• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Bir Hristiyan Geleneği...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
SEVGİLİLER GÜNÜ NERDEN ÇIKTI?

Başlangıç tarihi eski Roma İmparatorluğuna dayanan sevgililer günü ile ilgili birçok efsane yer alıyor. Anlatılanlar ile ilgili ortak nokta ise Eski Roma İmparatorluğunda her yıl 14 Şubat'ta Roma Kraliçesi Juno'ya duyulan saygıdan dolayı tatil yapılıyordu. Bir gün sonrası 15 Şubat'ta ise Lupercalia Bayramı başlıyordu. Luperlacia Bayramında hangi genç kızın hangi erkekle birlikte olacağı 14 Şubat'ta çekilen kurayla belli oluyordu. Genç Kızların isimlerini bir kağıda yazarak bir kavanoza bırakıyorlardı. Erkekler ise bu kavanozdan kağıtları çekerek üzerinde hangi kızın adı yazıyorsa o kızla bir yıl boyunca beraber yaşıyorlardı.

Hristiyanlar da Lupercalia Bayramı öncesi yapılan bu çirkinliği uygulamaya başladılar. Hristiyan kilisesinin ilk kurulduğu yıllarda hizmet veren papazlar, bu törenlerin putperestlerle birlikte anılmasından rahatsız oldukları için bu günü Aziz Valentina Günü olarak kutlamaya başladılar.

O günden sonra 14 Şubat Hristiyan geleneği olarak her yıl kutlanmaya devam etti. Aziz Valentina ise; o dönemlerde yaşayan ve o dönemin İmparatoru olan II. Claudius tarafından öldürülen bir papazdı.

Alıntı : Dogruhaber gazetesi.

extra_terrestre

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ya iste ne idugu bilinmedik bizim kulturumuzle uzaktan yakindan alakasi olmayan gunleri kutlamaya karsiyim ben!...

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Tam bir kabus. Tv'ler derinden baskıya başlamıştır.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Bu günün normal bir günden farkı yok benim için.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Zaten bizde Fransız hayranlığı başladığı günden beri biz, kültür ile çağdaşlığı karıştırdık. Bilim ve Fen'de ileri gideceğiz diye onların kültürünü ve hatta kötü yanlarını aldık.

Bu konuyla ilgili Sinan Çetin'in çektiği bir kısa film de var Mutlu ol diye. Bakayım daha önce verilmediyse paylaşayım.

Buldum! Seyretmek İsteyenler Buraya...

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Bu iş tamamiyle para tuzağına dönüşmüş durumda.Din filan zaten kalmadı.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Ya bence bu sevgililer günü anneler günü babalar günü,hadım edilmiş erkekler günü,yaşasın pembe panterler günü v.s hepsine karşıyım..Gün senin günün neyi ne zaman yaşarsan o gün o gündür:D

dergah yolu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar
bu yıkıntının ayakta durması için daima update kalması gerekir hristiyan alemi hergün birkaç aziz veya azizeye adanmış günleri kutlarlar tabi bunu maddi kazanç vesilesi yaparlar
saint valentine's day de bunlardan biri efsaneye göre evliliğin yasaklanmasına karşı gençleri evlendirmiş bunu canıyla ödemiş
evliliği yeniden keşfeden ve teşfik eden avrupanın belki tek çıkar yolu
bu günü bir hristiyan adeti olduğu için kutlarsanız hangi kavme benzerseniz[benimserseniz severseniz]kıyamet günü o kavimden haşrolursunuz hadisine mashar olursunuz
birde realite var toplumun bir kısmı tarafından benimsenmiş bu noktada ilim sahibi hocanın fetvasına ihtiyaç vardır

antilove

Profesör
Reaksiyon puanı
11
vallaha kız arkadaşım olmadığı için ben kutlayamadım.
sadece erkek arkadaşlarıma tebrik mesajı yolladım

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
isteyen kutlasın, isteyen kutlamasın, pefff umrumdaydı.

StryKer

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bence ismi değiştirilip Dünya Ticaret Günü olsa daha iyi olur.

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
benim için yılda böyle bir gün yok zaten sevgilimde yok :D

sam@

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Ne alakası var ya bunun dinle....Sevgilier günü kutlanıyor,partnerinle özel gün geçirmenin ne zararı var.....Şimdi kutladık diye dinden mi çıktık,olaylara bakış açınızı değiştirin....Bi de bu olayı roma imparatorluğunda başladı diye hristiyanlık adedi değildir....Hristiyalıkta böyle bişey de yoktur.....Sadece sevgililerin hatırlanması için bişey....Biraz bilipte yazalım ve bişey bir yerde kutlanıyor diye hemen onların dinlerine sokmayalım....

dergah yolu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
işte düştüğümüz hata bu canım kardeşim adamlar nasıl olsa çalışmadan para kazanıyorlar maksat hristiyanlığa bir eleman katmak yavaş yavaş ama planlıca
iki ay önce yeğenimi zor kurtardık ellerinden özellikle istanbulda para ve çok güzel kadın veriyorlar ağa düşeni hemen dışarı gönderip kısa eğitimden sonra papaz yapıyorlar o açıdan işi maddiyata indirgemeyelim
bir bir kişiye yemek yedirmiyoruz onlar servet harcıyor

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
işte düştüğümüz hata bu canım kardeşim adamlar nasıl olsa çalışmadan para kazanıyorlar maksat hristiyanlığa bir eleman katmak yavaş yavaş ama planlıca
iki ay önce yeğenimi zor kurtardık ellerinden özellikle istanbulda para ve çok güzel kadın veriyorlar ağa düşeni hemen dışarı gönderip kısa eğitimden sonra papaz yapıyorlar o açıdan işi maddiyata indirgemeyelim
bir bir kişiye yemek yedirmiyoruz onlar servet harcıyor
nereye kaptırıyodunuz yeğenini , söylede bizde kapılalım, para, güzel kadın falan :D

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ne alakası var ya bunun dinle....Sevgilier günü kutlanıyor,partnerinle özel gün geçirmenin ne zararı var.....Şimdi kutladık diye dinden mi çıktık,olaylara bakış açınızı değiştirin....Bi de bu olayı roma imparatorluğunda başladı diye hristiyanlık adedi değildir....Hristiyalıkta böyle bişey de yoktur.....Sadece sevgililerin hatırlanması için bişey....Biraz bilipte yazalım ve bişey bir yerde kutlanıyor diye hemen onların dinlerine sokmayalım....

