Büyük Ayıp

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Özel mesajı byefsane atmış olabilir ama ben sanmıyorumki moderatör seçimlerine o karar veriyor. Daha üst birim karar veriyor diye biliyorum ki ne olursa olsun 2 kişi başvurduğunda biri seçilir dışardan birinin seçilmesi yanlış. Burda ben OnLT'nin moderatörlüğünü filan yargılamıyorum sadece yanlış olduğunu belirtmek isterim. Bende yapılan haksızlık karşısında yönetime mesaj gönderdim geri dönüş yaptılar benle ilgili. Ama dediğim gibi benle ilgili bir problem varsa veya ben vazgeçmişsem otomatik olarak diğer aday seçilmesi lazımdı. Bu konuda kriptex haklıdır. Ayrıca arkadaşlar söz konusu burda moderatör olmak yada olmamak değil. Bu konu aslında bir nevi yapıcı eleştiri sayılabilir. Sonuçta ortada bir hata var ve bu hatanın düzeltilmesi sitenin yararına olur zararına değil...

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Bu işleri kendi başına yürütmüyor ama dimi, ona yüklenmek anlamsız.

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Burada efsaneye tek eleştirimiz uslüb sorunudur.Düzeltir önemli değil.Bizim burada kızdığımız eleştirdiğimiz yöneticilerdir.Efsane ne denilirse onu yapar.Ayrıca uslüb sorunu içinde hiç kimse görevini bırakmaz bıraktırılamaz !

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
İşte moderatörlük böyle bir şey. Ne kadar işini iyi yaparsan yap, ne kadar iyi olursan ol, tek bir hatan ile yerin dibine geçirirler adamı. Diğer çocuk işi forumlarındaki moderatörlük hevesini anlıyorum, ama SDN'deki bu olayı anlayamıyorum. Moderatörlüğün şarta koşulması saçma evet. Hak aranması da doğrudur tamam. Ama bu kadar ciddiye alınması komik. Bu işler yöneticileri ilgilendirir. Sorun onlarla halledilir. Ha yöneticilerden konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı mı? "Beni ciddiye almayanı ben de almam" denir çekilir gidilir bu kadar basit. Sanal alemi abartmamak lazım...

acuster

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Yanlız şuraya baktıgımda doğal olarak Troy ve efsane'nin diger arkadaşları direk efsaneyi savunmuş aynı şey kendi başlarına gelse ne yapacaklar acaba merak ediyorum. Bu şeye benziyor Ben bir partiyi desteklerim kötü bir şey yapsa bile benim partimdir sonuçta her türlü desteklerim'e benziyor.
Yorumuma gelirse Kriptex'in Öm'i yayınlaması neresi yanlış onu anlayamadım yönetiminde bu olayda Öm'e takılması konuyu farklı yere çekmek degil midir? Yok canım efsane öyle yapmaz demekde dogma bir sekilde efsaneyi korumak degil midir?
Ne kadar paylaşım o kadar modluk mottosu çok iyiymiş shiftdelete.bedavaforum.com dayım sanki Takılacak 1-2 düzgün site var ve hepsindede yönetim sorun.

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Yanlız şuraya baktıgımda doğal olarak Troy ve efsane'nin diger arkadaşları direk efsaneyi savunmuş aynı şey kendi başlarına gelse ne yapacaklar acaba merak ediyorum. Bu şeye benziyor Ben bir partiyi desteklerim kötü bir şey yapsa bile benim partimdir sonuçta her türlü desteklerim'e benziyor.
Yorumuma gelirse Kriptex'in Öm'i yayınlaması neresi yanlış onu anlayamadım yönetiminde bu olayda Öm'e takılması konuyu farklı yere çekmek degil midir? Yok canım efsane öyle yapmaz demekde dogma bir sekilde efsaneyi korumak degil midir?
Ne kadar paylaşım o kadar modluk mottosu çok iyiymiş shiftdelete.bedavaforum.com dayım sanki Takılacak 1-2 düzgün site var ve hepsindede yönetim sorun.
Ya amma abarttınız ha bu modluk sanki başbakanlık, ölüm kalım meselesi haline getirdiniz ya helal olsun sizin gibiler yüzünden çekip gidecem siteden...

