Yardım Bios güncelleme dosyasıda kurulum talimatı yok

qhmetkayq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
IMG-20221019-WA0000.jpg

1 hafta önce casperdan bios güncelleme dosyası istedim MBD.EC-H81H3-M4.rar bu linki verdiler fakat herhangi bir kurulum talimatı ile ilgili bir not göremedim exe dosyasını açıp upgrade bastığım zaman %1 de kalıyor sizce nedenini ne olablir ve İnternete buna benzer bir sorun göremedim

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Yönetici olarak çalıştır. Update de dene.

qhmetkayq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
CMD yönetici olarak çalıştır CD olarak kodla ulaş bakalım.
Hocam denedim yine aynı sonuç fakat mail atarken Windows 10 kullandığımı söylediğim için belki Windows 10 a özel bir güncelleme paketi diye düşünüp Windows 10 yükledim bu sefer Update yönetici olarak çalıştırdım %1 olup sonra görseldeki uyarı geldi 0 oldu bu sefer exe yi denedin oda %1 de kalıyor ve altında extarct files yazıyor görseli yüklememe rağmen gözükmüyor o yüzden bu siteye attım bakabilirsiniz g4vfuy7.jpg
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam denedim yine aynı sonuç fakat mail atarken Windows 10 kullandığımı söylediğim için belki Windows 10 a özel bir güncelleme paketi diye düşünüp Windows 10 yükledim bu sefer Update yönetici olarak çalıştırdım %1 olup sonra görseldeki uyarı geldi 0 oldu bu sefer exe yi denedin oda %1 de kalıyor ve altında extarct files yazıyor görseli yüklememe rağmen gözükmüyor o yüzden bu siteye attım bakabilirsiniz g4vfuy7.jpg

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Biosunda ek yükleme kısmı yok mu öyle de dene.

qhmetkayq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Biosunda ek yükleme kısmı yok mu öyle de dene.
Kusura bakmayın bu konulara pek hakim değilim de ek yükleme kısmı tam olarak ne biosa girmeye biliyorum da dediğinizi tam olarak bilmiyorum

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Kusura bakmayın bu konulara pek hakim değilim de ek yükleme kısmı tam olarak ne biosa girmeye biliyorum da dediğinizi tam olarak bilmiyorum
Biosun içinde bazı laptoplarda tool oluyor oradan biosu usb ye atıp yazdırılabiliyor.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Lenovo'da bios upgrade'i windows'tan açıyorsun o kendi hallediyor o dos ile oluyor olabilir casper pişmanlıktır zaten servise yaptır elinde patlar garanti dışı derler.

qhmetkayq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Lenovo'da bios upgrade'i windows'tan açıyorsun o kendi hallediyor o dos ile oluyor olabilir casper pişmanlıktır zaten servise yaptır elinde patlar garanti dışı derler.
Hocam zaten çok eski bir Masaüstü bilgisayar o yüzden çokta bir önemi yok tek artısı büyük ekranda youtube telefon Rami ve işlemcisi daha iyi yani bozulsada sıkıntı olmaz

Arkadaşlar o kadar uğraş verdim bir türlü yöntemini bulamadım internte bu ayarı gördüm yaptım yine olmadı neyse çözümü caspere mail atmakta buldum ilk başta atmadım çünkü ülkede bir tane bile doğru dürüst destek hattına önem veren şirket yok neyse ss almak için pcyi tekrar açtım bir baktım birden %89 a kadar geldi sonra durdu bir anda pc kapandı ve tekrar açtım Windows + R tuşu ile msinfo32 ye girdiğimde bios tarihi normalde 2013 tü bu sefer 2014 olmuş ve win 10 da kapanmyan pc i kapandı belkide tesadüf de olablir çünkü bazen kapandığı da oluyor ve ayrıca yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• Screenshot_20221019-230250_Brave~2.jpg
    Screenshot_20221019-230250_Brave~2.jpg
    54.2 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme: