Bu düşüş nedendir SDN ?

yesil116

Doçent
Reaksiyon puanı
13
ekranalntsex.jpg

Forumda gezinirken dikkatimi çekti.ben üye olduğum zamanlarda 4000 lerdeydi sıralama şimdi 6000 lere yaklaşıyor.

:biggrin:Editörler gibi birde soru koyayım.

Sizce bu düşüşün sebebi nedir?:biggrin:

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Eee YGS vardı ya millet kaldırdı PC yi.Düşüşler başladı :)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Yakında yükselişe geçeriz.:D

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Her yıl bu dönemde benzer konular açılıyor. İlginç bir tesadüf :)

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
eli silah tutan avatarlıya sormak lazım..

fizikci

Doçent
Reaksiyon puanı
12
iniş cıkış acaba sitedeki siyaset agırlıklı ve din agırlıklı konulardan olmasın ...!!!

yesil116

Doçent
Reaksiyon puanı
13
son zamanlarda site ve forumda çok çalışma var ve bu yüzdende her ikiside bazen çok yavaşlıyor bazende hata veriyor.buda kullanıcıları bezdiren en önemli şey.diğer yandan alia varken nerede önemli bir haber var hemen foruma açıyordu ve buda ben dahil bir çok kişinin bir çok gazete okumaktansa foruma girip bakmasını sağlıyordu.(spor dahil)

Ayrıca çok fazla olmasada yardım diye açılan konuların şu şuna tecavüz etmiş bilmem ne diye açılan konular kadar rabet görmemesi hatta hiç cevaplanmaması.örn:
http://forum.shiftdelete.net/photoshop-ve-grafik-tasarimi/146710-fireworks-yardim.html
buda yardım almak isteyen üyenin yeni olması durumunda gözünde kötü bir imaj bırakır ve foruma bir daha girmeyebilir.

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
siyaset bölümü geri açılsın :) yükselişe geçeriz :D

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Bu siteye ağırlıklı olarak haber7 sitesindeki reklamlardan gelen üyeler var. Doğal olarak siyaset ve din en fazla konuşulması gereken konulara dönüşüyor. Siz her ikisininde kapısına kilit vursanız ya aklınızda zorunuz vardır demektir yada kendi üye profilini tanımıyorsunuz demektir.

Dikkat ederseniz en az ilgi gören konular editörlerin açtığı konulardır.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Son Günlerdeki Büyük SDN Çalışıyor Ve Bir Çok Kere Konu veya Siteye Ulaşalımıyor Birazda Ondan Sanırım

Gerçi Biz Bize Yeteriz :)

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Bu siteye ağırlıklı olarak haber7 sitesindeki reklamlardan gelen üyeler var. Doğal olarak siyaset ve din en fazla konuşulması gereken konulara dönüşüyor. Siz her ikisininde kapısına kilit vursanız ya aklınızda zorunuz vardır demektir yada kendi üye profilini tanımıyorsunuz demektir.

Katılıyorum.

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
ekranalntsex.jpg

Forumda gezinirken dikkatimi çekti.ben üye olduğum zamanlarda 4000 lerdeydi sıralama şimdi 6000 lere yaklaşıyor.

:biggrin:Editörler gibi birde soru koyayım.

Sizce bu düşüşün sebebi nedir?:biggrin:

senin siteye üye olmandan
:D

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77

Bu iddia bir sorun var, Haberturk, Milliyet, Posta bazen Sabah'da bizim haberlerimizi paylaşıyor ve kaynak olarak SDN'yi gösteriyor. Sadece Haber 7 yapsa dediğiniz doğru olabilir ancak herhalde bu haber siteleriden de üye geliyordur bize :)

Editör haberleri konusunda ise, bizim anasayfaya yaptığımız haberler bunlar. Forumdaki üyelere kolaylık olsun diye, burada da açılıyor. Burada az okunan haberlerimiz anasayfada 15-20 bin okunuyor. Sanırım fazla anasayfayı ziyaret etmiyorsunuz.

