- Reaksiyon puanı
- 25,615
Hocam sizin bizim için öyle. Ancak bu duygu ile yetişmemiş bir birey için(bunu sardaukar öyledir diye demiyorum) vatan bir şey ifade etmeyebilir. Etmesi için de bir başkasının zorlaması, bir yaştan sonra etki etmez onu demeye çalışıyorum. Yoksa ben bir idealist başçavuşun oğluyum. Çok şükür ki vatani bilince sahip bir bireyim. Ancak bu bilince sahip olmayan birisi de beni pek alakadar etmez. O kişiyi bir şeye zorlayamam çünkü. Bu da benim hakkım değil. Demek istediğim bu.Sevgili Görkem, Sarda ayrı bir vaka, %100 karşıt olmamıza rağmen yine de medeni şartlar altında geçinip gidebiliyoruz. Lakin, sizin şu sözleriniz Sardacıktan çok ayrı, çok farklı bir şey. Doğrusu bende büyük hayal kırıklığı yaratan bir cümle oldu.
İnsanlar farklı ve mütenakız düşünebilir, bunu dilediği gibi ifade edebilir... De, konu vatan olunca ben onu istisnasız herkes için ortak bir değer olarak bilirdim. Vatan parti değil, siyaset değil, ideoloji değil. Vatan içtiğimiz su, teneffüs ettiğimiz hava, birilerinin gelip namusuma, ırzıma, ekmeğime, onur ve haysiyetime dokunamadığı, gölgesinde istirahat edip huzur içinde uyku uyuyabildiğim toprağımdır/toprağımızdır.
Birisi bana herşeyi diyebilir, siyasilere herşeyi diyebilir, iktidarın da, muhalefetin de bütün eylem ve uygulamalarını dibine kadar eleştirebilir; Eyvallah!
Lakin, vatan dediniz mi, o dokulunmazdır sevgili Görkem, eğer ona uzanan bir dili kesmezsen bir daha bu ülkede teneffüs edebileceğin bir nefesin kalmaz. Şehadet gibi, gazilik gibi içinde en temel payandaları barındıran bütün kutsi değerleri berhava edip havaya uçurmuş olursun. Malazgirtten Çanakkaleye şehadet şerbeti içip yaşadığın bu aziz vatan toprağını sana emanet edenlere sırtını dönüp susabilirsin de, evlatlarına, zürriyetine bırakabileceğin, söyleyebileceğin hiçbir şey kalmaz.
Umarım ki kurduğun cümle maksadını aşan, aslında yazdığın gibi düşünmediğin bir kaza sözü olmuş olsun.