BJK Arması değişti! Kartal amblemi...

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
cesareti_olan_cikar_aday_olur_1367750612.jpg

Beşiktaş Kulübü, Olağanüstü Tüzük Değişikliği Genel Kurul Toplantısı, bugün BJK Akatlar Spor ve Kültür Komplesi'nde yapılıyor.

Genel Kurul Toplantısı'da yaşanan gelişmeleri an be an HABER1903'ten takip edebilirsiniz.

SAYFAYI SIK SIK YENİLEYİNİZ....

* Tüzük maddeleri, Kongre Divan Başkanı Erdoğan Tuncel tarafından oylamaya sunuluyor.

TÜZÜK 1.BÖLÜM

1. MADDE: Kabul edildi.
2. MADDE: Kabul edildi.3. MADDE: 1 oya karşı oy çokluğu ile kabul edildi.4. MADDE: Kabul edildi. Ayrıca, Beşiktaş Kulübü'nün mevcut armasının üzerine Kartal Ambleminin eklenmesi önerisi bir kongre üyesi tarafından önerildi ve kabul edildi.5. MADDE: Oy birliğiyle kabul edildi.6. MADDE: Kabul edildi.7. MADDE: Oy birliğiyle kabul edildi.

TÜZÜK 2.BÖLÜM - ÜYELİK

8. MADDE: Kabul edildi.
9. MADDE: Ali Rıza Dizdar'ın 9. Maddede yer alan üyelerin kendi isteğiyle üyelikten çıktıktan sonra tekrardan üye olamaması konusunda değişikliğe gidilmesi ve revize edilmesi önerisi oy çokluğuyla kabul edildi.
10. MADDE:

* Genel Kurul'da saat 11:00 itibariyle 1114 üye yer alıyor.

* 10:48 - Kongre salonunda saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okunuyor.

* Fikret Orman'ın konuşmasının ardından Erdoğan Tuncel, oy birliği ile kongre Divan Başkanı seçildi.

* Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın açılış konuşmasıyla Genel Kurul Toplantısı başladı.

Orman, yaptığı açıklamada;

"Tüzük tadil kongresine katkıda bulunan kulübümüz gerçek sahibi, değerli Beşiktaşlılar hepiniz hoşgeldiniz. Burada bulunma sebebimiz 2000 senesinde bugünkü Divan Başkanlığımızın önderliğinde kurulun yeni tüzük çalışmalarının sonraki süreçte de bir çok değerli üyemizin katkılarıyla hazılanan yeni tüzüğümüz ve 2010 senesinde o günkü yönetim kuruluna bir taslak halinde sunulanan tüzük hakkında hep beraber tartışarak yeni tüzüğümüz oluşturmaktır. Gelinen 10 senelik süreçte Beşiktaş, mevcut tüzüğü hem yasal nedenler hem SPK mevzuatı hem de biz Beşiktaşlıları memnun edecek durumda değil. Yine bu 10 sene göstermiş ki Beşiktaş hızla borçlanmış ve bu borca karşılık da masraflar yapıldıktan sonra hesap verilir bir durum ortaya koymaktadır. Bizim amacımız ise kimsenin Genel Kurul üyelerini önüne getirmeye cesaret edemeyeceği tüzüğün mutlaka hakimiyetinin Genel Kurul oldğunu sağlamaktır. Buna katkıda bulunanan değerli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Son mali Genel Kurul'da açıklamama rağmen Beşiktaş'ın çağa uygun ve bir daha bu olaylarla karşı karşıya gelmemek için açıkladığım tüzüğe rağmen olaylar farklı yerlere çekilmiştir. Beşiktaş'ın en rahat çalışabileceği tüzük budur. Bu tüzük her şeyi yapmaya müsade etmektedir ve çok radikal kararlar içermektedir. İbra edilmeyen yönetimin bir ay içerisinde seçime gitmesi, Başkanlık süresinin sınırlandırılması, herkesin kendi dönem bütçesini harcaması ve genel kurul önüne bir bütçe koyularak o bütçeye göre hesap verileceği bir tüzük olacaktır. Art niyetli fikrimiz olsa, mevcut tüzük bize her kolaylığı sağlamaktadır. Amacımız en doğru şekilde Genel Kurulun mutlak hakimiyeti olan bir tüzük oluşturmaktır. Amacımız çok hızlı oluşturduğum Yönetim Kurulu'nu revize etmek. Cesareti olan çıkar aday olur" dedi.

