İşlem sırasında PC Resetlenmesi hk.

Emirizmir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Dostum akşam aklıma takıldı. PSU değişmeden önce RAM leri memtest86(bitene kadar), işlemci ve ekran kartını(30'ar dakika) yine OCCT ile test et.
Eğer kapanma olursa sorun o sırada test ettiğin parçadadır. Eğer kapanma olmazsa bu parcaları test ederken sorunun PSU olduğu kesinleşir. PC işi gariptir kesin konuşmak olmaz. Memtest86 ile RAM testi biraz uzun sürer uyarayım. Ona göre ayarlayın sonucunun fotoğrafını atın.
Sorun PSU büyük ihtimalle ama başka parçadan da olabilir.
PSU seçerken ya Corsair(VS serisi olmasın), FSP(Hydro serisi tavsiyem) Thermaltake, Xigmatek, Seasonic, Gigabyte, CoolerMaster; Bu markaların dışına çıkmayın.
Fan olayı soğutma kısmında etkili sizi ilgilendirmiyor o markaların bileceği iş hangisinin daha iyi soğutacağı duruma göre değişir. Yani fark etmez.
Saydığım markaların dışına çıkmayın.
80+ olmasına özen gösterin. Bronze, Gold, Silver sertifikaları olmasa da olur faturaya yansır sadece.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim anlamadiğim bişi var ama,
3D mark ile dün test yaptığımda 12439 Puan vermişti şimdi 12510 olarak gösteriyor. hadi diyelim +-100 oynar bu hep aynı değeri vermez.
Ee bu 3DMark ve benzeri Stress testlerde PSU'dan tam güç çekmiyor mu Ekran karti işlemci o zaman niye kapanmiyordu ?
Hayır Benchmarklar tam güç çekmez. Sadece ihtiyacı kadar. Stress testleri abanır. OCCT en cok abananı.

Misyagci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
aklıma takıldı. PSU değişmeden önce RAM leri memtest86(bitene kadar), işlemci ve ekran kartını(30'ar dakika) yine OCCT ile test et.
Eğer kapanma olursa sorun o sırada test ettiğin parçadadır. Eğer kapanma olmazsa bu parcaları test ederken sorunun PSU olduğu kesinleşir. PC işi gariptir kesin konuşmak olmaz. Memtest86 ile RAM testi biraz uzun sürer uy

Hocam saolasin teşekkür ederim Ürün Cumartesi sabahi geldi test ettim sorun çözüldü. PSU yetersizmiş

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Benzer bir hatayı da ben yaşadım. Zrilyon tane chrome sayfası, 2d bir oyun sıkıntısız. Lakin dota diye birşey var açınca ya sorunsuz yada reset, kilitlenmeler bir hatalar. Ram testi, stres testi sonuçsuz. Ram harici tüm donanımı manuel denedim sorun yok. Ramde sorun çıktı değişim istedim değiştirdiler.

Misyagci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
PSU ile sorunu çözdüm