Gereksizoloji
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Arkadaşlar öncelikle merhaba, şimdi sizlere yaklaşık 10 Gündür sürekli yaşadığım bir sorundan bahsedeyim. Arkadaşlar benim bilgisayar normalde hiçbir sorun çıkazmaz iken son 10 gündür sürekli donma olayı ile karşılaşıyorum. İlk olarak bu donmanın HDD den olduğunu düşünüyordum ancak bu gün bilgisayar hocam bana sorun işlemci, ram, hdd de de olabileceğini söyledi, hatta ekran kartında bilene olabilirmiş bu donmanın sebebi. Ben şimdi nasıl donduğu ve bilgisayarımın işletim sistemi hakkında biraz bilgi veriyim sizlere konu daha da aydınlatıcı olsun.
Donduğu Zamanlar:
1. Bir klasör kopyaladığımda, Usb ye dosya aktardığımda.
2. Bazenleri google chrome yi açmaya çalışırken.
3. YouTube den video izlediğimde.
4. League Of Legends adlı online oyunu oynarken.
5. Visual C++ ve Microsoft'u kullanırken.
Arkadaşlar bunun gibi durumlarda sıkça donuyor. Format atmayı da denedim ancak ben genellikle D: yi biçimlendirmem çünkü orada dosyalarım mevcut. C: yi biçimlendirip formatı C: ye atarım doğal olarak. İşletim sistemin Win 7 iken de bu donmalar oluyordu Win 8.1'i deniyim dedim burada da oluyor.
Bilgisayarımın Özellikleri:
4GB DDR2 RAM
300 GB HDD
512 MB ATI Readeon HD 4300/4500 Series EKRAN KARTI
INTEL CORE2 DUO İŞLEMCİ
Win 8 işletim sistemi(Win 7 de de aynı sorun var)
Bu konuda fikir sahibi olan hocalarımdan rica etsem bu konu hakkında Test etmek, arızayı belirleme veya düzeltme hakkında yardımcı olabilirler mi?
Gerçeten çok berbat bir durum bilgisayarın donması :thumbdown:
Donduğu Zamanlar:
1. Bir klasör kopyaladığımda, Usb ye dosya aktardığımda.
2. Bazenleri google chrome yi açmaya çalışırken.
3. YouTube den video izlediğimde.
4. League Of Legends adlı online oyunu oynarken.
5. Visual C++ ve Microsoft'u kullanırken.
Arkadaşlar bunun gibi durumlarda sıkça donuyor. Format atmayı da denedim ancak ben genellikle D: yi biçimlendirmem çünkü orada dosyalarım mevcut. C: yi biçimlendirip formatı C: ye atarım doğal olarak. İşletim sistemin Win 7 iken de bu donmalar oluyordu Win 8.1'i deniyim dedim burada da oluyor.
Bilgisayarımın Özellikleri:
4GB DDR2 RAM
300 GB HDD
512 MB ATI Readeon HD 4300/4500 Series EKRAN KARTI
INTEL CORE2 DUO İŞLEMCİ
Win 8 işletim sistemi(Win 7 de de aynı sorun var)
Bu konuda fikir sahibi olan hocalarımdan rica etsem bu konu hakkında Test etmek, arızayı belirleme veya düzeltme hakkında yardımcı olabilirler mi?
Gerçeten çok berbat bir durum bilgisayarın donması :thumbdown:
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Yardım edebilecek var mı? Çok acil gerçekten