Biz bu haltı niye yedik?

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Görkem Bey cennet islam dahil bazı dinlerde olan bir inanç. Ve insanların inandığı bir şey ile cennetten kaç metrekare ev almayalım derken dalga geçmiş olmuyor mu bu mu fikir özgürlüğü?
hadislerde yatak odasına kadar cennet evi tarifi yapan alimlerdemi dalga geçiyor bu mantıkla ?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Siz yapmayın bali Sputnik Türkiye'yi mi referans alıyorsunuz ? O site Diyanet ve Hükümetten Kim olursa olsun 1-2 saatlik konuşmasının içinde 1-2 kelimeyi cımbızlayıp atıyorlar sosyal medyaya Sardaukar gibileride hemen inanıyor. Ve yürüyün diyanet işleri başkanı bakın ne demiş. Erdoğan Ne demiş diye celalleniyor.
Bir haber sitesi neden her hafta en az 3-4 kere Diyanet işleri ve Müslümanlık ile ilgili haber yapar ? Dalga gerçe ve yerme hevesi ile.
Ben haberin başlığını referans almıyorum. Haberin içeriği zaten değiştirilmiyor.

Bu haberde anormal olan nedir? DİB Başkanı ayeti kerime söylemiş.

Ankebut Suresi 45. ayet: "Sana vahyedilen Kitabı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah´ı anmak elbette en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı bilir."
Anormal olan, İslam'ın geldiği nokta. Ben zaten İslam'a inanan ve onun doğru din olduğunu savunan birisiyim. Ancak şuan birçok Müslümanım diye geçinen insanın İslam ile alakası yok.

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
Namaz kılan insanların hiçbir kötülük yapmıyor o zaman bu denkleme göre. Haram yiyip, kul hakkı yiyen birçok namazlı abdestli insan gösterebilirim.

E tamam da adam Ateist. İnanmıyor. Bu adam Cennet gerçek değil dediği zaman onun görüşü oluyor. Ana avrat küfür mü ediyor inanan birine. Birçok Müslüman da kendi dinlerinden olmayana kafir diyor o zaman. O da saygısızlık.
İsterse budist olsun saygı gösterecek.sputnik in ne olduğunu da biliyoruz.ya odatv yada Sputnik paylaşırlar.hele şuna cevap versin

"bide savaş diyorlar fetih süreleri okuyorlar

Zulmediyorlar,kendilerine geçmişte ne kadar haksızlık yapıldıysa bin bir katını yapıyorlar.
"
Ha birde galaksi imparatoru sözünü açıklasin lafindolandirmasin.kendini çok akıllı sanıyor.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
Ayet örnek verip açıklama yapan sen bir hadis örnek veremeyecek kadar değildir herhalde.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
İsterse budist olsun saygı gösterecek.sputnik in ne olduğunu da biliyoruz.ya odatv yada Sputnik paylaşırlar.hele şuna cevap versin

Zulmediyorlar,kendilerine geçmişte ne kadar haksızlık yapıldıysa bin bir katını yapıyorlar.
"
Ha birde galaksi imparatoru sözünü açıklasin lafindolandirmasin.kendini çok akıllı sanıyor.
bunların islam ile alay etmekle alakası ne ?

al galaksi imparatoru

1583500180434.png

Livia sas Junius

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,560
benim bildiğim tek galaksi imparatoru palpatine. başka varsa da bilmiyorum.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615

"
Yahu adam dalga geçmemiş ki. Ben inanmıyorum diyor. Bunun doğrultusunda Cennet'in de olmadığını söylüyorum diyor. Adamın konudaki başlığı, konu içerisindeki olaya gönderme. Sonra gelip bunun yüzünden yönetimi suçluyorsunuz. O zaman sizde ateist birisinin inancına saygı göstermiyorsunuz.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
Ben yönetimi suçlamadım bugüne kadar yaptığınız iş doğru oldukça suçlama yapmaya hakkım da yok.Ben sadece örnek veriyorum.
Yahu adam dalga geçmemiş ki. Ben inanmıyorum diyor. Bunun doğrultusunda Cennet'in de olmadığını söylüyorum diyor. Adamın konudaki başlığı, konu içerisindeki olaya gönderme. Sonra gelip bunun yüzünden yönetimi suçluyorsunuz. O zaman sizde ateist birisinin inancına saygı göstermiyorsunuz.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Namaz kılan insanların hiçbir kötülük yapmıyor o zaman bu denkleme göre. Haram yiyip, kul hakkı yiyen birçok namazlı abdestli insan gösterebilirim.

