Canlı ders dönemine uygun sınava hazırlık programı?

OyuncuPro1903

Not against spontaneous decisions, one night only
Cezalı
Reaksiyon puanı
9
Merhabalar.Ben 11.sınıf öğrencisiyim ve sınava bu seneden hazırlanmaya çalışıyorum fakat malum durumlardan dolayı okulda değilde canlı derslerle hocalarımız ders açıyor.İşte sıkıntı burada başlıyor çünkü ne zaman ve hangi saat de açacaklarını bir gün kala belirliyorlar ve her gün farklı saatlerde oluyor.Bu yüzden belirli bir ders çalışma programı oturtamıyorum.Hocaların pek umurundaymış gibi değil.Sizce en verimli şekilde nasıl çalışabilirim?Önerileriniz?

MrOwL0

Asistan
Reaksiyon puanı
448
Okulun sitesinde ders programı olması lazım baktınız mı?

OyuncuPro1903

Cezalı
Reaksiyon puanı
9
Okulun sitesinde ders programı olması lazım baktınız mı?
Maalesef belirlemiş oldukları bir ders programı yok.Sadece bir gün önceden eba üzerinden hangi dersin saat kaçta olacağını görüyoruz.Fakat her gün ders saatleri değişik oluyor.

EnesS16

Asistan
Reaksiyon puanı
96
Bölümünüz nedir dostum? Ben de bu yıl sınava girdim. Eğer bir yardımım dokunursa seve seve her türlü konuda yardımcı olmaya çalışırım.

OyuncuPro1903

Cezalı
Reaksiyon puanı
9
Bölümünüz nedir dostum? Ben de bu yıl sınava girdim. Eğer bir yardımım dokunursa seve seve her türlü konuda yardımcı olmaya çalışırım.
Çok teşekkür ederim sayısal bölümdeyim.

EnesS16

Asistan
Reaksiyon puanı
96
Sayısalda iyi bir sıralama yapmak istiyorsanız bu yıl düzenli çalışmaya başlamanız gerekiyor. Öncelikle 11. sınıfın fen konularını kafanızda çok iyi oturtmalısınız. Bunun için de ezberlemek yerine konuları mantığınıza oturtmaya çalışmak çok yardımcı olacaktır. Günde çok uzun saatler değil sizi yormayacak kadar 11 fen çalışmanızı tavsiye ederim. Ayrıca TYT için bir ön hazırlık yapabilirsiniz. Bunun için günlük belli bir sayıda paragraf çözüp kitap okuyabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse her gün 10 paragraf çözmek ve 30 sayfa kitap okumak şeklinde bir program hazırlayabilirsiniz. Unutmayın ki TYT sınavı büyük oranda okuduğunu anlama ve doğru yorumlamaya dayalıdır. Matematik için ise bir soru bankası edinmeniz ve konu çalışması için de YouTube'da var olan kanallardan konu sırasına göre videolar izlemeniz sizi belki kısa vadede değil ama belli bir süre sonra sizi ileri seviyelere taşıyacaktır. Bunun için haftada 1 veya 2 TYT matematik konusu bitirip soruları çözebilirsiniz. Son olarak size tavsiyem eğer boş vakit bulabilirseniz İngilizce konusunda eğer ileri seviyede yani B2 (Upper-mediate) değilseniz pratikler yaparak kendinizi geliştirmeye çalışmanızdır. Sorunuz olursa saat 12.00 civari burada olacağım, siz yazın ben yanıtlamaya çalışırım.

crnkdk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hocam bence bireysel çalışmanın dışında dışarıdan destekte almalısın geçen sene sınava girdim yaptığım puanla gelen sıralamanın hiç alakası yoktu. Artık herkes ders çalışıyor. İnternette online özel ders alabileceğin siteler var. Bende ders alıyorum bazılarından sende bir bak derim. ogretmentercihim.com