Kaynak

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Orman, hızlıca genel kurulu yapma durumlarının bulunduğunu ifade ederek, ''Kanunlar gereği yapılması gereken bir şeydir. Bizim amacımız da en kısa sürede, hızlı bir şekilde oluşturduğum yönetim kurulunu revize etmektir. Buraya daha katkı sağlayabilecek arkadaşlarımızla beraber, gelecek hafta başlayacak stat yatırımımızla birlikte yeni bir yönetime zaman tanımaktır. Seçim korkulacak bir şey değildir. Bir projesi, cesareti olan varsa çıkar aday olur, bu genel kurulun karşısından kaçılacak bir durum değildir" ifadesini kullandı.Tüzüğün yüzde 95'inin komite tarafından hazırlandı. Yeni tüzükte değiştirilmesi düşünülen denetleme kurulu üye sayısının 3 yerine 5 olması, aynı kurulun ibrası, üyelik konusunda da yüzde 5 kısıtlama gibi maddelerde ısrarlarımız yok" dedi.

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Haberdeki resmi ilk gördüğümde Beşiktaş'ın yeni amblemi sandım. :D

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Türk Bayrağı var ya ondan olmasın.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Eğer doğruysa Haberturk'ün haberine göre arma bu şekilde olacak. Bence yakışır...

c

oraycan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
çok büyük olur aynı boyutta kalmaz o zamanda çok küçülür gerekiz olmuş bence

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Türk Bayrağı var ya ondan olmasın.

Bir psikologa görünseniz iyi olacak. Sağlıklı bir ruh hali değil bu!

Beşiktaş Fransız kulübü mü?
Beşiktaş Rum kulübü mü?

Beşiktaş'ı Bayrak ile sıkıntısı olmaz!
Beşiktaş, Türkiye milli takım çıkaramadığı dönem Türkiye Adına MİLLİ TAKIM görevi verildiği için armasında Türk Bayrağı taşır!

Türkiye'nin Milli Takımı yoksa Beşiktaş vardır!

Saçma sapan siyasi hamasetlerinizi BEŞİKTAŞ ÜZERİNDEN YAPMAYIN!

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
@Elbruz46, seni asla dinlemiyor, yazdıklarını okumuyorum. Lütfen bana veya bana ithafen yorum yazma! Ukalalığı hiç sevmem.

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bjklogo600_79H4Y.jpg

Siyah-beyazlı kulübün Genel Kurulu'nda, yeni logo da belli oldu. İşte Beşiktaş'ın, üzerine Kartal simgesi eklenen yeni logosu...

Beşiktaş'ın Olağanüstü Genel Kurulu'nda tüzük değişikliği ile ilgili görüşmeler, hararetli bir şekilde devam ediyor. Zaman zaman gerginliği artarken, Fikret Orman'ın konuşmaları kongreye damga vurdu.

Ancak Genel Kurul'daki en önemli değişikliklerden bir tanesi, Beşiktaş Kulübü'nün logosunun değiştirilmesi oldu.

Eski logonun üzerine kartal simgesi eklenirken, bu yeni logo üyelerin büyük beğenisini kazandı.

NtvSpor

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Kartalın şekli güzel görünüyor, sadece kartal tek başına da çok hoş olurdu ama.
Yine de eski armaya göre güzel olmuş cidden.
Umarım logolarına yakışır puanlar elde ederler seneye, hak eden kazansın. :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
neyse ki milli takım var o zaman ne diyelim...

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Zaten kullanılıyordu bu şekliyle ama resmiyete dönmüş, son hali budur denilmiş.

2005-06+%C3%A7ubuklu.JPG

2006-07+nostalji.JPG

2007-08+beyaz.JPG

3731469911_eb806d7cd6_o.jpg

IuTNW55.jpg

eddie dean

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Beşiktaş amblemini bu hale getirme konusunda kimin zırnık emeği varsa yüzüne tüküresim var.

Dipsos: Amblem değişebilir yenilik iyidir ama kötü tasarıma hayır.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
O değilde Benfica'da olduğu gibi bir Kartalımız olsa ne güzel olurdu.
Maç önceleri uçsa tribünlerin önünde...
Sonra konuverse sahanın ortasındaki amblemin üzerine...

Bowen32

Doçent
Reaksiyon puanı
3
yeni arma daha güzel kartal bir güzellik katmış :)

Promo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birde stadda kartal uçurmaya başladımı beşiktaşlılar :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
kartal uçurma bence çok güzel bir olay. Bizde yarın birgün aslan salarız:P
fenerhaçede kuş salar:4: ama asıl trabzon ne yapacak :D

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Trabzonun simgesi Hamsi...
Bir de kavak bulduk mu tamamdır. :)

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
eskisi tamamen yok edilmeden iyi olmuş zaten ne zamandır kullanılıyordu o yüzden kimseye farklı gelmiyor....

manyak1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
özellikle 2 numaralı yorumumu okumanızı isterim
1

Ben kartal eklenmiş logoyu seviyorum ama onu bundan sonra çıkacak her formada kullanmaya karşıyım.Değişik ürünlerde zaten kullanıyoruz ,stadımızda da var,Belki sezon içinde çıkan 1 formada da kullanılabilir.Kısaca kullandığımız(kartalsız) arma sade olarak kullanılmalı.Ayrıca eskiden de kartal eklemeli kullandık.

