Bu sisteme hangi windows???

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
merhaba arkadaşlar benim sizden bi ricam olacak daha önce bu tip istekler olmuş ama hiç biri beni tatmin etmedi benim sistemime göre hangi işletim sistemini kullanmam gerek bi karar veremiyorum şu ana kadar sırasıyla (vista starter,,xp home,,xp professional,,xp pro modifiye,,micro xp,,windows 7 64 ve 32 bit) kullandım.pc 8 aylık ve kampanya ile aldım ve üzerinde vista starter vardı.özellikleri (marka exper,,işlemci intel inside duo çift çekirdek,,1 gb ram markasını ve mhz sini bilmiyorum,,ati hd 3450 ekran kartı,,ecs g31t7 anakart,,lg 19 inc wide screen ekran) şimdi ben bu sistemle undercover gibi oyunları düşük ayarda olsa oynamak istiyorum ama en son kurduğum xp orijinal pro sp3 ram kullanımı 400 mb altına inmiyo win 7 ultimate ise ram az kullanıyo ama işlemci çok çalışıyo ve ara sıra donuyo bu durumda uzman olan arkadaşlarımın tavsiye desteklerini bekliyorum ayrıca linux ün neredeyse her versiyonunu denedim ve bende pekde iyi çalışmadılar biraz uzun bi yazı oldu ama kusura bakmayın artık benim için çok önemli çünkü ram takviye imkanım şu ara yok ve o oyunlarıda ben ve oğlum çok seviyoruz undercover xp de takılma yapıyo 800x600 ayarda win 7 ise oyunda sorun yok fakat işlemci %100 e çok fazla vuruyo antivirüs olarak avast pro kullanıyorum lütfen yardımcı olun şimdiden teşekkürler

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bu Sistemde XP nin Donması Başka Bir Anormal Sebebtendir

Ya Donanımlarının Birinde Sorun Var Veya Aşırı Isınıyorlar Özellikle İşlemci

Veya En Son Güncel Driverlarını Yüklememişsin

Ama Hangi İşletim Sistemini Kurayım Dersen " Windows 7 Home Premium TR" Derim

Ama İlk Önce yukarda Söylediklerimi Kontrol Etmelisin

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
pc daha 8 aylık olduğu için driver eski olma ihtimali düşük olabilir kendi driver cd leri var donanım olarakda ne kastettiğini açıklarsan sevinirim çünkü pek bi bilgim yok bu konularda sadece işletim sistemi yükleyip format atmayı öğrendim şimdilik ayrıca ısınma olayı dersek pc sobalı bi evin soğuk odasında istanbulda oda sıcaklığı 3 derecenin üzerine çıkmıyor bu soğuktada ısınırsa sorun var demektir ama demek istediğim xp de donma olmuyor win 7 de oluyor win 7 de işlemci çok çalışıp donuyor xp de ram 400 mb altına düşmüyor ama işlemci normal win 7 ultimate den bahsediyoruz tabii bu arada

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
SpeedFan

Bu Programı Yükleyeyek Donanım Sıcaklıklarını Kontrol Etmelisin . Odanın Soğuk Olması Pek Bir Anlam İfade Etmiyor Fanın Çalışmıyorsa Aşırı Isınacaktır

Bütün Driverlarını Güncellemelisin

ve En Önemlisi rise ın Dediği Güncellemeyi Kurmalısın

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Hangi Linux dağıtımlarını denedin ve hangi sorunlarla karşılaştın?

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
dediklerinizi bir bir yapacağım ve linux olarak pardus 2009 sürekli hata verdi ubuntu jaunty jacakalob işlemciyi çok kullandı diğerleri de pek oturmadı acaba bu kadar çok işletim sistemi yükleyip çalıştırmış olmamdan dolayı yapıyor olabilirmi tabii ki dediklerinizi de yapıcam ve bu sistemle undercover oyununu en iyi oynayabileceğim ve sorunsuz kullanabileceğim bir işletim sistemi tavsiyelerinize her zaman açığım sistemim yukarıda yazılı

ilica18

Asistan
Reaksiyon puanı
2
:thumbup1: win7 ultimate 64 bit :thumbup:
:clap:

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
iyide ilica kardeş sistemde 1 gb ram var ona göre bi tavsiye rica etsem

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Win 7 hom Pre kullan. İşlemci de iyi soğutulduktan sonra hiç bir sorun olmaz. 1 GB ram iyi aslında ama minimum 1,5 öneriyorum Tüm bilgisayar kullanıcılarına.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
çok teşekkür ederim yardımlarınız için tavsiyelerinize uyacağım inşallah muvaffak olurum

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Windows 7 Home Premium (x86)
Eset Antivirüs 4.xx

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Diğer arkadaşlar gibi benimde tavsiyem Windows 7 Home Premium. Sistemin yeterli görünüyor fakat RAM takviyesi yapma gibi bir şansın varsa, daha iyi performans alman açısından, yapmanı öneririm.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Oyun oynayacağım diyorsan bence XP kur :D

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Geçen emreke arkadaşımız da aynı sorunda şikayetçiydi.Format at dedim ikna edemedim.Sonra teamviewer kur dedim.Sonra baktım PC'sine disk birleştirme,registry ayarları derken arkadaş sabredemedi.Ve format attı:D

Tavsiyet;
Büyük ihtimal şuan yüklü olan bir programdan kaynaklanıyor.Ve reg ayarlarıyla açıkça oynamış:D Çözüm format:D
Program kurarkende her önünüze gelen programı kurmayım.Program ararken ilk önce Microsoft imzalı programlar tercihiniz olsun.Sonrada tanıdık firmalar Google,Mozilla,Adobe.Bunlardan başka hiçbir program kurmazsanız herhangi bir sorun yaşamayacaksınız.