EnesS16

Asistan
Reaksiyon puanı
96
Hocam bence bireysel çalışmanın dışında dışarıdan destekte almalısın geçen sene sınava girdim yaptığım puanla gelen sıralamanın hiç alakası yoktu. Artık herkes ders çalışıyor. İnternette online özel ders alabileceğin siteler var. Bende ders alıyorum bazılarından sende bir bak derim. ogretmentercihim.com
Sıralamaların bu yıl herkes için beklenenden düşük olmasının 2 nedeni vardı. 1.'si AYT 2 dönem konularının kaldırılmasıydı böylece daha dar bir konu havuzu vardı ve sınavda bu konulardan zor olmayan sorular sorulmuştu bu nedenle de herkes yüksek net yaptığı için sıralama hesaplamaları suya düşmüş oldu. Diğer önemli neden ise sınava girip istediği yeri kazanamayanların yeniden sınava hazırlanıp ilk defa hazırlananları geçerek üst yerleri kapmalarıdı. Umarım bu yıl sizin için verimli olur ve istedğiniz fakülteye gidersiniz. Son olarak TYT için bu yıl fazladan 30 dakika verilerek 165 dakika yapılmıştı sınav. Ancak bu çoğu öğrenciye yaramadı çünkü sınavda paragraf soruları çok zorladı ve yetiştiremeyenlerin sayısı yine bir hayli fazlaydı. Ben disiplinli çalışılan ve sınavda biraz heyecanlı olup stres yapmayan adayların hedeflerini gerçekçi koydukları takdirde başarılı olacağını düşünüyorum.

OyuncuPro1903

Cezalı
Reaksiyon puanı
9
Sayısalda iyi bir sıralama yapmak istiyorsanız bu yıl düzenli çalışmaya başlamanız gerekiyor. Öncelikle 11. sınıfın fen konularını kafanızda çok iyi oturtmalısınız. Bunun için de ezberlemek yerine konuları mantığınıza oturtmaya çalışmak çok yardımcı olacaktır. Günde çok uzun saatler değil sizi yormayacak kadar 11 fen çalışmanızı tavsiye ederim. Ayrıca TYT için bir ön hazırlık yapabilirsiniz. Bunun için günlük belli bir sayıda paragraf çözüp kitap okuyabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse her gün 10 paragraf çözmek ve 30 sayfa kitap okumak şeklinde bir program hazırlayabilirsiniz. Unutmayın ki TYT sınavı büyük oranda okuduğunu anlama ve doğru yorumlamaya dayalıdır. Matematik için ise bir soru bankası edinmeniz ve konu çalışması için de YouTube'da var olan kanallardan konu sırasına göre videolar izlemeniz sizi belki kısa vadede değil ama belli bir süre sonra sizi ileri seviyelere taşıyacaktır. Bunun için haftada 1 veya 2 TYT matematik konusu bitirip soruları çözebilirsiniz. Son olarak size tavsiyem eğer boş vakit bulabilirseniz İngilizce konusunda eğer ileri seviyede yani B2 (Upper-mediate) değilseniz pratikler yaparak kendinizi geliştirmeye çalışmanızdır. Sorunuz olursa saat 12.00 civari burada olacağım, siz yazın ben yanıtlamaya çalışırım.
Öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Anladığım kadarıyla bu yıl 11.sınıfı halledip TYT için ön hazırlık yapmamın iyi olacağını söylüyorsunuz.Matematiğide TYT matematik olarak her hafta bir iki konu bitirmeliyim.İngilizce konusunda bencede haklısınız,şu aralar günlük kelime ezberi yapmaya çalışıyorum.Ben bu yıl hem TYT konularını çalışıp hemde 11.sınıfı halletmeyi düşünüyordum.Yaz tatilinde de her dersten TYT kitabı alıp onları çözmeyi ve 11.sınıfı tekrar gözden geçirmeyi planlıyordum.Sizce bu sene böyle bi ağır çalışma yükünün altına girmelimiyim yoksa sizin dediğiniz gibi 11.sınıfı halledip,TYT için ön hazırlıkmı yapmalıyım?Ve tabi birde TYT matematik çalışmalıyım sanırım.

