Bu Kadar da Olmaz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Peter
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Bu gün iftardan sonra pc başına oturdum.
Msn'yi açtım

Sonra bi akrabamız benden yardım istedi :bored:
Bi programla ilgili bi sıkıntısı varmış dedi sen anlarsın yardım eder misin ?
Olur dedim...
Hay demez olaydım

İftardan kalktığımdan beri ona msn'den anlatıyorum ama bi insan bu kadar mı olur ya.
Lafa gelince benden iyi bilgisayar biliyolar ama daha klavye üzerindeki Print screen tuşundan haberleri yok :bored:

Anlatıyorum anlatıyorum saatlerdir anlatıyorum anlamıyor.
Yani karşımdaki 7 yaşındaki çocuk olsa o bile anlar ama buna bi türlü anlatamadım.
En sonunda az önce dediki
"tamam sen bu işi beceremiyceksin ben hallederim."

Ya anlamamasına kızmıyorum ama senelerdir pc kullanıyor tek bildiği yazı yazmak.

Bi de lafa gelince sen daha çocuksun ne anlarsın bilgisayardan demezler mi
işte ona gıcık oluyorum :cursing: (benden 1 yaş küçük adamın bana dediğine bakın ya )

Bi insan anlamayabilir ama neden herşeyi biliyorum havasına girer ki ?
Sinirlerim alt üst oldu.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630

Hallettimi bari.:):D

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Sakin ol evlat hayatta daha seni neler bekliyor:D

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
Benim babamda öyledir bilgisayarda sadece spider solitaire'i bilir ama lafa gelince bilgisayarı benden iyi bilir :D

Tek ve kesin çözüm hee diyip geç :laugh:

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88

Hallettimi bari.:):D
Sanmıyorum
Sakin ol evlat hayatta daha seni neler bekliyor:D
:D
Benim babamda öyledir bilgisayarda sadece spider solitaire'i bilir ama lafa gelince bilgisayarı benden iyi bilir :D

Tek ve kesin çözüm hee diyip geç :laugh:
Bundan sonra öyle yapıcaz Rapchy :D
Bi de programı kaldırttım sonra geri yükleyemedi :D
Sorun çıkartıcak biliyorum çünkü :D

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Sorunu neymişki bu kadar devlet meselesi olmuş...

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Belli bir zaman geçince atlatıyorsun :D sonra takmıyorsun yardıma gelince herkese etmemeyi öreniyorsun kısacası zamanla geçer :D

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88

SaMaRRa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu tür kişiler genelde uzun süredir bilgisayar kullanan kişilerdir. uzun zamandır kullandıkları için çok iyi bildiklerini zannederler. oysa sadece sürekli yaptıkları işleri iyi bilirler(yazı yazmak,nette gezmek,oyun oynamak vb.).

ama yine bu arkadaşlar bir kere bile "Yahu bu klavyede başka tuşlarda var. Acaba ne işe yarıyorlar?" deme gereği duymazlar. çünkü bu hergün onların yaptığı işlerin dışındadır.

yine aynı kişiler pc de bir sorun çıktığında bunu kendileri halletmeye çalışmazlar. bunu denemezler bile. hemen "Bir Bilene Danışma" joker hakkını kullanırlar(pc den anlayan bir ark. yada teknik servis,internet cafe sahibi vs.).sonuçta sorunlarını kendileri çöz(e)medikleri için bilgilerini de arttıramazlar. sonrada lafa gelince "O hooo ben kaç senedir pc kullanıyorum" diye tavır koyarlar.

Şahsen ben kendim bundan 3-4 sene önce bir virüs olayı yaşadım. ve gidip ne kadar pc dergisi,pc forumu varsa gidip okudum. sonra uygulayaraktanda bilgimi genişlettim. ve hâla birşeyler öğrenmeye devam ediyorum. benim bildiğim bir konu olsada tekrar okuyorum. aynı sorunun farklı bir çözümünü öğrenirim diye.

(işte bundan 4 sene önce bir sorun yaşadığımda dayım bakardı. şimdi dayımın sorunlarını ben çözüyorum. eee boynuz kulağı geçiyor tabi.)

