Canon mu Nikon mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan stosun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sizce Hangisi

• Kullanılan toplam oy
    19
  • Anket kapatılmış .
S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhba arkdaşlar nikon ve canon arasında farketemiz nikon daha temız:yes: daha ıyı dunyanın nıkon marka profesyonel:thumbup1:

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
AMD İntel olayına olur olsa olsa. Modeline, Lensine göre değişir. Aynı fiyat ile birbirine çok benzer modoller alınabilior. Bariz üstünlük yok kanımca.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kararımı canon 650 d' den yana kullanıyorum umarım pişman olmam.. :)

Ruberto

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Pişman olmayacaksin. Lens olarakta 50 mm f1.8 bulunmasında fayda var.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar birisi nikond3200 mü yoksa canon 600d mi söylermii :D ben canon taraftarıyım ama gözüm nikonda kalıyor nikona geçince canonda kalıyor :D durumumu anlayan vardır elbette :D biri söylerse sevinirim birde çekilmiş resimler varsa atarmısınız :D

KuKLy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar canon ve nikon arasında çok kararsız kaldım. 1500 tl param var. Bana iki markadan birer ürün söyler misiniz? bir de canon mu daha iyi nikon mu,? tam profesyonel
Şimdi Bunu Böyle Karşılaştırmak Oldukça Zor. Çünkü Hiçbir Şekilde Marka Olarak Karşılaştırma Yapamazsınız.

Örneğin Canon'un x modelli Cihazının Özellikleri Nikon'un y modelli cihazına göre iyi ise canonu almalısın. Yada nikonun iyise nikonu almalısın

Bu Karşılaştırmayı Modeller arası yapabilirsiiniz.

BANA KALIRSA CANON'DAN ŞAŞMA.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
3bin lira altında bütçesi olanın tam profesyonel almaması lazım. Sokakta geziyorum bakıyorum herkes elinde 18-55 lensi bir şeyler çekiyor. Makine sanılan kadar önemli değil olay lenste. Ona da para ayırman lazım...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba bn amatör bir fotografçı olmama ragmen canon 1100d sayesinde profesyonele yakın fotoğraflar çekme imkanına sahibim biz 1.390 tlye almıştık fakat fiyatı biraz yukselmiş(ortalama 100 tl).
-canon sana gayet güzel manzara çekimleri yapma imkanı sunar fakat nikon için aynı şeyi soyleyemem nikon bu konda biraz geri kalmış
-canon modern görüntüsü sayesinde göze hitap ediyor
-kullanış kolaylığı açısından ve daha birçok özelliği açısında......ve CANONcu olmam açısından:

Sana CANON'u Öneririm :)

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
canon 1.8 50mm lensinin fiyatından dolayı bile tercih edilebilir. 18-55 günlük kullanım için standart zaten ama portre için 1.8 50mm yi bu fiyata alabiliyor olmak bile canon tercih sebebidir benim için.

Technopat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sony, Pentax. Marka fanatikligini birakip canon ve nikon disindada kaliteli slr lar oldugunun farkina varin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Nikonun şekli canondan daha güzeldir evet canon daha iyidir ama nikon daha cekicidir bilmiyorum yani ben nikon seviyorum ve nikon tercih ediyorum

x10minirom

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bir kere niçin istediğinizi bilin.Bunu iş mi hobi için mi yapacağınıza karar verin,ondan sonra gerisi kolay.Ayrıca kendimde Sony SLT A37 var ve hiç pişman olmadım.Nikon D3100 yada Canon 500D alacaktım fakat vazgeçtim.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Bu tartışma yıllardır devam eder ve sonuçlandığını görmedim. Çevrendeki arkadaşlarına bak, lens değiş tokuşu yapabileceğin kişilere (eğer varsa) onların kullandığı makinayı al, ekipman paylaşmı açısından kolaylık olur. Bende EOS 40D var. Video çekemiyor ama amaç sadece fotoğraf ise, Canon için yeni üç rakamlı 450-500-550-600 ... serilerdense yerine 2 rakamlı serilerin (40D, 50D (video da çekiyor) ) kullanılmışını bulursan almanı tavsiye ederim. EOS 40, 50, 60 ve daha iyisi 5D Mk2 çok güzel makinalar Canon'da... Video için Canon gerçekten de daha iyi diyorlar, bunu ekleyim, dediğim gibi benim makinamın öyle bir becerisi yok.

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Her zaman demişimdir, tekrar tekrar burada da diyorum.. Sonunda "ON" Olsunda hangisi olursa olsun :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hocam soru mercedes mi daha iyi bmw mi daha iyi der gibi olmuş. Yeni başlayacaksan, Nikon D90 ya da Canon 550D al, ilerleyen zamanlarda keşfettikçe, ihtiyacına göre kendi makineni belirleyebilirsin.

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Başlangıç ve orta seviye nikon daha iyi seviyeler canon diye düşünüyorum. Şimdi hangisine oy vereyim? :D

pianoman

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Her iki makinanında iyi ve kötü modelleri var net konuşmak gerçekten güç.

onuryavuzer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tabi ki de canon. tavsiyem canon 600D ama ileride ek para vermek istemiyorsan 18-55 yerine 18-135mm lens ile almaya çalış.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Canon 100d En iyi Modeldir Ben Nikon d5200 alıcaktım ama canon hem fiyatta hemde kalitede daya iyi sizde canon alın 100D <3