Bilgisayarım Sürekli Donuyor ve Reset Atınca Ancak Düzeliyor(Geçici) Lütfen Yardım!

Gereksizoloji

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle merhaba, şimdi sizlere yaklaşık 10 Gündür sürekli yaşadığım bir sorundan bahsedeyim. Arkadaşlar benim bilgisayar normalde hiçbir sorun çıkazmaz iken son 10 gündür sürekli donma olayı ile karşılaşıyorum. İlk olarak bu donmanın HDD den olduğunu düşünüyordum ancak bu gün bilgisayar hocam bana sorun işlemci, ram, hdd de de olabileceğini söyledi, hatta ekran kartında bilene olabilirmiş bu donmanın sebebi. Ben şimdi nasıl donduğu ve bilgisayarımın işletim sistemi hakkında biraz bilgi veriyim sizlere konu daha da aydınlatıcı olsun.

Donduğu Zamanlar:
1. Bir klasör kopyaladığımda, Usb ye dosya aktardığımda.
2. Bazenleri google chrome yi açmaya çalışırken.
3. YouTube den video izlediğimde.
4. League Of Legends adlı online oyunu oynarken.
5. Visual C++ ve Microsoft'u kullanırken.

Arkadaşlar bunun gibi durumlarda sıkça donuyor. Format atmayı da denedim ancak ben genellikle D: yi biçimlendirmem çünkü orada dosyalarım mevcut. C: yi biçimlendirip formatı C: ye atarım doğal olarak. İşletim sistemin Win 7 iken de bu donmalar oluyordu Win 8.1'i deniyim dedim burada da oluyor.

Bilgisayarımın Özellikleri:
4GB DDR2 RAM
300 GB HDD
512 MB ATI Readeon HD 4300/4500 Series EKRAN KARTI
INTEL CORE2 DUO İŞLEMCİ
Win 8 işletim sistemi(Win 7 de de aynı sorun var)

Bu konuda fikir sahibi olan hocalarımdan rica etsem bu konu hakkında Test etmek, arızayı belirleme veya düzeltme hakkında yardımcı olabilirler mi?
Gerçeten çok berbat bir durum bilgisayarın donması :thumbdown:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yardım edebilecek var mı? Çok acil gerçekten :(

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Muhtemelen bu sorunlar genelde harddisk kaynaklı olur. HD Tune Pro ile bad sector taraması yap

Gereksizoloji

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Taramaları hemen yapıyorum hocam.

m8m59R.png

Benchmark taraması böyle hocam.

B936XV.png

Error Scan Taraması ise böyle:

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
bu sorunlar ram e hitap ediyor ram fazlalıgın varsa. tek tek dene

Gereksizoloji

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Denedim hocam. Ancak durum yine aynı. 25 Dakika falan uğraştım az önce yine dondu. 2 lik DDR 2 TAKTIM

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Anakartında sıkıntı olduğunu düşünüyorum, usb ler çok aşırı yavaş veri taransferi yapıyorsa buda anakarta işarettir

Gereksizoloji

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartında sıkıntı olduğunu düşünüyorum, usb ler çok aşırı yavaş veri taransferi yapıyorsa buda anakarta işarettir

Hocam dediğin gibi olabilir. Çünkü belirttiğin gibi dosya aktarımı malesef çok yavaş. Ancak anakart ı nasıl tamir edebilirim.

anakartının tüm kondansatör bobinlerini incele var mı patlak yada şişme
Hocam anakart ı şimdilik pek anladığım bir bölüm değil. kondansatör ve bobinleri inceleyecek kadar iyi değilim bu konuda malesef. Ancak nasıl incelenir nelerere bakıyım diye yardımcı olursan gösterdiğin şekilde incelemeye çalışırım. Anlayabilirsen anakartın her yerini fotoğraf çekerek de sizlere sunabilirim?

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Hocam dediğin gibi olabilir. Çünkü belirttiğin gibi dosya aktarımı malesef çok yavaş. Ancak anakart ı nasıl tamir edebilirim.

Güney chip de sorun var gibi senin yapabileceğin bir tamir değil, yinede sen diğer tüm parçalardan emin ol önce

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
güç kaynağında sorun olabilir ihtimaller dahilinde anlattığın donma takılma olayları bilgisayar donduğunda harddiskten gelen ses azalıyor yada kasanın sesi azalıyor mu benim masaüstünde aynı şikayetler vardı chrome açınca donma hele hele chromede youtube açınca donma vardı ramleri değiştirdim olmadı harddisk değiştirdim olmadı ekran kartı değiştirdim olmadı en son güç kaynağının fanında bir sıkıntı olduğunu fark ettim güç kaynağını değiştirince sorun düzeldi.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
malwerybyte ı indir yıldırım taraması yap ethernet kablosunu çıkartıp sorun ethernt driverda büyük ihtimal sil tekrar kur