Bilgisayarım bazen çok yavaş bazen çok hızlı

RedMyLie

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sa, ben pcyi bazen açtığımda lolde 20 fps sabit oynuyorum bazen açtığımda 60 fps sabit bu sadece lolde değil yavaş modundayken nette surf bile yapamıyorum. bilgisayarın ısınma sorunu var ama ısınma sorunundan kaynaklı değil çünkü 2 gün aradan sonra pcyi açtım yavaş modundaydı 2 3 kere kapatıp açtım düzeldi. 2 hafta yavaş modundaydı fişi başka prize taktım düzeldi lâkin 3-4 gün sürdü ve sonra yine yavaş moduna geçti ve hala yavaş modunda nasıl düzeltebilirim ? sorun nerde ? prizde sıkıntı olabilir mi yoksa bilgisayardan kaynaklı mı ? bilgisayar 4,5 yıllık.

dell inspiron n5110, intel hd 3000, 2.4ghz, 4gb ram, dirext 11

boranztrk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bulundugunuz bolgede elektrik kesintileri ne siklikla yasaniyor?

RedMyLie

Asistan
Reaksiyon puanı
0
normal ne çok ne çok az ama az diyebilirim

boranztrk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarin ici temiz mi ve msconfig den baslangicta acilan program yogunlugu gorev yoneticisi/islemler/tum kullanicilari goster sekmesindeki windows islemleri disindaki islem yogunlugu vs. Bunlar ne durumda

RedMyLie

Asistan
Reaksiyon puanı
0
içi de temiz yoğun da değil formattan öncede vardı bu sorun format attık hala var

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Format attıysanız demek ki sorununuz donanımsal.İşlemcinizin termal macununu yenilettiniz mi?

Gorodrick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorun ısıdan olabilir ısı ölçen bir programla doğrulayın

RedMyLie

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kardeşim okumuyorsun sanırım 2 gün aradan sonra diyorum leptopu açtım diyorum 2 3 kere kapatıp açtım diyorum sonra düzeldi diyorum ısınmayla bunun olması İMKANSIZ

termal macunu yeniledim
ütüyü taktığımızdada bu sorun var 3 4 kere fişi çıkarıp takıyoruz ütü normal performansına dönüyor artık prizlerden olduğuna eminim diyebilirim.

boranztrk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elektrik kesintileri ve program yogunlugu genelde bu tip sorunlara sebep olur format isin icine girdigi icin 2. Secenek gider bilgisayarin guc kaynagi bu kesintilerde hasar gormus veya eski oldugu icin miladi gecmis olabilir cunku bilgisayarin parcalarini her daim ayni sekilde beslemedigini dusunuyom yanlis da olabilir ama buyuk ihtimal sorun bu

RedMyLie

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ya ben yeni bilgisayar alıcam msi veya monster paraya kıyıcam bu sorun o bilgisayarlarda da olursa asarım kendimi ondan korkuyorum :D