Biz bu haltı niye yedik?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Sevgili Görkem, Sarda ayrı bir vaka, %100 karşıt olmamıza rağmen yine de medeni şartlar altında geçinip gidebiliyoruz. Lakin, sizin şu sözleriniz Sardacıktan çok ayrı, çok farklı bir şey. Doğrusu bende büyük hayal kırıklığı yaratan bir cümle oldu.

İnsanlar farklı ve mütenakız düşünebilir, bunu dilediği gibi ifade edebilir... De, konu vatan olunca ben onu istisnasız herkes için ortak bir değer olarak bilirdim. Vatan parti değil, siyaset değil, ideoloji değil. Vatan içtiğimiz su, teneffüs ettiğimiz hava, birilerinin gelip namusuma, ırzıma, ekmeğime, onur ve haysiyetime dokunamadığı, gölgesinde istirahat edip huzur içinde uyku uyuyabildiğim toprağımdır/toprağımızdır.

Birisi bana herşeyi diyebilir, siyasilere herşeyi diyebilir, iktidarın da, muhalefetin de bütün eylem ve uygulamalarını dibine kadar eleştirebilir; Eyvallah!

Lakin, vatan dediniz mi, o dokulunmazdır sevgili Görkem, eğer ona uzanan bir dili kesmezsen bir daha bu ülkede teneffüs edebileceğin bir nefesin kalmaz. Şehadet gibi, gazilik gibi içinde en temel payandaları barındıran bütün kutsi değerleri berhava edip havaya uçurmuş olursun. Malazgirtten Çanakkaleye şehadet şerbeti içip yaşadığın bu aziz vatan toprağını sana emanet edenlere sırtını dönüp susabilirsin de, evlatlarına, zürriyetine bırakabileceğin, söyleyebileceğin hiçbir şey kalmaz.

Umarım ki kurduğun cümle maksadını aşan, aslında yazdığın gibi düşünmediğin bir kaza sözü olmuş olsun.
Hocam sizin bizim için öyle. Ancak bu duygu ile yetişmemiş bir birey için(bunu sardaukar öyledir diye demiyorum) vatan bir şey ifade etmeyebilir. Etmesi için de bir başkasının zorlaması, bir yaştan sonra etki etmez onu demeye çalışıyorum. Yoksa ben bir idealist başçavuşun oğluyum. Çok şükür ki vatani bilince sahip bir bireyim. Ancak bu bilince sahip olmayan birisi de beni pek alakadar etmez. O kişiyi bir şeye zorlayamam çünkü. Bu da benim hakkım değil. Demek istediğim bu.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Sevgili Görkem, Sarda ayrı bir vaka, %100 karşıt olmamıza rağmen yine de medeni şartlar altında geçinip gidebiliyoruz. Lakin, sizin şu sözleriniz Sardacıktan çok ayrı, çok farklı bir şey. Doğrusu bende büyük hayal kırıklığı yaratan bir cümle oldu.

İnsanlar farklı ve mütenakız düşünebilir, bunu dilediği gibi ifade edebilir... De, konu vatan olunca ben onu istisnasız herkes için ortak bir değer olarak bilirdim. Vatan parti değil, siyaset değil, ideoloji değil. Vatan içtiğimiz su, teneffüs ettiğimiz hava, birilerinin gelip namusuma, ırzıma, ekmeğime, onur ve haysiyetime dokunamadığı, gölgesinde istirahat edip huzur içinde uyku uyuyabildiğim toprağımdır/toprağımızdır.

Birisi bana herşeyi diyebilir, siyasilere herşeyi diyebilir, iktidarın da, muhalefetin de bütün eylem ve uygulamalarını dibine kadar eleştirebilir; Eyvallah!

Lakin, vatan dediniz mi, o dokulunmazdır sevgili Görkem, eğer ona uzanan bir dili kesmezsen bir daha bu ülkede teneffüs edebileceğin bir nefesin kalmaz. Şehadet gibi, gazilik gibi içinde en temel payandaları barındıran bütün kutsi değerleri berhava edip havaya uçurmuş olursun. Malazgirtten Çanakkaleye şehadet şerbeti içip yaşadığın bu aziz vatan toprağını sana emanet edenlere sırtını dönüp susabilirsin de, evlatlarına, zürriyetine bırakabileceğin, söyleyebileceğin hiçbir şey kalmaz.

Umarım ki kurduğun cümle maksadını aşan, aslında yazdığın gibi düşünmediğin bir kaza sözü olmuş olsun.
Vatan ve devlet halk içindir. Herşey ama herşey halk içindir. Mesele vatanın korunması değil halkın korunmasıdır.

Şu şehadet meselesine de gelirsek. Şehadet diye diye diye tekrar tekrar defalarca defaatle diye diye kelimenin içini boşalttınız.

Askerler insan. Ölmeye gitmiyorlar. Birinin beceriksizliği yüzünden ölmeleri onların şehitliğini atıp götürmüyor fakat bize de günah üstüne günah yüklüyor.

Türkiye herşeye sıçıp batırıyor. Hiçbir diplomasi hiçbir müzakere hiçbir standart hiçbir güvenilirlik yok. Stabilite yok kararlılık yok arkadaş hiçbirşey yok. Sen hiçbirşeyi becereme herşeyi eline gözüne yüzüne neren varsa bulaştır sonra kalk asker ölünce yok şöyle şehadet yok böyle uçuyoruz. Onlar neden öldünün cevabı yok. Askeri mücadeleden önce bütün yollar denendi minin cevabı yok. Askerin ölmemesi için gerekli önlemler alındı mı yok. Herşey asker asker de asker başka gücümüz yok mu bizim?

Askeriyede kuraldır güçlü ve değerliler öne sürülmez önce en güçsüz silahlar kullanılır. Bizim elimizde ne diplomasi ne ekonomi hiçbir silahımız yok askerden başka, askeri boyuna ateşe atıyoruz. Bunları konuşamayanların öbür tarafta iki yakasında askerin elleri olacak.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
Öne sürülen askerler artık bu işte uzmanlaşmış askerler. 80 ve 90 lardaki gibi eğitimsiz askerleri öne sürelim mantığı yok zaten. Şehit olmasın ne analar ağlasın ne babalar ne eşler ne de çocuklar. Askeri harekat yapılmasa sınırdan sızmaları zor engelleriz ve emin olun bu kadar olmasa da şehitlerimiz olur yine.Güçlüler dediğin özel timler olsa gerek ama onların sayısı da az. Güçsüzler ise acemi er olmalı ama onlarda harekata gönderilmiyorlar.Ve terör örgütleri her karışı mağarayı gizlenecek yerleri biliyorlar çünkü adamların amacı bu pusu kur saldır saklan.Halk bir olursa vatan olur eğer kendi içimizde birbirimizi parçalayacaksak o zaman dış güçlere koz vermiş oluruz.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Balans ayarların bazen fena bozuluyor Muratcım.
Şu durmadan salladığın Suriyeliler var ya, eğer vatanlarına sahip çıksalardı, doğru dürüst bir vatan algıları olsaydı ve sahip çıkmış olsalardı onlar da bugün rahat bir uyku çekebilirlerdi. Göçmek için Yunan hudutlarında her an ölümle cedelleşmezlerdi. O aşağıladığınız şehitlik duygusu var ya, işte odur sizi bugün kaygısızca ayakta tutan güç. Çünkü onlar göğüslerini tanklara siper eden, ateş kusan helikopterlere kafa tutan "Vatan" sevdalılarıdır onlar. Öyle olmasan bile en azından saygı duymanızı beklerdim.
Benim balans ayarım hiç bozulmadı.
Ben tamamıyla buyum ne görüyorsanız o.. Tamamıyla pragmatist, duygusuz, menfaatçi manevi değerleri zayıf, her zaman kendi bildiğini okuyan doğru neyse açık açık onu söyleyen diye uzayıp gidecek bir liste.

Şehadeti aşağılayan sizsiniz. Şehadet diye diye kelimenin altını boşalttınız. Bizim dinimizin neresinde gidin ölün deniliyor?

