Birlikte Yemek

Gfbercan

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Birlikte YemekResul-i Ekrem, dostlarıyla birlikte, binek hayvanlarından iner inmez, yüklerini yere koydular, daha sonra bir koyun keserek yemek hazırlamaları için karar aldılar.

Birisi : ?Koyunu ben keserim? dedi.

Diğeri : ?Derisini ben yüzerim? dedi

Üçüncüsü : ?Etini de ben pişiririm? diye söze katıldı.

Dördüncü : ............

Resul-i Ekrem (s.a.v) : Çölden odunu da, ben toplarım.? buyurdu.

Topluluk : ?Ey Allah?ın elçisi, siz zahmet etmeyip sakin bir köşede oturursanız, biz bu işlerin hepsini seve seve yaparız? dediler.

Resul-i Ekrem(s.av) :

- Evet, yapabileceğinizi biliyorum. Fakat Allah, ?Her hangi bir kulunun, kendi dostları ve arkadaşlarından, özel imtiyazlarla ayrılarak, seçkin bir vaziyette görünmesini sevmez? buyurdu. Sonra çöle doğru gitti ve çölden çalı çırpı toplayıp getirdi.

DOĞRULARIN ÖYKÜSÜ : Birlikte Yemek

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Ne güzel...
Allah, Her hangi bir kulunun, kendi dostları ve arkadaşlarından, özel imtiyazlarla ayrılarak, seçkin bir vaziyette görünmesini sevmez?
Darısı günümüz müslümanların başına.

Guest Part

Profesör
Reaksiyon puanı
42
evet darısı sımdıkılerın basına cok guzel bır hıkaye

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Resulullah (sav), bir gün sahabelerine su dağıtırken, uzak diyardan bir atlı gelir ve “Bu kavmin efendisi kimdir?” diye seslenir. Bunun üzerine Peygamber efendimiz (sav) “Milletin efendisi onlara hizmet edendir” (Aclûnî, Keşfü'l-Hafâ, 2:463) buyurur.

Ki o peygamberken bile sahabesine su dağıtırmış. Bugün hangimiz bizden yaşça ve makamca küçük birine su verir, ikramda bulunuruz? Sanki bu bizi zayıf biri gösterecek bir şeymiş gibi kaçınırız.