Bu ne biçim karaktersizliktir!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Usain
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Aynı zamanda şunu söylemeyi unuttum ilk başta söyleyecektim. Sosyal mesafe kuralına uymamaları ve koronaya umursamamaları şaşırtıcı. Benim görüşüm şundan ibaret, ben eşitliğe önem veren birisiyim ve en azından 4-5 metre uzak dursalardı ve ya daha mantıklısı olan böyle bir şeyin yapılmaması. Korona ciddi düzeyde ve bunu da düşünmeliydiler.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Dikkatli oku Twittier'dakiler sosyal mesafeye kızmıyor. Anıtkabir'i sevmediklerinden hırlıyorlar.
Çok sığı bir bakış açın var. Her olaya senci benci bakıyon. Siz yapamazsınız ama biz yaparız kafası ile olmaz bu işler.

Senin derdin ne şimdi ? Kutlama çok kalabalık olmamış çok daha kalabalık olması yönünde mi oradaki onbinler yetmedi milyonları toplamalıydık mı ? Bu resimlerde bir yanlışlık yok mu diyon şimdi.

Korona var diye millet Cenaze töreni bile yapamıyor düğün dernek yapamıyor Camiler alışveriş merkezleri toplanma alanları aklına gelebilecek heryer kapalı. Kabe bile kapalı Türkiye'yi geçtim dünya çapında kapalı ve yasaklı herşey iken sen Anıtkabirde insanların dip dibe böyle kutlama yapmasını mı savunacan halen ?
Bence çok yanlış bir FOTO. ( Orada her partiden temsili 3-5 isim olması gekirdi aralarında 1 er 2 şer metre mesafe ile çelek konur istiklal marşı saygı duruşu tören merasimi neyse yapılır olay kapanırdı )

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Evet, sosyal mesafe kurallarına uyulmalı. Bunun yeri, yurdu yok. Bu yapılan hatadır. Peki ama neden Atatürk ile ilgili bir şey olduğunda direk karşısına dini bir karşılaştırma konuluyor. Anıtkabir'de yapılan bu hata ile camiilerde cemaatle namazın bir süreliğine askıya alınmasının ne alakası var? Yapılan çok büyük bir saygısızlıktır. Buna çanak tutmayın.

HABAR

Asistan
Reaksiyon puanı
454
Hiç bir gün milli bayramlarımızdan önemli değildir.
Bu bayramları kutlayalım diye yüzbinlerce şehit verdik. Türk çocuklarına bu güzel bayramı veren ve egemenliği tek bir kişiden alıp halkına veren Yüce Atatürk'ü virüs de olsa savaş da çıksa gidip atarız. O yüzden burda kalkıp bir kandille milli bayramlarımızı bir tutamazsın. Ama sen ve senin gibi vatan millet bilmeyen din budalaları anlamaz.
Burada bayramlarımızı önemsizleştirdiğimi düşünmüşsünüz, ama öyle bir söylemde bulunmadım.

Ayrıca, bayram evde kutlanınca (23 Nisan) -ki ben de evde kutladım- bayramın değeri önemsizleşiyor mu?
Yani şunu sormaya çalışıyorum: Bir bayramın evde kutlanması, bayramın değerini eksiltir mi? Hayır.
Vatanseverliği dinsizlikle de bağdaştıramazsınız ayrıca.
Yorumum şunun üzerine:
Anıtkabir'deki törende sosyal mesafe kuralları ihlal edilmemeliydi.
Anıtkabir'de kutlanmasına karşı çıkmadım.

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,170
Benim seçtiğim ne cumhurbaşkanı ne de milletvekilleri ne de belediye başkanlarından hiç biri yazdığın anlayışta insanlar değiller, bu böyle bilinmelidir. Vatanı bölenler, bölmeye çalışanlar ortada iken ve Atatürk'e zerre miskal değer vermeyenler belli ve beraber iş tutulurken nerdeydiniz sayın @Usain ... (hdp ve fetö ve pkk gibi diğer terör örgütleriyle olunan ilişkileri dikkate almak gerekli, görmezden gelinemez)
17 Aralık öncesi kim hocam çekiyordu?