acuster

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ya amma abarttınız ha bu modluk sanki başbakanlık, ölüm kalım meselesi haline getirdiniz ya helal olsun sizin gibiler yüzünden çekip gidecem siteden...
Konu modluk degil konu yönetimin yaptıgı bana(bize) göre olan haksızlık yapması kısa bir özür yetecekken hala üste çıkmasıdır. Bu arada sizi şurdan alalım madem çok meraklısınız www.google.com.tr Güle Güle.

Escaper

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kriptex arkadaşımıza büyük bir haksızlık olmuş ve adminlerden kimse özür dileme gereği bile duymadan olayı kapatmaya çalışmışlar. Kriptex moderator yapılmasa bile bizzat Troy tarafından burada özür dilenmeli.

Ayrıca bu kibar olmayan özel mesajın burda paylaşılmasında ne sorun var anlayamadım. Bu sitenin yöneticileri yapılan haksızlıklar gizli mi kalsın istiyor?

acuster

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Kriptex arkadaşımıza büyük bir haksızlık olmuş ve adminlerden kimse özür dileme gereği bile duymadan olayı kapatmaya çalışmışlar. Kriptex moderator yapılmasa bile bizzat Troy tarafından burada özür dilenmeli.

Ayrıca bu kibar olmayan özel mesajın burda paylaşılmasında ne sorun var anlayamadım. Bu sitenin yöneticileri yapılan haksızlıklar gizli mi kalsın istiyor?

Hayır bende anlamadım bu örtbas etme çabasını. Özel mesaj paylaşılması bu arkadaş nasıl anlatacak meramını nasıl kanıtlayacak diger türlüde kanıt yok yalan diyip sıyrılıcaktı.

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Konu modluk degil konu yönetimin yaptıgı bana(bize) göre olan haksızlık yapması kısa bir özür yetecekken hala üste çıkmasıdır. Bu arada sizi şurdan alalım madem çok meraklısınız www.google.com.tr Güle Güle.
Tamam kardeşim gidin mahkemeye verin SDN yi hakkımızı yediler deyin. Ben gerçek dünyaya dönüyorum siz sanal dünyanızda devam edin...

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Özel mesaj konusuna gelirsek. Özel mesajda karşılıklı bir konuşma yok kişisel bir konuşma yok Sdn yönetimi adına yapılan bir açıklama var ve bunun yapılan haksızlık karşısında yayınlanması kadar doğal birşey yok.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
arkadaşlar açıklama pesimist tarafından yapılacak. kimse bi şeyi kapatmaya çalışmıyor.

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Arkadaşlar işin iç yüzünün ne olduğunu biliyor musunuz da yönetimin özür dilemesini bekliyorsunuz. Ya kriptex'in büyük bir kabahati varsa, bu yüzden moderatör yapılmamışsa, yönetim sırf iyi niyetinden bu kabahati ifşa etmek istemiyorsa o zaman ne olacak? Olaya tek bir yönden bakmak yanlış. (sadece olayı diğer yönden değerlendirmek için örnek veriyorum altında başka şeyler aranmasın lütfen)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26

Adı üstünde Özel Mesaj. Bir şeyi herkesle paylaşmak istemiyorsan özel mesajı atarsın. Bazı konular foruma yazılmadan çözülmelidir. Arkadaş konuda haklıdır/değildir diye bir şey demiyorum ama böyle bir konuyu bu şekilde paylaşıyorsa iyiki mod olmamış.
Yapılacak açıklamayı beklemek en doğrusu.

acuster

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Tamam kardeşim gidin mahkemeye verin SDN yi hakkımızı yediler deyin. Ben gerçek dünyaya dönüyorum siz sanal dünyanızda devam edin...
Hocam siz Bu siteden çekip gidicem demediniz mi ben size kolaylık olsun diye şeyetmiştim google bağlantısını neden sinirlendinizki şimdi? Hakkını aramanın bu kadar büyük tepki alması tabi normal burası türkiye.

arkadaşlar açıklama pesimist tarafından yapılacak. kimse bi şeyi kapatmaya çalışmıyor.