Siz de gücünüzün yettiği kadar onlara karşı her çeşitten kuvvet biriktirin ve cihad için atlar hazırlayın ki, onlarla hem Allah'ın düşmanlarını, hem de kendi düşmanlarınızı, ayrıca Allah'ın bilip de sizin bilmediğiniz daha başkalarını korkutasınız. Allah yolunda her ne harcarsanız onun sevabı size eksiksiz ödenir ve asla haksızlığa uğratılmazsınız.
Enfal 60 Elmalılı meali

Şimdi Laik ve demokratik Türkiye C umhuriyeti devleti, halkı büyük oranda müslüman olan dinsiz bir devlet. Devlet dinsiz bunun altını çiziyorum anayasalar ile sabit çünkü. Devlet dinsiz.
Bu devlet ne dine göre harekete diyor ne de dünya işlernin doğru ve olması gerektiği şekilde hareket ediyor.

Ayette her çeşitte kuvvet biriktirin ve atlar hazırlayın diyor. ''hem Allah'ın düşmanlarını, hem de kendi düşmanlarınızı, ayrıca Allah'ın bilip de sizin bilmediğiniz daha başkalarını korkutasınız.'' diyor. Burada gidin ölün mü yazıyor? Korkutucu gücünüz olsun her çeşitten kuvvetiniz olsun korkutun diyor askerinizi öldürttün demiyor.Bakın HER ÇEŞİTTEN KUVVET BİRİKTİRİN BAŞKA BİR AÇIKLAMASI OLABİLİR Mİ YA?

Çok daha açık konuşmak isterim fakat Adaletten(!) korkuyorum.
Bizde her çeşitten kuvvet yok bizde sadece ölüme giden asker var. Diploması yok, ekonomi yok başka bir caydırıcı güç yok, müttefik yok. Yapayalnızız.
Biz bunu eleştirince vatan haini oluyoruz. Yani askerin canını eleştirince vatan haini oluyoruz.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Sevgili Murat ,
Öncelikle sabit olan birşey var Seyyah hocam'ın Şehadet ile alakası nedir ? Sen olası olarak devletin sürekli ağzına aldığını Şehadet ile ilgili birşeyler söylemeye çalışıyorsun. Seyyah hocam mı askeri oraya gönderiyor ? Rahmetli olmasının ardından şehadet diye o mu geveliyor ? Hayır.

Bence tamamen ezbere konuşuyorsunuz. Ben seyyah hocamın fikrinin bu şekilde olduğunu düşünüyorum ve bende aynı fikirdeyim. "Partiler gider ama mutlak kalması gereken devlettir. Devlet yıkıldı mı işimiz biter" Ama siz bizim düşüncemizi sanki CB'nin sözleriymiş gibi yargılayabiliyorsunuz. Biz insanlar ölsün demedik, biz asker göndermedik. Biz sürekli şehadet kullanmadık! Devlet deyince siz ve etnik kesiminizin aklı çıkıyor, Tayyipçi ilan ediyorsunuz insanı.

Orda bir oluşum ile pkk paçavra devreti oluşturulması, daha fazla suriyeliyi tr'nin kaldıramaması üzerine sınırın belirli bir alan içerisinde onları savunmaya çalışıyoruz. Onları savunurken aslında kendi ekonomimizi savunuyoruz. Onları savunmanın ötesinde işid için mühimmat desteği alan pkknın daha çok oraya konuşlanmasını önlemeye çalışıyoruz. Bugün oraya giden askerler ve şehitler yarın daha fazla vermemek için.
Siz esedi indirmek için olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ön yargılarınızla, biz tayyip beyin fikrini bilmiyoruz ama bu işe yarayacağı kesin.

Kimse sizi vatan haini ilan etmiyor. Ama en kısa örneği; dün sardaukar adlı arkadaş mesela niye ordayız diyor, açıklama yapıyorsun, niye şehit veriyoruz diyor, açıklama yapıyorsun, mütabakat yapılıyor ateşkes ilan ediliyor, bu sefer niye boşuna mı şehit verdik oluyor. Yani sadece boş eleştiriyle de olmuyor işler. Yapıcısına ihtiyacı var bu devletin.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Devlet deyince siz ve etnik kesiminizin aklı çıkıyor, Tayyipçi ilan ediyorsunuz insanı.

Orda bir oluşum ile pkk paçavra devreti oluşturulması, daha fazla suriyeliyi tr'nin kaldıramaması üzerine sınırın belirli bir alan içerisinde onları savunmaya çalışıyoruz. Onları savunurken aslında kendi ekonomimizi savunuyoruz. Onları savunmanın ötesinde işid için mühimmat desteği alan pkknın daha çok oraya konuşlanmasını önlemeye çalışıyoruz. Bugün oraya giden askerler ve şehitler yarın daha fazla vermemek için.
Siz esedi indirmek için olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ön yargılarınızla, biz tayyip beyin fikrini bilmiyoruz ama bu işe yarayacağı kesin.
Herşeyi beceremeyip her sorunda askere başvurmak çözüm değil olay bu kadar basit kendinizi kandırmaya devam edin.