• Beğen
Reactions: bud

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
17 Aralık öncesi kim hocam çekiyordu?
Kim çekiyordu acaba, açık açık yazsana, korkmaya hiç gerek yok..?

Bu gün peki kim hala terör örgütleriyle ilişkilerini koruyor ve hatta geliştiriyor? Açık açık yazalım, bizim korkacak bir durumumuz yok çünkü biz kimseyi haksızca suçlamıyoruz, olmayan bir hakarette bulunmuyoruz.

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,170
Çok sığı bir bakış açın var. Her olaya senci benci bakıyon. Siz yapamazsınız ama biz yaparız kafası ile olmaz bu işler.

Senin derdin ne şimdi ? Kutlama çok kalabalık olmamış çok daha kalabalık olması yönünde mi oradaki onbinler yetmedi milyonları toplamalıydık mı ? Bu resimlerde bir yanlışlık yok mu diyon şimdi.

Korona var diye millet Cenaze töreni bile yapamıyor düğün dernek yapamıyor Camiler alışveriş merkezleri toplanma alanları aklına gelebilecek heryer kapalı. Kabe bile kapalı Türkiye'yi geçtim dünya çapında kapalı ve yasaklı herşey iken sen Anıtkabirde insanların dip dibe böyle kutlama yapmasını mı savunacan halen ?
Bence çok yanlış bir FOTO. ( Orada her partiden temsili 3-5 isim olması gekirdi aralarında 1 er 2 şer metre mesafe ile çelek konur istiklal marşı saygı duruşu tören merasimi neyse yapılır olay kapanırdı )
Sosyal mesafeyi eleştirmeye hepinizin hakkı var ama benim ilk mesajda attıklarım amacı dışında şeyler.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Beraat kandili de çok önemli bir gündü.
Ama herkes bu kandili evinde geçirdi.
Sanki kapanmasını ben istedim.

Herkese on numara maske verseler veya sosyal mesafe şart olsaydı evde kılınmasına/kutlanmasına gerek kalmazdı ama olmadı.

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Ben şunu özellikle belirtmek istiyorum. Bugün 21:00 de balkonlara, evlerimizin damlarına çıktık. Şarkılar çalındı, marşımız okundu. Hep beraber çok güzel bir gece yaşadık. İlk mesajda o tarz tweetler atan virüslere dikkat edin, bizi birbirimizden ayrıştırmak isteyen, düşman etmek isteyen kim olursa olsun buna fırsat vermeyelim. Bugün balkonlarda Türkiye dil, ırk, mezhep, din fark etmeden hep beraber bir aradaydı, bunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Kimisi eline bayrağını aldı, kimisi evine astı. Herkesin tek bir amacı vardı, moral bulmak ve bu beraberlik mesajını bu kutlama vesilesiyle tüm dünyaya haykırmak. Türkiye bu ayrıştırıcı, kin besleten kafa yapısını kesinlikle kabul etmiyor, hak etmiyor. Mesaj atarken ipin ucu nereye dokunuyor, bunla bunun bir alakası var mı? Düşünün ve öyle atın. Yazıktır, ayıptır.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Burada bayramlarımızı önemsizleştirdiğimi düşünmüşsünüz, ama öyle bir söylemde bulunmadım.

Ayrıca, bayram evde kutlanınca (23 Nisan) -ki ben de evde kutladım- bayramın değeri önemsizleşiyor mu?
Yani şunu sormaya çalışıyorum: Bir bayramın evde kutlanması, bayramın değerini eksiltir mi? Hayır.
Vatanseverliği dinsizlikle de bağdaştıramazsınız ayrıca.
Yorumum şunun üzerine:
Anıtkabir'deki törende sosyal mesafe kuralları ihlal edilmemeliydi.
Anıtkabir'de kutlanmasına karşı çıkmadım.
Bak arkadaşım burda mesele bayram ikide bir dini işin içine sokmayın. Sen nasıl kutlarsan kutlu zerre kadar umurumda değil. Ama benim milletvekilim oraya ne olursa gitmek zorunda. Ayrıca bugün meclis de açıktı ne yapsalardı corona var diye bu güzel günde evlerinde mi otursalardı.
O yüzden böyle günlerde yorum yapmayın rica ediyorum. Biraz saygınız olsun.

