Çağrı Merkezi mi, Ömür Törpüsü mü?

Berkin Bozdoğan

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
39
Puanları
0
Ülkemizdeki GSM işletmecilerinin çağrı merkezlerini aradığınızda en fazla ne kadar beklediniz? Kişisel rekoru galiba bugün kırdım.

Çağrı merkezleri, sesli yanıt sistemleri ve size yardımcı olmaya çalışan görevliler... Hayatımızda ne kadar kaçsak da yılda birkaç defa karşılaşmak zorunda olduğumu gerçeklerden. Bu konuda en acılı deneyimleri çok müşterisi bulunan bankaların ve cep telefonu işletmecilerinin danışma hatlarında yaşadığımız bir gerçek. Dakikalarca bekleme ve özellikle bankaları aradığımızda lehimize "işleyen" telefon faturası konusu da ayrı bir dava. Dolayısıyla gece biraz geç yatıp bankadan şifre almaya çalışmak doğru bir hareket. Peki yanlışlıkla gündüz ararsanız?
Kampanya İçin Bilgi Almak Kolay mı?

Bugün, Avea tarafından duyurulan 39 TL'ye 4 GB internet paketinin ve 12 ay sözleşme karşılığında bir de USB modemin size sunulduğu kampanya, internetten kopamayanlar için önemli bir duyuruydu. Konuyla ilgili bir kişi olarak hemen cep telefonuma sarıldım ve Avea hattımdan 500'ü tuşlayarak beklemeye başladım. Sormak istediğim şey ise, USB modem yerine acaba dizüstü bilgisayarımdaki ExpressCard 34 yuvasıyla uyumlu bir modem seçeneği var mı şeklinde, teknik ama basit bir soruydu.
Kavuşmak Kaç Dakika?

İlk 6-7 dakika ilk operatöre ulaşmak için bekledim. Derdimi anlattıktan sonra görevli kişi, "sizi teknik ekibe aktarayım, biraz hatta bekleyin" tarzında bir şeyler söyleyip beni tekrar beklemeye aldı. Baktım bekleme süresi uzayacak, boynumu korumak için cep telefonuma kulaklık takıp öyle beklemeye başladım. Ve sonuç: Görüşme (aslında görüşememe) süresi 26 dakika 39 saniyeye varmıştı ki, birden görüşme sonlandı. Avea, telefonu, Aria'dan bu yana müşterisi olan bir kişinin yüzüne neden kapatsın ki?

Şimdi Ne Olacak?

Belli ki, Avea, birçok büyük şirket gibi iletişim hizmetlerine yaptığı yatırım, müşteri miktarına oranla az kalıyor.Â* Belki de 5 dakikalık bir süre dünya standardı olabilir ama, kendi hattından telefon şirketini değil de bankanızı aradığınızı düşünürseniz, aradaki iletişim bedeli yine size zarar.
Açıkçası Avea hizmetle ilgili olarak kendisine danışmak isteyenlere bugün öğle saatlerinde pek fazla destek veremedi. Hadi biz sabırlı mizaca sahip insanlarız, peki ya arayıp da bulamayan, bulup da teknik ekibe bağlanamayanlar ne olacak? Görünen o ki, bu prestij kaybından başka bir şey değil.

Güncelleme: 5 Nisan Pazar günü Avea'yı tekrar aradım ve kısa sürede kendilerine eriştim. Toplam 5 dakika süren görüşmede, tarifeler hakkında ayrıntılı bilgi verdiler. Bu kampanyaya (veya bu fiyata diyelim) sadece USB modem dahil. Eğer ExpressCard isterseniz, aynı kota için daha fazla bir ücret ödemek durumundasınız. Açıkçası USB modem, dizüstü bilgisayarda kullanmak için çok iyi bir tercih değil. ExpressCard veya PC Card (PCMCIA) seçenekleri daha kullanışlı.

:: En uzun telefonda bekleme sürenizi hatırlıyor musunuz?

Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net
 

NikeSteeL

Dekan
Katılım
13 Mart 2009
Mesajlar
8,421
Reaksiyon puanı
131
Puanları
243
BirKere Turkcell i Aramıştım Sorunumda Soru - Cevap Şeklinde Emin olmak için Sorduğum Birşeydi Görüşme Bittiğinde Görüşme Süresi Telefonda 01.02.00 i Gösteriyordu Yani 1 Saat 2 Dakika Telefon Kulagimda Terlemiş . Beklerken Dinlediğim Saçma Müzik Kulağımda Çınlıyordu ve Ve Yarı Dolu Sarjım Pil Zayıf uyarısı Veriyordu .Bir Daha herhangi Bir Şirketin Çağrı Merkezini Çok çok Gerekmedikce Aramıyorum .Resmen Caydırıp Aramasınlar Diye uğraşıyolar. Bu CaLLCenter Lara Yaptırım Uygulamak Zorunluluğu Getirilmeli bence. En Azından SMS Şeklinde "Notunuzu Bırakın Biz Sizi Arayalım" Diye Bir Bölüm Açmalılar
(Gerçi Finansbank'ın CaLLCenter inda Çalışan bir Arkadaşımın Piskolojinin Bozulduğunu Belirtmek istiyorum . İnsanlara Laf Anlatmak kadar Zor bir iş yok. Adam Küfürde Etse "Teşekkür Ederim" Demek Zorunluluğu Varmış :)

Bide Belirtmek istiyorum Internette www.sikayetvar.com Diye Bir Site var Bir Firma ile Çözemediğiniz Bir Şikayetiniz varsa Bu Siteye yazın . firmadan Mutlaka Geri Dönüyorlar.!
 

NikeSteeL

Dekan
Katılım
13 Mart 2009
Mesajlar
8,421
Reaksiyon puanı
131
Puanları
243
Berkin Şu Başlığıda Değiş yafs . "Çarğı DeğiL Çağrı" :D
 

YellowRed

Rektör
Katılım
2 Ekim 2008
Mesajlar
13,567
Reaksiyon puanı
27
Puanları
0
bu sebepeten bugüne kadar hiç avea (veya aycell) kullanmadım. ben telsim (vodafone) ve turcell kullandım bugüne kadar ve bu derece bi problem yaşamadım. aycell olarak çıktığı günden beri ucuza kalitesiz hizmet veriyorlar. bu yüzden çoğunlukla öğrenciler ve memurlar kullanıyor.
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,455
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
Avea hiç kullanmadım. Diğer iki operatörden hattım var. Bugüne kadar öyle hiç bekletilmedim.
 

yusufsan21

Dekan
Katılım
27 Eylül 2008
Mesajlar
6,978
Reaksiyon puanı
35
Puanları
228
Turkcell'i çok aradım birkaç dakikada halloluyor bir pazar günü aveayı aramıştım perişan olmuştum.
Ama günahlarına girmeyeyim pazar olduğu içindi bence.
 

sdelta

Profesör
Katılım
23 Nisan 2008
Mesajlar
4,234
Reaksiyon puanı
145
Puanları
243
Turktelekom adsl yi arayıp da 20 dk civarı bekledıgımı hatırlıyorum :D
 

sky_walker

Öğrenci
Katılım
10 Ocak 2009
Mesajlar
59
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
444 0 375 bu numarayı gorunce midem bulanıyor. ne zaman arasam 30 dk bekliyorum. baglandigim zaman da modemi yeniden basşatim gibi sacma salak cevaplar. neyse bilmeyenler vardır onun için diyordur diyorum içimden. hepsini denedim diyorum teknik servise bağlıyor. yarım saatte o zaman bekliyorum. aldıgım cevap teknik çalışma var. ne zaman biteceği belli değil :wassat:
 

umutuygar

Öğrenci
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
15
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Avea 4GB'ı bedava verse almam artık bu yazıyı okuduktan sonra.
 

honline

Profesör
Katılım
3 Ocak 2009
Mesajlar
4,744
Reaksiyon puanı
296
Puanları
263
bu sebepeten bugüne kadar hiç avea (veya aycell) kullanmadım. ben telsim (vodafone) ve turcell kullandım bugüne kadar ve bu derece bi problem yaşamadım. aycell olarak çıktığı günden beri ucuza kalitesiz hizmet veriyorlar. bu yüzden çoğunlukla öğrenciler ve memurlar kullanıyor.
Öğrenciler ve memurlar derken?
sen maddi durumu 5 üzerinden pekiyi olanlardansın sanırım, Sen pahalıya iyi hizmet aldığını san