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Böyle durumlarda insanın en büyük yardımcı Teamviewer.Bu programı karşı tarafa kurduyosun sonra programı kurduktan sonra program ekranındaki ID ve şifreyi alıp bağlanıp işini görüyorsun.Ne sen krize giriyorsun ne karşı tarafa küfür gitmemiş oluyor.Tavsiye ederim :D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
bu tür kişiler genelde uzun süredir bilgisayar kullanan kişilerdir. uzun zamandır kullandıkları için çok iyi bildiklerini zannederler. oysa sadece sürekli yaptıkları işleri iyi bilirler(yazı yazmak,nette gezmek,oyun oynamak vb.).

ama yine bu arkadaşlar bir kere bile "Yahu bu klavyede başka tuşlarda var. Acaba ne işe yarıyorlar?" deme gereği duymazlar. çünkü bu hergün onların yaptığı işlerin dışındadır.

yine aynı kişiler pc de bir sorun çıktığında bunu kendileri halletmeye çalışmazlar. bunu denemezler bile. hemen "Bir Bilene Danışma" joker hakkını kullanırlar(pc den anlayan bir ark. yada teknik servis,internet cafe sahibi vs.).sonuçta sorunlarını kendileri çöz(e)medikleri için bilgilerini de arttıramazlar. sonrada lafa gelince "O hooo ben kaç senedir pc kullanıyorum" diye tavır koyarlar.

Şahsen ben kendim bundan 3-4 sene önce bir virüs olayı yaşadım. ve gidip ne kadar pc dergisi,pc forumu varsa gidip okudum. sonra uygulayaraktanda bilgimi genişlettim. ve hâla birşeyler öğrenmeye devam ediyorum. benim bildiğim bir konu olsada tekrar okuyorum. aynı sorunun farklı bir çözümünü öğrenirim diye.

(işte bundan 4 sene önce bir sorun yaşadığımda dayım bakardı. şimdi dayımın sorunlarını ben çözüyorum. eee boynuz kulağı geçiyor tabi.)
Örnek komşu:)
Alkışı hak ediyorsun arkadaşım:)
Darısı bizim komşuların başına:D

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49

Birden geçmişimi hatırladım :D Aslında okadarda yadırgamamak lazım :D yıllardır telefon kullanıyoruz ama telefon gizli kodlarını bilen çok azdır :D bunun gibi bişey :D

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Bilmiyorum demek zor geliyor insanlara..

Benim pc bilgim forumdaki kullanıcıların çoğuna göre azdır.

Ancak benim katettiğim mesafe azımsanmayacak kadar çoktur kendi adıma:)

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
tek ve en etkili çözüm karşı tarafa TeamViewer ile bağlanmaktır, ben program kuramayan onlarca arkadaşıma girip girip kurdum programlarını felan, azcık da kurcaladım tabii :D

SaMaRRa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tek ve en etkili çözüm karşı tarafa TeamViewer ile bağlanmaktır, ben program kuramayan onlarca arkadaşıma girip girip kurdum programlarını felan, azcık da kurcaladım tabii :D

seni gidi seni....:lol:

özel dosyalarındamı gezdin yoksa:devil2: tabi meraktır.yaptırıyor böyle şeyler. denildiği gibi öğrenmenin başı meraktır.:yes: arkadaşın hakkında daha derin bilgiler ediniyorsun:mrgreen:

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
seni gidi seni....:lol:

özel dosyalarındamı gezdin yoksa:devil2: tabi meraktır.yaptırıyor böyle şeyler. denildiği gibi öğrenmenin başı meraktır.:yes: arkadaşın hakkında daha derin bilgiler ediniyorsun:mrgreen:
Buraya da girmem laızm, buraa da girmem lazım diye diye bayaa bi dolaşıyorum :D

SaMaRRa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Buraya da girmem laızm, buraa da girmem lazım diye diye bayaa bi dolaşıyorum :D

tabi sonra 5 dk lık sorunun çözümü 30 dk falan sürüyo. arkadaşta soruyordur tabi daha bitmedimi diye. yanlışmı tahmin ediyorum?:mrgreen:

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177

SaMaRRa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben boşa demiyorum romantik sapık diye..:w00t::4:

tabi biraz özel hayatı tacize giriyor bu durum..

