Call of Duty : Modern Warfare 2'yi bitirdim

*Rorschach*

Asistan
Reaksiyon puanı
2
En az ilk oyun kadar iyi senaryosu.

Easy'de oynamayın oyunları, easy de oynatıpta çok basit yapay zeka sorunu var filan diye laf ediyorlar sonra. Ben veteranın bir altında oynuyorum. Tek gözüme batan sorun, ben vurulurken takım arkadaşlaının hiç yardım etmemesi. O kadar değersiz miyiz be :(

Doğrudur üstat, senaryosu tabi ki kaliteli ona sözüm yok zaten. Ama ilk oyundaki bölümler daha kurgusal, mantık dolu ve stratejiyi daha yoğun oranda hissettiğimiz bölümlerdi. Yani en azından CoD 4'de Çernobil bölümünü oynarken hissettiğim duygular ya da Zakhaev'in oğlunu tuzağa düşürdüğümüz bölümde duyduğum hayranlıktan eser yoktu. Bölümler sanki biraz daha düz mantıktı. Tabi ki diğer FPS'lerden çok üstün bir oyun. Zaten diğer FPS'lerle değil, ancak kendisiyle kıyaslama yapabiliyorum. Single dışında her yönden ilk oyundan daha iyi olduğunu da belirteyim.

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Doğrudur üstat, senaryosu tabi ki kaliteli ona sözüm yok zaten. Ama ilk oyundaki bölümler daha kurgusal, mantık dolu ve stratejiyi daha yoğun oranda hissettiğimiz bölümlerdi. Yani en azından CoD 4'de Çernobil bölümünü oynarken hissettiğim duygular ya da Zakhaev'in oğlunu tuzağa düşürdüğümüz bölümde duyduğum hayranlıktan eser yoktu. Bölümler sanki biraz daha düz mantıktı. Tabi ki diğer FPS'lerden çok üstün bir oyun. Zaten diğer FPS'lerle değil, ancak kendisiyle kıyaslama yapabiliyorum. Single dışında her yönden ilk oyundan daha iyi olduğunu da belirteyim.

Bence de, Modern Warfare'in tadı daha ayrıydı. Bu oyunun tadı bir artıyor bir de azalıyor. Garip yapmışlar.

Tru3

Dediğin gibi bir soru sormadı bana. Nerede soruyordu onu?

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bazıları hemen oynayıp bir gecede kenara atmışlar
ben o kadar hızlı oynamam sonuçta bir oyun en az bir senede çıkıyor

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
MW'deki One Shoot, One Kill bölümünü asla unutamam. Hiçbir oyunda o kadar heyecanlanmamıştım. Oyun dünyasının zirve yaptığı bölümdür.

Tru3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
The Dark Knight

Havaalanı bölümünü geçer geçmez ufak bi ekran çıkıyor ve peşine düşmek istermisiniz diyor hayır dersen bir daha bulamayabilirz diyor evet dersen göreve ara vermeyi istiyormusun diye bir soru çıkıyor sen evet diyip kamarovun peşine düşüyorsun ama ben hayır dedim nasıl olsa bir daha çıkar karşımıza o kadar teknoloji var bütün uydular elimizde kamarovu mu bulamıycaz diye ama ne yazıkki oyun bitti kamarov gitti:)

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Makarov'un yakalandığını sanmıyorum. Zira oyunun senaryosu altüst olur...

_Saytun_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
9
ben biraz oyunun zevkini çıkarayım da daha uzun sürsün dedim hemen bitti ama zorda yeniden başladım ve oyun şimdi eskisinden daha da zevkli.

değişmeyen gerçek var Modern Warfare'ın ilk oyunu 2.sinden senaryo olarak daha güzel

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
arkadaşlar bn daha oynamadım aama call of u easy de oynamayın ozaman zevk alabilirsiniz :D

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Nede ola MW2 denip güzel derizde. Oyun gerçekten kötü

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Tüm Call of Duty'leri Veteran oynamanızı tavisye ediyorum. O zaman gerçekten çok daha zevkli oluyor.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Weteranın bir üstündeki dereceyi seçtim..Hala çok zor:)

Dediğin gibi zorluk arttıkça heyecan artıyor.

