C: de Şu Andakinden En az 5 Kat Daha Fazla Boş Alan Olması Lazım Deliricem Bir Yardım

neons41

Asistan
Katılım
14 Temmuz 2011
Mesajlar
144
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Arkadaşlar ben şu anda 20 Gb lik geçiçi bir sabit sürücü kullanıyorum.Bunu C: olarak kullanıyorum ve sistemi oraya kurdum programları genelde D: ye kuruyorum.Ben deliricem bir yardım edin C: sürücüsünde 850 Mb boş alan var ama Tüm C: yi taradıgımda 15,2 Gb boyut çıkıyor Diskteki boyutsa 11,8 çıkıyor ama dediğim gibi buna rağman 850 Mb boş alan var.Netteki Pc lerde bnm gibi yapılmış ama onların durumu yine iyi.8 Gb lik geçici C: sürücüsüne sistemi kurmuş adam (Win XP)
geriye 1 gb boş alan kalmış.Bnm se 20 Gb olmasına rağman 850 Mb.Aklıma bir kaç şey geliyor onları paylaşayım siz yorumunuzu daha iyi yaparsınız.Benim pc ye çok kötü virüs bulaştı ve bende format atmaya karar verdim.Ama bir hata yaparak Win 7 kurdum.Sonra pc kasmaya başladı vazgeçtim XP kurdum sonra ona virüs bulaştı yine XP kurdum.Bunların hepsini bir günde yaptım ve Çok Şükür ki bir sorun çıkmadı.Ama şimdi düşünüyorum Win 7 Win XP derken onlar bu alanı doldurmuş olabilir mi ? Öyle bir şey varsa bu durumu nasıl düzeltirim.Dediğim gibi en az 5 Gb boş alan olması gerek.Ayrıcada Firefoxu D ye kurmama rağmen İnternete girdiğimde boş alandan C: ninkini yiyor.Son sorum olaraksa İnternet acaip Mb mi harcıyor.Bunun sebebi ne olabilir.Ccleaner olmasa şimdiye pc bitmişti.Lütfen yardımcı olun uzun olduğunun farkındayım ama lütfen şu sorunları çözebiliyim deliricem yoksa.İyi Forumlar..Şimdiden herkese teşekkürler.
 

wwaavv

Öğrenci
Katılım
5 Nisan 2011
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bilgisayarında kullandığın diskin sistem geri yükleme özelliğini iptal edersen sorun çözülür.
 

WARIORKRAL

Doçent
Katılım
10 Mart 2007
Mesajlar
501
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
Sanirim bos alanin bir kismi virtual memory olarak kullaniliyordur yani onun icin yapilacak birsey yok bunu kapatmak performans dusuklugune neden olabilir. Bu boyut 1 gb kadardir buyuk ihtimal. Birde mozillanin c den bos alan yemesinden bahsetmissin sistem dosyalari c de oldugundan cden yiyecektir bos alani. Baslat>calistira %temp% yazarak orda bulunan herseyi silebilirsin ama silerken download filan yapmamaya dikkat etmelisin.
 

neons41

Asistan
Katılım
14 Temmuz 2011
Mesajlar
144
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Kardeş Bilgisayarıma giriyorum Sistem Bilgisini Görüntüle Diyorum ve Sistem Özelleri penceresi açılıyor oradan sistem geri yüklemeye giriyorum ve Tüm Sürücülerde Sistem Geri Yüklemeyi Kapat bölümü var onu tıklamadan Yerel Disk C nin ayarlarına giriyorum orada Sistem geri yüklemenin harcadığı alan var 2 gb olarak gözüküyor onu azaltmak elimde.En aza getirip 200 MB yapsam sorun olur mu ? Hem kapamamış olurum Hemde D deki devam eder.Sonuçta D de bir sorun yok.Diğer arkadaşlardanda fikirlerini bekliyorum..
 

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Sistem geri yükleme önemlidir. 200 mb yapmanla kapatman arasında hiç fark yok.

Yer kazanmak istiyorsan program files klasörüne sağ tıkla özellikler-->gelişmiş-->disk alanından kazanmak için içeriği sıkıştır.

İşe yarar (tabi daha önce yapmadıysan).
 

warhead

Doçent
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
613
Reaksiyon puanı
9
Puanları
18
ben başka akıl vereyim.explorer xp diye programcıgı indir / kur. gir c: sürüsüne System Volume Information yazar oraya gir.orda image klasörleri vardır ve her biri oto numara ile sıralandırılmıştır.tek tek sil onları change.log dosyası vardır yanlız onu silmez ona dikkat ederek sil.ayrıca yukarıda denilen sistem geri yükleme kapatmak + hazırda beklet modunu deaktif etmek bunlar oldukça fazla yer açtırır
 

yarışçı

Profesör
Katılım
30 Ağustos 2008
Mesajlar
1,921
Reaksiyon puanı
9
Puanları
38
[MENTION=51973]warhead[/MENTION] windows 7'de az önce yönetim kontrollerini ele geçirerek system volume information içerisine baktım, 8mb civarı.
 

neons41

Asistan
Katılım
14 Temmuz 2011
Mesajlar
144
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Arkadaşlar hepinize teşekkürler.Dediklerinizi yaparak bir kısım yer tabiki kazabilirim.Ama ondan önemli bir sorunum daha var yukarıda belirttim Firefox acaip Mb yiyor.Örneğin darkorbit diye bir oyun var hiç bakanınız var mıdır bilmem ama orada hesap sayfası haricinde Başla diyerek oyunun içine giren online olmanızı sağlayan bir sayfa vardır oraya girdiğimde 1-2 dakika içerisinde 30-50 Mb arası gidiyor.Düşünsenize tüm gün oynadığımı ? Düşünsenize bunu 1 Gb lik bir boş alanla yaptığımı ? Lütfen yardımcı olun arkadaşlar..
 

warhead

Doçent
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
613
Reaksiyon puanı
9
Puanları
18
xp için di zaten bu yöntem arkadaşda mesajında xpden bahsetmiş sen boş yere heycan yapmışsın :D
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşım forumun geçeli yılları olmuş ama ben genede bu sorunnu olan arkadaşlar için söylüyorum eğer xp kullanıyosanız belgelerim üstte klasör seçenekleri vra ona bas gizli dosya ve klasörleri göster de diğer yer harcyan dosyaların görünür eğe win 7 kullanıyosan başlat denetim masası yukarda sğadki yeri büyük simgeler yapınn oradan klasor seçeneklerini bulun görünüm deyin gizli dosya ve klasörleri gösteri işaretleyin
 
Üst