Bu sıfata uyanları Peygamber Efendimiz şöyle tanımlamış:

“Nice oruç tutanlar var ki, aç kalmaktan başka bir kazançları yoktur. Ve yine nice namaz kılanlar var ki, yorgunluktan başka namazından elde ettiği bir şey yoktur.”(İbn Mace, Sıyam,21)

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
sana savaş ve cennet hayali dışında verecekleri bir şey yok

Bu sözde nasıl alay yok.altinada her turk asker dogarla dalga geçmiş.ben kendiisne neden bunun dendiğini açıkladım cevap veremedi.isine gelmeyene susuyor.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
sana savaş ve cennet hayali dışında verecekleri bir şey yok

Bu sözde nasıl alay yok.altinada her turk asker dogarla dalga geçmiş.ben kendiisne neden bunun dendiğini açıkladım cevap veremedi.isine gelmeyene susuyor.
ne içtin sen ?

Son düzenleyen moderatör:

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Bu sıfata uyanları Peygamber Efendimiz şöyle tanımlamış:

“Nice oruç tutanlar var ki, aç kalmaktan başka bir kazançları yoktur. Ve yine nice namaz kılanlar var ki, yorgunluktan başka namazından elde ettiği bir şey yoktur.”(İbn Mace, Sıyam,21)
Ben zaten bunu biliyorum. Benim sıkıldığım nokta, her olayda İslam'ın propaganda aracı olarak kullanılması. Benim yaşadığım inanç Allah ile beni bağlar. Çok şükür bu konuda da kendi adıma bir endişem yok. Ancak dediğim gibi İslam'ın her olayda bu kadar propaganda yapılması beni mutsuz ediyor. İslam'a olan saygıyı düşürüyor. Esas dalgayı İslam kisvesi altında milleti kandırarak pazar kazananlar yapıyor. Sardaukar'ın böyle eleştiri yapmasını kolaylaştıranlar da maalesef bu insanlar.

Livia sas Junius

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,560
hayattan nasıl bu kadar bihaber olabiliyorsunuz bilmiyorum ama ölenler hep bilmem ne köyünde toprağa veriliyor. bugüne kadar zengin ya da siyasetçi çocuğu ya da yakınının sınır ötesinde operasyona katıldığı ya da normal askerliğe bile gittiğini gördünüz mü?

çok güzel bir söz var. türk milleti gariptir der. bilmem ne dersin kızar bilmem ne yaparsın aldırmaz.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Senin gibi kuru kullanmiyorum ha bir mesajdada dalkavuk demişti bu ne idugu belirsiz
sen bana vatan haini diyeceksin ben sana canım cicimmi diyecem ?

reayada demiştim onu unutma

galaksi imparatoru:ben çobanım sizde güttüğüm reayamsınız

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
sen bana vatan haini diyeceksin ben sana canım cicimmi diyecem ?

reayada demiştim onu unutma

galaksi imparatoru:ben çobanım sizde güttüğüm reayamsınız
Türkiye Cumhuriyeti ne zulüm yapıyor diyen birine ne denir başka söyle onu diyeyim.
Forum yönetimi siz o mesjlara müdahale etmedikçe bu tartışma böyle gidecek.

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
Kalplerle bezenmiş cümleleriniz bittiyse sohbeti daha fazla uzamadan kesebilir miyiz artık?

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Türkiye Cumhuriyeti ne zulüm yapıyor diyen birine ne denir başka söyle onu diyeyim.
Forum yönetimi siz o mesjlara müdahale etmedikçe bu tartışma böyle gidecek.
ben türkiye cumhuriyeti zulüm yapıyor diye bir dümle kurmadımki

sonra yazarsın

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
ben türkiye cumhuriyeti zulüm yapıyor diye bir dümle kurmadımki

sonra yazarsın
bide savaş diyorlar fetih süreleri okuyorlar

Bu ne ozaman ?

