Arkadaşlar öncelikle Sa. Benim bir sorunum var ve sizlerle paylaşmak istiyorum.Bnm yaşkalış 20 Gb lik geçiçi bir hard diskim var.Ona işletim sistemimi kuruyorum ve diğer diskle işlerimi hallediyorum.İnternet cafelerdede aynı mantık vardır görmüşsünüzdür neyse bir gün İnternet cafeye gittiğimde bir inceleyeyim dedim adam 8 Gb lik C diskine sistemi kurmuş ve diğer herşeyi D ye kurmuş.Yani C de sadece 1 Gb boş alanı var.Sorun şu ki bnm C klasörümdede sadece 1 Gb yer var..Tümü içinde C:/ yi taratıyorum boyut 15 Gb , Diskteki boyut 11 Gb gözüküyor.Ben çok iyi hatırlıyorum eskiden tüm oyunları filan rahatca C ye yükleyebilirdim ama şimdi sadece 1 gb boş alan var.Ben Pc ye format attım yaklasık 5-6 ay önce ilk format atışımdı ve arkadaşımla beraber attık ilk önce Win 7 yükledik sonra olmaz dedik Pc yi kasıyor dedik Win XP yükledik , sonra ondanda vazgeçtik Win 7 yükledik en son Win XP yükledik ve akşam oldu bıraktık
Bi günde 3-4 format atmamıza rağmen çok şükür bir sorun çıkmadı Pc çalışıyor ancak dediğim gibi 1 gb boş alan gözüküyor.Sık format attıgım için Hem Win 7 dosyaları Hem Win XP dosyaları yer kaplıyor olabilir mi ? Hatta ve hatta bu kadar sık format atmış olmam Diskin alanını düşürmüş olabilir mi ? Kısacası sizden yardım bekliyorum ne yapmalıyım ne etmeliyim bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.İyi Forumlar..Kolay Gelsin..