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Bu iddia bir sorun var, Haberturk, Milliyet, Posta bazen Sabah'da bizim haberlerimizi paylaşıyor ve kaynak olarak SDN'yi gösteriyor. Sadece Haber 7 yapsa dediğiniz doğru olabilir ancak herhalde bu haber siteleriden de üye geliyordur bize :)

Editör haberleri konusunda ise, bizim anasayfaya yaptığımız haberler bunlar. Forumdaki üyelere kolaylık olsun diye, burada da açılıyor. Burada az okunan haberlerimiz anasayfada 15-20 bin okunuyor. Sanırım fazla anasayfayı ziyaret etmiyorsunuz.

Ben en fazla ana sayfayı kontrol ederim. Çok nadiren forum başlıklarını tek tek gezerek açılan başlıkları incelerim. Hatta benim için ana sayfada bulunan "Forumda Son Başlıklar" bölümü bulunmaz bir nimet. Buradan forumun hudutlarına dalmadan açılan başlıkları takip ediyorum.

Gelelim 15-20 bin okuma sayısına;Bu iddia doğrıu olabilir, ama bu oranda okunan bir haberin içeriğine bu kadar az yorum yapılması manidar. Bu durumda ya siz haklısınız ve 15-20 bin okunan bir habere yorum yazmayan,kişisel kanaatlerini bildirmekten üşenen bir üye profiline sahipsiniz yada ben haklıyım;15-20 bin kişi sadece tıkladığı için okunduğunu zannediyorsunuz.

Bilmem farkında mısınız ben “haber7 okuyup ta sitenize üye olan kullanıcı sayısı fazla” derken siz bunu çürütmek için "yanılıyorsun Haberturk, Milliyet, Posta bazen Sabah'da bizim haberlerimizi paylaşıyor ve kaynak olarak SDN'yi gösteriyor. " diyerek aslında beni -farkında olmadan -haklı göstermişsiniz.

Sözü edilen siteleri en çok kim takip eder? Tabi ki siyaseti seven kişiler. Yada şöyle diyelim; sözü edilen siteleri en çok siyaset konuşmayı ve takip etmeyi seven kişiler takip eder. Buraya geldiklerinde de bu konuda konuşmak isteyecekleridir değil mi?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ben en fazla ana sayfayı kontrol ederim. Çok nadiren forum başlıklarını tek tek gezerek açılan başlıkları incelerim. Hatta benim için ana sayfada bulunan "Forumda Son Başlıklar" bölümü bulunmaz bir nimet. Buradan forumun hudutlarına dalmadan açılan başlıkları takip ediyorum.

Gelelim 15-20 bin okuma sayısına;Bu iddia doğrıu olabilir, ama bu oranda okunan bir haberin içeriğine bu kadar az yorum yapılması manidar. Bu durumda ya siz haklısınız ve 15-20 bin okunan bir habere yorum yazmayan,kişisel kanaatlerini bildirmekten üşenen bir üye profiline sahipsiniz yada ben haklıyım;15-20 bin kişi sadece tıkladığı için okunduğunu zannediyorsunuz.

Bilmem farkında mısınız ben “haber7 okuyup ta sitenize üye olan kullanıcı sayısı fazla” derken siz bunu çürütmek için "yanılıyorsun Haberturk, Milliyet, Posta bazen Sabah'da bizim haberlerimizi paylaşıyor ve kaynak olarak SDN'yi gösteriyor. " diyerek aslında beni -farkında olmadan -haklı göstermişsiniz.

Sözü edilen siteleri en çok kim takip eder? Tabi ki siyaseti seven kişiler. Yada şöyle diyelim; sözü edilen siteleri en çok siyaset konuşmayı ve takip etmeyi seven kişiler takip eder. Buraya geldiklerinde de bu konuda konuşmak isteyecekleridir değil mi?

Ben SDN'de adam gibi siyaset konuşabilen birini görmedim henüz. Demek ki o sitelerden gelen kullanıcı grubu siyaseti gerçek anlamda sevebilen ve tartışabilen kişiler değil. Yorum yapma olarak bakarsanız olaya, günde binlerce kişinin ziyaret ettiği bir siteye hakaret etmiş olursunuz. İnsanlar her habere yorum yazmak zorunda değil ki?

