Biz de Karıncanın Safında mıyız?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mehmet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Kral Nemrud İbrahim peygamber’in ateşte yakılması emrini verdikten sonra meydan yere odunlardan büyük bir yığın yapılmış. Odunları tutuşturmuşlar sonra. Alevler o kadar yükselmiş ki bulutların tutuşacağını sanmış çocuklar. Korkmuş kaçmış bütün hayvanlar. İbrahim peygamber’i mancınıkla ateşin tam orta yerine atacaklarmış askerler. Atacaklarmış ki Nemrud’un ne güçlü bir kral olduğunu anlasın, görsün; bir daha ona karşı gelmesin İbrahim peygamber.

Bu sırada bir karınca ağzında küçücük bir damla su ile koşa koşa gidiyormuş. Hem de boyu göklere varan cehennemi ateşe doğru. Gökte uçan ve gagasında ateşe atmak üzere bir dal parçası taşıyan bir kartal onun bu telaşını görüp sormuş hemen yanına yanaşıp: “Bu acelen niye? Nereye böyle?”

Ağzında bir damla su taşıyan karınca o bir damlayı ellerinin arasına alıp, “Duymadın mı” demiş. “Nemrud, İbrahim peygamber’i ateşte yakacakmış. İşte ateşin olduğu yere su götürüyorum.”

Bu sözleri duyan kartal kendini tutamayarak uluorta kahkahalarla gülmeye başlamış. “Sen şu ateşe dönüp yüzünü hiç bakmadın mı?” diye sormuş. “Ne kadar büyük. Senin bir damla suyun ona ne yapabilir ki?”

Su taşıyan karınca, “olsun” demiş. “Hiç olmazsa safımız belli olur.”

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Mehmet teşekkürler, harika bir yazı.

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Harika bir yazı çok güzel paylaşım için teşekkürler...

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Mehmet Şanlı ağabeyimize teşekkür ediyorum.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Hikayeden çıkarılacak ders; olur olmaz yerde saf belli edip hayatınızı tehlikeye atmayın. Hangi düşünceye hizmet ediyorsanız edin, canlınız ölünüzden daha çok işe yarar.

Kartalın hareketi ise sopalık tabii. O ayrı dava.

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
bu güzel yazınız için teşekkürler.

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Güzel hikaye ama çoğu zaman sözü geçen karınca kadar ince ve büyük düşünemiyoruz.

honen

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sonuçta karıncanın dileği gerçekleşmiş Hz.İbrahim,Allah(c.c)hikmetiyle suya dönüşen ateşin içine düşmüş.
Saflarda belli olmuş böylelikle.Karıncanın bulunduğu saf gerçekten en güzel saf.

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
ben yıllaar öncesi Troy'a karıncanın düşüncülerinden yola çıkıp birşeyler anlatmaya çalışmıştım. :) hatırlar mı acaba :) teşekkürler paylaşım için.
bi karınca kadar düşünceli olabilmek sanırım o yazıdaki olayın yaşandığı zamanlarda kalmış.

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
çok güzel bir yazı teşekkürler ^^