Bu kadar linux kurulabilir mi?

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Merhaba SDN'nin linux severleri :)
Herhalde 1,5-2 yıldan beri linux'dayım ama ubuntu ve mint'in dışına adım atamadım.Mandriva(yeni adıyla Mageiya'yı denemeye çalışmıştım ama olmadıydı işte :) )
Neyse,şimdi ben bir değil iki değil üç değil dört tane linux kurmak istiyorum da :P
Ubuntu-Mint(Zaten kullanmıştım,onlarda sorun yok)
Archlinux(Asıl denemek istediğim linux)
Bir de Backtrack(Böyle heykır meykır dediler :) neyse o da deneme için işte,maksat değişiklik :) )
Şimdi ben bunları kursam herhangi bir sorun olur mu?Ve bi kaç yıllık geçmişim olsa da(ki linux zaten dipsiz çukur) bu kurulumları sağ salim atlatabilir miyim?Sorun çıkar mı?Ha bi de arch nasıldır?Yani belki gereksiz bu kadar işletim sistemi ama zaten büyük ihtimalle bunlar 1 hafta böyle gitmez.Arch'ı beğenirsem zaten ubuntuyu bırakırım.Sadece deneme amaçlı
Ne dersiniz?4'ü bi arada olur mu?

UngaBunga

Asistan
Reaksiyon puanı
0
niye olmasın?sen istedikten sonra! yapacağın şu hddni dört parçaya ayıracaksın ardından hepsini kuracaksın daha sınra bölüntüyü silersin ve sistemde silinmiş olur

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Benim endişem işletim sistemlerinin grub'da sorun çıkartması :) Yani ubuntu'yla mint yanyana oluyor da dediğim gibi daha önceden diğerlerini denemedim.

TheInvasion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kac tane harddiskin olduguna gore degisir. bir hddye en fazla 3 linux kurulabiliyo normal olarak.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
o hdd yazık en başta; sonrada gerek yok 4 tane sisteme

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Disk bölümleyi biliyorsan her şey mümkün :) Ben 1'i windows 5 sistem kullanıyorum.

SerdarGokcen

Asistan
Reaksiyon puanı
3
arch linux elle düzenlelen config dosyalarıyla dolu ve genelde sistem ayarlarının kritik olanları komut satırından yapılıyor. Süper bir dağıtımdır ve devamlı rolling-release yani devamlı güncel paketleri sunan bir sistemdir bir kere kurarsın ve tekrar yeni versiyon çıktığında sıfırdan kurup yada yükseltme yapmazsın. pacman -Syu komutu bütün yazılımı yükseltir.

komut satırıyla kurulur ve zahmetlidir kurulumu
conf dosyalarını herhangibir gui editör ile düzenleyemezsin(var diyorlarda boş iş)

hızlı ve stabildir ve bbs ve aur ile mükemmel destek sağlıyorlar...

kam turalı

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Bi adamın videosunu görmüştüm 30 muydu 300 müydü linux sürümünü kurmuştu napacaksa. Sırf fantazi herhalde...

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
1 tane olsun adam gibi olsun derim sana.HDD'yi ziyan etmenin anlamı yok.

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Kişisel kullanım için SUSE ve Ubuntu, dünyanın en stabil ve sade dağıtımı solaris,en hızlı olan dağıtım gentoo olarak istediğini seç şimdi :) Bana kalırsa gentoo ve solaris derim.. Seçim senin buyrun özgürsün :D