Hocam yanlış anlamayın ama 8 de açılan konuya neden pesimist tarafından ilerde açıklama yapılacak siz mod seçerken belli kriterlere göre tartışıp seçmiyor musunuz? Bunu açıklamak varken neden açıklama düşünüyorsunuz yoksa kılıf mı arıyorsunuz?

---------- Post added at 01:02 ---------- Previous post was at 01:01 ----------

Adı üstünde Özel Mesaj. Bir şeyi herkesle paylaşmak istemiyorsan özel mesajı atarsın. Bazı konular foruma yazılmadan çözülmelidir. Arkadaşın konuda haklı/değil diye bir şey demiyorum ama böyle bir konuyu bu şekilde paylaşıyorsa iyiki mod olmamış diyorum.
Yönetimin yaptığı bir açıklama açıkçası özel mesaj olmuyor orda efsane yönetim adına konuşuyor efsana deseki " hacı şu maçta nasılda yendik sizi"(mesala) bu özel mesaj olurdu modluk seçimiyle ilgili bir mesajın neresi özel yada siz özel ne gördünüz o mesajta?

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Hocam siz Bu siteden çekip gidicem demediniz mi ben size kolaylık olsun diye şeyetmiştim google bağlantısını neden sinirlendinizki şimdi? Hakkını aramanın bu kadar büyük tepki alması tabi normal burası türkiye.

Hocam yanlış anlamayın ama 8 de açılan konuya neden pesimist tarafından ilerde açıklama yapılacak siz mod seçerken belli kriterlere göre tartışıp seçmiyor musunuz? Bunu açıklamak varken neden açıklama düşünüyorsunuz yoksa kılıf mı arıyorsunuz?

önce üslubunuza dikkat etmenizi öneriyorum.

mod alımını biz yapmıyoruz. Üst yönetim yapıyor. Forumun en üst yetkilisi de pesimist. açıklamayı onun yapmasından daha doğal ne olabilir.

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
İlginç bir durum :blink: Ama özel mesajdaki ifadeyi beğenmedim :( Olayı bir yarışa dönüştürmek pek hoş olmamış :( Bölüme aldıkları moderatöründe kendilerine göre bir artısı vardır herhalde :) Bakalım pesimist nasıl bir açıklama yapacak :D

acuster

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Efsana'nın sert üslübü samimiyet olarak algınırken benimkinin algılanmaması tabikide ilginç? Bu kadar saat beklenmesi beni düşündürüyor düşüncemi dile getirdim o da mı suç oldu?

Escaper

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Adı üstünde Özel Mesaj. Bir şeyi herkesle paylaşmak istemiyorsan özel mesajı atarsın. Bazı konular foruma yazılmadan çözülmelidir. Arkadaş konuda haklıdır/değildir diye bir şey demiyorum ama böyle bir konuyu bu şekilde paylaşıyorsa iyiki mod olmamış.
Yapılacak açıklamayı beklemek en doğrusu.
Birşeyleri ispatlamak için ve inandırıcılığını arttırmak için eldeki belgeleri açıklamak göstermek herkes tarafından yapılan ve yapılması mantıklı olan bir durumdur. Kriptex arkadaşımız da sorununu bu şekilde bizimle paylaşmak ve bize ispatlamak için normal bir yazışmayı içeren, özel bilgiler içermeyen bir mesajı paylaşmıştır. Hakkımızı arama yolunda herşey mübahtır. Emin ol Kriptex bu konuyu bizimle burada paylaşıp bizim desteğimizi almasaydı yönetimdekiler sallamayacaktı bile onu.

washaq

Asistan
Reaksiyon puanı
9
stock-photo-prague-th-april-crowd-of-people-waiting-for-the-speech-of-american-president-barack-obama-in-58609357.jpg

SDN halkı açıklama beklerken...