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
bide savaş diyorlar fetih süreleri okuyorlar

Bu ne ozaman ?
bi saniye dur bi türkiye cumhuriyeti şahısmıdır ?

ben orada bir takım şahıslardan bahsediyorum, türkiye cumhuriyetimi diyorum ?

bahsettiğim şahıslarda galaksi imparatoru ve kabinesi

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
Bu konuyu şu an okuyan herkes satrançtaki bir sonraki hamleyi kimin yapacağını bekler şekilde pusuya yatmış bekliyorlar.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Bu konuyu şu an okuyan herkes satrançtaki bir sonraki hamleyi kimin yapacağını bekleyen şekilde pusuya yatmış şekilde bekliyorlar.
Sardaukar gene her zaman ki gibi 3 gün BAN yedi biriktirip biriktirip kinini 3 gün sonra kusar gene.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
hayatı provokasyon ile geçmiş adamlar bana provokatör diyor.
çıkıp yalanlayamıyorsunuz konudaki mesajı, gayet haklı bir soru var, madem ateşkes yapacaktınız madem oraları devredecektiniz, peki biz niye o kadar şehit verdik ? ne için öldüler ?
soru basit ha cevap veremeyip ad hominem yapmanız absürt, islama veya devlete hakaret ettiğim tek mesajım yok
reaya olmayın onurlu ve dürüst olun
aksi halde ben çobanım sizde güttüğüm reayamsınız diyenlerin peşinde aklınızı kiraya verirsiniz
Ben hiçbir zaman sen gibi gidip AKP,CHP, İYİ veya HDP'nin hakkında taraflı gazetelerden işime gelen textleri copy paste ile buraya taşımadım.
Sen sadece AKP'ye sallayarak zaten taraf olduğunu belirtiyorsun. Taraf değilsen diğer partilerinde çalışmalarını aktar birazcık inanalım sana.
İlk mesajın "savaş çığırtkanlığı" sonra "askerimizin ne işi var", "askerimiz niye geri dönüyor". Yani boş beleş mesajlarla forumu şişirmekten başka bir nane yiyebildiğin yok. Kendi fikrin daha oluşmamış üçüncü parti kişilerin kafasıyla konuşuyorsun. AKPARTIYE 7/24 hakaret, küfüret ne istiyorsan edebilirsin ötekilere de edebileceğin gibi, Diyaneti de eleştirebilirsin lakin taraflı yayıncılığın kabak tadı vermekten ziyade içeriğinde direkt olarak DEVLET'in tüm hamlelerine sitem var. İnsanlarda duyar mı oluşturmak istiyorsun ? Otomatik oluşan şey bu zihnimde. Her zaman devlete sallamanda sakınca yok ama tam kırıldı kırılacak sıkıntılı süreçte eşe dosta 1 deste kalem olarak çıkacakken sen gidip insanları bölüyorsun bölmeye çalışıyorsun.

Öncelikle madem yazılar bu kadar yazılıyor, sen ve zihniyetini takip ettiğin kişiler ONURSUZ ve DÜRÜST DEĞİLSİNİZ!
Ben zatıma uzatılan kuzu lafını direkt olarak sana geri iletiyorum. Bu sözleri yönetime direkt söylesen direkt ban yersin ama şuan bu adam kurallara uyuyormuş...

Sardaukar'ı savunduğum için demiyorum. Yeri geldi aynı fikirde olmadım, bazı şeyleri anlatmaya çalıştım. Ancak herkes kurallar çerçevesinde düşüncelerini dile getirmekte özgür. Türkiye'de yaşıyor diye vatanını düşünmek zorunda da değil. Sardaukar öyle olduğu için demiyorum, ancak dediğim gibi Türkiye'yi düşünmeyip bu ülkenin aleyhinde olaylar olmasını isteyen birçok kişi var. He bu sadece burada da yok. Amerika'da da var Avrupa'da da. Yani demem o ki, yapılan işleri eleştirecek kişiler hep olacak. Eleştirilerin hiç olmaması da abartılması kadar kötü bir şey. Benim de forumda karşıt görüşte olduğum, düşüncelerini sevmediğim insanlar var. Yokmuş gibi davranıyorum. Tavsiye ederim.
Amerikadakinden bize ne ? O foruma emek verip paylaşım yapmıyoruz ki hocam ? Biz bu foruma birşey katıyoruz, destek çıkıyor, takıldığımız yeri soruyoruz ki takılanlar burayı bulsun. Burada vakit geçirenlerden bu site sahibi ekmek yiyor. Bu site sahibi burada kazandığı paradan bu devlete vergi ödüyor. Dünya çapındayız diyorsan o zaman niye ingilizce değil, Türkçe diliyle Türklere hitap ediyor bu forum ?

