Bilgisayarım mı bozuldu

grezimonk

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
278
İlk defa mobilden bir konu açıyorum. Bilgisayarımda bir süredir sorunlar yaşıyordum. Drr sesi gelip donmalar, takılmalar vs. Ki sistemim orta düzey üstünde. Bu sefer yine sorunlar beni buldu.

Bilgisayarda kırmızı yatay çizgiler geçti ve monitörden çat çat sesleri geldi. Bu sırada ekran tamamen gitti ve ekran farklı renklere büründü. Bu sırada kulaklık takılıydı. Monitörden gelmiş olması ilginç. Çok öncelerde de sadece çizgi hadisesini yaşamıştım. O sırada arkadaşıma bilgilendirme amaçlı bir video kaydı alıyordum NVIDIA EXPERIENCE ile. Ve çizhi olauı olunca korktum ve pc ye res attım. Atılırken dahi çizgiler vardı. Açıldığında aklıma ilk gelen video kaydına bakmaktı. Ve kayıtta Allahtan bişey yoktu. Ve bu fikir bana monitörden kaynaklı olabileceğini düşündürttü. Uzun zamandır yoktu bu. Yine oldu ve bu sefer çok daha ciddi. Sizce ne yapmalıyım? Sorun monitörde mi pc de mi?
monitör ne tip arkası uzun olandan mı düz olandan mı? :)

Reaksiyon puanı
76
Ama monitör yani demi sıkıntı? Teknik servise vermeyi düşünüyorum

Reaksiyon puanı
76
VGA kablosu sökülebilirse direkt onu değiştir... yoksa VGA kablosu yada kartta yada pinlerde temassızlık var kontrol edilmeli...
Monitör bugün garantiden geldi. Sıkıntı yok dediler ama tabii ki hala devam ediyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çoktan garantiye gönderdim. Ama hala garantide.
Dediğin şeyi de yarın sabah gündüz gözüyle yapacağım evet.
Mesaj otomatik birleştirildi:

VGA kablosu sökülebilirse direkt onu değiştir... yoksa VGA kablosu yada kartta yada pinlerde temassızlık var kontrol edilmeli...
Şöyle ki aklıma bir şüphe düştü, belki HDMI kablosunda mı acaba? Yarın gidip display port alacağım. Ayrıca yine denedim tam olurken video kaydı almayı. Ve video kaydında en ufak birşey yok.

Son düzenleme:

grezimonk

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
278
display port monitörde varsa kullan daha iyidir...