HABAR

Asistan
Reaksiyon puanı
454
Sanki kapanmasını ben istedim.

Herkese on numara maske verseler veya sosyal mesafe şart olsaydı evde kılınmasına/kutlanmasına gerek kalmazdı ama olmadı.
Hayır, mevzu Beraat kandili değil zaten, bu paylaşımları yapan insanlar neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Böyle olacağı belliydi sen insanların inancı olan konuda hassasiyet göstermelerini bekle sonra kendin uyma.

HABAR

Asistan
Reaksiyon puanı
454
Bak arkadaşım burda mesele bayram ikide bir dini işin içine sokmayın.
Bir şeyi işin içine sokmadım, bir kıyaslamaydı sadece. Sizin deyiminizle "budala dinci" kesim ile "Atatürkçü kesim" arasında. Sanki Atatürkçü dediğiniz kesim dinsiz olmak zorundaymış gibi.
Ama benim milletvekilim oraya ne olursa gitmek zorunda.
Milletvekili oraya gitmesin de demedim. Bu tören sosyal mesafeye uyularak yapılmalıydı, diyorum.
Biraz saygınız olsun.
Ne? "Din budalaları" diyen ben miyim? Siz saygılı olun asıl.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Devlet ne tivitlerle ne de tivitçilerle yönetilemez, dikkate alıp burada tartışmak bile abesle iştigal...
Hem dini hem milli bayramlarımızın hepsi bizim bayramlarımızdır, biz kültürümüzü de atalarımızı da yok sayanlardan olmadık.

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,170
Ekli dosyayı görüntüle 94813,

Y*****lra bakın. 23 Nisanda Anıtkabir'e gidenlere demediklerini bırakmamışlar. Hoparlörden İzmir Marşı çalana demediklerini bırakmamış hain köpekler. Kudurun yalakalar. Unutturamayacaksınız bu insanlara Atamızı.
_Hüseyin Kaan kişisinden fotoğraf (3).jpg

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Bir şeyi işin içine sokmadım, bir kıyaslamaydı sadece. Sizin deyiminizle "budala dinci" kesim ile "Atatürkçü kesim" arasında. Sanki Atatürkçü dediğiniz kesim dinsiz olmak zorundaymış gibi.

Milletvekili oraya gitmesin de demedim. Bu tören sosyal mesafeye uyularak yapılmalıydı, diyorum.

Ne? "Din budalaları" diyen ben miyim? Siz saygılı olun asıl.
Bende sana diyorum ki böyle bir kıyaslamayı yap-a-maz-sın bu kadar basit. Beraat dediğiniz şeyleri herkes kabul etmek zorunda değil ve onun için önemli değil ama bu günler tüm Türk milletini ilgilendirir. Sosyal mesafe korunsun ya da korunmasın olmak zorundadır.
Ayrıca ben dinsiz ya da din düşmanı değilim din budalalarının düşmanıyım.
Din budalası demek hakaret veyahut küfür değil. Aşırı dindarlar, dinle kafayı bozanlar, her işin içine bir din karıştıranlara denir. Sen de böyle bir güne beraati karıştırdığın için sana da söyledim. Çok alındıysan sol altta "raporla" yazıyor gerekeni yap.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Devlet ne tivitlerle ne de tivitçilerle yönetilemez, dikkate alıp burada tartışmak bile abesle iştigal...
Hem dini hem milli bayramlarımızın hepsi bizim bayramlarımızdır, biz kültürümüzü de atalarımızı da yok sayanlardan olmadık.
Kim kültürünü yok sayıyormuş ?

HABAR

Asistan
Reaksiyon puanı
454

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Ayrıca ben dinsiz ya da din düşmanı değilim din budalalarının düşmanıyım.
Din budalası demek hakaret veyahut küfür değil. Aşırı dindarlar, dinle kafayı bozanlar, her işin içine bir din karıştıranlara denir. Sen de böyle bir güne beraati karıştırdığın için sana da söyledim. Çok alındıysan sol altta "raporla" yazıyor gerekeni yap.