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Burada talihsiz bir durum olmuş. Keyfi şekilde mod alımı ya da reddi yapılmıyor. Bu oy birliğiyle yapılan bir şey. Forumun kendi işleyiş biçimi var. Yönetici arkadaşlar bu konuda ince eleyip sık dokuyorlar.

by efsane, Troy, ya da Pesimist şu adam mod olacak diye yapın diye bir şey demiyorlar. Eğer bir haksızlık varsa, byefsane bunu yapıyorsa bir üst kişiye taşımanız yeterli. Pesimist bu konuda yardımcı olurdu. ByEfsane'nin üslubundan çok cümle seçimi yanlış olmuş. Resmi bir yazı yerine kendi fikrini belirtmiş. Resmi bir yazı da zaten öyle bir imla olmaz :)

Troy ayrıca, daha fazla mod alınabilir diye arkadaşa yeşil ışık da yakmış. Özel mesak verilmiş ama bunun öncesi ya da sonrası var mı belli değil? Şimdi bu iki kişi arasında belirli bir muhabbet olmasa da zaten bir mod gelipte bu kadar samimi bir şey yazmaz. ByEfsane'nin biraz daha ciddi bir şekilde durumu açıklaması gerekiyordu.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Birşeyleri ispatlamak için ve inandırıcılığını arttırmak için eldeki belgeleri açıklamak göstermek herkes tarafından yapılan ve yapılması mantıklı olan bir durumdur. Kriptex arkadaşımız da sorununu bu şekilde bizimle paylaşmak ve bize ispatlamak için normal bir yazışmayı içeren, özel bilgiler içermeyen bir mesajı paylaşmıştır. Hakkımızı arama yolunda herşey mübahtır. Emin ol Kriptex bu konuyu bizimle burada paylaşıp bizim desteğimizi almasaydı yönetimdekiler sallamayacaktı bile onu.

Saçma bulacaksın ama şunu söyleyeyim sana: Mahkemede bile özel dosyalar açıklanamaz. Sadece hakim' e söylenebilir. Hakim ise gizlilik konusunda garanti verir.

Ne alaka dersiniz şimdi:)

washaq

Asistan
Reaksiyon puanı
9
pillow_fight_sf_1.jpg

Açıklamayı yetersiz bulan kalabalık kavgaya tutuştu...

acuster

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Burada talihsiz bir durum olmuş. Keyfi şekilde mod alımı ya da reddi yapılmıyor. Bu oy birliğiyle yapılan bir şey. Forumun kendi işleyiş biçimi var. Yönetici arkadaşlar bu konuda ince eleyip sık dokuyorlar.

by efsane, Troy, ya da Pesimist şu adam mod olacak diye yapın diye bir şey demiyorlar. Eğer bir haksızlık varsa, byefsane bunu yapıyorsa bir üst kişiye taşımanız yeterli. Pesimist bu konuda yardımcı olurdu. ByEfsane'nin üslubundan çok cümle seçimi yanlış olmuş. Resmi bir yazı yerine kendi fikrini belirtmiş. Resmi bir yazı da zaten öyle bir imla olmaz :)

Troy ayrıca, daha fazla mod alınabilir diye arkadaşa yeşil ışık da yakmış. Özel mesak verilmiş ama bunun öncesi ya da sonrası var mı belli değil? Şimdi bu iki kişi arasında belirli bir muhabbet olmasa da zaten bir mod gelipte bu kadar samimi bir şey yazmaz. ByEfsane'nin biraz daha ciddi bir şekilde durumu açıklaması gerekiyordu.