Yani gerçek bir savaş olsa dakikasında yerdeyiz..:)

Ondan sonra el fatihaa..

Hammers

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Hardened ile başladım sonra tekrar baştan başlarım dedim ama kaptırdım gittim. :D Oyun bitti gerçekten çok güzel.

İlk oyundan daha iyi çalışıyor daha güzel optimize etmişler sanki.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Şu 2 buçuk saatte bitiren yigitleri veteran'da alalım sahneye. Hardened'de kabul etmiyoruz efenim, madem extreme gamer'iz veteran'dan başkası sarmaz.

ridvan1452

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
24
ya bende bitiremedim haal alalı 2 gun oldu ite baya ilerledim gibi ole hiediyorum :D

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Şu 2 buçuk saatte bitiren yigitleri veteran'da alalım sahneye. Hardened'de kabul etmiyoruz efenim, madem extreme gamer'iz veteran'dan başkası sarmaz.

Arkadaşlar sizin okumanızda sorun var galiba. Ben örnekleme için 2.5 saat dedim. Elimde saat süre ölçmedim. Ben 7 saatte falan bitirmişimdir.
Umarım anlamışsınızdır.

Yazımı iyi okuyun diye alıntı yapıyorum.

Bir tahmin yapmak gerekirse; (örnekleme için yazıyorum, gerçek değerler değil tabii ki)MW 6 saat sürüyorsa, MW2 2-2,5 saat sürüyor. Spec Ops bölümü hariç. :)

Slokr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
her güzel şeyin bir sonu vardır :)

_Saytun_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
9
oyunu edinmek için günler aylar bekliyoruz 2 günde bitiyor. biraz uzun oyun yapsınlar da bitiremesek :D

e.emo14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
konu ile alakasız ama bir hata alıyorum arastırdım arastırdım hic bi yerde yok bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Error during initialization:
Couldn't load fileSysCheck.cfg. Make sure Modern Warfare 2 is run from the correct folder.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
----------------
SPOİLER VARDIR.
----------------
Bende oyunu bitirdim daha dün valla senaryosu ilk oyun kadar iyi olmasa da oynanış,savaş atmosferi,grafik bakımından ilk oyundan çok ileride bazı bölümler kötü bazı bölümler iyi bence de garip mesela no russian bölümü sırf biraz katliam yapmak için ruslara garezi olanlar için tekrar tekrar oynanabilir, mactavish ile dağa tırmanma bölümü tekrar oynanabilir,the hornets nets isimli bölüm sırf bölümün sonuna doğru nikolain helikopterine doğru yol alıyoruz ya son uzun yerden atlarken tam atlayamıyoruz tutunurken mactavish bizi yakalamaya çalışıyor ama yakalayamıyor sırf captain soap mactavishin bizi yakalamaya çalıştığı sahne için yüzlerce kez tekrar oynanabilecek bir bölüm sonra generalin ihanet etmesi bizi karnımızdan ghostu kafasından vurması tekrar oynanacak bir bölüm bu arada o ghostun vurulduğu bölümde gary roach sanderson gerçekten ölüyor mu?He birde tabi ki son bölüm gerçekten en iyi 3 bölümden biri hatta en iyi bölüm denilecek kadar güzel bir bölüm he tabi captain priceyi kurtaracağımız bölümde captain price kapşonlu iken bizi terörist zannedip bir askeri önünde tutuyor ona ateş ediyoruz o sahne içinde thu gulag bölümü kesinlikle oynanır.
----------------
SPOİLER VARDIR.
----------------

Rato

Doçent
Reaksiyon puanı
3
oyunu edinmek için günler aylar bekliyoruz 2 günde bitiyor. biraz uzun oyun yapsınlar da bitiremesek :D

Oyunun yarısında yeter bu kadar oynadığın diye siyah ekran çıkarmaya reset atmaya başlasa falan iyi olur :blink:

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Senaryonun iyi olmadığına katılmayacağım. Ama bence ilk oyunun tadı ayrıydı. En büyük nedeni de, ilk göz ağrısı mantığı :)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Oyunun en güzel yerleri; dağa tırmanma kısmı ve ihanete uğradıktan sonra her iki tarafla da çatışmaya girildiği bölüm.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Senaryonun iyi olmadığına katılmayacağım. Ama bence ilk oyunun tadı ayrıydı. En büyük nedeni de, ilk göz ağrısı mantığı :)

Ben senaryo kötü demiyorum gerçekten böyle senaryo hiçbir oyunda yok ama ilk oyunun senaryosu bundan daha iyiydi onu diyorum ama ilk oyunda karanlık bir hava hakimdi sanki bu oyunda gerçekten çok güzel bir atmosfer yaratılmış 1 haftaya kalmaz yeniden bitiririm bak görürsünüz.