Kim kültürünü yok sayıyormuş ?
Sen yok yere aranıyor musun? Kim seni etiketledi de muhattap olarak kendini ortaya attın şimdi? "Din budalası" olur da şimdi biri de "laiklik budalaları" dese hoş mu olur... Seni zaten dikkate bile almak akla mantığa ziyan, hiç kusra bakmayasın, dini görüş olarak saygılıyım diyorsun ama dinin vazgeçilmez bayramlarını ve değerlerini yeteri kadar önemsiyor musun?

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Yazıklar olsun bize bu gece ilk sahuru yapacağız Ramazanı şerife giriyoruz ama millet hala yok o anıtkabire gitmiş o buna putperest demiş diye konuşuyoruz dahada acısı 23 nisanı Ramazanı şeriften üstün gören insanlar var haşa,bu nasıl bi zihniyet bu nasıl bi kafadır sen Allahın ayını mübarek ayını nasıl olurda böyle günlerden daha önemsizmiş gibi gösterirsin bize herşey müstehak virüste depremde herşey müstehak Allah sonumuzu hayır etsin

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Tamam, bu kıyaslamayı yapmış olduğum için özür diliyorum.

Ben de olmak zorunda mevzusuna katılıyorum zaten. Sosyal mesafe kuralı ihlal edilmemeliydi.
İki saattir demeye çalıştığım şey buydu.
Bak benim kızdığım nokta konu sahibi arkadaşımızın alıntı yaptığı Tweetleri yazan ahlaksızlar da böyle her bayramda işin içine bir berat bir ramazan bir bilmem de sokup duruyor.
O yüzden sen de öyle yazınca seni de o mahlukatlardan sandım. Kırdıysam ben de özür dilerim maksadım saygısızlık edip kalp kırmak değil.
Ama sana da tavsiyem hayatında en çok milli bayramları ve Atatürk'ü önemse çünkü biz bunları başka şeylerle bir tutarsak yok olup giderler.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
@Usain çocuk bayramı bugün, eğlenmek senin hakkın ?
1587670798805.png

Kendini yormasaydın, ben yazardım tekrar ama senin anlayışınla değerlendirmezdim, farkımız bu.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Ben de olmak zorunda mevzusuna katılıyorum zaten. Sosyal mesafe kuralı ihlal edilmemeliydi.
İki saattir demeye çalıştığım şey buydu.
Tüm mesele sadece bu işte :D Ama konuları saçma yerlere çekiyorlar...
Adamlar sana din budalası diyor. Kendisi ne budalası olmuş oluyor bu durumda sana söylediğinin aynısını yapmış oluyor. Burada 23 Nisan neden kutlanıyor orada ne yapıyorlar kutlama olmasın Atatürk'ü unutturacaz flan demiyor ki kimse. İşin içinde Atatürk olunca mantıklı düşünemiyor veya muhakeme yeteneğinizi kaybediyorsunuz.

Gayet sıradan bir vatandaş olarak ben sokağa çıksam 3000 TL cezası var maske takmasam keza o fiyatlarda. Yakın temasta bulunsam yolda birileri ile cezası var. Annemleri geçenlerde köye yolladım mesela 14 gün orada karantinada kalmadan geri gelemiyor insanlar. Biz her kurala ve söylenene harfiyen uyar iken bu hareketler olmuyor.
Ama MİLLETVEKİLLERİ ( Senin benim vekillerim yani ) Kafasına göre herşeyi yapma yetkisini görebiliyor kendinde bence bu çok yanlış bir hareket.

HABAR

Asistan
Reaksiyon puanı
454
hayatında en çok milli bayramları ve Atatürk'ü önemse
Ben dini değerlerimi, vatanımı ve milletimi, milletimin değerlerini önemsiyorum en çok.

