CCleaner 2021'de kullanılır mı?

7355608

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Alışkanlık olmuştur bir program indirmeden önce net'e "is x safe in (yıl)" yazarım. ccleaner için de bunu yaptım ve biraz araştırmadan sonra bu programın birkaç yıl önce bir saldırıya uğradığını, çok güvenli olmadığını vs. okudum. pek fazla güncel haber yoktu konu hakkında. arada kaldım. indirsem virüs bulaşma ihtimali var mıdır? indirmeye değer mi?

delete user

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,781
Wise Care 365 ve Bleachbit kullanabilirsiniz.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Ben Cortana, Microsoft Store, Telefon, Haritalar gibi gereksiz gördüğüm Windows 10 metro uygulamalarını kolayca kaldırmak için kullanıyorum.

DDLAO

Asistan
Reaksiyon puanı
247
Kullanacaksanız Wise Care 365 kullanın. Pek önermem CCleaner'ı. Zaten Avast'ın olunca pek tadı kalmıyor. Ama bu tarz programlara gerek yok, kullanma derim.

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
Yalnız CCleaner bana sorarsan Windows'taki hala en iyi temizleme bakın bakım demiyorum programlarından biri. Kur, ayarlarını yap sonra unut gitsin öyle bir program. Yıllarca sorunsuz bir şekilde kullanıyorum ve hala da tek yüklü program :)

Ananim

Profesör
Reaksiyon puanı
2,394
Yalnız CCleaner bana sorarsan Windows'taki hala en iyi temizleme bakın bakım demiyorum programlarından biri. Kur, ayarlarını yap sonra unut gitsin öyle bir program. Yıllarca sorunsuz bir şekilde kullanıyorum ve hala da tek yüklü program :)
Avast ?

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
Virüs programı olarakta aslında RAM kullanımı iyi fena değil ama CPU'yi yoruyor o yüzden ilk önereceğim program arasında yer almaz. Kaspersky Security Cloud daha öne çıkıyor ücretsizlerde. Ücretlilerde ESET.

Ananim

Profesör
Reaksiyon puanı
2,394
Virüs programı olarakta aslında RAM kullanımı iyi fena değil ama CPU'yi yoruyor o yüzden ilk önereceğim program arasında yer almaz. Kaspersky Security Cloud daha öne çıkıyor ücretsizlerde. Ücretlilerde ESET.
Ya yürü git Allahını seversen gelmiş bana avast savunuyo onuda geçtim eset diyo sokaktan geçen herhangi bir insan daha iyi korur pc yi

Wab Sharan

Doçent
Reaksiyon puanı
422
Ya hocam yapmayın ya. Böyle programların tek yaptığı şey AppData’daki temp, normal temp ve Prefetch dosyalarını silmektir. Bunları Windows’un disk temizleme bölümünden veyahutta el ile yapabilirsiniz :) Bi arkadaş da belirtmiş Windows’daki metro uygulamalarını sileceğim diye; bunun için hani belki kullanılabilir. Avast yazılımlarından uzak durun

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
Ya hocam yapmayın ya. Böyle programların tek yaptığı şey AppData’daki temp, normal temp ve Prefetch dosyalarını silmektir. Bunları Windows’un disk temizleme bölümünden veyahutta el ile yapabilirsiniz :) Bi arkadaş da belirtmiş Windows’daki metro uygulamalarını sileceğim diye; bunun için hani belki kullanılabilir. Avast yazılımlarından uzak durun
Evet haklısınız ama ben mesela uğraşmak istemiyorum Akıllı Temizlik ayarını açıp daha ellemiyorum kendisi hallediyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ya yürü git Allahını seversen gelmiş bana avast savunuyo onuda geçtim eset diyo sokaktan geçen herhangi bir insan daha iyi korur pc yi
Avast'ı savunduğumu nereden çıkardınız? 1 tane yazılımını kullanıyorum diye savunuyor anlamına mı geliyorum çok eski bir alışkanlık sadece CCleaner köklü yazılımlardan bir tanesi.

Son düzenleme:

Ananim

Profesör
Reaksiyon puanı
2,394