Bilgisi Olanlar Yol Gösterebilir Mi?

Bu konuyu okuyanlar

noname2020

Öğrenci
Katılım
21 Ocak 2020
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Yaş
24
Merhabalar,

2 yıl kadar vaktim var dolu dolu geçirmek istiyorum ama internette aradığım sorulara cevap bulamadım.
Html ve css biliyorum.Web Kodlamayı bir projem olduğu için öğrenmek istiyor veya en kötü ihtimal proje tutmaz ise iş için bilmek istiyorum.
Şimdi yapacağım projede dinamik bir sayfa olucak.Hem görsellik önemli hemde kullanıcı kayıt , ödeme işlemleri vs e-ticaret platformunda yapılabilecek her fonksiyonu bilmek istiyorum.
Bu yüzden udemyden araştırmadan"komple uygulamalı web ve 2 tane php + mysql " dersi aldım.Mysql ve php ye göz aşinalığım 7-8 sene öncesinden metin2de hamachi server kurma ilgim oldugundan dolayı aldım.
Html ve css bitirdikten sonra php ve mysql a geçeyim dedim dersleri dinlerken araştırma yaptım ki popüler sitelerin %90 ı javascript kullanıyor.İş ilanlarıda 100 kişi php arayan varsa 1000 kişi javascript arıyor.
Bende şimdilik php yi başlamadan bıraktım.
Şuan html css den sonra javascripti öğreneyim diyorum bu 3ü front end kısmı galiba.Java scripti öğrenirsem veri tabanı işleri için ne öğrenmem gerekiyor javascriptle yazılan site mysql ile veritabanı işlemleri yapılablilir mi?
Javascript ile yazılan sitenin back endi hangi dil olmalı.
Uzun lafın kısası kendini ileri seviye çalışan eticaret sitesi yapabilecek bir kişi html + css + javascript öğrendikten sonra buna uygun backend ve veritabanı işlemleri için hangi yolları izlemelidir?
Ayrıca nerelerden sağlam öğrenebilirim maddı ve zaman vaktim var.
 

Samet UCA

Profesör
Katılım
3 Ağustos 2012
Mesajlar
3,278
Reaksiyon puanı
2,915
Puanları
113
Şuan bizim geliştirdiğimiz e-ticaret sisteminden örnek verebilirim. Yine destek verdiğimiz firmalar oluyor. Bunlarda çok katmanlı mimari olarak model-view-controller yani MVC metodolojisini kullanıyoruz. MVC kesinlikle öğrenmelisin. Front-end tarafta react yada angular kullanılabilir. Javascript zaten şart. Ancak microsoftun blazor hamlesi var tabi yine işi şansa bırakmamak gerekiyor. Backend tarafta c# kullanıyoruz. Veritabanı kısmında sorgu yazmayı öğrendikten sonra mysql yada ms sql farketmez. JS ve diğer diller için Microsoft SQL server tavsiye ederim. Mysql bize genellikle php entegre projelerde geliyor. Bu arada php üzerine gitmeme kararın çok yerinde olmuş. Bu tip konularda kendinizi geliştirmek için UDEMY üzerinden Engin Demiroğ kurslarına bakabilirsiniz. Komple web geliştirme diye bir kursu vardı o işinizi görür. Tabi sadece izlemeyin video ile birlikte sizde yazın. 2 sene içerisinde iyi seviyelere gelirsiniz.
 

noname2020

Öğrenci
Katılım
21 Ocak 2020
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Yaş
24
Teşekkürler.Projenin kabasını yapsam yeter.Şimdilik şu şekilde öğreniyorum.Sırasıyla :
Front end için : html , css, javascript
Back end: php. Daha sonra node js
veritabanı için: mysql. Daha sonra mongo db düşünüyorum.
Konu güncel.
 

Gqmer01

Öğrenci
Katılım
23 Ekim 2022
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
26
CEVAP DEĞİL. kendim için soruyorum dinamik bir web sayfası yapmak için hangi dilleri bilmemiz gerekiyor zorunlu olarak bir bilginiz var mı? ?
 

Son mesajlar

Üst