Ve dini değerler üzerinden insanları taşlayanları da kınıyorum. Herkes istediği şeye saygı gösterebilir ama kimse bunu dayatmaya veya kendinden olmayanları dışlamaya kalkışamaz.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Sen yok yere aranıyor musun? Kim seni etiketledi de muhattap olarak kendini ortaya attın şimdi? "Din budalası" olur da şimdi biri de "laiklik budalaları" dese hoş mu olur... Seni zaten dikkate bile almak akla mantığa ziyan, hiç kusra bakmayasın, dini görüş olarak saygılıyım diyorsun ama dinin vazgeçilmez bayramlarını ve değerlerini yeteri kadar önemsiyor musun?
Beni muhattap olarak gören sensin. Benim yazdığım yoruma kalkıp kızgın ifade vereceksin, yetmeyip bana iğneleyici laf söyleyeceksin ben sana kalıp cevabını vermeyeceğim öyle mi ?
Sen laik bir ülkede yaşadığına şükür et ilk önce şükür. Seni kurtaranın kim ve kimler olduğuna, sana haklarını veren sistemin nasıl bir sistem olduğuna bir bak sonra laikliğe laf söyle. Çok rahatsızsanız buyurun gidin efendim din kardeşlerinizin yanınıza sizi de çok severler ya.Ayrıca önemsemiyorum demiyorum milli bayramlar benim için daha önemli diyorum. Lafı da böyle günlerde tatsızlık çıkmasın diye uzatmıyorum iyi geceler diliyorum.

Yazıklar olsun bize bu gece ilk sahuru yapacağız Ramazanı şerife giriyoruz ama millet hala yok o anıtkabire gitmiş o buna putperest demiş diye konuşuyoruz dahada acısı 23 nisanı Ramazanı şeriften üstün gören insanlar var haşa,bu nasıl bi zihniyet bu nasıl bi kafadır sen Allahın ayını mübarek ayını nasıl olurda böyle günlerden daha önemsizmiş gibi gösterirsin bize herşey müstehak virüste depremde herşey müstehak Allah sonumuzu hayır etsin
Hocam sana dokunan tarafı ne ? Ben öyle düşünüyorum. Üstün görürüm, alçak görürüm bana kalmış bir şey. Neyin tantanası bu ?
Böyle dediğin günler en şanlı ve kudretli günlerdir bunu da unutma.

Son düzenleme:

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Beni muhattap olarak gören sensin. Benim yazdığım yoruma kalkıp kızgın ifade vereceksin, yetmeyip bana iğneleyici laf söyleyeceksin ben sana kalıp cevabını vermeyeceğim öyle mi ?
Sen laik bir ülkede yaşadığına şükür et ilk önce şükür. Seni kurtaranın kim ve kimler olduğuna, sana haklarını veren sistemin nasıl bir sistem olduğuna bir bak sonra laikliğe laf söyle. Çok rahatsızsanız buyurun gidin efendim din kardeşlerinizin yanınıza sizi de çok severler ya.Ayrıca önemsemiyorum demiyorum milli bayramlar benim için daha önemli diyorum. Lafı da böyle günlerde tatsızlık çıkmasın diye uzatmıyorum iyi geceler diliyorum.
Üzerine alınıp fikrin ve anlayışın kadar tutunduğun tavır ve aldığın aksiyon kadar zayıf gördüm seni... Yine kendi düşünce aleminde kurmaca bir dünyada bizi olmadığımız şeylerle yargılayıp, idam etmediğin kalmış, hatta hatta sürgüne layık bulmuşsunuz beyefendi... Siz bu hakkı kimden, neyden kendinizde buluyorsunuz diye sorsalar ne yapacaksınız?

Şükür etmek çok önemlidir hem çok değerli cennet bir vatanda yaşadığım için hem de dinimin İslam olmasına ve dini bayramlarımla beraber milli bayramlarımla gurur duyan ben sizden emir alacak veya yargılanacak bir zavallı olarak görmem kendimi, o kadar zavallı olan bi anlayış içerisinde olan sizsiniz ki dini değerlerimizi küçümseyen hatta aşağılayan biri olarak siz gidin en iyisi uykunuzu alın ki daha güzel bir sabaha uyanıp daha olumlu, daha mantıklı ve akılcı şeyler yazabilesiniz.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Al Birini Vur Ötekine. Yapılan Hiçbirşeyi Doğru Bulmuyorum.
Her Kesimden İnsanları Tahrik ve Duygularıyla Oynamak Bu Olsa Gerek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...