Hard Disk Boş Alan

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan neons41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

neons41

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle Sa. Benim bir sorunum var ve sizlerle paylaşmak istiyorum.Bnm yaşkalış 20 Gb lik geçiçi bir hard diskim var.Ona işletim sistemimi kuruyorum ve diğer diskle işlerimi hallediyorum.İnternet cafelerdede aynı mantık vardır görmüşsünüzdür neyse bir gün İnternet cafeye gittiğimde bir inceleyeyim dedim adam 8 Gb lik C diskine sistemi kurmuş ve diğer herşeyi D ye kurmuş.Yani C de sadece 1 Gb boş alanı var.Sorun şu ki bnm C klasörümdede sadece 1 Gb yer var..Tümü içinde C:/ yi taratıyorum boyut 15 Gb , Diskteki boyut 11 Gb gözüküyor.Ben çok iyi hatırlıyorum eskiden tüm oyunları filan rahatca C ye yükleyebilirdim ama şimdi sadece 1 gb boş alan var.Ben Pc ye format attım yaklasık 5-6 ay önce ilk format atışımdı ve arkadaşımla beraber attık ilk önce Win 7 yükledik sonra olmaz dedik Pc yi kasıyor dedik Win XP yükledik , sonra ondanda vazgeçtik Win 7 yükledik en son Win XP yükledik ve akşam oldu bıraktık :) Bi günde 3-4 format atmamıza rağmen çok şükür bir sorun çıkmadı Pc çalışıyor ancak dediğim gibi 1 gb boş alan gözüküyor.Sık format attıgım için Hem Win 7 dosyaları Hem Win XP dosyaları yer kaplıyor olabilir mi ? Hatta ve hatta bu kadar sık format atmış olmam Diskin alanını düşürmüş olabilir mi ? Kısacası sizden yardım bekliyorum ne yapmalıyım ne etmeliyim bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.İyi Forumlar..Kolay Gelsin..

ozerxcom

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
14
Güncel Windows 7 SP1 Harddiskte 20GB Yer kaplıyor sıfır formatlı hali. Windows 7 kurmanızı önermem okadar küçük bir alana. WindowsXP uygundur. Sıksık format atmanızdan dolayı alanın dolu olarak gözükeceğini zannetmem. ama içinizde şüphe kalmasın diyorsanız format atarken cyi silip yeniden oluşturun. üstüne NTFS yavaş format atın. sonra xp kurun. ayrıca diğer bölümde dosyalarınızı başka bir yere yedekleyip cye biraz daha bölüm ayırın. sonra dosyalarınızı dye tekrar aktarın. böylece sorununuzu halletmiş olursunuz. Temizlik yaparak cdeki bölümünüzü de artırabilirsiniz. sistem geri yüklme noktalarını silin. c:disk temizleme programını çalıştırın. ayrıca Auslogics boost speed programınin temizlik aracını kullanın. hertürlü temizlesenizde cnizde en az 2 gb lık yer daha açıyor.

neons41

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Güncel Windows 7 SP1 Harddiskte 20GB Yer kaplıyor sıfır formatlı hali. Windows 7 kurmanızı önermem okadar küçük bir alana. WindowsXP uygundur. Sıksık format atmanızdan dolayı alanın dolu olarak gözükeceğini zannetmem. ama içinizde şüphe kalmasın diyorsanız format atarken cyi silip yeniden oluşturun. üstüne NTFS yavaş format atın. sonra xp kurun. ayrıca diğer bölümde dosyalarınızı başka bir yere yedekleyip cye biraz daha bölüm ayırın. sonra dosyalarınızı dye tekrar aktarın. böylece sorununuzu halletmiş olursunuz. Temizlik yaparak cdeki bölümünüzü de artırabilirsiniz. sistem geri yüklme noktalarını silin. c:disk temizleme programını çalıştırın. ayrıca Auslogics boost speed programınin temizlik aracını kullanın. hertürlü temizlesenizde cnizde en az 2 gb lık yer daha açıyor.

Çok teşekkürler.Sanırım bir format daha atmam gerekecek yeterince yer olması için (en azından yeni çıkan oyunlardan bir tanesini yükleyebilmek istiyorum) Ancak siz demişsinizki format atarken C yi siliniz biz öyle bir şey yapmadık direk sistemin kurulacagı yeri yani C: yi seçip yüklenmesini bekledik.Acaba o yüzden mi bu kadar az yer kalmıştır ? Şu C yi silip ondan sonra XP yüklemeyi biraz daha ayrıntılı anlatabilirseniz çok memnun olurum.İyi Forumlar.Kolay gelsin.

ozerxcom

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
14
Bölümü sil diye bir seçenek olması lazım bayadır xp kullanmadığım için adını tam hatırlayamadım. silmek için d yemi birşeye basın diyordu. onayladıktan sonra silinmiş alanda bölüm oluşturmak için .. 'e basın diyordu. o şekilde silip tekrar oluşturacaksın c bölümünü sonra ntfs yavaş format.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:):):):)benim diskde hem cye atıyor dye atmıyor bilen varmı yardım edin