Şu açıklama yapılmış ,bu güzel ama bunu açıklayıp seneye her formada kartal eklenmiş arma kullanılırsa ayıp olur.
http://forum.shiftdelete.net/besiktas/318406-armamiz-degismedi-kartal-simgesi-resmilesti.html

2
Bu muhabbetleri yapacaklarına armanın formada dikişli kullanılmasına standart getirsinler ,bazı sezonlar ütüyle basılmış gibi arma kullanılıyordu.Elini değsen yırtılacak gibi.Yabancı takımlara bakıyorsun formaya işlemişler onu.Ne yapabilirler fikrimi söyleyeyim ,bu diyeceğimi galiba M.United yapmıştı ya da onu görünce benim aklıma gelen fikir (dediğim tam bu değil
ama bundaki gibi bir hat olabilir http://www.kapakbul.com/covers-images/thumbs/Manchester United Forma Facebook Kapak Fotograflari.jpg ), BJK ve 1903 yazıları ve ay yıldız kabartılır, armanın çevresi beyaz veya siyah dikişli hat yapılır.Çubuklu renkler alt kısımda kalır.Yani yazılar kabartma olur,ön plana alınır.Arma değişmez ama değişiklik olmuş olur.

Şu armada yazıların daha ön plana çıktığını varsayın , bu kadar kalın olmayacak armanın geneli ,
http://cdn.sporx.com/img/3/2013/japon.jpg

bu benim aklıma geldi ama illa bir yerlerde vardır ,mesela ben real madrid formasında görmüştüm ,forma numaralarının altına logo koymayı ,biz yapalım diyordum , sonra fener yaptı ,yani şimdi yapsak fenerden gördü derler ,önemli olan en azından Türkiye ye biz getirelim.Diğer takımların formalarında gördüğümüz bize de uyan güzel şeyleri yapmakta bir kötülük görmüyorum.Beyaz formamızı önünde armayı içine alacak kalınlıkta siyah çubuk yapabilirler.(PSG forması gibi).3 çizgi soldan 3 çizgi sağdan ortadaki kalın çubuğa incelerek ya da kalınlaşarak gelebilir.
l ll lll llllll lll ll l veya lll ll l llllll l ll lll örnekteki her çizgi topluluğu düz siyah ya da böyle şerit şeritte olabilir.Daha fazla fikir var ama hepsini buraya yazıp çaldırmayalım ,bir de nedense aklıma gelen fikirler zaman geçtikten sonra başka yerlerde görüyorum , aynı düşüncede olabiliriz :) ama beni dinleseler hep 1 2 sezon önceden yapılabilir.
Şu yazdıklarımı yapılmadan önce düşünenlerdenim > Eskiden kullandığımız armanın çevre kalıbını forma numarasının çevresinde kullanmak gibi , armayı yansıtacak forma yapmak gibi ,veya kartal logosunu formaya koymak gibi ,formalarda desen koyma akımını [beşiktaş ve fener(kendi logosunu)].

Bence yine PUMA ile anlaşma yapılmalı.eski yönetim Adidas istiyor taraftar diye adidas yaptık diyordu ama biz adidası adidas gibi giymek istiyoruz ikinci hatta üçüncü sınıf takıma forma yapar gibi değil,adidas en son adam akıllı bir quaresmanın geldiği sezon yapmıştı,gri forma olan sezon.onda da sanırım armanın kumaş kalitesi iyi değildi.Yani kalite olmadıktan sonra adidas yazması bir anlam taşımıyor.
Şu an aklımda çok güzel bir fikir var en azından değişik , fikir de formadaki isimlerin fontları vs ile ilgili.

3
"Ayrıca, Beşiktaş Kulübü'nün mevcut armasının üzerine Kartal Ambleminin eklenmesi önerisi bir kongre üyesi tarafından önerildi ve kabul edildi.
5. MADDE: Oy birliğiyle kabul edildi.6. MADDE: Kabul edildi.7. MADDE: Oy birliğiyle kabul edildi."
1 kongre üyesi önerdi kabul edildi ,taraftar yüzlerce fikir sunuyor oylama bile yapılmıyor.Onları da ele almalı yönetim.Tabii bunları böyle önemli kongrelerde değil de sezon içine yayarak yapabilir.

NOT : Beşiktaş ile ilgili uzun zamandır bir yere yorum yazmamıştım ,biraz uzun oldu galiba ,içimdekileri döktüm :D mazur görün ,okuyanlara teşekkürler

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
stata kedi salmayın taraftarları zapt edemiyorsunuz daha :)
Kartal iyi fikir desteklerim beşiktaşı.