HTML de CSS PHP ve Javascript Kodları Nasıl Yazılır?

Bu konuyu okuyanlar

acarnet

Öğrenci
Katılım
18 Ekim 2014
Mesajlar
26
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1


İnternet sitelerinin yapısından anlayan ya da bu yapı hakkında az çok bilgisi olan kişilerin çok çabuk anlayabileceği bir konu vardır ki bu da HTML kodlarının kullanımının bilinmesidir. HTML kodlarınızı kendiniz özel üretmeyeceğiniz için bu durum sizin için son derece kolay bir şekilde işlemektedir. Bu açıdan baktığınız zaman kodlarınızın sadece size bilgi verecek bir siteden alınarak kendi sitenize yerleştirilmesi oldukça kolaydır. Ancak tek yapmanız gereken nokta şudur ki bu kodları en az temel seviyede bilmek ve bunun yanında karşınıza çıkacak olan diğer kodları anlayabilmek için İngilizce bilgisine sahip olmanız gerekmektedir. Çünkü HTML’in genel yapısında şu durum vardır ki yazılan kodların tamamı İngilizcedir ve İngilizce bilen bir kişi bu kodların ne anlama gelebileceğini anında çözerken bilmeyen bir kişinin bu durumu çözme imkanı yoktur. HTML tek başına bir web sayfasının tamamını oluşturabilmektedir. Ancak bu sayfanın gelişmeye ve kendisini geliştirmeye ihtiyacı vardır ki bunu karşılamak için CSS, PHP, ve Javascript bilgisine de ayriyeten sahip olmanız gerekmektedir.





Cascading Style Sheets diğer adı ile basamaklı stil şablonları ya da basamaklı biçim sayfaları olarak bilenen diğer adı yani kısaltması ile CSS adı verilen ve HTML’e ek olarak üretilmiş ve ona metin ve sayfa biçimlendirme desteği sunan Web teknolojisinin ismidir. İnternet üzerinden genelgeçer şablonlar hazırlama olanağı verdiği gibi bağımsız olarak harflerin sitilini, yani bir başka açıdan bakıldığı zaman renk, yazı tipi, büyüklük gibi özellikleri ile oynayabilen ve bunları tekrar tekrar belirtmek zorunda kalmak istemeyen kişilerin tek yapacağı şey bunları sadece bir sayfa da belirtmek yani tanımlamak diğer sayfalara da geçişini sağlamaktır. Web sayfalarında sıkça bulunmaktadır bu açıdan bakıldığında ise sayfaların boyutlarını bir hayli küçültmektedir. Javascript ise Netscape’in sunucu ve istemcilerde uygulamaların çalışması için geliştirdiği bir sistemden oluşmaktadır ve HTML sayfasında kullanılmasındaki temel mantık şu şekildedir ki siz HTML sayfanızda bir saat paylaşmak isterseniz o halde sayfanıza javascript kodlarını girerek bu saati paylaşma imkanına sahip olursunuz. PHP ise sanal yöreler üzerinde geliştirme yapmak için HTML içerisine gömülmüş olan kodlardır. Aslında PHP sınırsız olarak yazılan ve anlamı olmadığı halde yazımına devam edilen sınırsız HTML kodunun yazılması yerine birkaç adet basit PHP kodunun yazılıp HTML içerisine gömülmesi ile oluşmaktadır. PHP’yi diğer dillerden ayıran en büyük özellik ise sunucu tarafından çalışıyor olmasıdır.






Tüm bu dillerin kullanılması ile HTML küçücük bir dil gibi görünürken devleşme yaşar ve kendisine katkı sağlayan bu diller sayesinde de gelişimine devam eder. Kişiler HTML sayfalarının oluşumunu ve siteye koyulan ilginç resimler gibi olayları her zaman merak ederken bu dillerin kullanımının bu tür kolaylıkları sağladığı görülmektedir. Bu kodları mutlaka HTML içerisine gömmeniz gerekmektedir ki yazmış olduğunuz HTML kodları anlam kazansın ve bu kodların yazımı kısalsın. HTML kodlarınızı yazmaya kalktığınız zaman saatlerce zaman harcama gibi bir duruma neden olabilirsiniz. Ancak HTML kodlarını yazmaya ayıracağınız zamanınızı CSS, PHP ve Javascript ile yazarsanız hem daha basit bir kodlama kullanmış olursunuz hem de size sağlanan alanı en iyi şekilde kullanmış olursunuz. Eğer işinizi daha basit ve daha kolay bir hale getirmek isterseniz o halde bu dillerin tamamını kullanmalı ve bu sayede de başkalarının da girip dolaşım yapacağı web sitenizi daha eğlenceli bir hale getirin.


Bu Makale Avcılar Web Tasarım Firması Tarafından Eklenmiştir..
 
Üst