EnesS16

Asistan
Reaksiyon puanı
96
Öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Anladığım kadarıyla bu yıl 11.sınıfı halledip TYT için ön hazırlık yapmamın iyi olacağını söylüyorsunuz.Matematiğide TYT matematik olarak her hafta bir iki konu bitirmeliyim.İngilizce konusunda bencede haklısınız,şu aralar günlük kelime ezberi yapmaya çalışıyorum.Ben bu yıl hem TYT konularını çalışıp hemde 11.sınıfı halletmeyi düşünüyordum.Yaz tatilinde de her dersten TYT kitabı alıp onları çözmeyi ve 11.sınıfı tekrar gözden geçirmeyi planlıyordum.Sizce bu sene böyle bi ağır çalışma yükünün altına girmelimiyim yoksa sizin dediğiniz gibi 11.sınıfı halledip,TYT için ön hazırlıkmı yapmalıyım?Ve tabi birde TYT matematik çalışmalıyım sanırım.
Yoğun bir çalışma temposu beraberinde mental bir yorulmayı da getirebilir. Eğer daha önce yoğun bir çalışma yapmadıysanız bir yerden sonra bitmiş hissedebilirsiniz. Ayrıca 11. sınıfta TYT'yi bitirmenin çok büyük yararları yoktur çünkü 12. sınıfta bir daha aynı konuları tekrardan görmüş olursunuz ve derslerde daha çok sıkılırsınız. Üstelik TYT'de iyi netler yapmak okuduğunu anlamaktan, sınav anında rahat olmaktan ve disiplinli bir çalışmadan geçiyor ve 12. sınıfta bu disiplini fazlasıyla yakalarsınız. Ancak siz bu yıl konuları bitirip yorulmak ve çok zaman harcamak yerine günlük paragraf çözerek, kitap okuyarak, bu yılın konularına odaklanarak hem kendinize daha fazla vakit ayırırsınız hem de yorgunluk yaşamazsınız ama bu yıl TYT matematiği böyle adım adım giderek haftada 1-2 konu hallederek bitirirseniz gelecek yıla yeterli hazırlığı yapmış olursunuz. Bu yıl TYT Türkçede 26 paragraf soruldu normalde bu sayı 22 idi. MEB Ziya Selçuk da okuduğunu anlama becerisi yüksek öğrenciler yetiştirme çabasında olduklarını belirtmişti. Dikkat ederseniz artık sosyalde 20 soru da paragraf, matematik soruları artık biraz daha uzun paragraflarla soruluyor. Fen soruları da aynı şekilde artık şıklar bile paragraf olmuş durumda yani konuları bitirmek değil artık önemli olan. Şu an ben de uzun bir paragraf yazdım. Kusuruma bakmayın artık. Herhangi bir özel sorunuz olursa her zaman özelden yazabilirsiniz.

OyuncuPro1903

Cezalı
Reaksiyon puanı
9
Yoğun bir çalışma temposu beraberinde mental bir yorulmayı da getirebilir. Eğer daha önce yoğun bir çalışma yapmadıysanız bir yerden sonra bitmiş hissedebilirsiniz. Ayrıca 11. sınıfta TYT'yi bitirmenin çok büyük yararları yoktur çünkü 12. sınıfta bir daha aynı konuları tekrardan görmüş olursunuz ve derslerde daha çok sıkılırsınız. Üstelik TYT'de iyi netler yapmak okuduğunu anlamaktan, sınav anında rahat olmaktan ve disiplinli bir çalışmadan geçiyor ve 12. sınıfta bu disiplini fazlasıyla yakalarsınız. Ancak siz bu yıl konuları bitirip yorulmak ve çok zaman harcamak yerine günlük paragraf çözerek, kitap okuyarak, bu yılın konularına odaklanarak hem kendinize daha fazla vakit ayırırsınız hem de yorgunluk yaşamazsınız ama bu yıl TYT matematiği böyle adım adım giderek haftada 1-2 konu hallederek bitirirseniz gelecek yıla yeterli hazırlığı yapmış olursunuz. Bu yıl TYT Türkçede 26 paragraf soruldu normalde bu sayı 22 idi. MEB Ziya Selçuk da okuduğunu anlama becerisi yüksek öğrenciler yetiştirme çabasında olduklarını belirtmişti. Dikkat ederseniz artık sosyalde 20 soru da paragraf, matematik soruları artık biraz daha uzun paragraflarla soruluyor. Fen soruları da aynı şekilde artık şıklar bile paragraf olmuş durumda yani konuları bitirmek değil artık önemli olan. Şu an ben de uzun bir paragraf yazdım. Kusuruma bakmayın artık. Herhangi bir özel sorunuz olursa her zaman özelden yazabilirsiniz.
Haklısınız galiba sadece daha çok çalışmanın beni daha fazla başarıya ulaştıracağını düşünüyorum çünkü kaygılıyım,ne kadar fazla çalışırsam bilgiler hafızamda o kadar yer eder diye bir düşünce hakim bende.Okuduğunu anlamak elbette önemli fakat fen,coğrafya,tarih gibi derslerin soruları ne kadar uzun olurlarsa olsunlar bilgi gerektirir.Okuduğumu anladıktan sonra eğer soruyu çözmek için yeterli bilgiye sahip değilsem soruyu anlamam pek de bir işe yaramaz sanırım.Tabi soruyu anlamadıktan sonra istediğin kadar bilgi sahibi ol oda bir işe yaramaz.Yani ikisininde çok fazla önem arz ettiğini düşünüyorum.Aynı konuları seneye de çalışmış olmam kısmına gelirsek.Ben aynı konuları ne kadar çok çalışırsam hafızamda o kadar yer eder diye düşünüyorum.Ayrıca bu sene değilde seneye başlarsam TYT çalışmaya sanırım yeterli TYT çözme şansımda bulunmayacak.Yani ne kadar çok tekrar ve çalışma yaparsam o kadar çok sınava hazırlanmış olurum.Bir futbol takımı gibi düşünün.Maça çıkmak için iki haftaları var fakat ilk hafta çok kasmayıp son hafta hazırlanmaya başlıyorlar.Halbuki formdan düşmemek için iki haftayı da dolu dolu geçirseler daha hazır maça çıkmış olacaklar.Ben kaygı ve sınavı kazanamama korkusuna da sahip olduğum için böyle düşünüyor olabilirim."Ne kadar sıkı tutarsam o kadar iyi"gibi.Yine de sizin tavsiyelerinizi göz önünde bulunduracağım çünkü sınava girmiş,sınav tecrübesini yaşamış birisiniz.Ayrıca söyledikleriniz de kafama yatmadı değil ama bir yanım şüpheli işte.Kusura bakmayın bende uzun bir paragraf yazdım.İlginize teşekkür ederim.