By efsane zaten ilk hatayı arkadaşları yarıştırarak hata yapmış. Demişki aranızdan bir çekilde digeri olur demiş sonrada samil çekildi onun yerine onlt alında aralarından onlt yi seçtik demiş. Şimdi siz bir üye olarak moderetörün dediklerinin yönetimin düşünceleri olması gerektigini düşünmeniz gerekmez mi? Yok eger kendi düşünceleriyse görevini iyi yapamıyor demektir bu yapılacak belli. Troyun 2 mod alınabilir sözü çocuk kandırmak degilmi sizce kriptix ne hisseder kontenjandan girmiş gibi mod olmak(ki onlt kontenjandan girdi allahım :D) Çocuktan önce şekeri alıp sonra gene vermekten farkı ne?

---------- Post added at 01:19 ---------- Previous post was at 01:18 ----------

Saçma bulacaksın ama şunu söyleyeyim sana: Mahkemede bile özel dosyalar açıklanamaz. Sadece hakim' e söylenebilir. Hakim ise gizlilik konusunda garanti verir.

Ne alaka? Burda özel bir şey yok yönetimin ağzından(moderatör) bir arkadaşa(kriptex) yapılan bir bilgilendirme bunu açıklamanın neresi yanlış?

Escaper

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Özel Mesaj hakkaten herhangibir şahsın özel bilgilerini içeriyorsa dediğinde haklı olabilirsin ama bu özel mesaj normal bir resmi olmayan ama resmiymiş gibi gözüken bir mesaj. Bu sitenin moderatorönün nasıl hoş olmayan bir şekilde mesaj yazdığının da bir göstergesi. Belki bu mesaj sayesinde ders olur da diğer moderatörler ve adminler üyelerle daha resmi ve ciddi bir şekilde iletişime geçer.

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Ortalık karışmış yine. ne için? bir modluk için. değer mi bu ölümlü bu dünyada değmez.

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
By efsane zaten ilk hatayı arkadaşları yarıştırarak hata yapmış. Demişki aranızdan bir çekilde digeri olur demiş sonrada samil çekildi onun yerine onlt alında aralarından onlt yi seçtik demiş. Şimdi siz bir üye olarak moderetörün dediklerinin yönetimin düşünceleri olması gerektigini düşünmeniz gerekmez mi? Yok eger kendi düşünceleriyse görevini iyi yapamıyor demektir bu yapılacak belli. Troyun 2 mod alınabilir sözü çocuk kandırmak degilmi sizce kriptix ne hisseder kontenjandan girmiş gibi mod olmak(ki onlt kontenjandan girdi allahım :D) Çocuktan önce şekeri alıp sonra gene vermekten farkı ne?

---------- Post added at 01:19 ---------- Previous post was at 01:18 ----------

Ne alaka? Burda özel bir şey yok yönetimin ağzından(moderatör) bir arkadaşa(kriptex) yapılan bir bilgilendirme bunu açıklamanın neresi yanlış?

ByEfsane'nin açıklama tarzını zaten savunmuyorum. Şahsi fikrim bu konuda yanlış yapmış. Biz kimseye mod olmak istiyorsan 1500 konu aç demiyoruz. Bu kadar samimi olduğuna göre bu kişilerin daha önce bir muhabbeti olması lazım. Troy'un dediği ise çocuk kandırmak değil. ByEfsane'nin orada dediği şeyi söz olarak algılıyorsunuz ama Troy'un sadece iki tane modla sınırlı kalmak zorundayız açıklamasına çocuk kandırmak diyorsunuz. Bu biraz çelişkili.

Bu olayın başlama sorunu tamamen iletişim kopukluğu. İki aday almış burası için birisi çekilmiş, daha sonra üçüncü bir aday gelmiş ve yönetim oylamasıyla daha uygun bulunmuş. Sorun bu durumun arkadaşa açıklanmaması. Oylamayla olan bir şeyde ikinizden birisi kesin mod olacak demek yanlış.

Byefsane hızlıca bir şey yazdığı için kıyamet koptu. Şimdi Pesimist'te hemen olayı açıklasa yine yanlış kelimeler kullansa o zaman hiç bir farkı kalmayacak. İlk fırsatta durumu açıklar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...