Hükümet demek devlet demek değil evet fakat devletin iradesinin bir anlamı yok şuan. Ülkede güçler ayrılığı falan kalmadı.
Yürütme yasama iç içe geçti. Yargı da sayılabilir. Bu ülkede kötü olan ne varsa ben onu bir kesime ve kişiye yükleyeceğim. Çünkü Türk tarihinde padişahlar bile bu kadar güçlü değildi.

Padişahlar bile fetvaya göre hareket eder fetvaya uymaması diye birşey düşünülemez bile.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama siz bizim düşüncemizi sanki CB'nin sözleriymiş gibi yargılayabiliyorsunuz. Biz insanlar ölsün demedik, biz asker göndermedik. Biz sürekli şehadet kullanmadık! Devlet deyince siz ve etnik kesiminizin aklı çıkıyor, Tayyipçi ilan ediyorsunuz insanı.
Benim için Cumhurbaşkanımız gayet açık ve net bir insan. Onu destekeyen herkesi onun bütün görüşlerini kabul etmiş olarak görüyorum. Aksine daha rastlamadım.

Orda bir oluşum ile pkk paçavra devreti oluşturulması, daha fazla suriyeliyi tr'nin kaldıramaması üzerine sınırın belirli bir alan içerisinde onları savunmaya çalışıyoruz
30 yıldır hatta 40 yıldır PKK'dan kaç tane üye öldürdük kaç tane askerimiz de şehit oldu. Demmekki yanlış birşey var.
daha fazla suriyeliyi tr'nin kaldıramaması üzerine sınırın belirli bir alan içerisinde onları savunmaya çalışıyoruz

Ülkede kayıtlı 4 kayıtsız belki de toplamda 8 milyon mülteci var. Daha ne olsun? Olacak olan oldu zaten. Bu suriyeliler zorla bu ülkeden çıkarılmadığı sürece kimse bana suriyeli sorunuyla başa çıkılmaya çalışılıyor diyemez.

Onları savunurken aslında kendi ekonomimizi savunuyoruz
Olmayan parayı mı savunuyoruz? Ülkede harcayacak para mı var da onu savunuyoruz? Boyuna borçlanıyoruz.
Ekonomi öyle savunulmaz. Devlette israfı btirirsin, vergi denetimlerini sıklaştırır büyük şirketlerin vergi borçlarını silmezsin.
Parayı köprüye yola yatıracağına, tren yoluna, tarıma, fabrikaya eğitime yatırırsın.

Onları savunmanın ötesinde işid için mühimmat desteği alan pkknın daha çok oraya konuşlanmasını önlemeye çalışıyoruz
40 senedir ölürüyoruz 20 senesi bu yönetimde. PKK zamanında bitmişti tekrar hortladı. Karşımızda devlet yok alalade bir örgüt var.
Bugün oraya giden askerler ve şehitler yarın daha fazla vermemek için.
Yarın gelecek şehitler için de bunu diyeceksiniz.
Benim aklımı mı okuyorsun? Banane esedden veya esaddan her ne ise
Ayrıca bu ülkede savaş kararını bir kişi yani cumhurbaşkanı vermez. TSK gerekli görür meclis onaylar. Cumhurbaşkanı kim? Böyle diye diye kafamızda birşeyler yerleştirmeye ve sindirmeye mi çalışıyorsunuz?
Kimse sizi vatan haini ilan etmiyor.
Yav he he

Son düzenleyen moderatör:

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Yav he he 'yi gördükten sonra ciddiye alasım kalmasa da küçük bir tavsiye vereyim sana. Fikrini değiştiremem, sende benimkini ama en azından şöyle yapabilirsin;
Şimdi gider add'ye kaydolursun. Ordan chp'nin gençlik kollarına atılırsın. Ordan da yürür gidersin. Yanlız kemal bey'e de yav he he deme. Diyeceksen de deme, seni de sınır dışı etmesinler partiden. Ciddi anlamda söylüyorum bunu. Maşallahın var.

