Bir insan Atatürk'ü niye sevmez

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TYDEUS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Cevap verilmesi çok zor bir soru değil açıkçası. Araştırmayıp oradan buradan duyduklarıyla sadece Atatürk için değil herhangi bir insan için kişisel imaj edinen insanlar çoktur. Sırf zor geldiği için ya da üşendiği için araştırmayıp da kolay yoldan duyduklarını savunan, daha da garibi kendini buna inandıran insanlar vardır. İşte bunlar; Atatürk'ü sevmez. Çünkü yetiştirildiği ortamın ya da yetiştirildiği insanların etkisinde büyümeleri oldukça olası olduğu için araştırma gereksiniminde bulunmazlar.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Dinimiz açısından bakarsak eğer ölülerimizin arkasından kötü konuşmamamız lazım, iyisiyle kötüsüyle, beğenirsin yada beğenmezsin Atatürk bu ülkenin tarihine adını yazdırmıştır..
Rabbim amelince rahmet eylesin dersin olur biter, artık Atatürk için bu dünyada hesap olayı kalmamıştır, ölmüşlerin hesabı öteki alemde görülmektedir.

CJ Bey

Doçent
Reaksiyon puanı
275
Madem öyle siz Atatürk'ün büyük bir lider olduğunu nereden biliyorsunuz? Ayrıca o attığım videodaki adam çok büyük bir tarihci
5 büyük devleti yerle bir etmiş tie ve çök büyük komutandır
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir insan neden Atatürk'ü sevmez?
- Türk olmadığı için.

Diyeceğim ama Türkiye dışında onu ve başarılarını seven bir çok yabancı millet ve milletten insan var.
Hain olduğu için türkse

mrsdytech

Asistan
Reaksiyon puanı
326
Buna cevap veririm misin
Atatürk'ün 1 Kasım 1937'de mecliste yaptığı bir konuşmadan alıntı

Aziz milletvekilleri, dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir. Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz.

'' Gökten indiği sanılan kitap''
?

Sen kadir mısıroğlu dinle
Kadir Mısıroğlu dinlemiyorum. Sen git tarih kitabı diye Atatürk'ün en sevdiği yemek kuru fasulyedir yazan kitaba para ver

CJ Bey

Doçent
Reaksiyon puanı
275
Buna cevap veririm misin
?

Kadir Mısıroğlu dinlemiyorum. Sen git tarih kitabı diye Atatürk'ün en sevdiği yemek kuru fasulyedir yazan kitaba para ver
Atatürk naptu din ve devleti ayurmadamı anla

Buna cevap veririm misin
?

Peki atatürkü sevmemenin sebebi söyle

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
5 büyük devleti yerle bir etmiş tie ve çök büyük komutandır

Bak buda yanlış bir bilgi tarihi yanlış öğreniyorsunuz. Biz Milli Mücadele döneminde sadece Yunanistan ile savaştık. Fransa-İtalya ile sadece ufak çatışmalar. ( Onlarda resmi ordu tarafından değil Kuva-i Milliyeciler aracılığı ile. ) Rusya zaten Çarlık yıkıldı yeni Rusya bizle barış içinde. İngiltere desen 1 tane kurşun sıkmamışız İstanbul'u işgal etmelerine rağmen.
Bizim 5 büyüklerle savaştığımız yer Çanakkale cephesidir. Düşün orada 3 ay içinde 250 binin üzerinde Askerimiz şehit oldu. Milli mücadelede 3-4 yılda 15 bin 55 askerimiz şehit oldu.

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
Özet geçiyorum;

Okullarda onunla ilgili öğretilen veya anlatılan şeylerin bir çoğunun yalan çıkması. Sırf övmek için saçma sapan yalanlar uydurulması. Kanun zoruyla sevdirilmeye çalışılması, vs vs.

Altın 24 ayar olur. Siz diyorsunuz ki "Bizde bir altın var, 1124 ayar." Sonra birisi ya da birileri çıkıp "öyleyse ispatlayın altınının 1124 ayar olduğunu" deyince küfürleri, hakaretleri savuruyorsunuz. Ardından da gelip diyorsunuz ki "Bir insan Atatürk'ü niye sevmez?" Sizin yüzünüzden olabilir mi?