Ben kaynağımı yazdım. Asıl bilmeden konuşan sensin. Sen olmadığına dair kanıt getirebilir misin?

Sevgililer gününün hatırlanmasıymış... İnsan hiç sevgilisini unutur mu? Sevgiliyse zaten hep aklındadır. Sırf muhalefet etmek için yazmayalım lütfen!...

sam@

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben kaynağımı yazdım. Asıl bilmeden konuşan sensin. Sen olmadığına dair kanıt getirebilir misin?

Sevgililer gününün hatırlanmasıymış... İnsan hiç sevgilisini unutur mu? Sevgiliyse zaten hep aklındadır. Sırf muhalefet etmek için yazmayalım lütfen!...

Ne kadar geri kafalısın ya.....Olaylara sadece din açısından bakıosun,sevgililer günü hristiyanlık bayramı değildir....ayrıca dediğin kaynak gazete haberi direkt kaynak değil...Din uğruna öküzün altında buza arıyorsun....

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ne kadar geri kafalısın ya.....Olaylara sadece din açısından bakıosun,sevgililer günü hristiyanlık bayramı değildir....ayrıca dediğin kaynak gazete haberi direkt kaynak değil...Din uğruna öküzün altında buza arıyorsun....

Hakaretine aldırmayarak diyorum ki ben geri değil ileri kafalıyım. Herşeye dini açıdan bakmaya çalışarak ahiretimi garanti altına almaya çalışıyorum.
Sen ise basit bir dünya hayatı ile avunuyorsun.

Şimdi söyle bana hangimiz gerici.... İstersen cevap verme o gün gelince görürsün...

sam@

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben insanlara dini açıdan bakmayarak LAİKliğin gereğini yerine getiriyorum...Ben dinimi kendimde yaşarım,diğer insanlara dini açıdan bakmam.....

dergah yolu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
nereye kaptırıyodunuz yeğenini , söylede bizde kapılalım, para, güzel kadın falan :D
acı ama gerçek
zor kurtuldu biraz geç kalınsa kaybederdik Allah[cc]seni ve aileni muhafaza buyursun
quote=sam@;602409]Ne alakası var ya bunun dinle....Sevgilier günü kutlanıyor,partnerinle özel gün geçirmenin ne zararı var.....Şimdi kutladık diye dinden mi çıktık,olaylara bakış açınızı değiştirin....Bi de bu olayı roma imparatorluğunda başladı diye hristiyanlık adedi değildir....Hristiyalıkta böyle bişey de yoktur.....Sadece sevgililerin hatırlanması için bişey....Biraz bilipte yazalım ve bişey bir yerde kutlanıyor diye hemen onların dinlerine sokmayalım....[/quote]
hristiyanlığı incelersen her güne üç beş aziz ve azizenin anıldığını bu vesileyle devamlı yortuların olduğunu görürsün belki onlar için gerekli o yıkıntının başka ayakta duracağı yok zaten durmaz
''deki hakk geldi batıl zail oldu''(sadakallahülazim)
o gün saint valentine'day yani aziz valentin günüdür yortudur yani hristiyanlıkla ilgilidir

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
ya artık bu işte işin dini boyutu aslında yok.. bu tip ticari rant günlerini çıkaranların topunun dini para...

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Bazı şeyler yavaş yavaş zehirler insanı.Zehirin farkında olduğunda iş işten geçmiştir.
Ama bu mevzu o kadar derinki hiç tartışmaya gerek yok.Görmüş geçirmiş tecrübeli kişiler ne demek istediğimi azda olsa anlayabilirler.
Ayrıca ilk mesajımda kastettiğim şeyler biraz farklıydı.Neyse burası bu tür konuları konuşmak için uygun biryer değil.Genelde de aynı şeyi savunmamıza rağmen yanlış anlaşılmalar yüzünden birbirimizi kırmaktayız.Ve lütfen sizlerde en azından şurada saygıyı elden bırakmayın.

ernesto

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yabancı takma isimler alıpta gelenekçilik yapmak çok eğreti durmuyor mu.
o zaman bırak sevgililer günüyle uğraşmayı adını düzelt...

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
yahudiler mallarını satmak için uyduruyor çünki en çok ticareti onlar yapıyor

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
yahudiler mallarını satmak için uyduruyor çünki en çok ticareti onlar yapıyor

ya şimdi herşeyide körükörüne yahudilere atmamak lazım..
Türk sermayeli ürünler de onlara kadar satıyor..
ama dün bişey dikkatimi çekti google Türkiyede sevgililere günü logosu vardı , google int. de normal logo vardı..
yabancıların uydurduğu güne onlardan daha çok önem veriyoruz:turned:

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
ama dün bişey dikkatimi çekti google Türkiyede sevgililere günü logosu vardı , google int. de normal logo vardı..

Arapça Google'a da baktım logo normaldi...

extra_terrestre

Doçent
Reaksiyon puanı
1

biz Turk milleti abartip suyunu cikarmayi cok severiz :mrgreen: