'Bu sisteme virüs giremez' diyorlar...

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Hatay'ın İskenderun ilçesinde 2 yazılım uzmanı, bilgisayarların bağışıklığını artırıp virüs girmesini engelleyen bir program geliştirdi.

80106.jpg

"Antikor" isimli virüs programı ile bilgisayar kullanmanın daha zevkli olacağını kaydeden 2 yazılımcı, "Koruduğumuz programa virüs giremez" iddiasında bulunuyor.

Yazılım uzmanları Erkan Demirkan ve Sertaç Çelik, geliştirdikleri program sayesinde bilgisayarlara her türlü virüsün girmesinin engellendiğini söyledi.

Demirkan, 2 yıl süren uzun uğraşın ardından geliştirdikleri programla bilgisayar kullanıcılarının adeta baş belası haline gelen virüslere karşı köklü çözüm bulduklarını dile getirdi. "Antikor" yazılımıyla bilgisayardaki programların bağışıklandığını anlatan Demirkan, bu sayede virüs girmesinin önlendiğini savunuyor.

Demirkan, "Program sayesinde ne bugün, ne de gelecekte yazılabilecek virüsler, bilgisayar ve dosyalara zarar veremeyecek" iddiasında bulunuyor.

Programların, hiçbir antivirüse ihtiyaç duymadan kendi kendisini her türlü virüse karşı koruyabileceği 'Antijen' yazılımını da tamamladıklarını belirten Demirkan, stratejik öneme sahip firmaların da antijen teknolojisi kullanarak virüslerden kaynaklı zarar görmelerin önüne geçebileceklerini ileri sürdü.

Neanderthal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
''En güvenli sistem fişi çekik olandır'' diye bir söz var ... Ama başarırlarsa tebrikler.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
EEE abi indirme linki versenize, boyutu ne kadar,Türk işi he helal olsun,antivirüs şirketi de kurmalılar bence bizimde ülkemizin kendine ait bir antivirüs şirketi olsun,her türlü virüsü denemişler mi?,ne zaman piyasaya çıkıyor,paralı mı bedava mı,paralıysa kaç para?,bedavaysa ne zaman çıkacak,başka firmalarla anlaşcaklar mı anlaşmazlar inşaallah,pcye bir zararı yoktur değil mi,çıkar çıkmaz deneyip link koyacaksınız değil mi indirme linki?

teknomax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işe yarıyorsa helal olsun. ama adamlar dk başı virüs yazıyorlar sanki bir sürü virüs türüyor her gün bir yenisi dah ekleniyor virüs kervanlarına... hemen indirelim denemeye alalım nasıl bişeymiş tabi paylaşırlarsa :)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Eee yayınlasınlar bi deneme Sürümüde Deniyelim

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
teoride mümkün görünüyor. programların exe'lerinin veya dll'lerinin içeriğinin değiştirilmesine izin vermiyor olabilr ( teorim ). bu durumda virus girmesi neredeyse imkansız. he girer ama bişi yapamaz :D

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
"Demirkan, "Program sayesinde ne bugün, ne de gelecekte yazılabilecek virüsler, bilgisayar ve dosyalara zarar veremeyecek" iddiasında bulunuyor."

sadece burası bile ciddiyetten uzak olduğuna işaret ediyor...

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
bumun için çaba göstermeleri bide yeter helal olsun

croft

Doçent
Reaksiyon puanı
0
gelecekteki birüs yapanlarınnasıl bi teknolojiile yazıcakları ne malum
biraz fazla sallamışlar şimdikilere çok etkili deseler okey ama geleckete nası bi teknoloji ollucak falan filan dimi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
O kadar da değil. Çalışmaları için kendilerini kutlarız ama unutmasınlar ki nasıl virüsler için yeni yöntemler deneniyorsa bu yöntemlere paralel olarak da yeni virüsler ortaya çıkıyor. :D

ratapan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar yazdıkları programlama dili ile yapılan bi virüs ile o pcye girilir.Biraz programlama bilgim var ondan böyle diyorum.Temel olarak çalışma mantığını çözerek kırılmayacak program girilmeyecek pc yoktur.Assembly dilini bilin gerisi çok kolay.Hele bir internete düşsün ondan sonra görürüz virüs giriyor mu girmiyor mu?

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
virüs illa sistemi bozacak diye bir kaide yok. Virüs girer senin önemli bilgilerini başka bi kaynağa aktardıktan sonra bu antikor senin pc nin çökmesini engellese nolur engellemese nolur. Ben bu çalışmayı biraz deepfreze programına benzetiyorum. Kaldıki o bile kırılabiliyor.
PC 'im açılmıyor virüs girdi çöktü sistemim diyenler için güzel bi yazılım fakat veri güvenliği konusu çok daha önemli bence...

SoftProf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben bu programı daha öncede denemiştim denememden sonra yeni bir versiyon daha çıkarmışlar.çalışma mantıkları hakkında araştırma yaptım.bağışıklama üzerinde IBM in çalışmalarıda olmuş hemde 1996 yılında.fakat çalışmayı tamamlayamamışlar.bağışıklık yaparak programları korumak kulağa hoş geliyor.eski sürümlerindede bazı çalışmalar yapmıştım ve teknik olarak bi iki sıkıntı yaşamıştım bu programda.IBM in sistemi hakkında okuduğum yazıları sizlerle paylaşıyorum.birde siz bakın.sanırım IBM in başlayıpta bitiremediğini bu çocuklar yapmışlar.
IBM aims to wipe out viruses - CNET News

IEEE Xplore - Login

benim anladığım şu, ibm de virüslerden kurtulmanın yolunun insan bağışıklık sistemi gibi bir sistemle olabileceğini açıklamış ve bu konuda çalışma yürütmüş fakat sonlandıramamış.aynı mantıkla bu antikor programı bağışıklama yaparak koruma sağlamayı başardığını idda ediyor.acaba ibm in yapamadığını bu yazılımcılar yapmış olabilirmi?

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Merhaba arkadaşlar program fena değil daha test edemedim ama mantığı güzel. Antivirüs yazılımlarının yapamadığı dosya kurtarma işlemini yaparak öne çıkıyor. Ücretsiz sürümü ve 50 YTL lik ücretli sürümü mevcut. Antikor Uygulama Güvenliği Sistemi - Sürümler bu sayfadan download edebilirsiniz yada satın alabilirsiniz.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,126
Bilgisayarı insan gibi düşünemezsiniz ki. Mantıksız geldi bana.

keskin161

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
en güvenli sistemin bile bir açığı vardır ;)
o kadar çok acemi bilgisayar kullanıcısı varki virüsü inadına inat açıolar :)

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bu bağışıklamayı denedim ve her türlü çalışan programım onun yüzünden çalışamaz hale geldi yeniden yüklemek zorunda bıraktı bunun da anlamı olmamalı

yasin04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
antikor kurdum vmware sistemime ağ bağlantısını kestim conficker bulaştım antikor hiç bir şey yapmadı

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ne diyorsun kardeşim sen ya ne istiyon buranın mod'larından ne yaptılar ki sana? Şu nike bak nike pu Allah senin b... versin :hammer:

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Sonu gelmeyecek bi iddaa