Bisiklet Parçaları Hk.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Arkadaşlar Ümit Python Dinamica bisikletim var bunun parçalarını daha profesyonel parçalarla değiştirsem birşey olur mu? (sele, vites, teker, fren vs)

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Arkadaşlar Ümit Python Dinamica bisikletim var bunun parçalarını daha profesyonel parçalarla değiştirsem birşey olur mu? (sele, vites, teker, fren vs)
Sele kısmında değişiklik yapabilirsin. Vites aktarma konusunda kaliteli parçalar kulanabilir değişiklikler yapabilirsin. Tekerlekleri kadroya ve janta uygun biçimde uyumlu ölçü sınırları içerisinde değişiklikler yapabilirsin. Fren sistemi hakkında fazla birşey yapamazsın.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Sele kısmında değişiklik yapabilirsin. Vites aktarma konusunda kaliteli parçalar kulanabilir değişiklikler yapabilirsin. Tekerlekleri kadroya ve janta uygun biçimde uyumlu ölçü sınırları içerisinde değişiklikler yapabilirsin. Fren sistemi hakkında fazla birşey yapamazsın.
Buna ne kadar harcarım. Direk o bisikletlerden mi alayım modifiye mi edeyim?

Reaksiyon puanı
16,128
yalnız eşeğe altın semer atsan da eşek eşektir dünyanın en güzel gözleri eşektedir...

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Buna ne kadar harcarım. Direk o bisikletlerden mi alayım modifiye mi edeyim?
Alacağın malzemenin kalitesine göre değişir. Shımano gibi parçalar genelde ucuz değiller. Aktarma sistemleri jantların içindeki miller v.s. bayağı kalite farkı var . Bayağı tutar. Mesela ben benim bisikleti servise götürücem bi 200 tl masraf çıkartacak servis. Jant boyamaktan vazgeçtim sanki yarın arayıp bir fiyat alacağım.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Hobi olarak üniversitede bisiklet sporuna başlamak istiyorum ama bu olay canımı sıktı biraz tuzlu bu olaylar.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Ben bisiklete binmeyi seviyorum, şahsen bana huzur veriyor rahatlatıyor. İnsan sinirini atıyor. Bizim burada binilecek yerler çok. Kaldırımların genişliği 2 metre neredeyse 4-5 km boyu git gel yapılabiliyor. Ancak Büyükçekmece sahile inebilsem daha güzel olacak. Kondisyon gerekiyor kondisyon olmadan zor.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Ben bisiklete binmeyi seviyorum, şahsen bana huzur veriyor rahatlatıyor. İnsan sinirini atıyor. Bizim burada binilecek yerler çok. Kaldırımların genişliği 2 metre neredeyse 4-5 km boyu git gel yapılabiliyor. Ancak Büyükçekmece sahile inebilsem daha güzel olacak. Kondisyon gerekiyor kondisyon olmadan zor.
Bahsettiğim bisiklet beni çok kasıyor çarşıya yokuş aşağı gidiyorum dönüşte tıkanıyorum kondisyon sıfır. 100 metre koşamam o kadar...

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Bahsettiğim bisiklet beni çok kasıyor çarşıya yokuş aşağı gidiyorum dönüşte tıkanıyorum kondisyon sıfır. 100 metre koşamam o kadar...
Kondisyonu düzenli binersen yakalarsın. Ben bir ara yakalamıştım. Rahat 30 km rampalı ve düz gidebiliyordum. Şuan yeniden kondisyon yakalamam lazım. Bunun için biiskleti yenilemeye karar verdim.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Kondisyonu düzenli binersen yakalarsın. Ben bir ara yakalamıştım. Rahat 30 km rampalı ve düz gidebiliyordum. Şuan yeniden kondisyon yakalamam lazım. Bunun için biiskleti yenilemeye karar verdim.
30 Km? 2.5 Km de litre litre ter akıtıyorum.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Aynen 30 km. Kondisyon olsun durmadan gidersin aralıklı dinlenmelerle.
Kondisyonu bayağı zor yakalarım ben, sanırım ilk önce fitness'a gidip forma girmem lazım. Göbek var kas yok hantal biriyim. Neyim la ben?

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Kondisyonu bayağı zor yakalarım ben, sanırım ilk önce fitness'a gidip forma girmem lazım. Göbek var kas yok hantal biriyim. Neyim la ben?
Kısa parkurlar çiz kendine. her gün az biraz arttırarak bisiklete bin kondısyon gelışmeye başlar. Ama sen ciğerlerini de açman lazım ondan tıkanıyorsun.

Reaksiyon puanı
16,128
ben bir ara her gün 18-20 arası bisikletle gezerdim bisiklet dağıldı hurdaya verdiler.

Reaksiyon puanı
16,128
Kaza bela yoksa sıkıntı yok.
yoktu bir takla attım discovry channeldaki saniyelik yıkımlar daki gibi bir bakıyorsun normal gidiyorsun pedal refüşe çarpınca taklaya gelme modu bana birşey olmadı olan bisiklete oldu...
yanımda duran adam tırsmıştı...

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Bisiklete harcanacak paraya değer bence. Parça değiştimek masraflı.
Yeni bisiklet alsan? Gerçi int. modele baktım. Yeni model sanırım. Sana kalmış.

Benim şu ameliyat işi bitsin , bisiklet ile iyice vakit geçiricem. Bisiklet sürüp denize girerim. :D

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
İyi bir bisiklet istiyorsan 500 küsürden başlıyor.Bence bisiklete teşvik için bisikletteki vergi kaldırılmalı....