trgs32
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Ya girerse:lol:
edit:
ucretsiz sürümde realtime koruma yok. bırak onu koruma altına aldığı dosyaların üzerine byte yazdırıp onar dedim program bana bakıyodu ben programa bakıyodum bozulan dosya da cabası...
programın ne mantıkla yapıldığını hala anlyamadım maksat dosyaları korumak mı madem tam koruma yapabildiği dosyaları onaramıyor ne işe yarıyor sorgulamak gerekir...
iyide virüsün sisteme nasıl zarar vereceğini bilemezsin ki. ben bir virüs yaparım tüm exelerin içini sıfırlar. buyrun çözün.sadece bu program değil hangi antivirüs programının dosyalarına üzerine kod yazarsan yada kendin bir dosya silersen program herhangi bişey yapamaz ve bozulur(yedekleme programları hariç). bahsi geçen program realtime da çalışmıyor çünkü antivirüs değil,sadece koruduğu bir programa virüs müdahalesi sezdiğinde çalışıyor.aslında mantık çok güzel çünkü antivirüsler gibi realtime da çalışarak pc yi boşu boşuna yormuyor.sadece işi çıktığında çalışıyor.biraz daha üzerinde inceleme yapalım bakalım daha neleri çıkacak.
iyide virüsün sisteme nasıl zarar vereceğini bilemezsin ki. ben bir virüs yaparım tüm exelerin içini sıfırlar. buyrun çözün.saçma bir mantık bence...
bu arada bilgisayar olayını biyolojiyle kıyaslamayın bağışıklık olayı o kadar kolay çözülebilecek birşey değil. onun dışında zaten virüs dediğimiz hadiseler çeşit çeşit. ben şimdiden bu programı alt eden bir tane yazdım bile![]()
henüz yokama notepad'in byte kodlarını exe yazdırınca aynen üzerinde kalıyo isteyen deneyebilir. hatta aç hex editörde üzerine byte yaz exenin birşey değiştirmediğini göreceksin.
bu mantıkla gidersek exe'nin içindeki tüm byte'ları silen bir yazılım yapmak ne kadar zor olabilir ki (bilene).
o yüzden mantığını pek iç açıcı bulmadım yazılımın. garip geldi hatta. virüs dediğimiz program her türlü zararı verebilecek bir yazılım. neyi nasıl yapacağını nasıl kestirebilirsin ki. bence iyi bir koruma değil. hatta windows vista içindeki UAC bile en azından program files gibi yerlerdeki bir değişikliğe izin verdirmiyor. bunun mantığı bence solda sıfır.
tabi bu benim kişisel fikrim. ben beğenmedim. zaten programı yazan kişilerle de görüşüyorum bakalım bana aklima mantığıma oturacak ve açığı olmayan bir yanıt verecekler mi?
bu iddiaların açığı var iseyen test edebilir. ben yöntemleri söyledim.
bu program hala bunu kullananın pcsine virus bulaşmaz iddiasını yapabilmesi için kırk bin fırın ekmek yemesi lazım(kaspersky, norton gibi firmalar boşuna mı kasıyolar bu kadar zamandır. akıl var mantık var...)
desteksiz midene arkadaşım ben denemediğim şeyi niye sallayayım. bi de senin için video çekmekle mi uğraşacağım. adamlarla da görüşüyorum mantığı garip geldi bana korumadan kastı ne ben onu çözemedim. ben exe'yi bozduğumda neden exe (tam koruma aldığını iddia ettiği dosyada) tekrar eski düzgün halini geri almıyor. deneyin görün arkadaşım. ispata gerek yok bir tane dandik hex editör yükleyip exe'yi bozun bakalım noluyo...
iskenderunluları tebrik etmek lazım bişeyler yapmaya çalışmışlar ama iddia ettikleri şey yapılması hayal ürünü gibi olur anca. niyesini de açıklayım illaki yazılım uzmanı olmaya gerek yok zaten haber kendi içinde çelişiyo. bağışıklık kazanmak ne demek: önce virusu yersin sonra mucadele eder yapabilirsen kovarsın, bidahaki gelişine onu tanır, onceki mucadele yontemini hemen uygularsın ve boylece aynı virus birdaha giremez ve zarar veremez.bu yontemle ne olur peki: o zaman virus once girsin senin banka hesap numaralarını başkasına aktarsın sen bunu farket ama artık bi dahaki sefere sana vermem bu sefer aldın sade mi diyecek? amaç belli bi programa zarar verilmesin onu saglam tutuyum sa, onu yapan deepfreeez vs. programlar zaten mevcut. programın neyi nası neye karsı koruduguda belli degil ki zaten.
Buyrun istediğiniz program. uğraşıp sizin için c++ yazamadık ama idare edin. VB.Net 2008 .Net Framework 3.5 ile yazdım .Net Framework 3.5 kurulu olmayan deneyemez.
Çalışma mantığını da yazayım sizlere:
Programı açtıktan sonra herhangi bir exe dosyasını açtırıp patlat tuşuna bastıktan sonra program kendi bytelarını diğer exe'nin bytelerı üzerine yazar.
Bakın gayet açık ve net...
Bir vürus bunu yapıp kendini yayabilir mi yayabilir. içinde zaarlı kod varsa bilgisayardan veri çalabilir mi çalabilir. buyrun deneyin.
Kendi programın gayet güvenlidir amacı sadece çeştiğiniz exeyi kendisini kullanarak çoğaltmak...
Önemli Not: Bozmayı deneyeceğiniz dosyayı önceden yedekleyin ki dosya gümbürtüye gitmesin
Buyrun link:
RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
insan bağışıklığı gibi haa... vay anasını bee.. o kadar bağışık yaratıklarız ki dünyanın 1/3'ü tüberkuloz :!
bu bağışıklık sisteminden ilham alınarak yazılacak program ne denli olur varın siz hesap edin ..
asıl konuya dönecek olursak..
* gugıla rakip olacak arama motoru da yaptı bizimkiler -birçok kez-
* milli/ulusal işletim sistemi de yaptı.. -yerelleştirmesi dahi yeterli değil-
* oldu olacak bir nevi antivirüs-deep freeze arası program mı yapamayacaklar..
gece gece beni güldürdüler ya, Allah da onları güldürsün.. klasik bir ifade vardır;
if its run its unpackable..
buna benzer olarak çalışan sistemden bahsediyorsak çökmesi de, virüs kapması da normaldir..
ama şaşırmamak gerek.. okuyun şu ttürkler uzayda yı.. tüm soruların cevabı var.. :lol:
hayırdır program çalıştı galiba geri vites yapmışızhırlayıp zırlamana gerek yok siz yapmışsınız güya bende çalışmadığını ispatladım düzeltsin göreyim.
virüs dediğin zımbırtı bir program kodundan ibaret. her şeyi de yapabilirsin bununla ben virüs diye exelere zarar verebilecek bişi yaptım ki daha uç noktalara bile getirebilirim ama sen illa altında bişi arıyosan orasını da sana bırakıyorum.
ben de diyorum ki benim programın bozduğu exeyi antikor zımbırtısı düzeltemez. bunu görmezden geleceğinize söyle o savunduğun programı yazanlara da adam gibi bişi yapsınlar da millete yarasın. böyle boş işlerle uğraşmasınlar...