EnesS16

Asistan
Reaksiyon puanı
96
Futbol takımı örneğini sezondan versek daha iyi olur gibi. Baktığınız zaman sezon başında erken form tutan takımlar bir yere kadar yarışı önde götürürler fakat daha sonra oyuncuları maçlarda %100 efor ve verimlilik sağlayamaz aynı zamanda önde götürmek psikolojik olarak zordur. Bununla ilgili Moto GP yarışçısı Marc Marquez'i tanır mısınız bilmem ama bir sözü vardır. "Ben yarışta 2. gitmeyi yeğlerim çünkü üzerimde daha az baskı hissederim." gibilerinden bir beyanı vardır. Tabii ki iyi başlamak iyidir ancak sizin yılmayan ve olduğuyla yetinmeyip daha fazlasını isteyen bir karakteriniz olduğu zaman bu durum size yarar sağlayabilir. Bilmek konusunda haklısınız bilmeden yapılmıyor. Benim demek istediğim bu değil. Ben siz zaten 12. sınıfta bu konuları göreceksiniz, şu an görürseniz unutma olasılığınız artar diyorum. Şüpheniz konusunda ise süreç içerisinde her zaman olabilecek türden kaygılar bunlar, önemli olan bu kaygıların ve korkuların sonucunda sizin verdiğiniz tepkiler. Bu durumda kendinize ders programı hazırlamanız sizi rahatlatacaktır. Eğer dediğim şekildeki ders programını yetersiz ve eksik görüyorsanız TYT fen çalışmaya başlayabilirsiniz. Ders programı oluşturmak için internetten ve sosyal mecralardan gördüğünüz programları alıp kopyalama yoluna gitmemeniz daha sağlıklı. Kendinizi en iyi tanıyan sizsiniz, bunu haftalık program hazırlayın ve ona göre gidin derim. Ancak hayat sizin, tercihler, kaygılar, programlar sizin... Onun için ben buradan klavye başında rahatça bunları yazarken belki siz kafanızda birçok soru işaretiyle bilgisayarın başına oturuyorsunuz. Kafanızda oluşabilecek soru işaretlerini bir an önce açıklığa kavuşturmanız ümidiyle.

635883

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,504
Bence hocanı takip etmekten ziyade youtube üzerinden gitmelisin. Daha verimli olur ona göre program oturtursun