi silerken loglar kaliyor ve bu da pc yi sisiriyormus. Ben neden goremedim yada sahit olmadim.

Genel olarak programi inceledigimizde sistem acilisini hizlandirma yardimcilari , ayni dosyayi silmek icin tarama , dosya ekle kaldir yerine dosyayi silerken regedit loglarini silmek gibi avantajlari var.

Birincisi sistem acilisini msconfig den yapilabiliyor
İkincisi ayni dosyayi silmek diye bir sey yok zaten bir resim var ikinci yerdede bulun bir zahmet silin
Ucuncusu zaten problem burda basliyor. Bilene bir sey olmaz diyorsun ama afedersin ama butun ucuncu parti programlar regedit defter diziliminin icine ediyor. Sistem aciklari , ileri optimizasyon sorunlarini beraberinde getiriyor (windows arayuz hizindan bahsetmiyorum).

Tabiki herkesin tercihi kendine kalsin. Sanslisiniz bu zamana kadar problem gormemissiniz nediyelim afiyet olsun. :)

SSD kullanmadığım için bunlarla uğraşıyorum kabul bu ayarları manuel olarakta programların bulamadığı kadar detaylıca yapabiliyorum fakat sadece kendi pcim olsa 10-15 günde 1 yapsam kabulde hergün 10larcasına yetişemiyorum 4 programın 30 blemedin 40 dkda yaptığı işi manuel yaparsam 4-5 saat sürüyor işin içinden çıkmam keyfi bir durum olsa eyv.Ama dediğim Gibi Programları Ayarlarını Yaparak iyi kullandığınız sürece hiçbir sıkıntı çıkarmazlar bu programlar sayesinde pcsini 4 bilemedin 5 ayda bozup format atan kişilere sırf bu programları öğrettiğim için çoğu 4-5 yıldır 0 formatla devam ediyorlar.Kabul Sağlıklı 1 sistem için 2 senede 1 format şart ama uzun vadede sorunsuz ve hızlı kullanmak için manuel ayar yetmiyor her zaman bu programlarada ihtiyaç duyuluyor.Yani sözüm ona her ne kadar kabul etsenizde etmesinizde çok faydalı programlar bıraktığı logları biliyorum o loglarıda elle siliyorum bu tarz programların hatta öğretiyorum isteyene onlarda siliyor.Özetle 4 senelik 0 formatla pc kullanıyorum 400-500e yakın program kullandım şuan pcde 102 program yüklü 0 hatayla fişek gibi çalışıyor.Sadece antivirüsten ötürü kapanışta biraz gecikiyor ama ben antivirüsümden memnunum değiştirmeyide düşünmüyorumki hemen hemen hepsini denedim hiçbiri avira gibi değil :) Olay bundan ibaretki oraya onları yazdım

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
aynen bende beğenmedim 4.xx sürümüne döndüm

alibaran43

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ccleaner ile bir uygulama kaldıracaktım ama yanlışlıkla sil dedim.. programı nasıl kaldıracağım? denetim masasında falanda bulamıyorum ama masaüstünden uygulamaya girince çalışıyor :( nasıl kaldıracağım uygulamayı?

SonKraL

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ccleaner ile bir uygulama kaldıracaktım ama yanlışlıkla sil dedim.. programı nasıl kaldıracağım? denetim masasında falanda bulamıyorum ama masaüstünden uygulamaya girince çalışıyor :( nasıl kaldıracağım uygulamayı?

Sildiğiniz uygulamanın yerel disk c program files klasöründe dosyasının bulun dosyasına girin kaldırma yazılımı varmı bakın şayet yoksa programı kurduğunun setup dosyasını çalıştırın tekrar kuracaktır veyahussa onar-sil kısmı çıkar çıkarsa şayet sil kısmında silersiniz çıkmazsa tekrar kurarsınız böyle program ekle kaldırda gözükür o şekildede kaldıraiblirsiniz.Ama size tavsiyem revo uninstaller,iobit uninstaller,wise uninstaller tarzı kaldırma yazılımları kullanın :)