Cat6 mı yoksa 5 mi?

rudeboy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar 2 bina arasına ağ kurmam gerekiyo yaklasık 60 70 metre kadar mesafe var.Çoğu arkadaşım cat 6 kullanmamı söylüyor ama benim merak ettiğim konu iki çatı arasında boşlukta kalacak olan kablonun kışın sallanması sorun yaratırmı?

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Cat6 gibabit destekli, switch ve ethernet kartı kullandığınız zaman, gigabit hızında veri iletmek için kullanmanız gereken kablo türü.

Sizin dikkat etmeniz gereken şey kaliteli, bilinen bir marka kablo almak. Ucuz kabloların ucuna RJ-45 jak takmak bile bir işkenceye dönüşüyor.

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Bence bu durumdayken tek düşünmen gereken o kablonun sağlamlığı ve güvenliği. Cat5 yetecektir bana göre, ancak kabloyu ağır hava şartlarından korumak için de birşeyler düşünmen iyi olur.

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ayrıca montajı bu aylarda, yani sıcak havada yapıcaksan çok gergin tutma.. çünkü kışın büzüşecek, onu da hesaba kat bence..

Reaksiyon puanı
189
cat6 kablo hem gigabit network'u taşıyabilecek kadar kuvvetlidir hem de ekstra korumalı olduğu için daha sağlamdır. o yüzden iki bina arası cat6 en uygun çözüm olacaktır...

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Neden Wireless tercih etmiyorsun ?

teknologs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence cat5 de alabilirsin...ben 200 metre mesafede kullanıyorum..cat5 ama kaliteli marka cat5 olsun...dandik cat5 ler 30 metrede bile sorun çıkarıyor..tecrübe ile sabittir..cat6 nın kablo kesiti daha kalın daha ii olur..ama cat5 işini görecektir.kolay gelsin

rudeboy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
wireless kullanamıyorum çünkü arkadaşımın evi hem biraz ters tarafta hemde modem almak gerek cok fazla masraflı olmasını da istemiyorum.Ama halen karar vermiş değilim cat6 alıcam galiba ama en kaliteli kablosunun ismi filan varmıdır bilenler söylerse ona göre alıcam.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
wireless kullanamıyorum çünkü arkadaşımın evi hem biraz ters tarafta hemde modem almak gerek cok fazla masraflı olmasını da istemiyorum.Ama halen karar vermiş değilim cat6 alıcam galiba ama en kaliteli kablosunun ismi filan varmıdır bilenler söylerse ona göre alıcam.

hocam evleriniz bitişik değilse hiç yapmayın :D mazallah yakalanır filan bir dünya ceza yersiniz :D