Yapılan işleri eleştirene sözüm yok bende eleştiriyorum. Ama şunu da biliyorum; bu adamı indirirlerse yasal olmayan yoldan tepemizde çatı kalmayacak. Irağa bakın örneği var. Öte yandan Suriye de bir diğer örneği. Dediğim gibi Türkçenin avantajından yararlanıp sallaması insanları bıktırıyor. Net şekilde söylüyorum anket yapılsa, tanıyanların %90 uzaklaştırılmasını isteyeceğine eminim. Multi veya arkadaş olduğunu düşündüğüm biri var şu arkadaşla birebir clone fikre sahip, birde garip saçma capsler yapan bir çocuk.

Kesinlikle katılığım diğer konu işletmelerde, yönetimde işletme körlüğü olduğu gibi devletlerde de olabilir. İllaki karşıt görüş olmalı.UNUTULMAMASI gereken karşıt görüşler devleti tutar, korur. Amacı budur. Bunun yaptığı değil! Ama bu sarda ne muhalefet olur ne başka birşey. Anca forumdan milletin ince çizgilerini deşmekten başka birşey yapamaz. Yapıp siyasi hayata girse de mevcut muhalefet neyse o olur. Yani gene bir işe yaramaz timsalleri çok.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
Multi konusu kapatalım bence artık çok uzatıldı bu durum. Diğer dediğin kişilerin şu an konuşulan kişi ile de alakası yok onlar hakkında yorum yapmıyor şu an kimse. Tek bir nokta var o da Sardaukar'ın türkçeden faydalanıp muğlak ifadelerle ortalığı karıştırmasıdır.Bence bizimle ne güzel dalga geçiyorum yine bugünkü eğlence limitimi doldurdum diye eğleniyordur.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Multi konusu kapatalım bence artık çok uzatıldı bu durum. Diğer dediğin kişilerin şu an konuşulan kişi ile de alakası yok onlar hakkında yorum yapmıyor şu an kimse. Tek bir nokta var o da Sardaukar'ın türkçeden faydalanıp muğlak ifadelerle ortalığı karıştırmasıdır.Bence bizimle ne güzel dalga geçiyorum yine bugünkü eğlence limitimi doldurdum diye eğleniyordur.
Aynısını bende söyledim sonra da ona cevap vermedim artık adamın canı sıkılıyor konu açıyor eğleniyor olay bu.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
Daha önce de söyledim yine söyleyeceğim.SDN bir teknoloji haberlerini paylaşan sitedir ve dolayısı ile forumda bununla alakalıdır.Forumdaki iç huzurun sukünetin kalıcı halde devam etmesi için siyaset bölümünün kapatılması forum için daha iyi olacaktır.

Reaksiyon puanı
10,315
Türkiye'de yaşıyor diye vatanını düşünmek zorunda da değil.

Sevgili Görkem, Sarda ayrı bir vaka, %100 karşıt olmamıza rağmen yine de medeni şartlar altında geçinip gidebiliyoruz. Lakin, sizin şu sözleriniz Sardacıktan çok ayrı, çok farklı bir şey. Doğrusu bende büyük hayal kırıklığı yaratan bir cümle oldu.

İnsanlar farklı ve mütenakız düşünebilir, bunu dilediği gibi ifade edebilir... De, konu vatan olunca ben onu istisnasız herkes için ortak bir değer olarak bilirdim. Vatan parti değil, siyaset değil, ideoloji değil. Vatan içtiğimiz su, teneffüs ettiğimiz hava, birilerinin gelip namusuma, ırzıma, ekmeğime, onur ve haysiyetime dokunamadığı, gölgesinde istirahat edip huzur içinde uyku uyuyabildiğim toprağımdır/toprağımızdır.

Birisi bana herşeyi diyebilir, siyasilere herşeyi diyebilir, iktidarın da, muhalefetin de bütün eylem ve uygulamalarını dibine kadar eleştirebilir; Eyvallah!

Lakin, vatan dediniz mi, o dokulunmazdır sevgili Görkem, eğer ona uzanan bir dili kesmezsen bir daha bu ülkede teneffüs edebileceğin bir nefesin kalmaz. Şehadet gibi, gazilik gibi içinde en temel payandaları barındıran bütün kutsi değerleri berhava edip havaya uçurmuş olursun. Malazgirtten Çanakkaleye şehadet şerbeti içip yaşadığın bu aziz vatan toprağını sana emanet edenlere sırtını dönüp susabilirsin de, evlatlarına, zürriyetine bırakabileceğin, söyleyebileceğin hiçbir şey kalmaz.

Umarım ki kurduğun cümle maksadını aşan, aslında yazdığın gibi düşünmediğin bir kaza sözü olmuş olsun.