+Pkk ile diagloda çok başarılıyız. O kadar başarılıyız ki mecliste sözcüleri var. Bunlarla dialoga girebilen tek parti de chp ordan da artın olur. Tabi gözün alıyorsa git doğuya Türkçe bilmeyen eli silahlı militanlarına laf anlat.
+Güçler ayrımı kalmadı. Tek adamda olması bence de uygun değil. Lakin çok değil yakın zamanda, ordudan, polisden, öğretmenden memurdan girişimi gördük hepbirlikte. Tabi bu da adamın suçu kendi el eleydi. Yinede geç de olsa birşekilde farketti hatasını. Olan rahmetli insanlara oldu.
+Cb'yi destekleyen her anlamıyla desteklemiyor. Olsaydı şuan ona karşı olan, yeni parti oluşumunda olan insanlar olmaz. Kötünün iyisi diye oy aldığını düşünüyorum.
+ 30 40 yıldır çözemediğini evet toprak verirsen çözersin. CB toprak vermedi belediye verdi. Gittiler belediye aracıyla mayın döşediler, ambulansla terörist taşıdılar haberlerde gördük. Sonra denetimde kayyum atanınca hödöhödöhödö edenleri de gördük.
+ 8 milyona +4 milyon daha ekle sonra bu konuyu açarsın. Cihatcıları vesaireisi hariç tabi daha.
+Devletten israf elbet gitsin. Tüm partiler tatlı tatlı yedi acı acı genirtilsin. Ama devlet altında çalışan herkesin"kapağı atayım gerisi önemli" değil kafasında olduğu bir ülkede onu yapamazsın. Onu yapacak kişiyi hiçbirimiz başa getirmez :) Tarımda aynı çok kişi verilen teşvikleri başka yönde harcıyor. Denetim mekanızması yok.
+ Kardeş yarın şehitler gelecek gelemeyecek ayrı. Ne yapacak onca asker ? Batıda bir kışlaya girdin mi ? çöp kamyonu komutanı adam, ama göğsü armadan geçilmiyor. Varsa sınırlarını tehdit tabi gönderilecek. Parasını alıyor, görevi de devleti korumak. Ne yapalım abdnin silahlarıyla doldurulan pkklıların depolarını hiç mi görmedin ? Acaba sınırda yaşasan ne diyeceksin merak ediyorum. Bırakalım madem sınırı ne hali varsa görsün devlet mi kurarlar, atom bombası mı sokarlar, adam mı kaçırırlar uyuşturucu mu sokarlar. Afganlar zaten bitik, suriye savaşta, ırak dağılmış, irandan insanlar kaçmaya çalışıyor mısır bilmemne. Salın o zaman bırakın sınırı falan olsun bitsin.
+ Cumhur başkanı ordunun neyi oluyor ? Atatürk ne idi ? Bunu mu hatırlatayım şimdi sana ? Bilgin olmadığını düşünmüyorum..

Sorna yine geliyorum yav he he maddesine. Ne ciddiyeti kalıyor ne birşey. 16 yaşında çocukların yazacağı bir yazı. Konu tartışıyoruz sanıyordum..

M

Murat Burç

SDN Okuru
Yav he he 'yi gördükten sonra ciddiye alasım kalmasa da küçük bir tavsiye vereyim sana. Fikrini değiştiremem, sende benimkini ama en azından şöyle yapabilirsin;
Şimdi gider add'ye kaydolursun. Ordan chp'nin gençlik kollarına atılırsın. Ordan da yürür gidersin. Yanlız kemal bey'e de yav he he deme. Diyeceksen de deme, seni de sınır dışı etmesinler partiden. Ciddi anlamda söylüyorum bunu. Maşallahın var.
CHP ile uzaktan yakından ilişiğim yok olmayacakta. :D
Pkk ile diagloda çok başarılıyız. O kadar başarılıyız ki mecliste sözcüleri var. Bunlarla dialoga girebilen tek parti de chp ordan da artın olur. Tabi gözün alıyorsa git doğuya Türkçe bilmeyen eli silahlı militanlarına laf anlat.
Ben ne diyorum. PKK bu ülkede bitti zamanında. Defalarca bitti sonra tekrar hortladı? Nasıl? cevabını biliyorsun.