Mesela böyle bir haber oluyor: "Bilmem ne şirketi bilmem ne yatırımını yapmış." Alttaki soru da şöyle oluyor doğal olarak: "Siz şirketinizde böyle şeyler yapıyor musunuz?" SDN'de kaç kişinin şirketi var? :) Bu konuya tabii ki kimse cevap yazmaz. İnsanlar ilgi çekmeyen şeylere tıklayabilirler ama yorum yapmazlar. Gündem bölümünde de yorumsuz kalan yüzlerce konu var. Zaten bu sitede en hararetli tartışmalar editörlerin yazılarında geçiyor. Özellikle The Dark Knight'ınkilerde. Çünkü kendisi de forumda aktif olarak yazılanlara cevap veriyor. Burası bir teknoloji forumu ve okuduğunuz bir makaleyi açan/yazan kişi o konuda bilgiliyse daha çok aktif olursunuz o konuda. Gündem bölümüne tecavüzle ilgili konuları Haydar Dümen açmadığına göre, söylediğiniz şeyler tutarsız kalıyor.

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77

Sorun şurada, din ve siyaset demiştin bir önceki mesajda. Siyaset için bir şey diyemem ancak, diğer haber sitelerinden gelen insanlar din için gelmeyebilr. Haber 7'nin tutumuyla Milliyetin farklı. Şu anda en çok okunanlar kısmına bakarsa eğer ana sayfada bulunan. Buradaki haberlerin hemen hepsinin iki üç gün içerisinde girildiğini görürüz. Buradaki haberlerin en azı 3-4 bin en çoğu ise 10 bin okunuyor.

Üye profilimiz sadece forumda yazanlarla sınırlı değil. Bunu en iyi ofise gelen e posta ve telefonlardan anlıyoruz. Bazen forumda yazanlardan bile rahatsız olup bizi arayan şirket sahipleri oluyor. Daha geçen hafta birisiyle konuştuğum için rahat rahat söyleyebiliyorum :)

Siyasi konular iyi niyet görülürse tekrar gelebilir belki. Ancak burada herkes hatırlamalı ki bu konular kapatılmadan önce, forumdaki üyeler her birini erkenekoncu ya da taliban olarak suçluyordu.

Bunu şimdi kimse red etmesin. Siyasi gibi ciddi konuyu, tarih bilgileri, siyasal bilgiler ışığında tartışmak yerine, populist söylemlerden etkilenip kavhe ağzıyla konuşan çok fazla insan vardı. Bundan şikayetçi olmayan bir kişi bile var mı şuanda?

Haber 7 bile bu mantıktan bıktığı için yorum sistemini değiştirdi. Sorun şu ki, istimasara uğrayan bir bölüm huzur sağlamak için kapatılmıştı. Burada yönetimi suçlamak yerine, özgürlüğü istismar edenlere kızın.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34

Aynen katılıyorum

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Bence Sdn nin iyi ve sağlam bir şekilde yapılandırılmaya ihtiyacı var daha önceden alınmış kurallar gözden geçirilmeli...

Forumda Ar -Ge Bölümü oluşturulmalı (Foruma destek vermek isteyen insanlara plartform oluşturulmalı)

Forum bölümleri gözden geçirilmeli

Server Gözden geçirilmeli ( 502 Bad Getaway ile akraba olduk)

Herşey gözden geçilirdi sorun yok böyle iyi diyorsanızda siz bilirsiniz teklif var ısrar yok :)

Ayrıca editör kısmına katılmıyorum editörleri SDN nin olmazsa olmazlarından olarak görüyorum.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
kesin benim yüzümdendir :tongue:
len benim aklıma gelmişdi haa..

