Bilgisayarım bazen çok yavaş bazen hızlı

RedMyLie

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, benim dell inspiron n5110 bilgisayarım var ve bu bilgisayarı açtığımda yavaş modunda ise 20 fps sabit normal modunda 60 fps oynuyorum lolü. sadece oyun değil internette surf yaparken de bariz belli oluyor yavaşlık. 3-4 ay önce 5 gün hızlıysa 2 gün yavaş olurdu. şimdi 6 gün yavaşsa 1 gün hızlı gün geçtikce kötüleniyor arkadaşlar sebebi nedir çözümü nedir ?

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Boyle ariza yazisida ilk defa goruyorum :) kafasina gore hizli calisiyor kafasina gore yavas :)

Sorunun donanimsal mi yazilimsal mi oldugunu anlaman icin oncelikle format at. Format sonrasi sorun duzelirse yazilimsaldir. Duzelmezse servise gotur orda esdeger donanimlarla hangi oem arizaya sebep oluyor bulsunlar.

RedMyLie

Asistan
Reaksiyon puanı
0
format attım sorun hala devam ediyor. bu pc ilk başta windows 7 home basic ile geldi ama şuan windows 8.1 bu yüzden olabilir mi acaba bu sorun ? yoksa donanımsal mı ? yoksa priz elektriği bazenleri tam iletemiyo da mı böyle oluyo ? bütün şıklar bunlar sanırım :D

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
format attım sorun hala devam ediyor. bu pc ilk başta windows 7 home basic ile geldi ama şuan windows 8.1 bu yüzden olabilir mi acaba bu sorun ? yoksa donanımsal mı ? yoksa priz elektriği bazenleri tam iletemiyo da mı böyle oluyo ? bütün şıklar bunlar sanırım :D

O yavaslamalarin oldugu sirada belkide antivirus arka planda tarama yapiyordur. Bu pc de islem hizini baya dusuruyor.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Valla bu olayı anlamış değilim ama rame bağlıyotum aklıma başka bişe gelmiyor. Mesela eski android telefonumda(wildfire s) açtığımda herşeye hızlı girer çalışırdı. Ama sonra herşeyi yavaş yapardı. Sonra düzelirdi. Veya pcde filk izliyorum. Durdurdum aşağı aldım yemek yedim falan derken yarım saat sonra geldim. Pc kasım kasım kasılıyor. Neden anlamadım

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
hdd'li cihazlarda bu çok normal. ssd satın alın efendim.

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
Merhaba arkadaşlar, benim dell inspiron n5110 bilgisayarım var ve bu bilgisayarı açtığımda yavaş modunda ise 20 fps sabit normal modunda 60 fps oynuyorum lolü. sadece oyun değil internette surf yaparken de bariz belli oluyor yavaşlık. 3-4 ay önce 5 gün hızlıysa 2 gün yavaş olurdu. şimdi 6 gün yavaşsa 1 gün hızlı gün geçtikce kötüleniyor arkadaşlar sebebi nedir çözümü nedir ?

Sorun kaynağı harddiskten dolayı :)

format atın ve sıfırdan windows kurulumu yapın eğer sorun devam ederse diskinizi değiştirin

SSD disk öneririm.

RedMyLie

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben zaten mart gibi yeni bilgisayar alıcam harddiske para vermem bu bilgisayar için. hddli leptoplarda normal diyosunuz ama ssd li leptopların fiyatı da çok tuzlu :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

benim antivirüs programım yok çok kasıyo pc diye yüklemedim ama virüs de yok eminim. windows defender falan bundan dolayı mı olabilir ki veya arkadaşın dediği gibi harddiskden windows defenderı kapatsam belki sorun düzelebilir mi ?

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
ben zaten mart gibi yeni bilgisayar alıcam harddiske para vermem bu bilgisayar için. hddli leptoplarda normal diyosunuz ama ssd li leptopların fiyatı da çok tuzlu :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

benim antivirüs programım yok çok kasıyo pc diye yüklemedim ama virüs de yok eminim. windows defender falan bundan dolayı mı olabilir ki veya arkadaşın dediği gibi harddiskden windows defenderı kapatsam belki sorun düzelebilir mi ?

torrent kullanıyorsan pc yi her actiginda listedeki oyunları tarıyor olabilir..

torenti kaldır yada baslangıctan cikart bakalım