CJ Bey

Doçent
Reaksiyon puanı
275
Bak buda yanlış bir bilgi tarihi yanlış öğreniyorsunuz. Biz Milli Mücadele döneminde sadece Yunanistan ile savaştık. Fransa-İtalya ile sadece ufak çatışmalar. ( Onlarda resmi ordu tarafından değil Kuva-i Milliyeciler aracılığı ile. ) Rusya zaten Çarlık yıkıldı yeni Rusya bizle barış içinde. İngiltere desen 1 tane kurşun sıkmamışız İstanbul'u işgal etmelerine rağmen.
Bizim 5 büyüklerle savaştığımız yer Çanakkale cephesidir. Düşün orada 3 ay içinde 250 binin üzerinde Askerimiz şehit oldu. Milli mücadelede 3-4 yılda 15 bin 55 askerimiz şehit oldu.
Tm yanlis ama çanakale atatürk sayesinde tahmini sayesinde kazanırdı

Craigdiizzeer

Doçent
Reaksiyon puanı
959
Arkadaşlar her bir insanın vicdan hürriyeti vardır. Benim değer verdiğim bir insana herkes değer vermek zorunda değil. Aynı zamanda birinin değer verdiğine ben de değer vermek zorunda değilim. Herkes dilediğini düşünmekte özgürdür. Atatürk'ün yolunda gitmek isteyenler gitsin. Gitmek istemeyende gitmesin. Atatürk dönemi çoklu partiye geçseydik ve Atatürk'e muhalefet eden bir siyasetçi olsaydı ona hakaret mi edecektik? Sizler Atatürk'ü anlamamışsınız. Atatürk eleştirilmeyide istiyordu. Atatürk'ün nutkunu okumamış insanlar burda boş edebiyat yapıyor

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Tm yanlis ama çanakale atatürk sayesinde tahmini sayesinde kazanırdı

Bak buda biraz abartma. Atatürk'ün İllaha katkıları vardır ama tek başına onun sağyesinde kazanıldı gibi lanse etmek yanlış oluyor. Sırf İlahlaştırmak için bazı konular abartılıyor.
Atatürk Çanakkale Çephesinde Yarbay Rütbesinde. ( Askere gitmiş olsan Rütbeleri bilirsin. ) Atatürk'ün üstünde en az 8-10 tane Rütbe var orada. Askeriyede emir komuta vardır.

CJ Bey

Doçent
Reaksiyon puanı
275
Buna cevap veririm misin
?

Niye ban yedi bu

M

Murat Burç

SDN Okuru
Arkadaşlar her bir insanın vicdan hürriyeti vardır. Benim değer verdiğim bir insana herkes değer vermek zorunda değil. Aynı zamanda birinin değer verdiğine ben de değer vermek zorunda değilim. Herkes dilediğini düşünmekte özgürdür. Atatürk'ün yolunda gitmek isteyenler gitsin. Gitmek istemeyende gitmesin. Atatürk dönemi çoklu partiye geçseydik ve Atatürk'e muhalefet eden bir siyasetçi olsaydı ona hakaret mi edecektik? Sizler Atatürk'ü anlamamışsınız. Atatürk eleştirilmeyide istiyordu. Atatürk'ün nutkunu okumamış insanlar burda boş edebiyat yapıyor
Aahshqhewqhehwqhewqheqwewhqheqeq
AHAHAHAHSDHDASHDASHDASH

Nutuk diyor ya.
Bak ben nutuğun hiçbir türünü okumadım ama hakiki nutuğu okumayanlar nutuk okudum demesin.

1600094053288.png

Milletin ağzında sakız olmuş. Nutuğu bundan okudum diyene saygı duyarım.
Osmanlı Türkçesini anlayabilecek kelime haznem olduğunda ve arap alfebelerini öğrendiğimde orjinal nutuğu okumayı planlıyorum.

CJ Bey

Doçent
Reaksiyon puanı
275
Tm konuya açıklık sevmeye bilirsi ama saygı duyacaksın

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Konu kilitlenmiş ama, 40 yıllık bir ilahiyatçının evladı olarak buraya yazmayı her şeyi göze alarak kendime borç biliyorum.

1-)Mustafa Kemal Atatürk Müslümandır. Bunun için ayrı bir konu açmamı isteyenler olursa özelden yazsın. Kanıtlarıyla beraber açarım.
2-)Bir insana "Müslüman değil" demek, eğer o insan müslüman ise çok büyük bir günahtır ve söyleyeni dinden çıkartır. Sizler nasıl müslümanlarsınız da böyle yorum yapabiliyorsunuz?
3-)Türkiye Cumhuriyeti ilk kurulduğunda anayasasında "Dini İslamdır" maddesi de vardı. Daha sonra "Hoşgörü" bizim baş politikamız olduğu için devlet Laik bir düzene girdi ve madde kalktı.
4-)İstiklal Marşı okumayı "Puta tapma" olarak söyleyen bir insan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olamaz, olsa olsa Vatan Haini olur. Bu forumda da barınamaz.
Vesselam.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...