Bütçe 2500 TL

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ensmcr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ensmcr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar:)

Elime bir miktar para geçti. Laptop almayı düşünüyorum. 2500 ün üstüne çıkamam. Ama çok iyi bir model varsa belki üç beş daha çıkarım. Mümkünse geçmesin :)

Ekran full HD olmalı. Performansı iyi olmalı. Makina mühendisliğine başlıyorum. Önümüzdeki 5 sene götürmeli. Kasası sağlam olsun.

İ7 olsun istiyordum ama öyle isteyince fiyatlar uçuyor. İ5 te olabilir. Bilgisayarlardan hiç anlamıyorum. SSD gerekir mi? O konuda da aydınlatırsanız sevinirim.

Teşekkür ederim.:)

EDİT: Lenovo İdeapad 510 nasıldır? Aklımda bu model var.

Son düzenleme:

ensmcr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Cevap için teşekkürler. :) 2399 tl'ye ideapad 510 tercih ettim.

Genel olarak bahsetmek gerekirse malzeme kalitesi güzel. Klavyenin olduğu bölümdeki malzeme kalitesi güven veriyor. Ama ekran tarafına gelirsek çok hassas. Benim laptopta ekranın sağ ve sol çerçevelerinin orta kısmına ekranı kapatırken zarar görmesin diye 2 hafif yumuşak plastik koymuşlar. Onların olduğu bölümden çıt çıt sesler geliyor. İlk aldığımda biraz moralimi bozmuştu. Ekranın olduğu bölüm güven vermedi. Ama genel olarak malzeme kalitesi iyi diyebilirim.

Audio by HARMAN: Ses kalitesi gerçekten çok hoş. Seviyesi söylenildiği gibi biraz az.

Counter ve biraz LOL oynadım. Onun haricinde hiçbir oyun oynamadım ama biraz ısınıyor. Günlük kullanımda neredeyse hiç ısınmıyor.

Günlük bir kullanıcı olarak ufak tefek yorumlarda bulundum almak isteyen arkadaşlar için. Oyun oynayan bir insan değilim zaten günlük işler, dizi, film, müzik vs.

2400-2500'e bundan daha iyi bir model bulamadım. Full hd, orta seviye bir performans. Asus'un tasarımı çok hoşuma giden k555ub'i almayı düşündüm ama menteşe sıkıntılı. Teknoloji marketlerinde falan bu fiyata bunu tavsiye edebilirim. Ebrar bilgisayarda falan daha iyi modeller bulunuyor tabiki.

Cevap bayağı geç oldu ama almak isteyen arkadaşlar için ufak tefek bir şeyler yazayım dedim bu işlerden pek anlamasam da.:D