Blogumu arama motorlarında üstelere çıkarma ??

CAN GÜLER

Asistan
Reaksiyon puanı
2
blogumu arama motorlarında nasıl belirgin hale getiririm veya üstlere çıkarırım arkadaslar ciddi yardım etcekler yazsın lütfen

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu konuda ısrarcıyım lütfen arkadaslar

beyler???

CAN GÜLER

Asistan
Reaksiyon puanı
2
1 haftalık blogum var arama motorlarına nasıl tanıtırım özelliklerle google aramada napmam lazım ping falan mı yoksa kodmu gerek

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Öncelikler sitenizi Google Web Yöneticisi Araçları'na ekleyin daha sonra aynı servis üzerinden site haritanızı gönderin, yaklaşık 1 hafta içerisinde google üzerinde sitenizi gormeye başlarsınız. ;)

Hadi kolay gelsin.

CAN GÜLER

Asistan
Reaksiyon puanı
2
hocam nasıl yapıcaz bunu peki siteyi yazdım html dosya yükleme falan geldi kotlarla aram pek iyi değilde :)

Öncelikler sitenizi Google Web Yöneticisi Araçları'na ekleyin daha sonra aynı servis üzerinden site haritanızı gönderin, yaklaşık 1 hafta içerisinde google üzerinde sitenizi gormeye başlarsınız. ;)

Hadi kolay gelsin.
inen html dosyasını nereye kopyalıcam anlamadım

ekledim hocam haritada olusturdum 500den az bağlantım oldugu icin e sonra nolcak :D

obfrau

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu sorunun cevabını aylar önceden obmann nickiyle cevaplamıstım ararsanız bulursunuz. :)

CAN GÜLER

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bu sorunun cevabını aylar önceden obmann nickiyle cevaplamıstım ararsanız bulursunuz. :)
burdanda kısada açıklarmısın hem bana ve diger bu konuda merak edenlere yardımcı olursun

zaten ayın 15 inden beri forumdasın nasıl ay önceki konuyu bulayım !!!

obfrau

Asistan
Reaksiyon puanı
0
burdanda kısada açıklarmısın hem bana ve diger bu konuda merak edenlere yardımcı olursun

zaten ayın 15 inden beri forumdasın nasıl ay önceki konuyu bulayım !!!

daha önceden obmann nickiyle başka bır uyelıgım vardı :) önce yazdıklarımı duzgun oku. :)

Remzi0068

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2 hafta'da 1. sayfada cikayim gibi bir dünya yok malesef (hele birde blogspot ile). Google'da yükselmeni saglayacak en önemli etken Özgün icerik, Kopya icerik ile bir yere gelemezsiniz. ayrica blogspot ile zamaninizi bosa harcamayin, host + domain alin ve wordpress kullanin.

Eric Cartman

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Özgün içerik paylaşırsan bi yere gelirsin yoksa işin içinden çıkamazsın maalesef.

obfrau

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yeni farkettim açıklıcakmısın yardıma ihtiyacım var neyi eksik yapdım acaba yada napmam lazım
- İlk olarak web sitesinin google kayıtlarına eklenmesi gerekir. (www.google.com/addurl.html). Genellikle google yeni siteleri tarayarak ekler ama yinede kayıt yaptırılmalı.
- Sitenin yapısı xhtml ve css standartlarına uygun bir şekilde hazırlanmalı. Kendi sitemiz için aldığımız linkler ile sitemizde hiç hata olmadığını görebilirsiniz. Yani bu bağlantılar (www.validator.w3.org, www.jigsaw.w3.org) ile sitelerdeki kod hataları göz önüne serilir. Bu hatalar google robotları için önemlidir. Robotlar tamamen kodlar ile tarama yapar, dolayısıyle kodlarda hata varsa kodun içindeki bilgiyi göremeyebilir.
- Google HTML şeklindeki sayfaları daha iyi ve hızlı taramaktadır. Çünkü direk sayfanın içeriğini görebilir ve sunucuya bunu daha hızlı ulaştırır.
- Meta tag dediğimiz kodları kullanmak gerekir. Özellikle "title" etiketini yani sayfaların başlığını mutlaka kullanmak gerekir. Bunun yanında "keywords" anahtar kelimeler, "descriptiton" sayfa içeriği gibi etiketleride kullanmak yararlıdır.
- Web sitenizde görselliği artırmak için flash ve animasyonlar az kullanılmalı hatta gerekli değilse hiç kullanılmamalıdır. Google robotları flashları ve resimleri direk okuyamazlar. Bunun için resimlerde mutlaka "alt" etikeki kullanılmalı, yani resime isim verilmeli.
- Başka sitelerin sizi tanıtmasını yani size link (bağlantı) vermesini sağlamak gereklidir.
- Domain (alan adı) google için önemlidir. Sayfalara verilen isimlerde sayfanın içeriğiyle ve başlığıyla birebir olmalıdır.
- Robots.txt dosyasını kullanmak gerekli. Bu dosya ile google robotlarının nereleri tarayacağı veya nereleri tarayamayacağını bildirmiş oluruz.
- Sitenin içeriğinde kesinlikle özgün yazılar olmalı. İnternetteki yazıyı alıp aynen sitenize koyarsanız google tarafından en arka soralara atılmanıza sebep olursunuz. Çünkü o yazı daha önceden google tarafından taranmıştır, sizi de çalıntı bilgi kullandığınız için değerlendirmeye dahi almaz.

arekamint

Asistan
Reaksiyon puanı
60
1 haftalık blogum var arama motorlarına nasıl tanıtırım özelliklerle google aramada napmam lazım ping falan mı yoksa kodmu gerek

Öcelikle http://www.google.com.tr/intl/tr/add_url.html buraya siteni ekle. daha sonra her sayfaya yazdığın makalenin türüne göre anahtar kelime ve açıklama gir.

Seo uyumlu makale nasıl yazılır bir bak ve kurallarına uy.

Düzenli olarak güvenli pingleme sitelerinden ping at (fuub.net öneririm)

Site haritanı en kötü 15 günde bir güncelle.

Backlink alıcam diye abuksubuk sitelere kayıt olma.

Başarı çok yakın.