İkinci senaryo olarakta Bios güncellemelisiniz.Eğer bilmiyorsanız dokunmayın:D Onun yerine anakart üzerindeki pili çıkarıp elektriği kesin.Bir diğer sorunda bu olabilir.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
sevgili arkadaşlar sorun olarak belirtmiş olduğum şeyi tam olarak açıklayabildimmi bilemiyorum ama tekrar yazmamda iyi olur diye düşünüyorum win 7 ult kurulu iken işlemci %50 altına düşmüyor oyunda sorun olmuyor ama pc ara sıra donuyor ve bazen işlemci %100 oluyor ram durumu 350 üzerine pek çıkmıyor boşta iken ama xp pro sp3 kurulu iken işlemci normal %0 %1 gibi neredeyse çalışmıyor ama ram 400 altına hatta bazen boşta iken 500 600 buluyor oyun oynarkende donma ve takılma oluyor işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarım (cpu1:35c/cpu2:35c/gpu:32c)tüm ayarlar ve driver ler güncel sistem daha 8 aylık tama iddalı bi sistem değil ama napalım bizimde paramız buna yetti lütfen bu durumları göz önünde bulundurarak bi fikirsel yardım rica ediyorum ayrıca şu ana kadar benim mesajıma cevap verme nezaketinde bulunan tüm arkadaşlarımada sonsuz teşekkür ederim saolun

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
sevgili arkadaşlar sorun olarak belirtmiş olduğum şeyi tam olarak açıklayabildimmi bilemiyorum ama tekrar yazmamda iyi olur diye düşünüyorum win 7 ult kurulu iken işlemci %50 altına düşmüyor oyunda sorun olmuyor ama pc ara sıra donuyor ve bazen işlemci %100 oluyor ram durumu 350 üzerine pek çıkmıyor boşta iken ama xp pro sp3 kurulu iken işlemci normal %0 %1 gibi neredeyse çalışmıyor ama ram 400 altına hatta bazen boşta iken 500 600 buluyor oyun oynarkende donma ve takılma oluyor işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarım (cpu1:35c/cpu2:35c/gpu:32c)tüm ayarlar ve driver ler güncel sistem daha 8 aylık tama iddalı bi sistem değil ama napalım bizimde paramız buna yetti lütfen bu durumları göz önünde bulundurarak bi fikirsel yardım rica ediyorum ayrıca şu ana kadar benim mesajıma cevap verme nezaketinde bulunan tüm arkadaşlarımada sonsuz teşekkür ederim saolun
Güvenli Modda açıp sonucu bize söyler misin?

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
güvenli modda xp ram kullanımı 50 mb win 7 kurulu olmadığı için ona bakamıyorum ama xp de güvenli modda sorun gözükmüyor acaba işlemci nin çok çalışması win 7 den mi kaynaklanıyor yoksa pc denmi çünkü benim win 7 den işlemci kasması dışında bi şikayetim yok ama win 7 de kasan işlemci xp de kasmıyor win 7 de kasmayan oyun xp de kasıyor ve dx9 sürümüm en güncel antivirüs programım avast pro ayrıca kurulu olan diğer programlar advanced systemcare,total video converter,cdburnerxp,poweriso,firefox ve ekran kartı anakart sürücüleri.ekran çözünürlüğünden de olabilirmi bilmiyorum ama çözünürlük en sonda 1440x900 ekran 19 inc wide

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
güvenli modda xp ram kullanımı 50 mb win 7 kurulu olmadığı için ona bakamıyorum ama xp de güvenli modda sorun gözükmüyor acaba işlemci nin çok çalışması win 7 den mi kaynaklanıyor yoksa pc denmi çünkü benim win 7 den işlemci kasması dışında bi şikayetim yok ama win 7 de kasan işlemci xp de kasmıyor win 7 de kasmayan oyun xp de kasıyor ve dx9 sürümüm en güncel antivirüs programım avast pro ayrıca kurulu olan diğer programlar advanced systemcare,total video converter,cdburnerxp,poweriso,firefox ve ekran kartı anakart sürücüleri.ekran çözünürlüğünden de olabilirmi bilmiyorum ama çözünürlük en sonda 1440x900 ekran 19 inc wide
Yazılımsal bir hata olduğu belli.Windows 7 tekrar temiz bir kurulum ile kurarsanız yani format atarak:D bir sorununuz kalmayacak diye düşünüyorum.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
çok teşekkür ederim arkadaşım tavsiyene uyacağım