Alia&Troy gittikden sonra sitede oluşan yavaşlama ve 502 gateway sorunlarından olabilir.
kaç gün oldu hala sorunlar var sitede. gündem bölümünde de bazen 15-20 saate güncelleniyor yorumlar :d 2 kişinin yokluğu bu kadar hissedilir.

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Sevgili The Dark Knight;yazdıklarının hemen hemen hepsinde haklısın. Ancak Siyaset ve din sosyal hayatın merkezindedir. Bu yüzden en hararetli tartışmalar bu başlıklarda olur. Kahve ağzıyla konuşan, bir birini anlamak yerine yaftalayan kişiler çok; bunlar doğru. Ancak tüm bunlar için moderatör dediğimiz arkadaşlarımız var. Onlara bu konuda biraz fazla görev düşüyor.

Açılan konuları incitici ve aşağılayıcı mesajlardan dolayı kapatmak yerine bu mesajları silmek ve bu mesajları yazan kişileri uyarmak, gerektiğinde siteden uzaklaştırmak daha sağlık olur. Bu başlıkların yine onaya tabi tutulması ikinci bir yöntem.

“Siyasi konular iyi niyet görülürse tekrar gelebilir belki” demişsiniz. Hayata geçmese de bunu duymak güzel.

Glaxo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ancak Siyaset ve din sosyal hayatın merkezindedir. Bu yüzden en hararetli tartışmalar bu başlıklarda olur. Kahve ağzıyla konuşan, bir birini anlamak yerine yaftalayan kişiler çok; bunlar doğru. Ancak tüm bunlar için moderatör dediğimiz arkadaşlarımız var. Onlara bu konuda biraz fazla görev düşüyor.

Açılan konuları incitici ve aşağılayıcı mesajlardan dolayı kapatmak yerine bu mesajları silmek ve bu mesajları yazan kişileri uyarmak, gerektiğinde siteden uzaklaştırmak daha sağlık olur. Bu başlıkların yine onaya tabi tutulması ikinci bir yöntem.

ülkenin siyasi atmosferi her zman bizleri etkilemiştir yorumlara bu yansıyor tavırlara yansıyor düşüncelere yansıyor

bahçelinin sert tavrı aynı şekilde yumruklara baykalın her taşın altında bir yanlış arama ve uzlaşmasız tavrı aynı şekilde onu seven yurdum insanın söylemi oluyor

o tür siyasi akımları destekleyenlerin çok azı mülayım davranıyor çoğunluğu ile iki laf edemiyorsun aynı şekilde akplilerden de bazıları böyledir

birde buna art niyetli bazı çevrelerin nette gezinen maaşlı kadrolu yorumcularını eklersek işin içinden çıkmak zor oluyor

kardeşim lafın özü ülkenin siyasi atmosferi normale dönmeyene kadar burada tartışma ve hakaret olacaktır

bu sebeple sdn de siyasi konuların açılmasının çok yanlış olduğunu düşünüyorum zaten günlük hayatta fazlasıyla politize olmuşuz birde bunu lütfen sanale aleme taşımanın alemi yok

şahsım adına şiddetle ve ısrarla karşıyım ve karşıyım açılması hiç bir değiştirmeycek aynı tas aynı hamam

iş siyasi yorum olunca adam harften mana çıkarıyor mod hangi birisine müdahale etsin eğer müdahale etmesi gerekiyorsa kusura bakmayın hepsine müdahale etmesi lazım çünkü siz biz ve hepimiz yılların birikimiyle çok politize olmuşuz siyasi tartışmayı beceremiyoruz

ya laf sokuyoruz ya iğneli imâ ediyoruz ya da hakaret veyahut karşı taraf böyle algılıyor siz bana normal hayatta zıd iki siyasi parti taraftarlarının ne zmaan düzgün konuştuklarını uzlaştıklarını örnek verebilirsiniz hele bu sanal alem olunca işin için çıkılmıyor

maalesef

Zaman Efendisi

Asistan
Reaksiyon puanı
23
Arkadaşlar bu konuyuda başka yerlere çekmeye başlamışsınız. Lütfen fazla kişileri irdeliyici yazılardan kaçınarak yazalım...