Oyunun en güzel yerleri; dağa tırmanma kısmı ve ihanete uğradıktan sonra her iki tarafla da çatışmaya girildiği bölüm.

Evet bende sevdim ama zordu ya ghostun ölmesine ve bizimde(gary roach sanderson) ghost ile birlikte yanmamıza üzüldüm bu da demek oluyorki bu oyunda da ana kahraman soap mactavishmiş(ilk oyunda yönettiğimiz kişi)

hele o captain pricenin bizden uzak olduğu bölüm son dan 2. bölüm var ya uçaklar falan var orası çok zordu ya bir taraftan teröristler bir taraftan askeri birliklerle uğraşmak zor oldu.

Ama son bölüm gerçekten iyiydi general shepherd captain priceyi yumruklarken bıçağı çıkartıp generalin kafasına fırlatmak tam gözlerimizi kapatırken captain pricenin hareket etmesiyle gözlerimizi açmamız nikolainin gelmesi captain pricenin ve nikolainin bizi helikoptere taşırken bitmesi son yapımcıların olduğu bölüm museum olması bu arada 5 yılda çok şey değişmiş ilk oyunda uzun olan taşıma helikopterleri bu oyunda 2 katı büyük olmuş sonra hep top gibi helikopterlerin kullanılmasını sevmedim ilk oyundaki televizyon binasına baskın yaparkenki helikopter ya da nükleer patlamadaki helikopterler olsaydı güzel olurdu helikopterleri fazla değiştirmişler.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Kardeş ben oyunu bitirdim o dsm denilen çalıştırdığın şey var ya o sağdaki 2067 falan var doluyor o dolana kadar o çalıştırdığın aleti düşmanlardan koruyacaksın o dolunca bir kere daha alete e diyecen sonra helikoptere gidecen zaten general orada ihanet ediyor sana vs vs.

hanxhanx

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Kardeş ben oyunu bitirdim o dsm denilen çalıştırdığın şey var ya o sağdaki 2067 falan var doluyor o dolana kadar o çalıştırdığın aleti düşmanlardan koruyacaksın o dolunca bir kere daha alete e diyecen sonra helikoptere gidecen zaten general orada ihanet ediyor sana vs vs.

evet hocam saolasın generalin yaptığıda şerefsizlik yani başından beri satıyolar bizi :D nebiçim iştir anlamadım:tt2:

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Güzel oyundu ama çabuk bitmesine üzüldüm ya gerçekten şu dlcler ne zaman gelecek inşaallah 4-5 gb olmaz dlcler 3-4 bölüm için 5-6 gb indiremem.

Ovv kardeş oyunun artık konusu o bölümden sonra general yani general sana ihanet ettikten sonra artık iki tarafla da kapışıyorsun hem teröristlerle hemde askeri birliklerle yani artık işin zor hele veteranda oynuyorsun gerçekten işin çok zor ama benimde anlamadığım makarov gitti ona ne olacak?

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar tek bir soru için yeni başlık açmak istemedim.Sorum optimizasyon ile ilgili...

Call of Duty Modern Warfare (CoD 4)'ü 1920x1080 çözünürlükte, tüm ayarlar AA dışında en sondayken takılma olmadan oynayabiliyordum.Sizce MW2'de durum ne olur ?

Hammers

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar tek bir soru için yeni başlık açmak istemedim.Sorum optimizasyon ile ilgili...

Call of Duty Modern Warfare (CoD 4)'ü 1920x1080 çözünürlükte, tüm ayarlar AA dışında en sondayken takılma olmadan oynayabiliyordum.Sizce MW2'de durum ne olur ?

Aralarında çok fark yok. Neredeyse aynı çalışır.