Güçler ayrımı kalmadı. Tek adamda olması bence de uygun değil. Lakin çok değil yakın zamanda, ordudan, polisden, öğretmenden memurdan girişimi gördük hepbirlikte. Tabi bu da adamın suçu kendi el eleydi. Yinede geç de olsa birşekilde farketti hatasını. Olan rahmetli insanlara oldu.
Hatasını farketmedi. 15 Temmuzda ben halkla birlikte dışarı çıkanlardan biriyim. Onu bil. Başkanlık referandumu 16 Nisan 2017'de yapıldı. Bu hatayı görmek mi oluyor?
Güçler ayrılığı darbe demek değildir siz öyle anlıyor olabilir ve padişahlığı seviyor olabilirsiniz. Güçler ayrılığı kurumların birbirini yasalara göre denetlemesidir.
Cb'yi destekleyen her anlamıyla desteklemiyor. Olsaydı şuan ona karşı olan, yeni parti oluşumunda olan insanlar olmaz. Kötünün iyisi diye oy aldığını düşünüyorum.
Cumhurbaşkanına oy verenler bugün onun neredeyse her dediğini destekliyor. Karşısına çıkanlar da çok büyük oranda muhalif olan veya destekçisi olup da dönenler.

Destekleyenler kötün yönünü görmez desteklemeyenler iyi yanını.
0 40 yıldır çözemediğini evet toprak verirsen çözersin. CB toprak vermedi belediye verdi. Gittiler belediye aracıyla mayın döşediler, ambulansla terörist taşıdılar haberlerde gördük. Sonra denetimde kayyum atanınca hödöhödöhödö edenleri de gördük.
Daha önce de yazdım. Terörist denilen partileri kapatın. Terörist denilip içeride olanları seçime sokmayın ülkenin yüzde 95i destek verir ben de deahil.

PKK'yı gözünüzde çok fazla büyütüyorsunuz siz. Bu örgüt 90larda 2000de bitti. 2010'da bitti. Sonra ne olduğunu biliyorsunuz.
8 milyona +4 milyon daha ekle sonra bu konuyu açarsın. Cihatcıları vesaireisi hariç tabi daha.
8 Milyon ile 12 milyon arasında fark yok. İkisinni de verdiği devasa. 4 milyon gelmed diye uçmuyoruz.
Devletten israf elbet gitsin. Tüm partiler tatlı tatlı yedi acı acı genirtilsin. Ama devlet altında çalışan herkesin"kapağı atayım gerisi önemli" değil kafasında olduğu bir ülkede onu yapamazsın. Onu yapacak kişiyi hiçbirimiz başa getirmez :) Tarımda aynı çok kişi verilen teşvikleri başka yönde harcıyor. Denetim mekanızması yok.
Olsun. Banane? Ben devlet miyim ben mi denetleyeceğim.
Nereye kadar böyle olacak?
Kurumları bitirirsen bürokrasiyi dağıtırsan bu olur. Hukuk denetim mekanizmasıdır o da işini yapmıyor. Bunların oy kaygısı olmadığı için rahat hareket ederler.

Kardeş yarın şehitler gelecek gelemeyecek ayrı. Ne yapacak onca asker ? Batıda bir kışlaya girdin mi ? çöp kamyonu komutanı adam, ama göğsü armadan geçilmiyor. Varsa sınırlarını tehdit tabi gönderilecek. Parasını alıyor, görevi de devleti korumak. Ne yapalım abdnin silahlarıyla doldurulan pkklıların depolarını hiç mi görmedin ? Acaba sınırda yaşasan ne diyeceksin merak ediyorum. Bırakalım madem sınırı ne hali varsa görsün devlet mi kurarlar, atom bombası mı sokarlar, adam mı kaçırırlar uyuşturucu mu sokarlar. Afganlar zaten bitik, suriye savaşta, ırak dağılmış, irandan insanlar kaçmaya çalışıyor mısır bilmemne. Salın o zaman bırakın sınırı falan olsun bitsin.
35 asker hava desteği olmadan gönderildi.
Bu diplomasi güçsüzlüğü, masadaki güçsüzlük değil de nedir?
Herşeye askeri sokmak zaten acziyet onu destekleyememek ayrı bir acziyet.
Cumhur başkanı ordunun neyi oluyor ? Atatürk ne idi ? Bunu mu hatırlatayım şimdi sana ? Bilgin olmadığını düşünmüyorum..