Avea 4GB'ı bedava verse almam artık bu yazıyı okuduktan sonra.
Her arayan o kadar bekleyecek gibi birşey söylemek söz konusu değildir bu zamana göre değişir örnek sen ararsın müşteri hizmetlerine aktarma menüsünü 10 dk bulursun ben ararım 10 saniyede bulurum buraya kadar hangi hat olursa olsun geçen zamanı toplam görüşmeden düşmek lazım.
 

engerex

Dekan
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
7,675
Reaksiyon puanı
26
Puanları
228
Geçen avea müşteri hizmetlerini aradım. Biraz bekleyeceğimi düşünürken "sizi müşteri temsilcimize bağlıyorum".
Turkcellde kullandım. Şuanda aveanın yanında şirketin verdiği Turkcell hattı kullanıyorum. Faturayı şirket ödemesine rağmen Aveaya geçmeyi düşünüyorum.
 

ZorhaK

Rektör
Katılım
24 Kasım 2008
Mesajlar
10,757
Reaksiyon puanı
259
Puanları
243
Ben 6 yıldır avea kullanıyorum sadece bir kere müşteri hizmetlerini aradım.:)
 

rise

Dekan
Emektar
Katılım
12 Ocak 2009
Mesajlar
9,890
Reaksiyon puanı
3,247
Puanları
293
3 yıldır avealıyım. Problem yaşamadım. Telefon da bekleme olayını hiç sevmem -İnsanlar bir daha arayacaklarında 2 kere düşünsünler- diye işkence görüyoruz sanki..
 

eray045

Rektör
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
243
ben aycellden beri avedayım.. hiç müşteri hizmetlerine işim düşmedi :D
bu arada aveaya haksızlıkta etmeyin.. kalitesiz hizmet diyorsunuzda düşük frekans değerini turkcelle telsim kapatmış durumda.. aveanın yayın frakansı yüksek.. öyle oluncada bir baz istasyonunun kapsama alanıda düşüyor..
bunu önlemek için turkcellden fazla çalışmaları lazım daha çok baz istasyonu kurmaları lazım..
uzun lafın kısası avea zaten 1-0 geriden başladı bu yarışa .. :)
 

kaberdey

Profesör
Katılım
22 Aralık 2008
Mesajlar
4,262
Reaksiyon puanı
87
Puanları
0
bir de çağrı merkezi çalışanları açısından bakın olaylara, tek taraftan yargılamayalım bence
buradan buyrun
 

X_Codesia

Profesör
Katılım
21 Nisan 2008
Mesajlar
1,217
Reaksiyon puanı
9
Puanları
218
turkcell çağrı merkezi noktasında muhasır medeniyetler seviyesine erişmiş durumdadır.
ay midem bulandı
 

by_ProXy

Öğrenci
Katılım
8 Ağustos 2008
Mesajlar
29
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
45 dakikda :D işyerinde telin hoparlörünü actk masanın üstüne koyduk baglanırsa birimiz baksın die ama malesef avea 45 dakika sonra terbiyesizlik edip teli yüzümüze kapattı, ee bizde sonra arkaasından rahmet okuduk tabikide :D
 

cozar

Öğrenci
Katılım
12 Ocak 2009
Mesajlar
71
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
bende diyordum benim kadar telefonda bekleyen yoktur diye ama bir arkadaşımız 45 dk beklemiş. bende inat ettim bekliycem diye gece saat 2:12 de aradım tam 37 dk sonra cevap verdiler sağolasın.sonrada " buyurun avea müşteri hizmetleri "diyor , ne müşteri hizmeti yaa resmen avea sabır hizmeti dedim. iki kere işim düştü artık nefret ediyorum 500ü aramaktan
 

airduncan

Öğrenci
Katılım
20 Temmuz 2008
Mesajlar
16
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
tüketicilerin aslında görünen yüzüdür,müşteriye en yakın yüzüdür çağrı merkezleri.
ancak kaynak ve eleman sıkıntısı yüzünden birçok türk işletmecisi çağrı merkezlerinde kaliteli hizmet veremiyor.
çm lerine şirketlerin daha fazla yatırım yapması gerektiğini düşünüyorum...
 

nsgnc

Profesör
Katılım
6 Nisan 2008
Mesajlar
1,572
Reaksiyon puanı
10
Puanları
218
Turkcellde 2 defa üst üste 23 dakika bilmem kaç saniye bekledim.(ikiside aynı süre, süreyi şimdi tam olarak hatırlamıyorum.) Kimseye bağlanamadım ve hat kendiliğinden düştü.
 
Üst