Bilgisayarımın yeniden başlama sorunu

Ahmet Yaşlı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar benim sorunum ilk olarak bir oyun launcherini veya patchini kurarken sistemin cpu'su aşırı yükseliyor ve sistem ısındığı için kendini koruma amaçlı yeniden başlıyor ve bilgisayar açıldığında sistem bir hatadan kurtarıldi hata bluescreen (mavi ekran) yazıyor.Memtest ile taradim pass sorunsuz çıktı hdd 'yi taradım bad sector çıkmadı aksine hdd tamamen pozitif çıktı.Ethernet kablosunu bilgisayar ve modeme bağlayınca internet gidiyordu bende yeni kablo aldım yine aynı sorun çıktı bu sefer internet gitti kabloyu çıkardim internet geldiği an taktım ve internet geldi fakat sıklıkla aynı hatayı aldim maviekran.En kısa zamanda termal macunu yeniliyeceğim.Bende bir düşünceyle pcyi serbest biraktim yani hicbisey çalıştırmadım yarım saat sonra yine ayni şekilde yeniden başladi ve internet baglantisida yoktu bilgisayarda sorunum çok karışık kusura bakmayın çözüm önerisi olan varsa lütfen yazsın defalarca windows kurdum yine ayni.

Ahmet Yaşlı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Galiba sebebini buldum kasadaki fan kabloların 2 bağdaştırıcısı bağlı değil hasarlı.iki tane soğutma fanına bağlı girişler takılı değil e haliyle ısı yapıyor cpu yiyor ve pc kendini korumaya aliyor hem fan üstünde let ışıklar vardı mavi yanmamasının nedeni buymuş demek

darkshdw

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Dediğiniz gibi siz fan değişimi ve cihaz bakımını yapın.Bunları yaparken anakart üzerindeki kondasatörlerde şişme var mı ve yine her hangi bir yerde oksitlenme var mı diye kontrol edin.

Ahmet Yaşlı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartta bir sıkıntı yok fakat kasa içersinde 2 ek fan var onların ortak bir bağlantı noktası var ordki 4 ucun 2 si baglaniyor digeri tam oturmuyor resimde cektim kimemin degilim kablolar boylemi takiliyor
IMG_20160624_130558.jpg

darkshdw

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Cihazınızın içerisinde kabloları toparlamanızı öneriyorum.İçerideki hava sirkülasyonunu engeller yoksa.Evet fan bağlantısı için o kabloları takmanız gerekiyor.

Ahmet Yaşlı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yarın bir bilgisayarcıya götürüp kabloları kelepçeletiyim ve bağlantıları yaptırıym bana kalsa yanlış takarım anakarttan olmym şimdi saol yardımların için