Boğazdan ses çıkarabilme tekniği.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bepob
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Öncelikle benim yaş 19 sesim kalın zaten ama bazı kişilerin sesi kalın olduğu halde güzel oluyor engin altan düzyatan gibi birçok örnek var aklıma gelmiyor hani ses boğazdan geliyor gibi böyle titriyor gibi tam anlamıyla söyleyemiyorum.Hani benim ses kalın işte ama bana kötü geliyor zaten o kadarda güzel değil en azından türkü gibi kısa şarkılar söylerken güzel olsun gibisinden konuşurken hoş olsun bu mümkün mü ? Bilgili abilerim bekliyorum :mrgreen:

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Dilini geri çektirip konuşmayı (ses çıkarmayı) dene. Ne demek istediğimi diline verdiğin hakimiyet sonrası sesin inceldiğini gırtlaktan konuşmadığında anlarsın.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Dilini geri çektirip konuşmayı (ses çıkarmayı) dene. Ne demek istediğimi diline verdiğin hakimiyet sonrası sesin inceldiğini gırtlaktan konuşmadığında anlarsın.

Hocam o iş nasıl olacak özel bi tekniği varmıdilimi geri çektim büküldü yani geriye doğru basit yani bu şekildemi ?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Diksiyon derslerinde bunlari ogretiyorlar.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Hocam o iş nasıl olacak özel bi tekniği varmıdilimi geri çektim büküldü yani geriye doğru basit yani bu şekildemi ?

Dilini arkaya yasla daha ne diyim :)
dilini arkaya yasla ve gırtlağını kullanmamaya çalış böylece sesinin inceldiğini farkedecekin. Farkı en iyi anlayacak kişi önce sen ve akustikten anlayan kulağı iyi biri olması lazım.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Dilini arkaya yasla daha ne diyim :)
dilini arkaya yasla ve gırtlağını kullanmamaya çalış böylece sesinin inceldiğini farkedecekin. Farkı en iyi anlayacak kişi önce sen ve akustikten anlayan kulağı iyi biri olması lazım.

Anladım hocamda zaten sesimizi ses kaydına alsak belli olmaz mı ?