117. Madde
1. Başkomutanlık ve Genelkurmay Başkanlığı
Başkomutanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisinin manevi varlığından ayrılamaz ve Cumhurbaşkanı tarafından temsil olunur.
Milli güvenliğin sağlanmasından ve Silahlı Kuvvetlerin yurt savunmasına hazırlanmasından, Türkiye Büyük Millet Meclisine karşı, Bakanlar Kurulu sorumludur.
Genelkurmay Başkanı; Silahlı Kuvvetlerin komutanı olup, savaşta başkomutanlık görevlerini Cumhurbaşkanlığı namına yerine getirir.
Genelkurmay Başkanı, Bakanlar Kurulu nun teklifi üzerine, Cumhurbaşkanınca atanır; görev ve yetkileri kanunla düzenlenir. Genelkurmay Başkanı, bu görev ve yetkilerinden dolayı Başbakana karşı sorumludur.
Milli Savunma Bakanlığının, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları ile görev ilişkileri ve yetki alanı kanunla düzenlenir.

Teskere meclisten çıkar, başkomutanlığı temsil eden kişiden değil. Aklınıza sokun.

Sorna yine geliyorum yav he he maddesine. Ne ciddiyeti kalıyor ne birşey. 16 yaşında çocukların yazacağı bir yazı. Konu tartışıyoruz sanıyordum..
Yav he he.
Bu halka neler neler denildi. Vatan haini ne ki.
Tekrar tekrar
Yav he he

Dur bir daha yazayım.
Yav he he

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Merhaba, söz konusu uyarı almama konusunda sizlerin görmediği bir kısım var dostlar. Uyarı sistemini üyelerin sizler göremezsiniz, sadece yetkili arkadaşlarımız görebilirler.

Size örnek olarak aşağıda göstermiş olduğum bir üyenin uyarı puanları gözükmekte;

Ekli dosyayı görüntüle 89126

Sizler bunu göremediğiniz için üyelerin uyarı almadığını düşünüyorsunuz, aslında arka sokaklarda bunlar konuşulurken yönetim ekibimizde ki arkadaşlarımız yine söylediğim gibi tüm mesajlarınızı ve konularınızı süzgeçten geçiriyorlar.

Sanmayın ki biz buralarda değiliz, atmış olduğunuz her adım takip altında dostlar. :cool:

Sadece benim kızdığım nokta bir birinizin kalbini boş yere kırıyorsunuz, bu dünya ne size kalacak nede bize..

Farklı bir konu yada görüşünüz olursa özel mesajım her kişiye açıktır. Şuana kadar her mesajınıza cevap vermeye çalıştım, bundan sonra da cevap vereceğim değişen bir şey olmayacak..

Saygılarımla.
Kendi uyarılarımızı görebiliyormuyuz?

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Biz Türk milleti olarak bir birimizin kuyusunu kazmakta bir numarayız, kalp kırarız vs. ama bir türlü birlik olamayız. Bu tamamen bizden kaynaklanan bir durum.

Bir olmayı sadece milli takım zamanı bir olabiliyoruz, onda da zaten üzülüyoruz..

Yani genel olarak biz hüznü seviyoruz sanırım.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Devlet işlerine duygu katıyoruz herşeyde gazla çalışıyoruz rasyonellik yok akılcılık yok duygu var geçmişe bakma var ileriye bakış yok.Herşeye anlık bakıyoruz.Takım tutar gibi parti tutuyoruz.Say say bitmez sabaha kadar.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
@MURAT b,
Belirli bir kriter var. Bana göre buna sahip olsan ömür boyu dinler muhabbet ederdim seninle de. Ne yazık ki yanlış bildiğini düzeltmeyeceğim, veya doğru bildiğini senden öğrenmeyeceğim. Çünkü değmeyeceğini görüyorum.

@Creative,
Hocam milli takımda bir olmak bence iyi birşey değil. Milli takım bu devlete yara açan diğer bir kurumdur. Milletçe peşinden gidip çatır çatır para yedirttiğimiz, adındaki gibi içeriğinde "milli" olmayan birşeydir. Kesinlikle futbol izlemiyorum. Başlı başına bir oyun.