şimdi o kişinin özel bir resmi varmı pcde ister istemez bakıyorsun.

düşünsene arkadaşın pc de günlük tutuyormuş. sende bunu bulup okuyorsun. kıyıda köşede sendende bahsedio falan. bide sana acayip yorumlar yapıyor. gelde şimdi bu düşünce ile belgeleri karıştırma.

tabi daha başka düşüncelerde olabilir. neyse ben konuyu daha fazla açmıyayım. sonuç olarak önemli olan niyet:D sen arkadaşının pc sine yardım amaçlı giriyorsun. orada yardım olsun diye dökümanlarını falan düzenlemek istiyorsun:devil2::lol: kazara önemli bir dökümanı açıyorsun:devil2:(buda şu posta geldi zarf açıktı, sonra rüzgarla yere düştü, düşerkende içindeki kağıt çıktı, bende istemeden okudum[altını çiziyorum istemeden] olayına benzedi)

[daha sonra bu istemeden okuma konusunuda tarışmak gerek bence. bir insan istemeden birşeyi nasıl okur??:lol: pek mantık almıyor bunu]

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Sen de bilgisayarına girdiğim adamı diplomat felan yaptın haa @SaMaRRa :D o da senin benim gibi bi insan, gerçekleri önceden öğrenmek bişey kaybettirmez aksine ... :D

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
tabi biraz özel hayatı tacize giriyor bu durum..

şimdi o kişinin özel bir resmi varmı pcde ister istemez bakıyorsun.

düşünsene arkadaşın pc de günlük tutuyormuş. sende bunu bulup okuyorsun. kıyıda köşede sendende bahsedio falan. bide sana acayip yorumlar yapıyor. gelde şimdi bu düşünce ile belgeleri karıştırma.

tabi daha başka düşüncelerde olabilir. neyse ben konuyu daha fazla açmıyayım. sonuç olarak önemli olan niyet:D sen arkadaşının pc sine yardım amaçlı giriyorsun. orada yardım olsun diye dökümanlarını falan düzenlemek istiyorsun:devil2::lol: kazara önemli bir dökümanı açıyorsun:devil2:(buda şu posta geldi zarf açıktı, sonra rüzgarla yere düştü, düşerkende içindeki kağıt çıktı, bende istemeden okudum[altını çiziyorum istemeden] olayına benzedi)

[daha sonra bu istemeden okuma konusunuda tarışmak gerek bence. bir insan istemeden birşeyi nasıl okur??:lol: pek mantık almıyor bunu]

Fazla el atmışın olaya.:D

SaMaRRa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
senin senin benim gibi derkende kavram geniş oluyor. bilmem kaç tür insan var. insan gibi olanlar var(bunlar çok sinsi olurlar. kendileri birazcık ani-maldır).ooo saymakla bitmez. herkes pc yi bizim gibi forumda konuşmak için kullanmıo demi :D

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
senin senin benim gibi derkende kavram geniş oluyor. bilmem kaç tür insan var. insan gibi olanlar var(bunlar çok sinsi olurlar. kendileri birazcık ani-maldır).ooo saymakla bitmez. herkes pc yi bizim gibi forumda konuşmak için kullanmıo demi :D
tamam tamam lafı dolaştırma işte, yaptım de de kurtul :D

Yunus ÖZCAN

Doçent
Reaksiyon puanı
9
okulunu bitirdik(bilgisayar)

bilgileri bizimkinden hala fazla.....:):):)

OkN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim akrabalar bana öyle diyemez diyenide döverim valla :)
Bende çok biliyorum bilgisayarı aynı durumu bi kere yaşadım sonra onlara gidince kendimi kanıtladım bir iki tane yumrukta cabası :)

SaMaRRa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaş kendi başından geçenleri yorumlamış bi çırpıda :D

çok şükür böyle bir olay yaşamadım. yaşatmadımda. ama öyle bir anda bir komplo teorisi kurdum işte(tabi bunda eski zamanlarda izlediğim yeşilçam filmlerininde etkisi vardır)

mesela arkadaşa teamwiever ile yardım etme isteğini nuri alço nun gazoz ikram etmesine benzetebiliriz. dikkat ederseniz ikiside özele karışıyor.

(bende iyice abarttım haa. sanki pc yi namusumuz gibi savunmamız lazım:D klavyesine bizden başka erkek eli değmesin:D saat geç olunca benim ayarlarda iyice bozuldu. ben yatam artık en iyisi)

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
çok şükür böyle bir olay yaşamadım. yaşatmadımda. ama öyle bir anda bir komplo teorisi kurdum işte(tabi bunda eski zamanlarda izlediğim yeşilçam filmlerininde etkisi vardır)

mesela arkadaşa teamwiever ile yardım etme isteğini nuri alço nun gazoz ikram etmesine benzetebiliriz. dikkat ederseniz ikiside özele karışıyor.

(bende iyice abarttım haa. sanki pc yi namusumuz gibi savunmamız lazım:D klavyesine bizden başka erkek eli değmesin:D saat geç olunca benim ayarlarda iyice bozuldu. ben yatam artık en iyisi)
Acayip senaryo üretme kapasiten var :D ilgilendin mi hiç bu işlerle ? :D